Reklama

laparoskopie

Jitka (So, 1. 10. 2011 - 23:10)

dobry den.mam takový dotaz...Mám stejný problém. 11.10.2011 jdu na operaci žlučníku (musím, bolesti se už nedají vydržet) a při vyšetření na chirurgii zjistili, že mám malou pupeční kýlu a prý mi to odoperují najednou. Bojím se máte někdo taky takovou zkušenost. Je mi 44let.

hanka (St, 31. 8. 2011 - 13:08)

Zuzko, neboj se, já byla na...dobry den.mam takový dotaz jdu v ríjnu na operaci žlučníku mam tam kameny.a maj mi to delat laparoskopii.a chci se zeptat jak dlouho trva tak ta operace.dekuji

Valerie (Pá, 24. 6. 2011 - 17:06)

Mam podezdreni na...Ahoj,ja jsem zrovna jednu takovou laparoskopii prodelala, bylo to soukrome zarizeni na Slovensku, takze me pustili po par hodinach domu, jinak pry Te nechaji tak 2 nebo 3 dny v nemocnici. Mela jsem velke cysty na obou vajecnicich, a nejake mensi loziska, srusty zadne, ale priznam se, ze to probuzeni bylo strasne:) Tak spatne od zaludku mi dlouho nebylo. Asi je to tim, ze jsem nikdy nemela potize, az loni jsem prisla o mimca ve druhem mesici, takze tu zkusenost celou vnimam jinak, a doufam, ze uz nikdy nebudu muset na podobny zakrok jit. Ale zakrok samotny je v pohode, vetsinou delavaji jeste klystyr, ale ja si to delala doma, takze jsem byla pripravena:)))

Myrha (So, 21. 5. 2011 - 09:05)

Ahoj holky,myslíte,že je...Mě můj gynekolog řekl, že pře IVF je lepší laparo udělat i hysteroskopii dělohy, aby se vědělo jistě s čím se pracuje. IVF je přecejin velká hormonální nálož a kdyby náhodou nebylo něco v pořádku z vaječníky, bylo by to zbytečné. Zároveň je dobré vědět, kdyby byla nějaká abnormálie, tak se s tím dá počítat a IVF pak může být účinější. Některé kliniky to před přijetím pacietnky pro IVF dokonce vyžadují.

Já jsem po laparoskopii asi 14 dní (cysta) a myslím, že to není nic děsného. Operace trvá tak hodinu. Před tím mi doproručili držet bezezbytkovou dietu (4 dny, já jí držela týden) a v den nástupu už nic, takže ani klistýr nebyl nic nepříjemného. Po narkóze člověk spí a pak ho bolí břicho asi jako když to přehnal v posilovně a trochu ty jizvy, ale na to pomohou léky. Pak mě teda bolely ramena a kolena, což doposud cítím. Ale pokud to člověk s aktivitou nepřehání, tak je za 5 dní v běžném životě.

terezka (Čt, 12. 5. 2011 - 16:05)

Ahoj je mi 13 a za týden du na laparoskopii koleno bojím se že mě to koleno bude bolet jěště víc než těd já mám přetrhlý meniskus..

Milupa (Pá, 22. 4. 2011 - 09:04)

Ahoj holky,myslíte,že je nutná laparoskopie,když jinak jak z ivf otěhotnět nemůžu?Kvůli manželovým spermiím.?

Vendy (So, 16. 4. 2011 - 21:04)

opět zdravím starou gardu, necháme tu volnost novým a nechávám můj e-mail: [email protected] doufám, že se ozvete a založíme někde novou diskusi, kde pokecáme jako dřív, Moc se na Vás těším

b.kabatova@sezn (Pá, 18. 3. 2011 - 16:03)

Je mi 19 let a pristi tyden...čeká mne to 30.3. nikdy sem nebyla oprovana a se bojim alesi rikam musi to byt tak musi

Janča (Út, 15. 3. 2011 - 16:03)

Ahoj,byla mi doporucena...Já jsem také klystýr nedostala, byla jsem taktéž v benešově, hospitalizace den před zákrokem, po obědě nám dali nějakou projímací sůl a do druhého dne se nesmělo jíst a od půlnoci ani pít. Jinak jsem byla na laparoskopii kvůli endometrioze, sice mi řekli, že nejde odstranit, ale že mi napíšou nějaké prášky a po pul roce na kontrolu, případně otevření břicha. Jinak týdenní klidový režim as pak se uvidí. Za jak dlouho sporotvat to nevím, byla jsem tam minulý týden.

Eva (Čt, 3. 2. 2011 - 19:02)

Ahoj Sašo! Laparka je v pohodě. Byla jsem na ní před dvěmi lety, ale bohužel těhotná ještě nejsem. Po laparoskopii mi řekli, že je vše OK. Byla jsem i na IVF a tam se akorát nemohli dostat k levému vaječníku a doporučili další laparoskopii. Ještě jsem na ní nebyla. Jinak když se koukneš na starší příspěvky, tak pár holkám se to podařilo.

