Reklama

laparoskopie

Vendy (Út, 4. 11. 2008 - 11:11)

Leni - sakryš, sakryš, sakryš - proč zrovna ty holka jedna musím mít takové trápení, věř, že kdyby to šlo tak to vezmu na sebe, aby jsi se aspoň jeden měsíc ( i víc ) nemusela trápit. Posílám ti hodně moc síly, drž se a zkus dát hlavu vzhůru, když už nic, tak je před tebou IVF a to můsí prostě vyjít. Pa pa Vendy

Leni (Út, 4. 11. 2008 - 09:11)

Ahojte holky.
O víkendu se ohlásila MS, takže zase NIC. Jen ty bolesti byly urputnější. Tak se snažím, aby nedošly síly - nadějě a zklamání, pořád dokola!!! No, co se dá dělat, jede se dál.
Novým holkám už tady byly odpovědi napsány, při laparce se zjistí, kontrastní tekutinou průchodnost a případně se tzv. profoukne, když se objeví neprůchodné místo. Tak mi to v únoru před laparkou bylo vysvětleno. Jinak docela pohoda, čekala jsem to těžší, strach byl prostě horší, než samotný zákrok, tak jsem snad i já trochu uklidnila :o)
Ivo - určitě korunky budou využité lépe než lednička :o) - rozhodně účelněji, co se budoucnosti týče... Ikdyž je to na druhou stranu smutné, že je to o penězích. My už taky odložili 20 tisíc na leden z peněz, co měly příjít do probíhající rekonstrukce. Není to malá částka, takže jasně, že bude i to chybět, ale co se dá dělat!!! Pak hned referuj, co a jak. Jo a s tím HRADEM je to přinejmenším přehnané :o) - přistavujeme jen pokoj s pracovnou a další koupelna v patře, aby nynější pracovna mohla být dětský pokojík. Snad se konečně dočkáme, aby byl skutečně využitý dětma!!! Zítra už mají tesaři dělat střechu, tak ještě musí vydržet počasí.
Vendy, čekání je dlouhé, že? Aspoň soudím podle sebe. My sice čekáme tzv. aktivně, protože furt zkoušíme jednu IUI za druhou, ale stejně to k ničemu nevede - takže ještě poslední pokus a leden se zase přiblíží. Za chvíli už tady budeme nejméně 3 rozebírat IVF, co? Tak se zatím měj hezky.
Alen, co vy? Už máte vymyšlená jména? Jak se přehoupne nový rok, tak už to poletí... takže co nevidět výbavička a všechno, co s tím souvisí... No krásné starosti prostě. Takže užívejte si to a bacha na chřipky a nachlazení... ať do sebe pak nemusíš cpát nějaké léky - z toho mám totiž já osobně strach kvůli špatné imunitě, jak bych to pak řešila... Ikdyž doktoři řeknou, že to a to je neškodné pro plod, tak bych asi stejně váhala co si vzít. Takže raději hezky v teple.
Mějte se všechny. U nás sluníčko a modré nebe, prostě super povzbuzovák na náladu. Leni

Vendy (Út, 4. 11. 2008 - 07:11)

Ahojky holčiny,

Ivi - tak držím moc palečky a podej pak hlášení jak jste dopadli.

Helen - s tímto nemám zkušenosti.

Luciferekk - ničeho se neboj, laparoskopii jsme podstoupila letos v lednu, měla jsme neprůchodné vejcovody a cysty. Cysty vynechám, samotné zprůchodnění nic není ( ale záleží na každé z nás ) do vejcovodů dávaj modrou tekutinu, aby viděli, kde je to neprůchodné, pokud tekutina všude koluje, je to v pohodě, v případě kde zjistí, že to nejde, tak to profouknou. Takhle to bylo u mě, ale pokud si přečteš pár přízpěvků zpět, tak zjistíš, že co nemocnice, to jiný postup. Ale v jednom jsme se shodly všechny, že to nic není, jsme ženský a vydržíme mnohem víc. Takže ať ti dobře dopadne, pokud budeš mít chuť napiš něco víc o sobě a kdy jdeš.

Lení, Lucí,..... jak se máme holčiny.

