Reklama

laparoskopie

Vendy (St, 13. 8. 2008 - 13:08)

Aholčiny holčiny,...

Tak nejdřív má přednost další oslavenec, takže vše nej nej k svátku, krásně si ho oslav a ať se ti splní všechna tvá přání. A koukej se nám zase ozvat.

Ahojky Ivo - koukám návrat ztracené ovečky, no ty ceny jsou sílá, ale jak jsme se shodli s Leni, pro mimčo vše a každá pojišťovna je jiná. S těmi pokusy je to zapeklité, psala jsme si písemně na mojí pojištovnu jsme u Ministerstva vnitra, jako co vše hradí a tak a napsal mě, že mám nárok na 3pokusy za život a hradí jen samotný výkon vše okolo si hradím sama. Jedna známá mě napsala přesné ceny kolik platila ona teď v Pronatalu, kam jdu i já a celková čáska je někdy mezi 15-20 tis.Třeba jsem zírala, že až mě budou dávat zpět vajíčka , tak třeba za to je 5.000,- No tak holt si s manžou nedáme nic k vánocům a dáme si pak dárek po vánocích a rovnou živý.

Leni a co ty jak se cítíš a jak ti je, kdy budeš něco vědět. Moc držím a žmoulám palečky.

Helčo a co ty jak jsi na tom??

Tak jdu zase pracovat mějte se všechny krásně a hlavy vzhůru.

iva ...Karlovy (Út, 12. 8. 2008 - 19:08)

Znovu jsem si pročítala Vaše starší příspěvky ohledně cen oplodnění,já před těmi 12 lety neplatila z vlastní kapsy téměř nic.Vše mi tehdy hradila pojištovna Metal aliance,nechala jsem si udělat výpis co vše platili a dělalo to cca částku 50 000,-.Krom toho jsem z vlastní kapsy platila pouze 30,- za každou návštěvu ve Fortimedu(už tehdy byli chytří jako jsou dnes všichni...)+ nějaké drobnosti.Já tehdy "smrděla"korunou takže bych moc investovat nemohla.Také by mě zajímalo,jak to se mnou bude,poněvadž jsem musela přestoupit ke všeobecné p. jestli eviduje ten můj 1 zdařilý pokus uměl.oplodnění jěště u Metalky nebo budu mít k dispozici opět 3 pokusy.Uvidíme.
Jinak,též jsem v rodině zažila nepochopení a nevcítění se do mého problému neotěhotnět,též jsem těžce nesla každé nové mimčo v rodině či kamarádek...už jsme si to s Lenkou písaly.Je to těžký,jen ten kdo zažil uvěří a pochopí...hezkej večer Iva

iva..Karlovy va (Út, 12. 8. 2008 - 13:08)

Ahojte holky,to je frmol,toto letí,a vy jste se nějak rozepsaly že nestíhám číst.Já zatím svou do mlýna taky nepřispěju,u nás se nic neděje,pořád to necháváme na přírodě ale jestli to v mém případě není ztráta času. ???
Vždy když jsou "plodné"dny tak je nějaká důležitější"akce :-((((.Holčiny,mějte se snažte se ,já se na vás příjdu opět podívat ...papa Iva

Vendy (Út, 12. 8. 2008 - 07:08)

Ahojky holčiny,

Leni - děkuji moc za povzbuzení, dneska už je to v pohodě. Sice se mě ještě o tom zdálo, ale zase jsem švagrové vše řekla, sice jenom ve snu, ale je mě dobře. Asi mě to tak vzalo, že to prostě přišlo od člověka od kterého to nečekáš - to jsi poznala sama co. Takže ještě jednou děkuju.

No Leni - začínám žmoulat palečky ať Vám to vyjde, za jak dlouho budeš vědět zda ano???Jinak dárek se manžovi povedl a určitě si ho ještě letos užiješ.

A kapkak se nám zatoulal zbytek, halóóóó kdepak jste.

