Reklama

ROZCHOD - JAK SE S NIM VYROVNAT??

EL (Ne, 17. 10. 2010 - 18:10)

ahoj Ele a gratuluju - zvolil...Ahoj Cori,
spis je mi jeste hur, ale nechapu ji, to si mysli, ze uz to mam za sebou a muzeme se jako kamaradi vidat? Nebo mi chtela ukazat jak uz je z toho venku, mozna ji zajimalo co se u me za tu dobu zmenilo.

cori (Ne, 17. 10. 2010 - 17:10)

Ahoj Saso, no, bylo mi lepe,...ahoj Ele a gratuluju - zvolil jsi spravne - nezastavovat se v tom obchode.
Uz zacinas byt dusevne silnejsi.

EL (Ne, 17. 10. 2010 - 17:10)

ele zdravi saso ,jsem rad ze...Ahoj Saso, no, bylo mi lepe, ale v patek jsem zahlednul byvalou s novym pritelem a dobra nalada je ta tam (oni me teda nevideli) a rekl bych, ze je to stejny somatotyp jako ja. A dneska jsem sel na prochazku a pak do mesta a asi me zahlidla v obchode, tak mi psala at se zastavim v kramu u jeji kamosky kdyz uz tam jsem. Asi by to nebylo uplne dobre tak jsem po pulhodine napsal, ze uz jsem bohuzel na prehrade.

saso (So, 16. 10. 2010 - 00:10)

ele zdravi saso ,jsem rad ze je ti lepe kamarade

EL (Pá, 15. 10. 2010 - 19:10)

Ele, i když to zní komicky,...Ahoj Klaudije,
neco takoveho ale v exterieru maji v Italii http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6189371.stm
Pujdu o vikendu nejake listky sesbirat ven, snad budu mit stesti na nejake hezke :) a vlastne kdyz si tak vzpominam nejakou sul bych doma mit mel, ale kde? V tydnu jsem byl v bazenu a virivka je taky super, ale doma abych docilil takoveho efektu bych musel snist hodne hrachu :)

A konecne doma z prace, musim vymyslet nejaky program na vikend, co budes delat ty?

... nechci plnit tohle forum defakto nasi soukromou korespondenci, kdybys chtela tak mi muzes napsat na email:
[email protected]

Mirka (Pá, 15. 10. 2010 - 14:10)

Mino, o citove zavislosti vim...Tak to já to mám nějak divně daný. Já jsem s ex v občasném kontaktu už pár týdnů. A nějak na mě někteří lidi koukaj, proč to dělam. Ale asi je to tím, že jsem se s nim znala dlouho předtím než jsme spolu začli chodit, že máme společné přátelé. Tak to nejde tak úplně přetnout. Mě to nejde přetnout i jen kvůli tomu, že jsem s nim toho tolik zažila. Navíc jsem za to ráda, protože aspoň vim, že to nebylo tak úplně jak při tom rozchodu říkal. Ale teda vždycky mě to rozhodí... snažím se omezit tu dobu, kdy se v tom babrám. A to už mi jde:-) maily si čtu jen jednou a nevracim se k nim, protože to je prostě chlap a nějaký psaní mezi řádky tam prostě neni. Ale snažim se jít dál. Vracet se nejde.
Jen mi ty chlapy okolo, co potkávám po ulicích přijdou pořád takový divný :-) Tak snad to přejde.

Klaudije (Čt, 14. 10. 2010 - 22:10)

Ahoj Klaudije, tak v listcich...Ele, i když to zní komicky, ta sousava zrcadel, tak před pár dny mne napadla stejná věc. Jen tedy nešlo o noční oblohu ve vaně, ale o sluníčko v odpoledních hodinách ve východním okně.
Myslím, že už ale někteří architekti pustili i do toho, myslím někde v Číně, jsem viděla že staví takový dům.
Bylo by to krásné mít možnost si nastavit zrcadla a mít tak sluníčko po celý den.

Jinak, jestli se chceš mít květinovou koupel, měl by jsi si pospíšit, než všechno spálí raní mrazík. I když na druhou strnu zase některým plodům prospívá, třeba takovému šípku nebo v jeřabině. V těch bys si se asi ale koupat nechtěl :-), ale pokud ano dala bych tam v každém případě sítko, ať nemusíte kopat doma potrubí.
Jinak dobrou náhradou za přírodní vůně, jsou aromatické olejíčky. A už jsi někdy zkoušel koupat v lázni s mořskou solí, to je teprv žůžo.
Jak je vidět koupání, je úplná věda, co říkáš?

