Reklama

SYRY

Crayon (Pá, 3. 4. 2009 - 12:04)

Dotaz na Coronera: Jestli sem ještě chodíte, zajímalo by mě, jaký názor je na sušená syrovátka. Protože se všude vychvalují jako zdroj různých vitamínů, ale logicky to asi nebude nic moc, když je to v podstatě mléčný výrobek. Četla jsem pár článků o škodlivosti mléčných výrobků a souhlasím s tím.'

Petra (Pá, 3. 4. 2009 - 07:04)

prosím jak se dělá s kefíru z houby ten sýr?? dík za odpověď m.a.pa"seznam.cz'

veselý vůl (Po, 25. 6. 2007 - 16:06)

Mléko?
Jak je to opravdu se "zdravým" mlékem?
(a samozřejmě i s mléčnými výrobky)
Dr. K. A. Oster a Dr. D. Ross, lékaři z Connectitutu, zabývající se úskalími tzv. zdravé výživy, objevili v mléce XO-faktor. Ve své nové knize uvádějí, že ani cholesterol, ani nikotin nejsou první a hlavní příčinou srdečních infarktů, ale všude přítomné mléko! Zjistili, že mléko obsahuje enzym zvaný xantineoxidaza (XO), který ucpává tepny a vyvolává tak vysoký krevní tlak.

Mléko samo o sobě není vůbec vhodná potravina pro člověka, ale jeho homogenizace, která se v dnešním mléčném výrobním procesu běžně používá, z něj činí přímo jedovatou nepoživatelnou hmotu. Tento proces mléko rozkládá na velmi malé kuličky, mikroskopicky těžko rozeznatelné. Tím se enzym XO dostane stěnami trávicího traktu do krevního oběhu, místo aby byl žaludeční kyselinou neutralizován a vyloučen. Tito lékaři tvrdí, že pití homogenizovaného mléka je v podstatě nebezpečnější než kouření cigaret. Trvali proto na tom, aby na mléčných obalech bylo uvedeno stejné varování jako na krabičkách s cigaretami!
Člověk je jediný tvor na planetě, který běžně pije mateřské mléko jiného druhu a navíc i v dospělosti! Je to zpronevěření proti přírodním zákonům, a to s sebou pochopitelně nese samé problémy. Tradice a literatura nám vštěpovaly zcela legálně, že právě pro děti je mléko "příjemnou, prospěšnou a potřebou výživou". O to se mléčná propaganda pokouší ve všech médiích dennodenně! Ve skutečnosti je tomu právě naopak!
Vápník, tuk a cholesterol jsou příčinou mnoha tzv. civilizačních nemocí, včetně alergií. Dále má mléko přebytek proteinů ve formě kaseinu, se kterým se naše tělo velmi těžko vyrovnává v důsledku nedostatku enzymu LAB. K tomu všemu jsou jeho uhlohydráty molekulami mléčného cukru, se kterým si dospělí taktéž dovedou jen velmi obtížně poradit, protož po odstavení od matčina prsu postrádají enzym laktozu. Z toho důvodu v civilizovaných zemích nejvíce trpí černoši a asijci, protože vůbec nebyli zvyklí pít mléko. Je-li řeč o mléku jako o výborné živině, zapomíná se, že neobsahuje žádné vlákniny a má velký nedostatek kyseliny linolové, železa, niacinu a vitaminu C. Je to skutečně dokonalá výživná látka, ale pouze pro telátko do doby, kdy se mu začínají tvořit zuby a kdy rychle roste, má již rohy i kopyta, ale ještě poměrně malý mozek! V protikladu k tomu člověk roste pomalu. Náš mozek více narůstá a žijeme podstatně déle než krávy. Málokdo si také uvědomí, jak nemocná jsou zvířata chovaná ve velkochovech a že se neobejdou bez léčiv, hlavně antibiotik a bez veterináře. Z toho všeho logicky vyplývá, že kravské mléko lidský život zkracuje: degenerovaná zvířata = degenerovaní lidé.'

veselá kráva (Po, 25. 6. 2007 - 15:06)

http://www.magazinzdravi.cz/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=14

Doktor (Pá, 22. 6. 2007 - 10:06)

Coronere, povíš nám prosím tě tvůj týdenní jídelníček? Moc by mě to zajímalo, alespoň přibližně.'