Zatím pa jdu pracovat.

Leni (Po, 11. 8. 2008 - 15:08)

Ahojte holčiny :o)

...nejdřív k tobě, Vendy: dost mě tvá zkušenost s příbuznými (od manžela brácha) připoměla to, co jsme loni zažili my s mým bratrem. Naprosto chápu, jak se cítíš. Já z toho taky byla dost dlouho špatná. Ani tak nešlo o to, že se jim narodila dcera, předtím i poté se narodila další spousta dětí všem našim dobrým známým (jen v minulém týdnu dvěma kamarádkám atd.) - ale to, co mi tehdy při oznamování toho, že čekají rodinu řekl můj vlastní bratr nezapomenu asi nikdy. O tom, jak to celé pojali rači ani psát nebudu, protože bych se musela rozbrečet. Poznamenalo to vlastně náš následný vztah do budoucna... Oni věděli, jak dlouho se snažíme (navíc švagrová je o dost mladší) a nikdy od nich nepřišla slova podpory a nic podobného. Jen chtěli, abychom se rozplývali blahem nad tím, že jim se zadařilo po dvou měsících. Takže tady je sobeckost zjevná a o to víc to mrzí. Jejich rady typu toho, co sis vyslechla ty od švagrové já od té své slyšela také. Zkus se nad to povznést, protože by ses utrápila. Mě to šlo až po nějaké době, ale nevyhledáváme je doteď, protože vše bylo vždy strašně jednostranné, oni se vždy něším chtěli pochlubit a my tam byli na to, abysme je v tom utvrzovali a nechali je si to vychutnat a chválili a chválili. A to opravdu jednou přestane bavit. Navíc je to strašně vyčerpávající. Nenech se tím otrávit a soustřeď se na to své... dobře se to píše, hůř provádí, já vím... Hlavu vzhůru, Vendy. A klidně si přijď i postěžovat - vždyť tady od toho jsme přece taky, no ne?

Ali, díky i tobě za přání k narozkám. Všechny tady víte, co si přeju nejvíc - bohužel už několikatery narozeniny po sobě a stále NIC. Snad už konečně by mohl být ten správný čas, aby to štěstí potkalo i nás (i vás tady všechny, to je jasné...)
Alen, tebe taky bolívají záda při MS? Mě už docela dost let taky. Takže to taky beru jako jeden z předpříznaků, že to dostanu... Jinak vidím, že i kolem vás se to každému vesele rodí a miminek přibývá. My zažíváme to samé v modrém, dvoum kámoškám minulý týden chlapečci. Je to hrozné být pořád jen ti, kteří DRUHÝM GRATULUJÍ... ach jo.
S tím manželem coby profimontérem přes lustry :o) - to tedy Vendy vystihla... my občas na HÁDEJ KDO JSEM koukáme :o) Jo a manžela pozdravuj :o) Vyhrál by určitě plné prasátko.
Alčo, s nudou doma pořádně vyběhni. Je jasné, že vařit sama pro sebe neba, to je to samé u mě, taky se mi nechce, když je manžel pryč a tak se já jen nějak odbydu. To tvé pozvání třeba někdy přijmeme všechny :o) kdo ví.....

Jinak u nás nic nového,je ještě brzy... Takže si jdu užívat teplíčko venku - včera manžel napustil ten bazén, tak snad ho ještě stihneme otestovat, než se zase ochladí. Prý od středy zase zima!!! Mějte se krásně. LENI

Vendy (Po, 11. 8. 2008 - 07:08)

Ahojky ženský a přeji krásné pondělí.

Tak Leni - doufám, že jsi si krásně užila narozenina a teď musíš být ty ta první, kdo tu smůlu prolomí, protože takových přáníček co se tu sešlo, se někde musí projevit. Takže začínám opět žmoulat prstíky a´t se Vám zadaří a koukej hlásit jak jsi na tom.

