Reklama

laparoskopie

Vendy (St, 21. 1. 2009 - 08:01)

Zdárek kočky,...

Leni - je to tak každé centrum to má jiné, já teda žádnou HA brát nebudu, co se týče zavedení embrijek, tak nám to paní doktorka hezky vysvětlila, manža si nedovedl představit dvojčata, teď je s tím smířený :-)) do věku 30 let je možné zavést jedno embrijko ( je tam prý dobrá šance na uchycení ), standartně se dávají dvě a ženám po 40 a druhorodičák je opět možné dát jen jedno, ale prý hlavní slovo bude mít embriolog, ten uvidí jak se embrijka vyvijejí a jaká je šance na jejich uchycení.Ale znám i holčiny které si po více neúspěšných pokusech nechali zavést tři - čtyři. No prostě jim opět budeme muset věřit, že to co nám řeknou je pravda.
Takže Leni - já uvidím co mě řekne embriolog, ale šla bych sama za sebe do dvou, takže snad to manža přežije :-D a taky si necháme udělat tu prodlouženou kultivaci, pokud jich samo bude víc, tak necháme zbytek zamrazit.

Ivi - jsi šikulka a zvládáš to na jedničku, chápu u tebe, že si necháš jedno, pokud bych měla dítě, tak bych šla taky asi jen do jednoho, vím, že nám tam říkali, že je pak možná revize, ale i tak nám paní doktorka řekla, že riziko poškození druhého plodu tam stále je i když malá, ale je. Takže tvé rozhodnutí ti Ivi schvaluji, u nás ve vesnici, byli teď právě taky na IVF, paní je přez 40 let a už mají jedno dítě, takže jí zaváděli jedno embrijko a povedlo se na první pokus. Takže Ivi tfuj, tfuj, tfuj a mysli jen pozitivně a na samé příjemné věci.

Co se týče neschopenky - tak na neschopenku máš prý nárok ( podle Pronatalu ) na týden neschopnosti po OPU a pak když se podaří otěhotnět, tak od začátku až do konce, ale prý zase záleží na tom jak se žena cítí, jiní říkají být doma, druzí zase že ne. Ptala jsem se holek co tím vším prošli a taky se to různí. Jedna šla po OPU normálně do práce, nic jí prý nebylo, druhá byla doma den a pak taky do práce, po otěhotnění zase jedna je doma od začátku, druhá chodí do práce. Tohle je asi holčiny těžký, takže se necháme překvapit a určo pak budem sdělovat dojmy a každá z nás to bude mít jiné :-))

Jo a Leni - mě přijde, že už taky v hlavě nic jiného nemám, v práci jsme otrávená, nebaví mě to a před sebou už jen vidinu výsledků a Pronatalu.

Jinak zánět jsem úspěšně zvládla a manžovi ajíčka už jsou taky celkem ok, a dozvěděli jsme se, že to byl následek těch lázní. Takže se všechny mějte moc a moc krásně a zdravím všechny, Vendy

iva ...Karlovy (Út, 20. 1. 2009 - 19:01)

Ahoj holky ,ahoj Luci z dovolené ...
Leni dnes už je to má 6.injekce,cítím se jako před MS(které mi mají každým dnem přijít),prostě unavená,bolí záda,nic vyjímečného.U nás se o neschopnosti vůbec nemluvilo,já bych se asi zbláznila být už teď doma.MS musí přijít do 29.(to myslím i se zpožděním...jinak musím volat a nějak mi upraví další injekce)Pokud MS přijde jak má, tak od 29. si píchám injekce 3.Jedna je na to ředění krve a ta druhá puregon- což je už hormon ,který zodpovídá za růst a zráni folikulů.
Díky tomu,že chodím do práce,tak se zbytečně nezabývám tou přípravou,dokonce jsem si všimla ,že se doma s Tomášem o mimi nebavíme,možná nechceme něco zakřiknout...jen mi poctivě píchá injekce on,já jěště ani jednu:-)).
Jinak se ptáš kolik vajíček si chci nechat zavést.Já rozhodně vzhledem k věku a ke svým 2 klukům pouze jedno.Tomáš se mnou trochu polemizuje,ale je to mé zdraví...Vím ,že ta šance je pak menší,ale nedokázala bych si představit revizi jednoho vajíčka.Když jsem byla před 13 lety u Sobka,tak pokud si pamatuju,tak mi brali asi jen 12 vajíček,z toho se pouze 6 podařilo oplodnit a zaváděli mi dvě.A chytl se jen Kubajs.Docela by se mi tehdy líbilo mít dvojčata,vidím to i dnes ,dvakrát tak krásnej kluk :-)),to by se holky měli....Holčiny ,držte se ,je to tak fajneé se tady takhle potkávat....pa Iva