U nás nic nového čekáme na 21. takže pak podám hlášení já. Pa pa Vendy

iva...karlovy v (Út, 4. 11. 2008 - 06:11)

Ahojte,Luciferku,na klasických profukách jsem byla ,ale před 12 lety :-),myslím že dnes pomocí laparky ,jak píše Alen je to sranda...,ale tenkrát to nebylo nic moc,pamatuju si ,že tenkrát se mnou jeli rodiče a když jsem vyšla z tý místnosti ,se pořádně zlekli ,že jsem vypadala jak smrtka...nebylo mi dobře,ale trvalo to jen chvíli a v podstatě mě to v ničem neomezovalo.Možná den odpočinku.Ale jak říkám ,to už je hodně dávno,jsou lepší a modernější metody.Tak se ničeho neboj.!!!
Co naše Lenka podkolenka,nic nepíše,oni už musí mít postavenej hrad :-)).
A co naše mamča,tloustne ,tloustne? Nepřeháněj :-)),pak ta práce s kily dolů:-).
Nás čeká ten pohovor zítra,už se fakt těším :-(,v kapsičce mám zmuchlanou zálohu ,původně to měla být nová lednice na vánoce....ale co už ...koukám z okna a zase mlha...tak se mějte opatrně a pište ,pište.Papá Iva

Alen (Po, 3. 11. 2008 - 18:11)

ahoj Helen, bohužel nemůžu říct, já s tím nemám žádnou zkušenost.měj se fajn Alen

Alen (Po, 3. 11. 2008 - 18:11)

ahoj Helen, bohužel nemůžu říct, já s tím nemám žádnou zkušenost.měj se fajn Alen

Alen (Po, 3. 11. 2008 - 18:11)

Ahojky,
byla jsem v lednu na laparoskopii, nic to není...nebolí to , nemusíš mít strach, záleží na typu a rozsahu, mě třeba zůstaly pouze dvě malé jizvičky.Rekonvalescence byla tady u každé z holek malinko jiná, já třeba musela dodržovat šestinedělí.měj se hezky
a kdy jdeš na to,¨???

Luciferekk (Po, 3. 11. 2008 - 14:11)

Ahoj holky všechny zdravím.Chtěla bych se zeptat jestli jste některá byla na profukování vejcovodů.Zajímá mě průběh a doba rekonvalescence.

helena (So, 1. 11. 2008 - 09:11)

po laparoskopii žlučníku mam světlou stolici,je to normální

Alen (Pá, 31. 10. 2008 - 13:10)

Ahoj holky,
u nás s mimískem vše při starém, dneska už jsem opravdu blinkala a celý den je mi šoufl, tak ležím a ležím , jak nějaký lazar:o))Už se začínám šíleně nudit:o(((
Vendy..vám se pronatal sice posunul, ale neboj určitě to právě proto vyjde a pak to budou hned dvojčata.A Leni, to jedivný, že se ti to takhle posouvá tím utrogestanem, já ho brala taky takhle dlouho a měla jsem to spíš přesný jak hodinky, tak zkus vydržet třeba ještě dva tři dny a udělat si testík znova....třeba tam ty dvě mrchy opravdu budou!!! držím moc moc palečky nejen tobě všem holky!!!!samozřejmě.
U nás je počasí teda opravdu dušičkové, jednou svítí sluníčko, ale jen dopoledne a pak se zatáhne a začně šíleně lejt...je to děsný a zima jak v morně...
Tak holky končím, čekám kolegini z práce, už mají za mě záskok, tak mi jde říct nové drby. pa alen

LENI (Pá, 31. 10. 2008 - 08:10)

Ahojte holky, trochu zlobil internet, tak píšu až teď. U mě MS zatím nikde, ale nevydrela jsem to a opět testovala - NIC! Tak je to jako ten minulý měsíc, Utrogestan se postaral o zpoždění, tak jen čekám. Ach jo. Ivčo, to se nám ten cyklus už trochu rozhodí :o) Teď byl manža zase 2 dny v Karlových Varech, prý tam máte docela chladno. U nás sluníčko. Musím letět, nestíhám. Mějte se VENDY, ALEN, Lucko a ostatní.... L.

Vendy (Čt, 30. 10. 2008 - 07:10)

Tak přeji krásný den všem,...

tady teda opět leje už od včera, takže hrůůza.

Ivi - ach jo ta mrcha jedna červená, někam jí zavřít co. Jinak Nestydu doporučuju, jsou tam super hlášky které teda vůbec nečekáš, takže vážně dobrý i ten Kozí příběh je hezký, teď se v listopadu chystáme na Madagaskar 2.

Ale - ahojky ty naše těhulko, jsem moc ráda, že kontrola je v pořádku a ty s prckem taky, pořádně si to užívej a rozmazluj, no jo nevolnosti, bohužel i to k tomu patří, ale snad to přejde a bude dobře. Teda ty jsi k tomu ještě slaměná těhulka - takže k tomu všemu ať to rychle utíká a manžu máš opět doma a na dýl.