Pavel (St, 7. 3. 2007 - 08:03)

Coroner mozna zapomnel rici, ze v konzumaci mlecnych vyrobku bude velky rozdil, zda-li tyhle veci jedi zeny, ci muzi. Jak znamo, muzum se zivocisny tuk nedoporucuje a to hlavne proto, ze ma neblahy vliv na prostatu.

I. (St, 7. 3. 2007 - 08:03)

Srovnávat mléčné výrobky s cigaretami je opravdu zajímavé ... nevím, zda 2 krabičky denně se neobjeví v laboratorních testech a na rentgenu!
Doporučená kniha je od autorky vyhraněného stylu stravování. Mimochodem jak dopadli někteří vyznavači makrobiotiky ...
Autor "----" píše dobře ... co si vlastně vybrat z možného ... Nejlépe je jíst asi od všeho něco ...
Yla je i s mléčnou stravou v pohodě a zdravá, plná energie, tak proč by toto stravování zavrhla! Tak jako můj muž, necítí potřebu jíst jinak!'

Pro I (St, 7. 3. 2007 - 06:03)

Znám spoustu lidí, kteří kouří 2 krabičky denně a jsou úplně zdraví. Zatím...'

Ylo (Út, 6. 3. 2007 - 23:03)

Vážený pane Coronere,
Vaše přednáška byla velmi obšírná, ale bohužel Vám musím říci, že pouze papouškujete již známé a velmi diskutované knihy : Fit pro život I,II,.. Léčba výživou, knihy přeložené Ing. Jarmilou Průchovou. Je to literatura - vše "z jednoho soudku". Ten kdo si ji přečte a má trochu zdravého rozumu, musí si položit poměrně dost otázek. Jednou z osuzovaných potravin v léto literatuře je i mléko a mléčné výrobky. Nejsem žádný podnikatel v oblasti živočišné výroby ani mlékárenského průmyslu, mám dvě vysoké školy a domnívám se že i dostatek zdravého rozumu. Z vašeho tónu zaznívá jen fanatismus , zastrašování a odpor ke vzdělaným lidem. Masarykova universita v Brně má dobré jméno a patří mezi přední university v ČR. Zkuste jim nabídnout své znalosti a přednášet je třeba na lékařských fakultách ? :-)) Jen pro úplnost, tak jím velmi ráda sýry , tvaroh a jogurty, moc nesladím, ale sladké si dám, když mně honí mlsná, maso jím velmi zřídka, ale občas ho zařadím,spíše ryby nebo kuře, jinak hodně ovoce a zeleniny, všechny přílohy, pečivo ,chleba,luštěniny,... prostě všechno, ale s mírou. Zdravotní problémy nemám ( musím zaťukat ), nadváhou netrpím, sportuji, intenzivně pracuji, mám rodinu, uběhnu třeba i maraton, lyžuji a hlavně se snažím mít dobrou náladu a jíst co mně chutná.'

---- (Út, 6. 3. 2007 - 21:03)

coroner,muzes mi rict co je pro tebe zdrave?? Pro me nic ,ale necim se clovek cpat musi ,tak o co de!? Maso---hnus
syry...hnus
vejce...cholesterol...hnus
mouka ----hnus
zelenina ,plna pesticidu...hnus
pro zacatek... staci ne :-()

coroner (Út, 6. 3. 2007 - 19:03)