Leni (Út, 20. 1. 2009 - 16:01)

- jen na vysvětlenou, nějak se mi vloudila chybička - ten závěr ještě patřil Lucce. Je to asi zcela jiný případ, když se doporučí antik. a pak se přirozenou cestou zkouší otěhotnět, tohle před IVF nebude to samé... tak ještě jednou ahooj. L.

Leni (Út, 20. 1. 2009 - 16:01)

- No, tak koukám, že se nám tu naboural někdo s reklamou.!!!!!!!!!!!

No nic, každopádně vás zdravím, vidím, že jsme opět komplet, tak vítám Lucku z dovolené. Muselo to být krásné, ale ty delikatesy by mě moc nenadchly a nevím-nevím, zda bych se já donutila něco takového pozřít :o)

Vendy, to už jsem si taky říkala, že každé CAR má asi jiné postupy, co se dá dělat! Stejně jsem přesvědčená o tom, že pokud žádné z vás jako první krok nedali antikoncepci, tak se dá bez toho normálně obejít a každopádně jsem rozhodnutá, že nedej bože, kdyby se to první IVF nevydařilo, tak před dalším pokusem antikoncepci odmítnu. Ale tak dopředu přemýšlet moc nechci, když stojím před tím prvním. A s tím zamražováním embryí - taky jsme se s manželem už dávno rozhodli, že do toho jít chceme, aby se neplýtval hned další ze tří IVF s celkovou stimulací. Ale zřejmě stejně rozhodně až realita, protože ta ukáže, kolik se vydaří vajíček a následně KOLIK z toho bude kvalitních embrií, pak bude následovat rozhodování typu - kolik vložit a kolik zamrazit... Tak si na to stejně budeme muset počkat :o)
Holky, Vendy, Ivčo a další - kolik jste vlastně rozhodnuté si nechat vložit embryí???

Evčo, s těma zkouškama si nic nedělej, nevyšlo to teď, vyjde to příště... Stejně to docela obdivuju, že ses dala na studium, já se tou myšlenkou už zabývám přes rok a zatím jsem nenašla odvahu. Připadá mi, že už na to nemám hlavu, že už mi některé mozkové buňky od školy zakrněly!!! :o) a ikdyž mě v tom manžel podporuje, abych se dala na dálkové studium, tak nějak nevím, jestli bych to zvládla. Jemu se to radí, on má 2 výšky a při svém zaměstnání se stále něco učí a dělá pořád plno zkoušek dokonce v angličtině atd. - takže jeho mozek je pořád trénovaný, narozdíl od toho mého!!! Já mám snad v hlavě už jenom to jedno - mimčo a všechno kolem toho, tak jsem asi zabitý případ.
Tak ty budeš další s injekcema, no, to se to rozjíždí... Takže zřejmě až příští měsíc po doktorově dovolené, že? Tak pak hurá do toho!

Lisco, po delší době ahoj :o) Tak to je super, že už bolesti pominuly a jejda, ono to má i jiné pozitivní stránky, no páni!!! :o) A ikdyž se potvrdila při laparce endometrioza, tak se s tím už aspoň něco děje stejně jako s tím zánětem - takže se může přistoupit na léčbu a ne jen tápat, odkud ty potíže pramení.

Ivčo, co ty? Už se projevuje po pár dnech hormonální stimulace??? Nebývá ti špatně? Kámoška prý měla na konci stimulace břicho jako balón a hrozně špatně se jí hýbalo, možná jak kdo reaguje, nevím. Ona měla přes 15 vajíček... A ještě něco - v papírech, co mi dali ve Fertimedu, co se týče IVF a vše s tím spojeno, tak tam uvádějí, že od 6. dne stimulace se doporučuje neschopenka. Takže jsi doma?

Mějte se zatím všechny. Ahooj. L.