Jinak nám se Pronatal posunul, včera volali a přeobjednali na 21.11. takže k prvnímu pokusu opravdu dojde v lednu, protože v prosinci nefungují, ale to nevadí, je to další krůček a hlavně nám to pojišťovna schválí ještě letos a ten rok 2009 si teda vzít nedám :-))

No Leni, tak honem nějakou zprávičku, smě ženský zvědavý, Lucí pro tebe to platí taky a pro všechny tuplem. Tak zatím pa pa Vendy

Alen (St, 29. 10. 2008 - 17:10)

Ahojky holčiny, hlásí se těhu:o))
Tak u nás nic moc nového...dneska jsem byla na kontrole po tom špinění, takže doktor řekl, že tam ted zrovna není jediný náznak špinění, ale utrogestan musím brát pořád...tak nevím, ale zdálo se být všechno v pořádku...je to zvláštní pocit, uvnitř mám šílenou radost, ale jak jsem psala minule bojím se to vyslovit nahlas..ale to k tomu asi patří.
taky přišly už ranní nevolnosti, není mi ráno zrovna nejlíp, připadám si jako když mám žaludek pořád na vodě a dneska jsem už málem zvracela, ale říkám si to k tomu holka prostě patří:o))) nedá se svítit.
Tak vendy vy už máte termín? No to je báječný..budu moc moc držet palečky a ono to určitě vyjde, holky věřím , že ted se to prostě prolomí a Ivuš já vím, že tě MS strašně moc mrzí, že přišla , ale neboj vyjde to třeba příští měsíc.Hlky moc bych Vám to všem přála, ani nevíte jak moc!!!!!A co ty Leni jak to s tebou vypadá? A Lucí ty taky...už jsi se dlouho neozvala!!!
Já mám opět manžela na montáži v neděli přijel a v uterý zase odjel, takže jsme si řekli to nejduležitější a už je zase v trapu.
Koukám, že už řešíte i vánoční dárky a máte i vánoční stromeček, no to je fakt báječný, já ještě nemám jediný dáreček, ale polepším se.taky nevím co rodičum, tak kdyby jste měli jakýkoliv nápad , dejte vědět.Budu moc ráda.tak musím končit, mám tu návštěvu, mejtě se zatím krásně a já se určiě brzy ozvu...pa alen.

iva..Karlovy va (St, 29. 10. 2008 - 10:10)

Ahoj Leni,jako Fantomas přesně se mi dnes,28. den cyklu ,přihlásila má "kamarádka" MS.Aspoň vždy přijde určitá tělesná úleva...tak vzhůru do dalšího boje.
Nestyda ,taky chci vidět!!!Takže doporučuješ?My si teď doma pouštěli Václava,Chyťte doktora a Těsně vedle a u všech jsme se dobře pobavili.
Tady leje,je ošklivo,tak aspoň ať jsou u všech sluníčkové nálady.Papá

Vendy (St, 29. 10. 2008 - 07:10)

Zdravím Vás všechny,...

Leni, Ivi - tak co holky, podat hlášení :-))jak to s Vámi vypadá. No četla jsem, že svátek jste měli pracovní, my s manžou opět byli v Praze koupit zase něco na Vánoce a využili jsme toho - k dalšímu filmu v kině "Nestyda" o víkendu to zmáknu ještě jednou s kamarádkou, to vezmem útokem hračkárnu - na to nemá manža nervy. Taky se snažím nakoupit dárky tak něják v předstihu, ale občas se to nepovede, tak letos snad jo :-D Jo Ivi botička by byla moc krásná jako dárek pod stromeček, ale holčiny moje rok 2009 bude náš.

Tak a co ostatní Alen, Lucí,.....

iva..Karlovy va (Út, 28. 10. 2008 - 11:10)

Ahojte holky,tady na západě Čech taky makáme !!! Jojo ,Leni ,přesně dnes to má nastat,taky už se nebudu nijak vzrušovat nad eventuelním zpozděním a hlavně cítím se jako obvykle před MS.Nejraději bych zalezla někam do díry a neotravovala okolí svými pocity.Vždy mě tak bolí záda....no nedokážu si představit jak by mi jako těhulce bylo.
S klukama je to jasný,Kuba už je v pubertě,je víc sobecký a hlavně ode zdi ke zdi.Tomík je velmi přizpůsobivý a má otevřený srdíčko...ale netvrdím že se vše v realitě může změnit.Uvidíme,jestli bude hlavně co řešit.
S těma vánocema...už jsme koupili stromeček :-)),teda poprvé umělej.Tak to na mě dýchlo ta atmosféra...a též by se mi líbilo rodině naložit pod stromeček malou botičku :-)...Přítel se jmenuje Botka :-).No ale tohle tady chceme všechny,že?
Tak holky nezbhlbněme z těch vánočních nákupů,ale nápady sem psát DOVOLENO,hlavně co pro rodiče....papá a krásnej svátek Iva

LENI (Út, 28. 10. 2008 - 08:10)

Ahojte- Všechny vás zdravím.