Snažit se o dialog s někým, kdo zrovna nemá ty správné informace, nebo podniká v oblasti živočišné výroby, je dost problematické, proto jen heslovitě:
- Pokud hovoříme v případě mléka o tom, že věda je názorově někde jinde, tak hlavně musíme dodat, že se jedná o vědu komerční, která je ve svých poznatcích tak padesát let
ve vývoji pozadu oproti současným poznatkům vědy moderní.
- S názorovou výjimkou, která je stále poplatná padesátým létům minulého století, se můžeme setkat ale i u vědy moderní, pokud je její výzkum financován mlékárenskými firmami.
- V oblasti dietologie a celkové životosprávy jde o jednu z oblastí tzv. energetické medicíny, která vnáší do problematiky výživy jasno.
Ta leží komerční vědě pěkně v žaludku, protože i průměrně inteligentní člověk si v energetické medicíně dokáže udělat určité závěry, z kterých zjistí, že dost velká část vědeckého výzkumu je zbytečná. Na řešení dnes neřešitelných problémů by stačilo pouze obyvatelstvu poskytnout v masovějším měřítku ty správné informace. To je ovšem to poslední, co komerčák udělá, protože v podstatě žije z neinformovanosti a hlouposti jiných.

- Žádné nejvyšší stupně makrobiotiky už dnes nikdo nedoporučuje, ačkoliv je lze např. i dnes s úspěchem použít např. v armádě při přežívání za extrémních podmínek. Běžně se také jejich prvky používají v kosmonautice, kde jsou zdroje potravy omezené.

- Pro běžného člověka, který chce pro zlepšení svého zdraví něco udělat, existuje pak pouze makrobiotika dobře nebo špatně pochopená a praktikovaná.
- Kdo zde tedy hovoří o nejvyšších stupních makrobiotiky, má také hezkých pár desítek let zastaralé informace.

- Je docela humorné tvrdit, že mléko a mléčné výrobky jsou zdravé, když existují stovky prací, které tento názor (i po statistické stránce) vyvracejí.
Humorné to je dvojnásob, protože jde paradoxně o informace z vědeckého prostředí, které pouze s určitým zpožděním potvrzují, co makrobiotika tvrdí u nás asi dvacet let, na Západě asi padesát let - na Východě pak několik tisíciletí.
- Před paušalizací zdravosti mléčných produktů varuje i WHO, protože třeba tolik opěvované extrémní množství vápníku v mléce z kostí vápník paradoxně vytěsňuje.
Dle výzkumů mají nejméně zabudovaného vápníku v kostech právě lidé, kteří pravidelně pijí mléko. Poněkud lépe už jsou na tom s kalcifikacemi, ale to asi není zrovna to pravé ořechové'

Ylo (Út, 6. 3. 2007 - 00:03)

Pro "I" - ta kniha o které se zmiňuje pan Coroner - "Pravda o mléce -jak ji potvrzuje věda", tak tu napsala ing. Jarmila Průchová, extrémní zastánce makrobiotiky, věda je někde jinde. Spíš bychom se měli bát zdravotních následků, které nám ty nejvyšší stupně makrobiotiky způsobí, něž mléka a mléčných výrobků. Jsou zdravé a pokud nemáte alergii na laktózu, tak se nebojte. Makrobiotici na svých kurzech zastrašují "své ovečky" a využívají jejich slabých míst, tak se nedejme.'

coroner (Po, 5. 3. 2007 - 14:03)

Zas nic...

coroner (Po, 5. 3. 2007 - 14:03)

Tak ještě jednou. Snad se to zobrazí celé...
Pro "I": To je na dost dlouhé vysvětlování, proto bych Ti doporučil si koupit např. knížku Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda.
Tato kniha je běžně v prodeji. Vyobrazení titulu je např. na stránkách http://www.ekozahrady.com/pokrmy_ekozahrady/makrobioticka_literatura.htm
Upozornil bych zejména na fakt, že se jedná o závěry VĚDECKÝCH VÝZKUMŮ, které se v tomto případě výjimečně shodují se závěry výzkumů (nebo spíše praxe) v oblasti alternativní medicíny.
>> Komu leží v žaludku termín makrobiotika, může na něj v tomto případě klidně zapomenout'

coroner (Po, 5. 3. 2007 - 14:03)