Helčo - na všechno bych se zeptala lékařů a oni řeknou co a jak dál, shoduji se s holkama. Vím, že na to pořád myslíš a nejde ti to do hlavy, ale uvidíš co řeknou a budeš chytřejší.

Alen - no aspoň vidíš, kolik nás toho napadlo co by tvůj manžel mohl dělat. By rovnou mohl jít do hádej kdo jsem, protože kdyby se dostalo na cestování, tak by nikoho nenapadlo, že je to spojené s lustry. Tak Alen ať to rychle uteče 22.8. je za rohem a vrhnete se opět na to.

Tak holčiny moje a te´d jsi jdu k Vám postěžovat. Od mého manži brácha a jeho manželka, mají krásná dvojčátka - holky. Snažili se 10 let, vždy otěhotněla ,ale bylo to zamklé těhu - 4 x, byla - je nemocná a doktoři jim moc šancí, že budou mít děti nedávali, ale podařilo se jim - přirozeně a jsou z toho dvě. Takže bych u ní nějaké to pochopení čekala,ale jsem dost smutná z její reakce na to, že jdeme na umělko. Moc mě to u ní mrzí a už třetí den jsem z toho špatná a je mě do breku. Začala , že se moc soustředí, že na to moc myslíme, že a´t se podíváme na ně, že jim to trvalo 10 let a takové ty keci. Holky já to beru, jenže jim bylo 20 let, takže holky měli ve 30 letech. Jenže nám už je třicet a doktoři zjistili to co zjistili a já opravdu nebudu každý 2 měsíce chodit na lapárku a čekat kdy mě řeknou, že už je pozdě, že děti nebudem mít vůbec. Připadá mě to, že je sobec a bojí se aby náhodou holky nebyli na druhé koleji.
Jsem se něják rozepsala, ale musela jsem to napsat, takže zatím pa pa

Alen (Ne, 10. 8. 2008 - 12:08)

Včera se mé velmi dobré kamarádce narodil syn Toníček, je vážně božskej, tak jen doufám, že ted už budeme my na řadě, protože z mých známých jsem už vážně poslední....
No vlastně až na jednu velmi dobrou kámošku, kde chce strašně moc manžel mimi a jí se do toho zatím moc nechce:O(( ale, když jí občas řeknu některé negativní věco co se kde dějí, tak o tom začíná přemýšlět a její manžel mi za to neustále děkuje...je to takový hezký pocit.
Ale to jen na okraj...tím jsem chtěla říct, že si myslím, že to co nevidět tady bude...myslím tím všechny!!!!!!! Takže tfuj tfuj tfuj....holky jdětě na to...protože já nemůžu:o)))papapa

Alen (Ne, 10. 8. 2008 - 12:08)

No , takže znovu:o)), jsem nějaká roztěkaná a myslím na kraviny:o))
Takže ahoj moje holčiny!!!
Koukám, že jste toho napsaly teda opravdu vela vela...fakt mazec, mám co dohánět.
Nejdřív bych chtěla dodatečně poblahopřát Leničce...vím, že tvé přání je jen to jedno,proto Ti z celého srdce přeji, aby se Vám to přání ,jak hlavně tobě , tak tvému manželi splnilo..takže tfuj tfuj tfuj...hodně štěstíčka!!!Ale samozřejmě hodně zdravíčka!!!
no vidíš leni, včera další IUI...třeba to zrovna vyjde....já beru ten Utrogestan už druhý cyklus a dneska nebo zítra to mám dostat...tak se uvidí, ale vydím to bledě, protože mě šíleně bolí záda...takové bolesti jsem už dlouho neměla.Tak doufám, že to brzy povolí.
Jo jinak Vendy...tvé představy o mém manželi nezněly vůbec špatně,Vendy se skoro trefila:o)), ale malinko se to minulo realitě:o))Jo jo, cestuje ted celkem dost, no dost, ono to není tak hrozné, ale spíš je to na delší dobu...ted se má vracet až někdy kolem 22.8. a to kdo ví jestli.Jestli znáte firmu Precisa Lustry...tak od tamtud pocházejí ty lustry.
Jinak jak jste se ptaly na věk, tak mě letost bude 26 let...utíká to šíleně...
Helčo na radu bych opravdu jak píše Leni, počkala na odborníka, ten Ti k tomu uričtě řekne víc a pak aspon budeš vědět další věci k tomu.
Holky u nás je počasí šílené, jednou je hezky jednou je ošklivo, většinou se to střídá s deštěm a člověk vážně neví co dělat.Já se doma teda šíleně nudím, je to děsný.Ted jsem si sice uvařila, ale jíst samotnou mě teda opravdu nebaví....nechcete přijet všechny na jídlo, já bych vám ráda uvařila!!! aspon bych měla pro koho.
P.S. Leni tenhle bazen je suprovej, u nás ho má tchýně na zahrádce, mají taky strašně prtavou a na blbnutí to bohatě stačí....my se v něm v létě krásně lebedíme.Je to super, udivíš, že budeš nadšená.Tak zatím pa asi se večer ještě ozvu