Vendy, tak vidíš, už se to blíží, něco podstatného se děje a jak je před člověkem konkrétní datum, je to hned lepší :o) SUPER!!! A do toho nezaškodí si udělat radost nákupama, že? Za chvíli začne to předvánoční šílení, což já teda moc nemusím, jsem vzorná a vše mám nakoupeno dostatečně dopředu.
Ivo, co ty? Dnes to očekáváme obě dvě, že? Proto, že jsem si ale zažila zpoždění MS ten minulý měsíc, tak už se neupínám na to, že pokud nic, tak to musí něco nutně znamenat, takže jsem víc v klidu (ikdyž samozřejmě napnutá jsem taky)... Je zajímavý, jak se ti tvoji kluci liší v názoru na nového sourozence, že jeden chce moc a druhý ani slyšet :o) Realita pak bude zase ještě o něčem jiném...
Co Alen? Všechno O.K. jak má být? Doufám, že jo.
Co ty, Lucko? Jsem napnutá, pořád máš zpoždění? Jak už dlouho? Že by se něco rýsovalo? A bylo to takové to vyčkávání, než to bude jisté??? :o) Hm? Tak dej sakryš vědět konečně... - jestli mám správné tušení...
Zatím se mějte hezky. Ikdyž je dnes svátek, tak u nás se dělá, je tu parta zedníků a staví se, takže šrumec a blázinec, ale aspoň se ještě do zimy stihne zastřešit. Ahoooojte. Lenča

Vendy (Po, 27. 10. 2008 - 10:10)

Takže 14. listopadu jsme objednáni do Pronatalu, to první pokus zřejmě proběhne v lednu, protože mají v prosinci zavřeno, takže to jsou poslední info které mám, další budou až 14. listopadu

Vendy (Po, 27. 10. 2008 - 06:10)

Ahojky všechny,....
Leni - jsem musela trošku pozlobit a zvednout náladu.

Takže píši novinky, které se za víkend stali: měli jsme krásný víkend, v neděli jsme s manžou vyrazili do Prahy, koupili jsme pár vánočních dárků, mě koupil manža moc pěknou košili a bundu, pak obídek, pak kino "Kozí příběh", ale to nejdůležitější je, že jdeme do prvního pokusu, dneska volám do Pronatalu, abychom se domluvili co a jak. Takže jak budu znát nějaké další zprávičky, jste první kdo to bude vědět.

Moc Vás vechny zdravím Leni, Alen, Ivi, Lucí, Cyrdo, Juanito, Ivone, Kris,......

LENI (Pá, 24. 10. 2008 - 09:10)

Ahojte :o)

Ivčo, no ano vlastně - máš pravdu, my to teď máme dostat stejně :o) Takže příští týden se uvidí, jestli to i další cyklus potvrdí, nebo se to jedné rozhodí... :o) Tu nejlepší variantu raději ani nahlas neříkám, abych to jedné z nás případně nezakřikla.
Vendy, u nás taky mrazivo, prostě hnus. Není nad teplíčko.
Pro Krist - nejdřív tě tu vítám a jak už bylo psáno několikrát, není čeho se bát. Jsi ukázkovým příkladem, že praktiky jsou opravdu v každé nemocnici jiné - mě o holení předem nikdo neinstruoval a čípek jsem dostala místo klystýru (jako některé holky, co tu psaly je to i v tomto různé) den před operací. Pak jak psala Vendy, jen sestra přišla zkontrolovat pupík a obandážovat nohy kvůli případné trombóze a pak už šup na sál. Probuzení na pokoji, tlak v hrudníku kvůli vstřebávajícímu se plynu, který do tebe při laparce napouštějí, ale vše je v rámci snesitelnosti - a to já jsem na bolest hoooodně citlivá!! Spíš ten strach vždycky pramení z toho, že člověk neví, co ho čeká a jaké to bude. Však si přečti zpětně naše příspěvky a dočteš se, jak se nemocnice od sebe liší a jak to prožívaly ostatní, to tě určitě uklidní. Já taky předtím hledala informace všude možně a byla vděčná za to, když jsem se dověděla něco od někoho, kdo už to absolvoval. Měj se a hlavu vzhůru.
A ještě k Vendy, ty provokatére, jeden - co to mělo jako být, to rýpnutí :o) ??? - ... to víš, že budu hlásit. POCTIVĚ hlásit co a jak. To platí ale i pro tebe - dlouho jsem nečetla nic osobního co a jak. Ukázkově reaguješ na příspěvky ostatních... klobouk dolů, ale na něco zapomínáš :o) Tak se polepši. Zatím se měj krásně, vy ostatní TAKY. Pa. L.

Reklama

Přidat komentář