Reklama

laparoskopie

iva ...Karlovy (St, 7. 1. 2009 - 20:01)

Ahoj holky,tak 7.leden mám za sebou.Šla jsem si do centra pro výsledky.V podstatě dopadly velmi dobře,přítelovy náboje jsou prý v náramný formě,prý tak kvalitní dlouho neviděli.Mně hormony vyšly též na výtečnou,takže nechápu v čem je problém.Určitě v tom že mi vzaly vejcovod ale co ten druhý.Ve zprávě není zmínka o tom že by ho při laparce pročistovali.Škoda.Taky mi skvěle vyšly výsledky chromozomů,ale úplně špatně mi vyšlo vyšetření hemalologa,mám nějakou trombofilní mutaci ,tzn,že mi hrozí embolie.Prý dobře pro mě že se takový test dělal,můžem aspon podniknou zavčas kroky.Nicméně nám tento problém v IVF nebrání,jen musím mít vyšetření hematologa,zřejmě budu brát léky na ředění krve a budou mě hlídat.Jěště dnes jsem si vše vyběhala,v pátek jdu na krev,v úterý pro výsledky a ve středu s nima do centra.S hormonální léčbou se totiž začíná 21.den cyklu a to je právě středa/čtvrtek.Takže mi zatím vše časově vyšlo,a doufám že se nám vlak rozjíždí(ne ujíždí).
Jinak Evi,promiň že jsem byla tak sobecká a nereagovala nejdřív k tobě,ale moc nerozumím ,co je u tebe vlastně za problém.Já výsledky dostal do ruky hned,při propouštění mi primář vše vysvětlil....takže tvůj případ je divný.Zkoušky,práce,stěhování...fakt náročný,tak se drž a zase písni co a jak.
A co naše další dopisovatelky????Alen ,uuu,mamko,jak je ? Leni,ty se s náma nebavíš???Luci,halooo.Vendy to je počasíčko,závidím. Tak co poma,nepomohla odblokovat manžílka?mějte se a pište,nebo vám taky nebudu nic psát :-)).papá

Eva (St, 7. 1. 2009 - 18:01)

Ahoj holky!Včera jsem byla u doktora, který mi pomáhá s otěhotněním a který mě poslal na laparoskopii.Na té jsem byla prvního prosince a on dodneška nemá zprávu z nemocnice a já jsem ji taky neviděla.Snad se najde :o) Dostala jsem prednison na snížení imunity a injekce na ředění krve. Při představě jak si je pichám, mi není dobře,ale co člověk nadělá. Jo a ještě mi řekl, že mám vysoký prolaktin, i když ještě není hraniční, že prý to taky není moc dobré, tak mi asi budou brát znova krev. Leden mám nějak moc náročný, stěhování, zkoušky, práce, doktoři atd. :o( Aspoň nebudu moc přemýšlet o tom, jestli se to povedlo nebo nepovedlo.

Vendy (Pá, 2. 1. 2009 - 22:01)

Ivi i tak děkuji, problém je v tom, že se manža bojí, znám dost cviků na úlevu, ale chápu ho, když něco bolí, tak se i člověk bolí něco udělat. Dneska si sám řekl o další "masáž" tak snad to bude v pohodě. Jinak ivi jedem na Lipno ano na Lipno každý se diví, ale je tam super středisko, dobře upravený a i když nepřeje počasí, tak ho zasněžují, vody je tam dost. jinak dělám hrdinu, manžovi radím a sama se bojím co udělá koleno, ortézu samo mám, ale strach taky. Notebok budu mt sebou, takže kontakt s Vámí neztratím. Zatím pa pa Vendy

iva ...Karlovy (Pá, 2. 1. 2009 - 21:01)

Ahoj Vendy,teda to je pocta že chceš ode mne radu ...ale takhle po netu je to víc než troufalé :-)).Možná mu to poma na horách spraví sama.Ono někdy dochází na lanovkách k blokaci když tě to houpne do vzduchu..tak by to mohlo naopak pomoci odblokovat:-).
jinak samozřejmě existuje spousta cvků jak si ani ne pomoct ale ulevit ale opravdu takhle to nejde.určitě tvé obkoukání od masérů bude stačit,ono někdy je lepší ten problém nechat aby odešel sám a pak se vrhnout na prevenci.
A kam jedete? dNa slovensko? mám v tom zase miglajs:-)...tak to ti záívidím,my chodíme na rybník aspon bruslit...tak pa a budte zdraví