Jinak k té antikoncepci ještě jak jsi psala - asi to není tento případ, kdy by měl být organismus nabuzený

Návštěvník (Út, 20. 1. 2009 - 13:01)

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO
7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Lucka (Út, 20. 1. 2009 - 11:01)

AHOJ HOLKY!!!!
Hlásím se opět v ČR. Omlouvám se za zpoždění, moc děkuji, že jste na mě myslely. Ale musela jsem se prokousat touto bohatou diskusí, aby mi něco neuniklo.
Holky moc bás obdivuju, hlavně Ivču a Evču s těma píchancema. Kdyby došlo na nejhorší, tak bych se zavřenýma očima to asi taky píchla, ale takhle od stolu je to pro mě nepředstavitelné. Moc vám fandím.
Leni, poslední z nás, která na to skočí, nebudeš. To budu já. Páč my můžem až od dubna. Jsem teď jako v 6-nedělí (po opakované revizi) a pak by se měly nechat odejít 2 cykly. Tak budem spolu vyhlížet jaro:-) A co se týče té antikoncepce, tak v práci máme zdravotní sestru, která je původně porodní bába a ta mi řekla, že se dává trojfázová antikoncepce na upravení cyklu, i když chceš otěhotnět. Měsíc se bere, pak se měsíc počká a pak se na to hupne. Ona sama otěhotněla po lázních, i když jí doktoři nedávali skoro žádnou naději. Pak ležela 9 měsíců v nemocnici, ještě k tomu zašitá. Co všechno musí ženské podstoupit k vytouženému cíli... A dva měsíce uplynou jako nic. Ale naprosto tě chápu, mně když po revizi řekli, že mám počkat měsíc, tak mě málem kleplo. A když měsíc uplynul, tak se k tomu přidaly ještě další dva. Ale to zvládneme.
Vendy, tobě taky hodně štěstíčka, Alen hlavně zdravíčko, hlavně se nenervuj, ať je Barča v pohodě.
Jinak na doolence jsme se měli krásně, chodili jsme po horách, po městech, pluli na lodi, koupali se (teda já ne). Ochutnávali místní speciality, jako např. holuby, žáby, šneky a hady. Manžel vypil i kobří krev se srdcem, což je prý na potenci, tak to máme podchycené na všech stranách:-) Já jsem vypila jen tu krev, tak snad z toho taky něco bude:-)
Mějte se teda moc fajn a teď už neplánuju větší výpadek v komunikaci:-)
L.

Eva (Út, 20. 1. 2009 - 11:01)

Včera jsem volala doktorovi, abych se objednala na dvanáctý den menstruace,tak mi sdělili, že má dovolenou a že tento cyklus musíme obětovat. To mám fakt radost!Ale třeba se to povede i bez pomoci doktora :o) Nedaří se. Jinak jsem chtěla napsat k té antikoncepci před IVF. Kolegyni řekli to samé, že dostane na měsíc antikoncepci a pak teprve na umělé. No, nic zdrhla jsem z práce, abych se mohla učit a nakonec brouzdám po netu. Držím vše palce

Vendy (Po, 19. 1. 2009 - 07:01)

Ahojky holčiny,

Leni - kočko vůbečc nesmutni, znám holčiny, co už mají za sebou první pokus IVF a začínali také antikoncepcí, vysvětlili jim to, že právě díky HA budou vaječníky "nefunkční" aby si nevytvářeli vajíčka a po zkončení HA rovnou nastoupili injekce s hormonama, na tvorbu vajíček, je jich pap prý víc a jsou kvalitní ( samozřejmě záleží na každé z nás a jak reagujeme na stimulku ) a co se týče zamražení, tak do tho my s manžou jdeme a v Praze nám řekli, že mají dobré výsledky právě se zamraženýma embrijkama, že se chytají líp než ty čerstvé - no koukám co kraj to jiný názor a pek Leni, pokud nám budou dávat "Ze zásob" tak sice to pojišťovna nehradí, ale místo 22.000 zaplatíme "jen" 11.000 a zůstanou nám pokusy "hrazené"pojišťovnou. Takže opravdu záleží na Vás jak se rozhodnete, jen leni nevěs hlavu, prostě nám nezbyde nic jiného než věřit, kočko když už jsi to dotáhla až sem, tak jeden měsíc s HA už tě nesmí zkazit. Moc držím palečky a jak jsme řekli loni rok 2009 je náš.

Ivi - ty jsi ukázková, to je super, že to tak hezky snášíš a určo tu včeličku zvládneš i sama

Evi - nesmutni, tak se zkouška povede příště, Evičko žádný učený z nebe nespad a ještě k tomu MS, tak to člověka rozhodí.Ale teď mysli na to co tě bude čekat a bude zase dobře

Lisco - tak super, hlavně, že to pomohlo a je to v pohodě.