Pro "I": To je na dost dlouhé vysvětlování, proto bych Ti doporučil si koupit např. knížku Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda.
Tato kniha je běžně v prodeji. Vyobrazení titulu je např. na stránkách http://www.ekozahrady.com/pokrmy_ekozahrady/makrobioticka_literatura.htm
Upozornil bych zejména na fakt, že se jedná o závěry VĚDECKÝCH VÝZKUMŮ, které se v tomto případě výjimečně shodují se závěry výzkumů (nebo spíše praxe) v oblasti alternativní medicíny.
>> Komu leží v žaludku termín makrobiotika, může na něj v tomto případě klidně zapomenout'

I. (Po, 5. 3. 2007 - 06:03)

Možná bych věřila tomu, jak se mléko a mléčné produkty odsuzují za spoustu zdravotních potíží. Je mi jasné, že existují lidé, kteří mají alergii na mléko, tak jako jiní mají na lepek.
Ale mám doma důkaz, muže, který opravdu komzumuje denně sýry, a to ty méně tučné, jí tvaroh, jogurty a během týdne si dá i mléko. Masa jí málo a ne často. Jí hodně zeleniny, pokud jí pečivo, tak celozrnné nebo bezlepkové.
Nemá žádné zdravotní potíže, ani zažívací. Krevní testy má v pořádku, cholesterol také. Snad má tak jednou za 2 roky lehčí nachlazení.
Coronere jak je to možné, když se ml. výrobky podílejí na 8 chorobách z 10.'

ca va (Ne, 4. 3. 2007 - 12:03)

ca va b ien tu fais koi a votra a vie

coroner (Ne, 4. 3. 2007 - 12:03)

Pro milovníky sýrů a ostatních mléčných výrobků snad jen upozornění, že už i informovaná lékařská veřejnost začíná upozorňovat, že mléčné výrobky se podílí na osmi chorobách z deseti a prakticky pak na všech typech rakovin.
Aby však nedošlo ke kolapsu v oblasti živočišné zemědělské výroby, tyto materiály jsou sice díky svobodě slova leckde publikovány, ale není na ně dost důrazně upozorňováno, jako tomu je např. v případě kampaní v boji proti kouření.
Materiálů na téma škodlivosti mléčných výrobků je i zde v článcích na doktorce.cz dostatek.
Celkem humorně už dnes může působit hlavní argument obhajoby používání mléka, že je bohatým zdrojem vápníku.
Bohužel se zmiňuje stále pouze množství vápníku, ale ne už okolnosti, za jakých podmínek je vápník schopen se do těla zabudovat. Ten obtížně vstřebatelný z mléka je většinou pouze zdrojem kalcifikací.
Stačí se seznámit s nezávislými výzkumy, které nefinancovaly mlékárenské společnosti.'

Mates (Čt, 20. 7. 2006 - 12:07)

Ještě jedna informace.Podle průzkumu v Čr-nejméně kvalitní jsou tavené sýry.K nejkvalitnějším sýrům naopak patří již zmiňovaná Lučina.Nejlepší je Lučina namazaná na čerstvě upečeném křupavém chlebu.Tak co, už se vám sbíhají sliny? :)'

Mates (Čt, 20. 7. 2006 - 11:07)

Já si už delší čas dopřávám skvělý 20 procentní eidam.Ve 100 gramech má pouhých 10 gramů tuku.Sice obecně koluje pravidlo, čím tučnější, tím chutnější, ale tento sýr je vážně chuťově skvělý.Vřele doporučuji těm, kteří se snaží zhubnout a přitom si zachovat svalovou hmotu (100g obsahuje asi 34 g bílkovin).Další velké plus je, že 100g obsahuje 900mg tolik důležitého vápníku.Já osobně ho kupuju v Kauflandu, nikde jinde se mi ho zatím nepodařilo najít.Vyrábí ho Krkonošské mlékárna, má záruku kvality Klasa.'

Reklama

Přidat komentář