Reklama

Psychopat

Martina (Po, 20. 11. 2006 - 17:11)

Ahoj, můžeš mi napsat, jak jste to udělali?
Odmítá něco takového udělat a vyhrožuje nám, že nás zlikviduje. Léčit se nebo jít k psychatrovi odmítá.

Návštěvník (Čt, 16. 11. 2006 - 10:11)

Ahoj Martino, pokud říkáž,že tvůj syn takový dřív nebyl, asi v tom bude něco jiného, než porucha osobnosti.Naše dcera byla taková od mala, vždycky všechno dělala z donucení.Ve škole měla vyznamenání, ale vůbec se neučila,maturitu udělala jen proto, že neměla 18 a my jsme jí nepodepsaly odjezd do Anglie.Byly jsem i u psycholožky, ta nám poradila určit jí dobu např.1 měsíce, aby se odstěhovala.Vy to chcete udělat přesně naopak.Oni musí pochopit, že problém je v nich a oni se musí přizpůsobit okolí. Ne mi jim.Jsou dospělí.

Návštěvník (Čt, 16. 11. 2006 - 10:11)

Ahoj Martino, pokud říkáž,že tvůj syn takový dřív nebyl, asi v tom bude něco jiného, než porucha osobnosti.Naše dcera byla taková od mala, vždycky všechno dělala z donucení.Ve škole měla vyznamenání, ale vůbec se neučila,maturitu udělala jen proto, že neměla 18 a my jsme jí nepodepsaly odjezd do Anglie.Byly jsem i u psycholožky, ta nám poradila určit jí dobu např.1 měsíce, aby se odstěhovala.Vy to chcete udělat přesně naopak.Oni musí pochopit, že problém je v nich a oni se musí přizpůsobit okolí. Ne mi jim.Jsou dospělí.

Martina (St, 15. 11. 2006 - 13:11)

Ahoj, Petře- asi máš pravdu, byli jsme zřejmě až příliš tolerantní a nekladli jsme na něj dost zodpovědnosti. Je s podivem, že ačkoliv je sčetlý a inteligentní, jakoby rozumově zůstal na nižším stupni vývoje. Jeho uvažování nám připadá naivní a bohužel někdy primitivní.

Martina (St, 15. 11. 2006 - 13:11)

Ahoj, Jano! Pomalu s mužem přemýšlíme o tom, že bychom se od něj odstěhovali, aby se osamostatnil. Manžel tvrdí, že má syn něco podobného jako Tvá dcera-poruchu osobnosti. Nedokončil střední školu, od té doby měl několik zaměstnání, ale hledá si nové, kupuje si občas něco k jídlu, ale mohu říci, že žije jako zvíře a na nás parazituje. Z posledního zaměstání ho vyhodili. Je ale velice inteligentní, ale maturitu si nechce udělat, protože by se musel "učit". Nejde mi to do hlavy. Byl to velice slušný kluk, dobře vychováván, ale najednou jakoby se s ním něco stalo. Nikdo z nás to nechápe a jsme z toho zničeni.

Jana (Po, 13. 11. 2006 - 16:11)

Je to porucha osobnosti, mám podobné problémy s dcerou, vyhodili ji z práce, z bytu, je teď se mnou a vůbec neřeší svůj problém. Psycholožka jí řekla, že má poruchu osobnosti a s tím se nedá moc dělat.Člověk se s tím narodí a pokud nepochopí, že problém je v něm, tak okolí je chudák. Takový člověk by měl žít sám.Ale určitě je pro rodiče těžké vyhodit dítě na ulici, i když už je mu 25 let.

Petr (Ne, 12. 11. 2006 - 18:11)

Oprava: OT?KAJ

Petr (Ne, 12. 11. 2006 - 18:11)

Drahomíra:
"Ot?kal ma mamko, dokia? ja som Janko. Až ja budem Jano, nezt?češ ma mamo."

slovenské lid. přísloví

Je to nenaplněná potřeba limitů při výchově Vašeho syna.

Drahomíra (So, 11. 11. 2006 - 12:11)

Můj syn je tzv. kvartální alkoholik. Při pohovoru s lékařkou mi řekla že je sociopat.
Není ale ani agresivní a násilí se bojí. Nebyl ani na vojně. Je celkem slušný. Ale
řekla bych že parazituje na svém okolí. Většinou se v práci neudrží, vždy všechno kritizuje a už vůbec nerespektuje autorit

Návštěvník (Pá, 10. 11. 2006 - 19:11)

Ten kluk měl všechno stejným dílem, jako jeho brácha, s kterým byly také problémy, ale ten už zaplať pánbu přišel k rozumu.