Vendy (Čt, 1. 1. 2009 - 21:01)

Zdárek ženský,
tak tu máme první den v Novém roce, doufám, že se všem daří dobře a ten Nový rok jste přečkaly v pohodě. Já to měla opravdu v poho, manža si 31. hnul se zádáma, takže o zábavu bylo postaráno, ale Ivi, trošku ti fušuji do řemesla a lehce jsem masírovala a je to mnohem lepší, no musí, v sobotu odjíždíme na hory, tak snad to bude ok.
Ivi - tímto se na tebe obracím, zda znáš nějaký cvik nebo masažní úkon aby se mu ulevilo, nejem profi masérka, ale docela dost jsem pochytila od masérek co masírovali mě a funguje to, ale na složitější ůkony si zase netroufnu, abych mu neublížila, bloklo se mu to dole v kříži na levé straně.
A co ostatní Evi, Alen, Leni, Luci, .... kočky dejte zprávu. To víte teď Vás budu kontrolovat, když mám svůj notebok. Vendy

Eva (Čt, 1. 1. 2009 - 15:01)

Ahojky, všem přeji do nového roku 2009 jen to nejlepší a co nejvíc dobrých zpráv. Vše nej... přeje Eva

? (Čt, 2. 8. 2012 - 18:08)

ahoj vsem mam strasnej...Jdeš na laparoskopii,abys mohla otěhotnět-podle tvého psaní. Takže tě ujištuji, laparoskopie je jednoduší a spíš u ní. Kdežto těhotenství a porod si odžiješ dokomale a trvá to déle:-)Co pak budeš dělat? Když ted se strašně bojíš něčeho, co bolí mnohem méně a krátce.

02.08.2012 (Čt, 2. 8. 2012 - 14:08)

dik veroniko mne to ceka v pondeli 6.8.2012 a mam stoho stranej strach nevim co mne ceka

1.8.2012 michae (St, 1. 8. 2012 - 15:08)

ahoj vsem mam strasnej strach z laparoskopii du na ten zakrok 6.8.2012 a nevim co mne ceka vite nemuzu otehotnet us 7 let a budu moc rada kdyz se to povede ale popravde mam stoho zakroku strasnej strach us to chci mit zasebou nemuzu stoho ani spat musim na to poradt premejslet ale doufam ze to knecemu bude.

radka (Pá, 20. 7. 2012 - 20:07)

Karolíno, já byla na...me operovaly žlučnik ve 25 letech laparoskopicky a muzu rict nemela jsem zadne problemy,bolesti a narkozu jsem zvladla perfektne!jen jsem si myslela ze zlucnik mam ze my vzaly jen kameny ale od doktorky jsem se dozvedela ze ho nemam.

Jana (Pá, 29. 6. 2012 - 15:06)

Na laparoskopické operaci...Děkuji za pozitivní komentář, na podzim mne čeká operace pupeční kýly, tak jsem ráda, že aspoň někdo tu píše něco uklidňujícího.

karin (Út, 19. 6. 2012 - 22:06)

Ahojky,chci se zepat,bolí vytažení stehů po laparo???já mám jít a šíleně se bojím,mámto citlivé....jsem v tomhle děsná:-(((hlavně ten steh pupku...díky...

Vlaďka (St, 16. 5. 2012 - 09:05)

Taky mám dobrou zkušenost....Ahoj, můžu se zeptat z čeho teda nakonec byla ta "divná bolest" v podbříšku? Mám to stejné a taky mě to čeká. Děkuji.

irisiris (Čt, 23. 2. 2012 - 11:02)

Také mě čeká laparoskopie asi 5cm cysty. Mám z toho vítr, poprvé se o tom mluvilo před vánoci, ale v Motole prohlásili, že ještě počkají. Vzhledem k tomu, že podle dr. lze rakovinu vyloučit až histologií, radějí zkouším ještě jinou nemocnici-vojenskou, jestli mě nevezmou co nejdříve.Výsledky rozboru krve byly sice v pořádku, ale bojím, bojím. I když, jak se dívám, cysty jsou asi hodně častá "radost". Nemáte někdo zkušenost s laparoskopií ve Střešovicích ve vojenské nemocnici?Děkuji.