EL (Čt, 14. 10. 2010 - 19:10)

Ele ahoj,je dobré si do vany...Ahoj Klaudije, tak v listcich at uz jsou jakekoli jsem se tedy jeste nekoupal, vyzkousim :) a bohuzel ja mam koupelnu bez oken, jedine co me napada je, ze bych si tam dal soustavu zrcadel a ty by mi odrazely nocni oblohu pres otevrene dvere.Ale dokazu si to predstavit, musi to byt vazne romanticke. Taky ti ten tyden tak rychle utekl?

A co delas ty Saso?

Klaudije (St, 13. 10. 2010 - 23:10)

Kdyz si predstavim mit v puse...Ele ahoj,je dobré si do vany dát tak 1/2 l mléka a skleničku olivového oleje. Jinak vůně je úžasná levandulová, ale ze všeho nejlepší je, když se koupeš v plátcích růže.
Ten přepych moci se koupat v bylinách a okvětních lístcích si ráda dopřávám.
Nějaké koupelové pěny, na to nejsem a nedělá mi dobře ani na poševní sliznici.
Mám možnost se kouskem okna dívat na hvězdy, tak si dokážeš představit tu romantiku!
K zubaři si rozhodně zajdi, je lepší nechat si opravit malinkou tečku, než si potom nechat vrtat do nervu.
No, ale jsi tam byl minule 2 minuty, tak se ti kazíky asi vyhýbají a těm čekajícím na kvílející vrtačku se můžeš jen smát :-)

Heli, ne psycholog nejsem a počítám, že ani nikdy nebudu. Tuto práci nikomu nezávidím.
Nemusíš se omlouvat za svůj pohled na věc, nechtěla jsem tě opravovat.
Jen jsem chtěla říct svou zkušenost, možná je i kus pravdy na tom, cos říkala ty. Nikdy totiž nic neplatí na všechny stejně, bez rozdílu.

EL (St, 13. 10. 2010 - 19:10)

No Ele máš pravdu moc...Kdyz si predstavim mit v puse spoustu masticky tak je to celkem komicke, ale urcite to neznevazuju :)Vcelky jsou super, propolis mi kdysi pomohl i na bradavici a jeste jsem to kombinoval s vlastovicnikem.
Vana byla uzasna, nikdy jsem tam netravil dlouhy cas, ale tentokrat jsem si to uzil, diky :) vuni jsem teda ale nemel zadnou, mas nejakou oblibenou?
Jinak tento tyden nejak nestiham cist tuhle diskuzi. A vlastne si vzpominam, ze budu muset k zubari zajit na prohlidku uz to bude zase neco pres pul roku, ale minule jsem tam byl asi 2 minuty

Helena (St, 13. 10. 2010 - 09:10)

Heli, myslím, že není to...Klaudije, ty jsi psycholog?
Samozřejmě máš pravdu, napsala jsem to příliš obecně, vždycky sem nakouknu a něco mě zaujme a rychle něco napíšu.
Nemyslela jsem asi ani tak na ty druhé, jako na cori nebo ostatní rozešlé - že pokud se zajímají o cokoliv jiného, zapomenou na svoje vlastní bolesti.
Večer napíšu víc.

cori (St, 13. 10. 2010 - 06:10)

Mino, o citove zavislosti vim sve z minula a rozhodne jsem se z toho ponaucila. Tedy o ni nemuze byt ani rec. Ovsem pokud si nekdo vylozi vetu: "za vikend bych snesla klidne jednu smsku" jako zavislost ci nebo jine omezeni, to neovlivnim.
Zebricky hodnot mam take dane. Proste nevim, kvuli cemu to bylo tentokrat. On si jeste liboval, jak mame pohodovy vztah.

saso - mail: [email protected]
na tvoji otazku, kolik z nas se nekdy rozeslo - za sebe muzu rict jedno - vzdy jsem stala na te druhe strane, ktera to nemela v planu ukoncit.
a ze rozchody nejsou nikdy na 100%: Jedno maji moji byvali ex spoledne - vzdy to bylo na 100% - nikdy se mi zadny z nich neozval. Vetsinou proto, ze sli ze vztahu do vztahu a tak nemeli ani cas, ani chut se nad tim zamyslet.
U tohoto posledniho nevim, jestli je duvod stejny - jiny vztah.

saso (St, 13. 10. 2010 - 00:10)