LENI (So, 9. 8. 2008 - 13:08)

Ahojte holky,
díky Vendy i Helčo za přání k narozkám. Je to od vás milé :o) Jinak, Vendy, to překvápko od manžela (mimo obrovské kytky, pro kterou jel, aby byla ten den čerstvá - ale kyti jsem klasicky předpokládala) byl hlavním překvapením bazén - takový ten, co prodávají v Baumaxu atd. (jen 3,6m průměr), ale nám to na naši malou zahrádku naprosto stačí.
Jinak, Helčo, s tou endometriozou tak dalece do toho nevidím, asi bych to probrala s odborníkama, vypatala se doktorů na všechno, co tě napadne. Až na základě dostatku informací bych se nějak rozhodovala...

My dnes ráno byli opět ve Fertimedu na další IUI. Dnes byl folikul přesně 22mm, takže následovala injekce Pregnylu (to minulý měsíc nebylo, aby se otestovala ovulace přirozeně), zase odedneška začnu zavádět 2x denně ten Utrogestan a pokud dorazí MS, tak zase stejně i 5-9 DC hormony Clostilbegyt. Injekce doteď bolí, IUI tentokrát více nepříjemné než posledně, ale jinak v poho. Takže následuje fáze čekání. Zatím se mějte. U nás je počasí o ničem, střídá se déšť a zamračeno, takže snad se to vyčasí aspoň příští týden. Ahojte, Leni

Helča (Pá, 8. 8. 2008 - 18:08)

Jinak, Leni, tobě vše nejlepší k dnešním ....tým narozeninám. Pěkně si to užij - máš před sebou víkend se snad hezkým počasím. :-)

Helča (Pá, 8. 8. 2008 - 16:08)

Ahojky, holky. To mi řekněte, opravdu neexistuje kromě hormonální léčby a těhotenství (když pominu to, že se na to člověk vykašle a prostě nechá tu potvoru pořád růst, takže jednou za čas půjde na laparo, aby mu ji odstranili) žádný jiný způsob, aby endometrioza se v těle ženy přestala vyvíjet? To je přece hrozné. Na dítě jsem ještě ne zrovna psychicky připravená, do hormonální léčby se mi - vzhledem k vedlejším příznakům - také nechce. Nebo mám radši počkat, až co mi řeknou v Centru pro diagnostiku a léčbu endometriozy u Apolináře?
Je to strašné dilema, nedá mi to spát, furt na to musím myslet.

Vendy (Čt, 7. 8. 2008 - 15:08)

Tak ješta v rychlosti připíšu

Leni - tak si krásně užij a oslav narozeniny, vím co si přeješ nejvíc a proto ti popřeju hodně moc štěstíčka, zdaravíčka a lásky. Móóóc gratuluju a pak napiš jaké bylo to překvápko.