Kolikokoli (St, 15. 2. 2012 - 22:02)

Dáši, prosím tě,...Měla jsem velkou smůlu. V září mě chytl slepák, takže do špitálu a hned druhý den laparo. Probudila jsem se asi za 10 min, co mě přivezli ze sálu, cítila jsem se trošku unavená, ale jinak v pohodě. Bříško bolí, ale spíš takovým tím způsobem, jako když máte zácpu nebo tak. Taky potom asi 2 dny hodně prdíte (to jak do vás foukli na operaci vzduch, aby lépe viděli). Jizvy vůbec nebolí (občas zalechtají - ty nitky). V nemocnici jsem byla asi týden (přijela jsem v pondělí ráno, v úterý laparo a o víkendu bohužel nepropouštěli). Hned po propuštění mě chytl zase záchvat a tentokrát to byl žlučník. Dali mi jen nějaké léky a omezení a objednali mě za měsíc na další laparo. To už bylo úplně v pohodě a v nemocnici jsem byla jen 4 dny. Hned po propuštění jsem jedla, co jsem chtěla (bez omezení) a jsem ráda, že jsem operaci podstoupila. Můžu se ládovat klidně i smetanou (kterou jsem předtím nemohla) a jediné, co se stane je, že se po..., ale žádné záchvaty už nemám.
Na laparo je to opravdu v cajku: večer vám zabalí nohy do fášků (proti sraženinám) a dostanete malou injekci do břicha "včelku" (taky proti sraženinám - nebolí to, jen asi 5 sekund trošku štípe). Poslední jídlo i pití máte večer, pak do operace už nic. Ráno dostanete další "včelku" a přijde za vámi anesteziolog a zeptá se vás, jestli už jste byla někdy uspaná, zda berete léky atd. Až bude čas na operaci (kolem poledne), tak za vámi přijde sestřička s pojízdnou postelí. Musíte se vysvléct (stačí pod peřinou) a lehnete si na tu postel. Odvezou vás na op. sál a anesteziolog vám natáhne ruku, kde máte kanylu a do ní vám dá něco na spaní. Pak usínáte (je to jako když jste strašně moc unavená), cítíte, jak zavíráte oči, slyšíte, jak si doktoři povídají a zkoušíte oči otevřít. Nakonec je otevřete a zjistíte, že ležíte na pokoji a už jste po operaci. Ještě asi 2 dny budete do břicha dostávat "včelku" a na požádání i léky proti bolesti/na spaní. Já neměla bolesti žádné, proto mi ony dali jen jednu kapačku. To je vše :)

Jana (St, 18. 1. 2012 - 18:01)

Ahoj lidičky mě čeká...Na laparoskopické operaci kýly jsem byla vloni a nic to není, nemusíš se bát. Jeden den mě operovali a třetí den jsem šla domů. Mám dvě malinké jizvy a třetí v pupíku, takže ta nejde vidět. Mám za sebou už tři laparoskopické operace a vždycky naprosto v pohodě. Vůbec se neboj!!!

Lucie (St, 18. 1. 2012 - 13:01)

Jano,před laparkou je nutné...Ahoj lidičky mě čeká operace příští středu,v nemocnici jsem už byla ale začala jsem menstruovat tak byla laparo odložena,bolí mě na pravé straně zřejmě kýla nebo zatahané vazy.Byl už někdo na stejném zákroku?Prosím napište děkuji

Gabko, (St, 11. 1. 2012 - 18:01)

Dáši, prosím tě,...odepisuješ na 10 let starý příspěvek....

Gabka (St, 11. 1. 2012 - 17:01)

Zkušenost...Dáši, prosím tě, kamarádka má teď stejný problém jako jsi měla ty. Nemůže otěhotnět a má jit na lapara. Bohužel strach ji nedovolí tam jít.. Bojí se toho, že ji budou řezat, co vše by se mohlo stát, v tady tomhle je pesimista, můžeš mi pro ní tady napsat nějaké dobre info, které by ji mohlo přesvědčit? Bylas na tom a navíc jsi z oboru, tak snad mi pomůžeš s tím ji přesvědčit aby konečně mohla založit rodinu :) budu čekat na info, diky..

Miriam (Pá, 25. 11. 2011 - 12:11)

Zdravím.Jsem po laparoskopii...Ahoj Heleno. Mám úplně stejný problém jako si měla ty. Byla bys tak hodná a napsala mi jaká mastička ti tak pomohla?
Moc díky.

Reklama

Přidat komentář