Lucí - kdepak se nám touláš????

lisca20 (Ne, 18. 1. 2009 - 10:01)

Ahoj všem,
po dlouhé době jsem sem zase zavítala. Přišli mi výsledky histologie po laparoskopii a byla tam endometrioza a chronický zánět. ale výsledek je že už mi nebývá vůbec špatně a to je důležité. jůů a nevím co mi tam ještě provedli, protože to co teď máme s přítelem v pelíšku ... jako v pohádce :-) pěknou neděli přeji

Eva (So, 17. 1. 2009 - 09:01)

Ahoj holky, včerejší den nic moc. Objevila se červená(o pár dní pozdějí). Tak jsem si říkala, že by... a nic. Většinou ji dostanu a nějaký ten den dřív. A pak jsem neudělala zkoušku z angličtiny, taky super. Tak jsem si včera pobrečela. Dálkově studuji Veřejnou správu a regionální politiku a jsem v 2. ročníku. Pěkně jsem si to s manželem naplánovala, že v prváku zapadnu a dodělám školu už s nějakým prckem.RAději nic neplánovat.Tak za třináct dní taky nastupují injekce.Doufám, že to zvládnu jako ty Ivo. Jdu dneska hlídat neteř a synovce a pak se učit a učit. Jinak k Aji na mutaci "leiden" není žádná léčba, jen se v rizikových stavech ředí krev a jednou jsem se na netu dočetla, že může i za zvýšenou potratovost. Když budeš brouzdat netem, tak tam najdeš hodně informací, otázka je jestli je to k užitku nebo naopak.Mě to tenkrát celkem dost dostalo. Musíme myslet pozitivně, nic jiného nezbude. Aspoň si to teď říkám.

iva ...Karlovy (So, 17. 1. 2009 - 06:01)

Luci nám asi zůstala ve Vietnamu,slyšela jsem od ruských klientek že je to tam nádherný.....ale máme tu vlastně jěště nějakou studující Evču,tak co zkoušky a co vlastně studuješ????

iva ...Karlovy (So, 17. 1. 2009 - 06:01)

Apropó,kde máme Lucinku????Haló,,,,

iva ...Karlovy (So, 17. 1. 2009 - 06:01)

Leničko,nemůžu nereagovat.Jen k těm eventuelním cystám...v příblových letácčích k těm hormonům je napsáno že hormonální stimulací může v určitém období dojít k tvorbě cyst,myslím že v období kdy se vaječníky stimulují k větší tvorbě vajíček....se mnou o takové možnosti ani nemluvili ale můžu se zeptat co si o tom myslí.S tím sprejem jsem něco slyšela...snad metoda v Plzni....taky se zeptám.No každopádně ,vím jak ti je ,holka vydrž to,věř tomu co dělá ,mně taky pomohl ke krásnému klukovi(jěště zastaralejma metodama,ale odpornej mi byl už tehdy...já s ním měla čest pokaždé osobně).
Včera jsem dostala od Tomáše už druhou jehličku a už jsem úplně v poho,téměř to necítím,mám okolo pasu tahovýho hada,tak ten tu bolest pěkně tlumí :-)).Ale v pondělí si to budu dělat sama(on má trénink...musí se topíchat ve stejnou dobu),tak to se možná budu přemlouvat.Ono "ubližovat" jinejm je jiný než sám sobě:-)).
Stejně ,to máme každá svůj životní příběh,co?5 žen (Vendy,Alen,Leni,Lucka ,Iva) 5 životních příběhů.Nedáme někomu námět????Tak až jak to vše dopadne..pa Iva

LENI (Pá, 16. 1. 2009 - 22:01)

...tak jsem ještě narychlo zaskočila, zrovna jsem si na netu dočetla info o té ant.DIANE 35, takže aspoň o tom něco vím. Ikdyž mě tma zaskočilo to,že by se neměla užívat, když jsou nějaké cévní a žilní problémy - a na to se mě Sobek neptal, tak snad po jednom měsíci užívání nic nehrozí. tak teda mějte se a dobrou noc pro dnešek. L.