Petr (Pá, 10. 11. 2006 - 10:11)

looser: Základní charakteristikou psychopata je, že si svoji diagnozu neuvědomuje a není schopen sebereflexe. Nikdy nepřipustí, že není něco v pořádku s jeho postojek k jiným lidem, domnívá se, že jedná vždy správně. Je sám se sebou spokojený. Pokud tě trápí, že nemáš hezké vztahy s mnohými lidmi, nevěříš lidem (zvláště na základě předchozích zklamání), opíjíš se kvůli smutku a samotě, a navíc to dokáýeš takto popsat na doktorce, znamená to, že poruchou sebereflexe netrpíš, tedy nejsi ani žádný psychopat. Prostě jsi zklamaný člověk, který prožívá těžší období ve svém životě. Poprat se s tím musíš sám. Obklopovat se pokud možno lidmi, ke kterým lze mít alespoň primární důvěru, místo chlastu si najít jiného koníčka, nejlépe nějakou práci. Mně např. z rozčarování z lidí náramně pomáhá práce na zahradě, kolem baráku, nebo s autem. Za každou cenu bych za lidmi nedolejzal - pokud nejsou hodni toho, co jim nabízím, ať si políbí .... Ti, kteří se chovají fér, zažijí ode mě maximální přízeň, ke sviním se lísat nebudu. K těm se chovám korektně, ale zcela chladně a důsledně. Na hysterické fobie o tom, že má mít člověk kolem sebe mraky přátel a známých nevěřím. Kde to píšou? Proč? Moje právo je mít třeba jen jednoho přítele, ale za to kvalitního. Žijeme jen svůj život, ne životy druhých, oni si žijou zase svůj život, za nás ho nikdo žít nebude.

Petr (Pá, 10. 11. 2006 - 10:11)

Martino - to jste si ale vychovali sami. To není psychopat, ale někdo, kdo neměl v období svého vývoje naplněnou potřebu limitů. Jinými slovy prostě rozmazlený fracek.

Hermiona (Pá, 10. 11. 2006 - 09:11)

ahoj loosere, připomínáš mi jednoho mého kamaráda. Často se opíjí, i sám, říká, že nenávidí lidi. Jednou mi vyprávěl, že jeho máma byla nemocná, brzo umřela a jeho táta na něj kašlal. V podstatě nikoho nemá a chová se podobně jako ty. Opijí se hodně, když za ním přijdu a je opilý, tak mi i nadává a vyhazuje mě, potom dělá jakoby nic. Tak se chová ke všem. Je mi ho líto, myslím že je spíš nešťastný než psychopat. K odborníkovi nikdy nepůjde, všechno jsou prý debilové. Jsi na tom podobně?

looser (Pá, 10. 11. 2006 - 02:11)

nejsem schopen navázat dlouhodobě jakýkoliv hlubší cit. nevěřím lidem a nemám je rád. i když občas potřebuju mít kolem sebe spousty lidí. zpíjím se do němoty abych přebil samotu. sem psychopat?

Martina 2 (Út, 7. 11. 2006 - 22:11)

S tím se mělo dělat už něco od dětství, vychovávat ho v 21 letech je dost pozdě. Tady by snad už zabral jen "nůž na krk" - prostě buď budeš šlapat nebo jdi.

Martina (Út, 7. 11. 2006 - 18:11)

Myslím, že máme doma syna-psychopata.Je mu 21 let, žije s námi bohužel ve společné domácnosti, trápí nás slovními výhrůžkami, chová se agresivně, bezohledně, stává se z něj příživník-nemá zaměstnání a přemýšlíme o tom, jestli s tím můžeme něco dělat.

Magdaléna (Po, 16. 10. 2006 - 21:10)

magdachovancakova"seznam.cz.Nevím,jestli bych Vám mohla nějak pomoct.

Matka (Po, 16. 10. 2006 - 21:10)

Magdaleno, napište mi prosím váš mail. Napíšu vám. Jsem moc ráda, že mi rozumíte a snažíte se mě podpořit.

tapka (Po, 16. 10. 2006 - 20:10)

tak to sedi na mojho fotra.aspon uz vciem po kom som

Honza (Po, 16. 10. 2006 - 11:10)

A pomocí čeho si se začal poznávat a jak jsi našel příčiny ? Já jsem asi před třemi roky patrně vytěsnil jeden domělý a hodně bolestně prožívaný útok na moji osobu a v podvědomí mi to vytvořilo zrůdu. Myslím si, že celou dobu o tom vím, ale nedovedu si to již správně vybavit a vypořádat se s tím. Jsem schizofrenik.

Reklama

Přidat komentář