Lada (Čt, 7. 8. 2008 - 13:08)

Ahoj všechny,

ja na to mam taky jít, zatím se snažíme jen něco víc jak 2 roky (minule jsem otehotnela až když už jsem to vzdala psychicky a uvolnila se, kupodivu se povedlo na me narozeniny, jenze to bylo spatne :-(, tak byl potrat a od te doby nic a nic), vše se zdá OK, ale nějak to ne a nejde, tak mi akorát včera doktor říkal, že mě na to pošle. Sice z toho mám trochu hrůzu, ale snad to zabere a nebo se alespoň něco najde za chybu. Ať se to dá nějak léčit či cokoliv s tím dělat. (doufam, ze se tam najde treba nejaky srust ci tak neco, co se "snadno" odstrani) Děsím se nemocnice, ale za mimčo to stojí. :-) Tak vzhůru do toho, půl je hotovo. (Už ať je to za mnou...)

Leni (Čt, 7. 8. 2008 - 13:08)

Ahoj Vendy :o)
zaskočila jsem aspoň na chvíli (nejspíš zvědavost, jestli od vás něco přibylo, tak mi udělo radost, že od tebe jo). Přesně jak píšeš to o své mamce, tak to znám moc dobře i já a v mnohém je to ještě horší, je naprosto jiná, než já - mého staršího bratra čekala tehdy v 17. letech (kvůli svatbě si museli tzv. dokoupit pár měsíců), takže ona se do našeho problému naprosto(!!!) nedokáže vcítit, natož nějak malinko podpořit. Je to někdy těžké a dost to mrzí, ale co naděláme... A díky, že jsi napsala, kolik ti je, to zase nejsme tak věkově daleko od sebe, ikdyž bych rozhodně měnila :o) (-já mám dnes zrovinka narozky, takže čerstvé KRISTUSKY).
S těmi ceníky za IVF a všechno kolem toho už jsem si stahovala z netu a je to fakt síla! Navíc mě děsí, že jsou to jen ty tři pokusy (co když to nevyjde ani do třetice? - ten třetí pokus musí být docela i o stresu, ikdyž si ho určitě každá zakazuje...) Jak to tak vidím, tak pokud my podume nadále s IUI neúspěšní, tak IVF v lednu, jak jsme se včera bavili s doktorem, takže na tom budeme, Vendy, vlastně stejně. Na sraz se těším už dopředu :o) na vás všechny i na ty vaše pupíky :o)
Už musím letět, manžel odjel prý ještě pro nějaké překvapení a už co nevidět ho mám doma. LENI

Vendy (Čt, 7. 8. 2008 - 08:08)

Ahojky holčiny,....
Helčo - vítej zpátky mezi nás a už zatím můžu nechat palečky prokrvit. No jak už psala Leni - nemáš zač, myslím, že tohle je t nejmenší co každá z nás může udělat. Uvidíš dál co se s tím dá dělat, ale je pravda že endometrioza se opakuje a zabírají jen hormony a pokud neprojde přirozená cesta k otěhotnění, tak si s tím hlavu nelámej - podívej se na nás tady , taky to nejde přirozeně, ale hlavní je, že to jednou podaří a těhulky budem.

Leni - tak 2. prosince sice termín máme, ale je to konzultace a příprava na IVF, takže samotné IVF bude tak nejdřív v lednu. S cenou máš pravdu, zrovna mě jedna holčina na jiném foru psala přesnoé ceny tady u nás, kam právě jdu a je to děsný, léky jsme počítala, že se platí, ale to ostatní??? No ale co bychom neudělali pro mimi. Jinak co se týká povídání si o tom s rodiči, nejvíc si o tom popovídám tady s Vámi a s mamčou ( tchýní ) asi proto, že je zdravotní se střička, ale s mojí mamčou to taky není úplně ono, prostě to oddydou slovy , nemyslete na to, ppodívej se na támhle ty a na támhle ty a to je vše, ale slovo - neboj, to bude dobrý, určitě se Vám to podaří atd to tam prostě chybí. Leni mě bude v únoru 30 let, takže taky žádná mladice a jak píšeš, taky jsme si myslela, že ve 30ti budu mít aspoň to jedno.