LENI (Pá, 16. 1. 2009 - 21:01)

Ahojte. Tak nejdřív, než se vypíšu z toho dneška. Mám toho plnou hlavu a jsem z některých info zmatená a trochu zklamaná. Ivčo, tak si představ, že dnes to byl opravdu Sobek osobně! Vlastně jsme jeho osobně viděli jen při tom přijímacím pohovoru (už skoro před rokem)a jaké překvapení, když nás do ordinace zval p. Docent osobně. Mě moc sympatický není, ale dnes byl docela normální, až na pár nemístných žertů. Představte si, holky, že já dostala ANTIKONCEPCI!!! Když jsme se ptali, proč - tak nám bylo řečeno, že před samotnou hormonální stimulací na IVF prý je dobré předejít takto případným cystám a že pak vaječníky budou na stimulaci víc připraveny. Mě to teda hoooodně zaskočilo, protože jsem myslela, že v únoru začneme tu stimulaci, až se dostanu úplně z té pitomé chřipky a né, že budu měsíc brát pilulky a pak teprve ty hormony. Navíc nám řekl, že budeme mít dlouhý stimulační protokol - ne zkrácený a začne se 1O dní nosním hormon. sprejem a pak teprve injekce do břicha. Já vlastně nikdy v životě hormonální antikonc. nebrala a teď jsem teda nečekala, že mě to potká - zdá se mi to totiž absurdní. Vy jste žádná nic takového nepsaly, tak proč to musím já? To má každé CAR jiné praktiky? nebo každý doktor si jen tak rozhodne, že to bude takhle? Tak jsme tam dnes nechali "jen" 300,- Kč a příště už budeme platit tu hormonální stimulaci. Dnes jsme hlavně podepsaly tu žádost na naši pojišťovnu a rozebraly s ním případné zamražení atd. Prý ale co se zamražování embrií týče, tak je to spíš pak po rozmražení nic moc, takže se na to moc spoléhat nedá, ta úspěšnost oproti tzv. čerstvým embriím se o dost nižší. Takže u nás samotné IVF bohužel, holky, vychází až na březen, než se prokoušeme tou antikoncepcí, pak dlouhým protokolem a teprve samotné IVF. No, nic moc. Zřejmě tady budu z vás poslední, která se na to vrhne - to už vy budete dávno všechny hlásit pozitivní tehulkovské testy - tak mi aspoň přilejete optimismu, si říkám :o)

A teď k vám, takže nejdřív zdravím Aju. Co se endometriozy týče se tady už dřív jedna holčina ptala a vím, že jsem tehdy psala odkaz na web, který je zaměřený jen na to, takže tam asi budou i případné způsoby léčby. Tak,teď jsem se na to znova zaměřila a jsou to tyhle stránky: www.endometrioza.cz - takže Ajo, tam je vše krásně popsané a dokonce jsou tam i odpovědi od fundované Doktorky, tak si tam napiš dotázek, co tě zajímá, ale určitě se dozvíš dost i když si to tam projdeš a pročteš. Osobně s tím zkušenost nemám, popravdě jsem se dost bála, že mi po laparoskopii řeknou právě tohle, že je u nás důvod, proč se nám roky nedaří mimčo... Každopádně přeju, ať se ti taky neprokáže a pokud ti byla doporučená laparka, tak bych se nebránila, budeš vědět, na čem jsi. A jak píše Vendy, probrala bych to osobně s tvým ošetřujícím doktorem a ptala se a ptala...

Alen, to si určitě sama uvědomuješ, jaké máš štěstí, když se ti zadařilo těhu takhle a je jasné, že být to jinak, tak bojuješ jako my, ono ani není na výběr... takže si hezky užívej toho svého dárečku v bříšku ať hezky roste.
Jo a ještě jak se tu probírala tak nabitý kila, tak si holt pak budeme muset víc máknout, aby to šlo po porodu dolů - ale prý to starání se o drobka a lítání kolem něho dá tak zabrat, že to jde kolikrát samo - hlavně když pak prcek začně lozit... Mě to s těmi kily napadlo vlastně i dnes, když jsem dostala tu antikoncepci, že to bude mít určitě i tyhle dopady už nyní. Nemáte náhodou některá nějaké zkušenosti s antikonc. DIANE??? Já nemám zkušenosti s žádnou, tak se ptám.

