Reklama

ROZCHOD - JAK SE S NIM VYROVNAT??

EL (Pá, 8. 10. 2010 - 22:10)

No jo, to pár týdnů...to vztavani brzy mi ani nevadi, ale spis nejake ty spatne sny, protoze se budim spoceny. Behem pulroku se ze me stal abstinent, protoze kdybych zacal pit asi by to prohloubilo moje deprese a mozna by to splatne dopadlo, ale zacal jsem kourit 2-3 denne (cigarety).

Helena (Pá, 8. 10. 2010 - 22:10)

hodne prace, zamestnat se to...No jo, to pár týdnů potrvá, než to člevěk vydejchá.
Taky jsem tenkrát nemohla spát,musela jsem si jít nechat napsat injekce B12 - a taky jsem trochu pila, ale ne zas moc.
Pomáhalo mi to a alkoholik se ze mě nestal. A co bylo pozitivní - hodně jsem zhubla a začala jsem se pěkně oblékat.

EL (Pá, 8. 10. 2010 - 22:10)

hodne prace, zamestnat se to je pravda. Ja jak nemuzu spat tak se vzbudim ve 4 rano a jdu jeste pred praci rano behat, par lidi co potkavam na ceste na me koukaji teda divne, potom do prace a v 5 vecer jsem doma a dneska jsem byl s kamosem poprve v posilovne, ted jsem prisel domu a jsem docela utahany, ale stejne mi minuly vztah stale vrta hlavou cely den.

Helena (Pá, 8. 10. 2010 - 21:10)

Mína mi připoměla Betty McDonaldovou.
O své sestře Mary napsala (volně řečeno):
Nikdy se nezabývala sama sebou, žila vlastně pro své přátele, zabývala se jejich problémy víc než oni sami.
Myslím, že i to je cesta z bolesti po rozchodu.
A taky hodně práce, tak moc, že večer člověk jen padne vyčerpáním.
Lidi, myslete na sebe a dělejte si radosti, aspoň docela malinké, ale pořád.

cori (Pá, 8. 10. 2010 - 21:10)

Ahojky pokud bude ten...jenze to by ten odchazejici musel chtit s tim opoustenym nejakym zpusobem komunikovat.
V mem pripade to je tak - ze mail - potrebuju cas, aby se mi to vse ulezelo. V tydnu si o tom promluvime.
Jiz je to 3 tydny, a nikdo mne nekontaktoval.
Jako bych uz neexistovala

Saso, mas zajimave prispevky, mnohdy pravdive, jen v tomto pripade to nelze pausalizovat.

saso (Pá, 8. 10. 2010 - 21:10)

Ahojky pokud bude ten opusteny nad veci pred odchazejicim ma velkou sanci vse obratit ve svuj prospech

mína (Pá, 8. 10. 2010 - 00:10)

Mirko, mrzí mě, jak Tvůj vztah dopadl.
Pět let, to už je velká citová investice, naděje a pokud jsi plánovala i rodinu, tak veliké zklamání. Máš pravdu, že nevydařený vztah by měl člověka posunout dál. Neplatí to vždy. Ono jedna a jedna nepříjemnost může pro někoho znamenat dvě nepříjemnosti a pro jiného je to důvod k sebevraždě. A nebo co někoho posílí, jiného zmrzačí. Ach ta láska, ty city. To moudro se hezky čte, ale asi málokdo k tomu 100% vnitřně dojde. Je dobře, že se snažíš dělat šťastnou sama sebe a nečekáš, že to udělá někdo jiný.
O to se snaží plno lidí, ale je to někdy obtížné. Samota je těžká. Člověk není stvořen k tomu, aby byl sám. Potřebuje blízkost druhého a jak jsem někde četla, tak život bez lásky je každodenní boj. Jenže, zase než nekvalitní vztah je lepší být sám a plnit si své reálné sny a přání. Tím si člověk dělá radost a žití je veselejší. Zabývala jsem se regresí a vztahové záležitosti se zpracovávají nejhůře. Jisté je, že když se jedná o ztrátu, tak se do ní promítají všechny ztráty předchozí - včetně zvířátka, které jsme obrečeli, když zemřelo, a byli jsme dětmi. Člověku se velmi uleví, když se mu podaří vybrečet všechny bolesti, které v životě nasbíral.

Mirka (Čt, 7. 10. 2010 - 23:10)

Mirko, Ty to máš v hlavě...Míno, to co si někde vyčetla zní hodně moudře. Asi si to někam vytesam a až mi bude smutno,tak si to přečtu. Nevim čim to je. Stalo se mi v životě už celkem dost bolestných věcí (asi jako každému, takže to neberte jako fňukání) S některýma nejsem srovnaná dodnes ... hlavně s tim kolik má člověk v genech po předcích a kolik je sám sebou.
Ale tenhle rozchod mě zatím posunul nejdál. Aspoń ke čtení zajímavých knížek a k tomu, že nemám čekat, že mě někdo bude dělat šťastnou, ale dělat se jí sama. (Samozřejmě že to neznamená nemyslet na lidi okolo, jen myslet i na sebe.)
I když někdy tyhle moudra hodim někam a brečim nebo se vztekám, jak je možný, že můj život opustil po tolika letech můj bývalý přítel tak snadno. Člověk si myslí, že něco má a má velký houby. Má akorát sebe:-)Jen, aby člověk věděl, co si se sebou počít.
Jo to s tim, že se mám dělat šťastnou, jsem začla praktikovat tak, že jsem měla narozeniny a sama jsem si koupila kytku:-) Co budu čekat až mi jí někdo koupí. Nebo se zlobit, že mí jí někdo nekoupil. Jen když to někomu říkám, tak mě nechápe.

mína (Čt, 7. 10. 2010 - 08:10)

Václave, dík za odpověď. Zeptala jsem se, protože mi připomínáš muže, kterého také opustila žena a v podstatě ze stejného důvodu. Cítila se v určitém "područí".
Kde brát sílu, to je těžké pro každého, kdo tím prochází. Mně třeba dodávala sílu příroda. Chdodila jsem hodně ven, cvičila, četla, fotila, všímala si detailů. Zajímala se o jiné osudy lidí, co potkalo je.