Alen - prostě nás tu hezky bavíš, ten dovětek bych taky nečekala. No profese manži je opravdu zajímavá, taky jsme si myslela, že je montér nebo tak, ale lustry mě nenapadli vážně ani ve snu, ale zase se opravdu někam podívá a je to zajímavé. I když to má i své klady a zápory co Alen - snaženíčko, ale taky nevěs hlavu pupíků se dočkáme všichni.

Tak holčiny budu se těšit zase na písmenka a se srazíkem jsem pro, bylo by to moc prima

Leni (St, 6. 8. 2008 - 18:08)

... jejda, teď koukám, kolik jsem toho napsala - vypadám jak nějaká drbna první kategorie!!! no nic, snad nevadí. Mějte se. páá

Leni (St, 6. 8. 2008 - 18:08)

Tak pro změnu zase já: HOJTE, holčiny :o)

Helčo, je fajn, že to máš zdárně za sebou a jak sama píšeš, je stopro lepší vědět, že jsou na světle důvody bolesti - tím pádem se může přistoupit k cílené léčbě a už se netápe. Myslím, že se endometrioza skutečně objevuje opakovaně, ale třeba ta hormonální léčba už umí redukovat i toto, uvidíš. Každopádně tě vítám doma, vidíš, že to zase tak hrozný zákrok nebyl - jak jsme se tady vlastně bály předem všechny :o) Za palečky děkovat nemusíš, pokud jsme mohly podpořit aspoň takto, tak to víš, že rády.

Vendy, takže vy už teda máte přímo termín na to IVF - 2.prosinec? Tak to je SUPER - představ si, že by to byl ale nááádherný dáreček pod stromečkem, když by sis dělala těhotenský test a on byl POZITIVNÍÍÍÍÍ. No nebyla by to paráda? Třeba to zrovna tak bude. Musíš informovat co a jak, ale do té doby ještě uteče dost vody, já vím... To jen, že jsem na to docela zvědavá a taky co to všechno obnáší okolo toho.