Cori tady saso muzes mi napsat email nebo kam ti mohu napsat ?? nechci tady ale rad bych pomohl,, kazdy rozchod v zivote neni nikdy na 100 procent !!a to je pravda,vzdy je to jen vyjadreni s tim ze nejsme spokojeni v necem,a cekame ze ten druhy se bude chtit zmenit ,,kdo z vas vsech se rozesel a nemrzelo ho to ?? kdyz zjistil ze ten druhy to vzal v pohode a neprosil ho o navraceni ..hezkou noc vsem saso

mína (Út, 12. 10. 2010 - 23:10)

ahoj mino - samozrejme, ze...Cori, chtěla jsem napsat něco víc, Tys to nakonec napsala sama...poznáváš chlapi, kteří mají něco společného, a pak vztahy nevychází. Někdy jsme, my holky, tak blbě naštelované... Asi sama víš, co to bude a s čím je to spojené. Zkus na to přijít a "přeštelovat se", pokud lze. Jinak hrozí, že se zklamání budou opakovat. Můžu se mýlit, ale mám pocit, že sama sebe podceňuješ a možná jsi na partnerovi více citově závislá, což chlap vycítí a některé to odradí. Vážně Ti přeji, aby to bylo zklamání poslední a ten pravý přišel. Ještě nemáš nic ztraceno, nevěš hlavu, šťastná rodinka klidně může přijít. Možná je teď ten pravý čas udělat si v hlavě inventůru a srovnat si žebříček hodnot.

Oprava (Út, 12. 10. 2010 - 22:10)

..problémů je zatím neřešitelná

Klaudije (Út, 12. 10. 2010 - 22:10)

Heli, myslím, že není to samí zajímat se o druhé a zajímat se o problémy druhých.
Protože zajímat se jen o problémy, může být velmi deprimující a vysilující.
Vím to, byla jsem taková.
Naproti tomu zajímat se o ty lidi je trošku něco jiného, možná se nakonec k těm problémům taky člověk dostane, ale není to to primární a na tom rozhovoru je to znát.

Je totiž rozdíl když se zeptáš na něčí sny a přání a něčí problémy. Ten rozhovor půjde diametrálně odlišnou cestou a navíc spousta problému je zatím řešitelná, spousta přání je splnitelná.
Jde o to, vytvářet v lidech pocit, že problémy jsou jen přechodné, ale plnění svých snů je dostane tam, kde chtějí být.

Helena (Út, 12. 10. 2010 - 22:10)

Cori, mluvíš o nějakých...Klaudije, to je velmi dobré řešení !!
Ano, práce od rána do večera a zajímat se o problémy ostatních, to je to, co člověka posouvá dál a dává mu zapomenout.
A ani nemusí mít ty směšné šatičky - možná.

Helena (Út, 12. 10. 2010 - 22:10)

chtela bych uz mit pevny...cori, já tě chápu, ale když skončí jeden vztah, tak člověk potřebuje nějakou dobu na regeneraci - pak může začít další.
A aby začal další, tak člověk musí mít v sobě dostatek pozitivní energie.
Tuhle energii teď musíš v sobě najít.
Ale to určitě to víš - a brzy budeš ok.

Klaudije (Út, 12. 10. 2010 - 22:10)

Cori, mluvíš o nějakých citových problémech ve vztazích.
Jednou jsem četla jeden příběh, který se udál někdy začátkem století v Americe. Kdy se nějaká dívka přestěhovala do nějakého města, kde nikoho neznala, a protože chodila jinak oblékaná, byla středem posměchu. Když byla na nějakém školním večírku, rozhodla se to změnit a víš co udělala. Začala se upřímně zajímat o lidi, kteří ji připadali zajímaví. Ptala se na jejich postoje, touhy, přání životní zkušenost a pod.
Stali se prý velmi oblíbenou a nakonec nikomu nevadilo, že neměla šaty podle poslední módy a byla odjinud. Lidi se o ni začali zajímat, ne snad že by se nějak změnili, jen je zajímalo kdo se to o ně vlastně zajímá, pro koho jsou tak důležití.
Nevím, jestli ti tato zkušenost bude k něčemu dobrá, ale pro mne byla a snad i stále je. Jen teď to nedělám nijak účelově, prostě mi přijde přirozené dovědět se co nejvíc o postojích člověka , kterého neznám. Samozřejmě, nesmí jít o dotěrné a nepříjemné otázky, ale spíše o to, aby člověk ukázal slovy, jaký vlastně je, čeho si váží, čeho naopak ne.

cori (Út, 12. 10. 2010 - 22:10)

Cori, jest-li Ti mohu taky...ahoj mino - samozrejme, ze muzes take napsat a diky za to.
Je to zajimavy pohled na vec - takhle jsem o tom nepremyslela. Pravdou je, ze vzdy jsem hledala chybu v sobe, co jsem udelala spatne atd.
Nepokousela jsem se nikoho menit - vim,ze to nelze. Ale on to vzdal strasne rychle - asi to neco bylo silnejsi, nez vest "normalni" zivot.

Reklama

Přidat komentář