Mějte se hezky, Ivčo ty poctivě píchej (ježiš to ale vyznělo!!!) a Vendy, my si holt ještě chvíli musíme počkat, holka moje zlatá... ale jak se říká - KDO SI POČKÁ, TEN SE I DOČKÁ!!! Tak jo, pááá

iva...karlovy v (Pá, 16. 1. 2009 - 15:01)

Ahoj mamino Alen,nebreč cíťo:-))...já už vím co je to přibrat v těhotenství ,jednou 12 a jednou 14 kg...docela ušlo ale to shazování.Ale ve 30ti kila letí dolů jinak než ve 40ti :-))).Kdy tu plodovku budete znát? Trvá to tak měsíc či déle? Dopadne to dobře!!!
Ahoj Ajo,já ti osobně neporadím,nemám s tím zkušennost.Ale nějako mutaci v homozygodním a heterozygodním stavu taky mám ...
Leni,dneska byl Sobek???? Tak co pověděl on?
Zatím ,držte se....

Vendy (Pá, 16. 1. 2009 - 14:01)

Ahoj Aji - vítám tě tu, na tvůj přízpěvek by mohla zareagovat Evča - přečti si její předchozí přízpěvek, zrovna to tam psala. A co se týká endometriozy - tak nějaký přístroj existuje, ale prý je to dosti bolestivé, takže asi na vše bych se zeptala svého doktora a probrala s ním všechny možnosti. Každopádně přeji, ať to všechno zvládneš a čeká tě sladká odměna. pa pa Vendy

aja (Pá, 16. 1. 2009 - 14:01)

Prosim nekoho da se prijit na endometriozu jinym zpusobem nez laparoskopie NEMAM ZADNE PRIZNAKY BOLEST pouze to chteji vyloucit DOCHAZIM DO PRONATALU je nejeky lek NAVIC TRPIM FV-LEIDEN MUTACI heterozygot PROBEHLI U ME 2 TEHOTENSTVI BOHUZEL NEUSPESNE POKAZDE 5 MESICI TEHOTENSTVI HLEDAM PROTO POMOC TIMTO MOCKRAT DEKUJI AJA

Vendy (Pá, 16. 1. 2009 - 12:01)

No zdárek naše těhulko Alen - zrovna jsem si říkala, kdepak se nám touláš. A slzyčky zatlač, musíš být šťastná, aby jsi měla spokojené a šťastné miminko. Jinak nás to Alen bude čekat tak přelom února-března, začátek února bychom teprve měli mít tu genetiku. Tak Alen hezky se opatruj a zase se ozvy, pa pa

Alen (Pá, 16. 1. 2009 - 11:01)

Ahojky Holčiny,
nejsem tu pár dní a ejhle takovejch novejch událostí.Ted když jsem si to četla všechno na jednou, tak se mi kutálý slzičky po tváři.Ach jo holky moje, proč to nemůže jít u Vás normální přirozenou cestou, jsem z toho tady nějak naměkko.Ale koukám, že to zvládáte na jedničku s hvězdičkou.Tak já to musím taky zvládat ty vaše zážitky a čím vším musíte projít!!!Sama si sebe nedokážu představit, že bych do sebe měla píchat nějaké injekce, ale když by bylo asi nejhůř nic jiného by mi stejně nezbývalo a určitě bych proto udělala maximum jako vy všechny.Holky moc Vám všem držím palečky, Ivou to ted začíná..brzy se jí budeme ptát, jak je, jestli nezvrací.o)) a to jestli přibereš pár kil na víc, na to se vyprdni, důležité je, že tě manžel miluje takovou jaká jsi a , že tě opečovává, moc dobře ví, čím vším si musíš projít.Není to tak jednoduché,takže na kilíčka se vyprdni, hlavně že budeš maminkou...to je nedjuležitější.Kila se pak dají shodit dolů.
Koukám, že se to tu vážně pěkně rozjelo.
Evi, tak hlavně , že se výsledky už objevily a jak Ti dneska dopadly zkoušky? Dej nám určitě brzy vědět.
Leni , doufám, že se brzy z té chřipky vyhrabeš, at se pak do toho můžete taky takhle pustit.
Vendy zlatíčko, neboj určitě to všchno bude dobrý a zánět se ted vyléčí a pak se do toho taky pustíte.Vás to čeká ted začátkem unora vid?
Jinak u nás vše při starém, dneska mi volala moje mamuška, že koupila "Barborce" růžové dupačky, ale co když to bude kluk? :o))To jí už nějak nedošlo:o))No na 100% se to dozvíme z té plodovky, ale to je ještě pořád čas...taky nemyslím na nic jiného....už aby to všechno bylo za náma a jen a jen se radovaly? Že?
Tak se mějte krásně, Ivuš moc držím palečky při dalším vpichu!!! jsi šikulka.
pa Alen

Reklama

Přidat komentář