římský hrnec
Titanové? To je lepší než nerezové? Kolik stála pánvička z titanu?
Vyzkoušela jsem už opravdu hodně hrnců, a pánviček. Nejlepší co jsem měla, tak titanové nádobí, nic se mi na to nepřichytí, a to na pánvičku dávám úplně minimum tuku.
Z jakého materiálu máte doma hrnce prosím? Vybírám to už asi týden, a nevím podle čeho se rozhodnout…
Litinové.
•hrnec musíme VŽDY před použitím namočit minimálně na 15 minut do vlažné vody, čím déle je ponořen, tím lépe. Hrnec ponoříme celý a také dovnitř nalijeme vodu. Nezapomeneme namočit i víko, pokud víme, že jej budeme potřebovat. Pokud bychom tak neučinili, hrnec by v troubě prasknul,
•hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě. Nejvhodnější je horkovzdušná trouba,
Dobrý den, dovoluji si...Poradíte prosím, koupila jsem římský hrnec, návod dodržovala do posledního puntíku, přesto mi římský hrnec během zapékání v troubě celý praskl kolem dokola. Zkrátka dno celé odpadlo. Čím to je?
Dobrý den, dovoluji si vstoupit do Vaší diskuze a vložit odkaz na naše stránky www.srbské-vino.cz, kde naleznete ucelenou nabídku srbských vín a koňaků, ale hlavně nabídku tradičních srbských (římských) hrnců pro zdravé vaření bez tuku včetně návodů na použití. Tyto hrnce jsou ručně vyráběné z čistě přírodních materiálů bez použití chemických přísad. A co je nejdůležitější, tyto hrnce stačí opláchnout teplou vodou bez saponátů a před použitím v troubě je není nutné namáčet ve vodě. Více naleznete na našich stránkách www.srbské-vino.cz.
S pozdravem,
Radovan Marin
Zlatka-Jitka-Zlatka-Jitka.
Opakování je matka moudrosti.
PS: platí jen pro debilky
římský hrnec je fajn. Vaří se v něm úplně stejně jako v normální zapékací misce, jenže bez tuku. Takže na dno třeba poklást brambory nakrájené na plátky, proložit brokolicí, vajíčkem a sýrem , dát do trouby a je z toho super večeře-lehká, a netučná, ale ne suchá, protože to pustí vodu.'
Podobně zdravotně nezávadný je i titan, ten doktorka doporučila zase nám. Dá se na něm vařit i bez tuku, navíc je to materiál, který se používá na lékařské nástroje, viz: http://www.krasnezeny.eu/jake-ucinky-maji-kovy-na-nase-zdravi/
Hrnce máme z této stránky: http://www.bonio.cz/, kuchařku jsem si k tomu objednala cca za 200 Kč tuto: http://www.zgastro.cz/prislusenstvi/12-kucharska-kniha-varime-v-titanovem-nadobi-9788074292842.html
Snad někomu moje tipy přijdou vhod, přeji hezký den!
Ale toto není z titanu. Litina a nebo smalt je lepší.
Paní doktorko,manžel drží dietu, má žlučový kámen a musí na operaci. Ale nejdříve musí sundat tuk v krvi (má ho 3x víc, než je norma, dostal i lék - Lipanthyl 200 M). Při této příležitosti jsem zakoupila římský hrnec. Je opravdu vaření v něm tak zdravé?Pro ostatní: Máte někdo zkušenosti s vařením v římském hrnci? Nemohu sehnat žádnou kuchařku, jsou vyprodané. A proto Vás prosím, jestli máte někdo recepty, můžete mi je poslat? Předem děkuji Zlatka'
Kupovala jsem si pánvičku z titanu za 1700 od zgastro.cz, je to v podstatě investice na celý život. Dávají navíc záruku 25 let na nezkroucení povrchu.
- Odpovědět
Pošli odkaz