Saša (Čt, 27. 1. 2011 - 22:01)

Ahoj,tak mě čeká laparka pomale za měsíc z důvodu neotěhotnění. Nějaké info komu se po laparo zadařilo atd?Děkuji :)

Eva (Ne, 16. 1. 2011 - 09:01)

Ahojky, měla bych dotaz na starou gardu, zkušel někdo mojžíšovou metodu? Oddaluji další laparoskopii.

Vendy (So, 1. 1. 2011 - 22:01)

Ahoj stará gardo,
všem Vám přeji do Nového roku jen to nej nje, hodně zdravíčka, štěstíčka splnění všech přáníček

vendy (Út, 30. 12. 2008 - 23:12)

Zdárek holčiny,
tak jsem jsem zět ze Slovenska a z krásných teplých bazénů, masáží a saun. No ale v sobotu jedem dál, takže jen vyperu, vyžehlím, oslavíme nový rok a jedem na lyže.

Petr - k tvému dotazu, myslím, že zdraví je duležité a tři jizvyčky se dají přežít a jak píše Iva - většinou u pupíku bývá větší, nosím táké dvojdílné plavky a je to v pohodě, takže hlavně zdravíčko. To ti přiji

iva...karlovy v (Út, 30. 12. 2008 - 18:12)

Petro,lasery jsou od toho aby jizvy zahlazovali,ale ikdyž v jednom takovém centrü dělám,tak jsem vlastně ve skutečnosti jizvu po aplikaci laseru(dělám v jiný sekci:-))neviděla.
ono taky záleží kam ti ty vpichy udělají,myslím že ti to na kráse nijak neubere...neboj,důležitější je výsledek po laparce!K té ti přeju hodně síly.Pa

Petra (Út, 30. 12. 2008 - 10:12)

Ivo, ne že bych byla nějak přecitlivělá nebo úzkostlivá na svoje tělo, ale myslíš, že je naděje to třeba laserem nějak "zahladit", aby ty jizvičky nebyly vidět vůbec a nebo, že to časem zmizí úplně? Nosím hodně krátký trička a dvoudílný plavky ... Děkuju moc za reakci.

iva ...Karlovy (Po, 29. 12. 2008 - 19:12)

Ahoj Petro,
jizvičky jsou cca 3 a je to křížek velký centimetr na centimetr,možná ani ne.Většinou jednu z nich dělají do pupíku,takže vidět jsou jen dvě a to jěště abys je hledala.:-)).hodně štěstí !!!

Petra (Po, 29. 12. 2008 - 10:12)

Ahojte, zajímalo by mě jak moc velké jsou jizvičky po gynekologické laparoskopii ženských orgánů, můžete mi někdo odpovědět ? Děkuji moc !

Vendy (Pá, 26. 12. 2008 - 21:12)

Ivi - je doufám, že u tebe to byla opravdu poslední červená a v lednu hurá do toho. Jo jo manžel to snad pochopil a vše je ok. Jinak já kromě noteboku, dostala lyže - zítra ještě jedem koupit boty, pak elektronické album na fotky a bundu, no byla jsem moc hodná.
Jinak kameru jsem dávala manžovi od ježíška, takže super, už jen to mimčo.
Alen - to jsou taky krásné věci, na to se moc těším až budu nakupovat ty malinké věcičky, takže to všechno hezky uzmaž a zabal, my zítra ještě nakoupíme, já zabalím věci a v neděli ráno hurá na Slovensko nahřát si kosti a odpočinout.

Mějte moc a moc krásně, všechny ostatní zdravím a doufám, že Lucí dopadla dobře a co Leni a ježíšek a samo i ostatní. pa pa Vendy

Alen (Pá, 26. 12. 2008 - 17:12)

Ahoj holčiny, tak to jste měly krásné dárečky a byly jste opravdu moc hodný.....my už dostáváme převážně na mimčo, ale udělali jsme si s manželem radost a objednali si z netu takové ty velké soupravičky do postýlky, k postýlce, závěsy a různé kravinky, je to 11 ti dílná sada, k tomu jsme doobjednali postýlku a matraci....no a už to lítá:o))) už se moc těším až to budem dávat dohromady, ale nejdřív se chystáme ted v lednu vyštukovat celý pokojíček a vymalovat,aby jsme to měli z krku a nemuseli pak na to šáhnout, teda jen do té doby než mimi povyroste a vezme si voskovku a pěkně nám to tam zmaluje:o)
Jinak děvčata budu vám moc držet palečky na váš osudný leden, myslím, že ten Váš červený dáreček tady byl opravdu naposledy a ted už Vás čeká jen a jen to krásné...moc držím palečky a myslím na Vás dnem i nocí, aby se zadařilo!!!Musím letět, manžel balí na zítřejší závody minibiků...tak musím dodělat řízky...fuj ty už nemůžu ani vidět:O(
tak paaa Alen

Reklama

Přidat komentář