Václav (Čt, 7. 10. 2010 - 07:10)

Václave,a jaký Ti uvedla...Míno,samozřejmě nikdo není bez chyby, já jsem chtěl bý pořád s ní, nevadilo jí to, od rána do večera jsme si povídali, dners se musí přece nějaký důvod najít, údajně byla nesvobodná, ale jezdila cvičit do Chorvatska s cestovkou, kam chtěla tam šla sama.Je to účelové...Ona dnes vypadá nádherně, nejlíp, co jí znám a spoustu věcí umí, toho se chlap dlouho nenabaží, spíš opustí ona jeho.Samota je ale taková svině, každé ráno si musím dodávat takovou sílu, ale kde ji pořád brát?Moc bych někoho potřeboval..

mína (St, 6. 10. 2010 - 23:10)

Míno, já si pořád...Mirko, Ty to máš v hlavě dobře srovnaný a i skvěle k tomu přistupuješ. Našla jsem jeden text, moc se mi líbí, tak ho sem dám.
"Časem pochopíme, jak jemný je rozdíl mezi tím tisknout někomu ruku a připoutat k sobě jeho duši, i to, že láska neznamená oporu, a společnost druhého neznamená jistotu. Začneme chápat, že polibky nejsou závazky a dárky nejsou sliby. Začněmě přijímat porážky se vztyčenou hlavou a očima dokořán, s elegancí dospělého a ne se zármutkem dítěte. Naučme se budovat své plány na přítomnosti, protože zítřek je pro jakékoli plány půdou příliš nejistou a budoucnost se často dokáže zřítit v největším rozletu. Časem pochopíme, že i slunce pálí, pokud je ho příliš, a začneme si pěstovat vlastní zahrádku a krášlit vlastní duši, místo abysme čekali, až nám někdo donese květy. Pochopíme, že dokážeme vydržet... že máme skutečnou sílu a skutečnou vlastní cenu. Pochopíme mnoho věcí... s každým sbohem toho chápeme víc."

Mirka (St, 6. 10. 2010 - 23:10)

Mirko, jsi chytrá holka, co...Míno, já si pořád říkám, že až HO poznam, tak prostě ten strach mít nebudu. (Snažim se tomu věřit :-)) A někdo mi i říkal, když jsem řešila pár dní po rozchodu, že si neumím představit, že by se mě dotknul někdo jiný, že to teď nemám řešit, že až to přijde, tak na to připravená budu. Tak se snažim to neřešit. Měla jsem strach, co to se mnou udělá až ho uvidim. A viděla jsem to černě (představoval jsem si, jak bude chladný amě to bude šíleně bolet) Ale protože se to může stát za dlouho, tak to neřešim, protože v tu chvíli já už můžu být jinde. A nebudou se mi z něj klepat kolena.
Jen prostě někdy má člověk i horší náladu a to pak přemýšlím negativně, ale rozhodně to už neni nic v čem bych se topila. Prostě někdy jsem veselá a někdy jsem unavená a smutná.
Když je líp, tak si říkám, že jsem ráda, že se to stalo tenkrát, jestli to tak můj ex cítil, tak bych se JÁ trápila, protože jemu to už bylo jedno.

mína (St, 6. 10. 2010 - 23:10)

To je zajímavý, ale asi mi...Mirko, jsi chytrá holka, co jsem tady četla Tvé příspěvky. Překonat strach z možného opětovného zklamání je těžké, ale nic jiného člověku nezbyde, pokud nechce zůstat sám. Myslím, že je nutné s tím počítat i v dalším vztahu, že to nemusí vyjít, ale zase ne na to usilovně myslet, aby to pak opravdu člověk nepřivolal.
Jiná cesta není, než to znova risknout. Každý vztah je sázkou v loterii a nikdy není jisté, že vztah vydrží do konce života.

Mirka (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

Mirko, myslím, že chlap...To je zajímavý, ale asi mi to nepomůže. :-)

mína (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

Václave,a jaký Ti uvedla manželka důvod odchodu od Tebe. Přeci po 20 letech spokojeného manželství neodejde žena jen proto, že se zamilovala? Opustí 17 letou dceru, nastěhuje se do paneláku po pár měsících známosti, zhorší si tím životní úroveň. Jí je 51, tomu chlapovi o 7 let méně...podle mě jí jednou opustí, dřív nebo později, a najde si mladší, až Tvá žena více zestárne.

Václav (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

pořiď si psa, bude Ti hned...To jsi vedle, mám tady dva a dvě kočky, to nepomáhá

mína (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

Mně by dnes fakt stačilo si...pořiď si psa, bude Ti hned líp a nejlépe z útulku

Václav (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

Mně by dnes fakt stačilo si jen doma s někým osobně povídat a nebýt tady sám

mína (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

Ele a Mirko bude vse ok ,a mi...Saso, nevím. Pubertálním láskám se člověk zasměje, ale pokud už dospělý člověk miluje a je opuštěn, nevím o nikom, kdo by se tomu zpětně smál.

Helena (St, 6. 10. 2010 - 22:10)

Mám fakt pocit, že...Mirko, myslím, že chlap hledá ženskou, která by mu nevadila a mohl s ní mít sex.
Ženská hledá chlapa, kterého by mohla milovat - a pak by mohla mít sex.

Reklama

Přidat komentář