Alen, tys mi teda dala - hodně mě pobavil ten tvůj závěr příspěvku, to jsem skutečně vyprskla smíchy :o) - zrovna jsem u toho pila... Musíš být pořádná srandistka nebo pěkný rarach :o) Mám na mysli tu tvoji poznámku o manželských povinostech... a následný dovětek s vařením :o) A rozhodně jsi mě potěšila i s tím, že by to byl pak fajn nápad se sejít všechny osobně. Každá už by pyšně machrovala s tím svým pupíkem nebo rovnou malým cvrčkem v kočárku. Jééé, to by bylo prííma. A co se týče toho, jak jsi psala, že aspoň, že jsme zatím ve stadiu, kdy o tom můžeme ještě mluvit... no to je určitě v tomto pozitivní, ale já už na sobě sleduju, že už se asi brzo přiblížím k tomu opaku - zítra mám šílených 33 roků a to už jsem si před třicítkou myslela, že dávno budu mít přinejmenším dvě děti... Vlastně jsem opravdu ráda, že tady jste, protože já se o tomto třeba ve své rodině bavit nemůžu. Moje mamča s náma ty starosti nějak nesdílí, má vnučku od mého bratra, z níž je unešená a nedovede si představit to, že my se trápíme takových let, abysme měli mimčo. Moc mě mrzí, že s ní nejde takové věci probírat. Já bych rozhodně chtěla mít s dcerou naprosto jiný vztah (pokud budu mít někdy tu vytouženou holčičku). Asi je to všechno o komunikaci hned od začátku. Tak jsme si vlastně oporou hlavně s manželem navzájem a nějací zasvěcení přátelé, s nimiž se o tom můžeme bavit... No, změním téma... S profesí manžela jsi mě docela překvapila, my tedy s mým manželem Sašou typovali na naprosto odlišnou. Víš, co jsme si mysleli? Buď že pracuje na nějaké vrtné plošině nebo nějaká manažerská funkce nebo tak něco... Každopádně je to asi hodně zajímavé,když se takhle podívá do světa, pak asi dost vypráví a ukazuje doma fotečky, že?
My dnes odpoledne byli v tom Fertimedu a objednal si nás na sobotu, to by prý měl být folikul na prasknutí a správně zralý, takže v sobotu ráno nás čeká další IUI. Domluvili jsme se s doktorem, že budeme podstupovat jen jeden pokus umělé inseminace za měsíc (hrazených je 6 za rok), takže tohle bude naše 3. IUI. Pokud nebude úspěch ani u té opslední 6., která nám vychází na listopad, tak si dáme měsíc "volno" (prosinec tedy bude u nás na rozdíl od Vendy v naprostém nicnedělání, co se doktorů týče) a v lednu prý IVF. Už sám nám doporučil, že další pokusy IUI v novém roce by zřejmě neměly žádný efekt a byla by to ztráta času a ten tak hrozně letíííí. Připadám si fakt staře!!!! Tak jsme se doktora narovinu i ptali, kolik si tedy máme pak na leden nachystat financí, takže holky, jeden cyklus (POZOR! - HRAZENÝ cyklus od pojišťovny) přijde cca na 20 tisíc, což obnášejí podpůrné léky, injekce, pak tzv. asistovaný hatching (6tis, je to ale na každém, zda ho chce) a pak nabídnou delší kultivaci embryí, což jako ten hatching výrazně zvyšuje úspěšnost, takže rozum velí rozhodně do toho jít, než třeba promarnit jeden (z celkových tří) IVF pokusů za celý život. Protože jak jsou 3 neúspěšné, tak už pojišťovna na další nepřispívá a jeden cyklus pak vyjde prý až na cca 70 tisíc. Hrůza, že? No nic, to já jen, že mám nastudováno a před chvílí jsme se o tom bavili zrovna s tím doktorem. Rozhodně by to prý už neprodlužoval, protože když na mimi čekáme tak dlouho (při téměř 4-letém snažení), tak už je prostě někde CHYBA! Jo, ještě jsem se chtěla zeptat, Alčo i Vendy, kolik vám vlastně je? Možná jste to už dřív psaly, ale prosíííím o zopakování. Tak zatím ahojte všechny :o)
A pište, pište, pište... a taky musím dodat, že i já nám všem (ťuky ťuky na dřevo) přeju konečně vytoužený úspěch, už to musí někdo prolomit :o) LENI

Helča (St, 6. 8. 2008 - 15:08)

Ahojky, holčinky. Tak to mám zdárně za sebou tu laparoskopii. Zjistili mi přesně to, co si myslela moje gynekoložka, když jsem tam dva roky chodila pořád s bolestmi a pořád nemohli nic najít - kromě na děložní sondě letos v dubnu našli polycystické vaječníky. Takže mi zjistili při laparoskopii endometriozní ložiska. Nevím úplně přesně, co to pro mě do budoucna znamená - snad zhoršená možnost přirozeně počít? Asi tak. Prý se tam budou vytvářet stále znova, takže stále znova mě to bude bolet a budu muset pořád chodit na operaci? V každém případě se to prý dá léčit ještě hormonálně. V září jdu do endokrinologické poradny. A samotný výkon nebyl zdaleka tak strašný. Skoro vůbec jsem nekrvácela, udělali mi kromě pupíku jen jednu dírku - v levém podbříšku, tam, kde bylo ložiško té bolesti. A žádné plyníky ze mě neucházejí - jak mnohé z vás popisují, že je to tlačilo až v ramenou, jak se jim rozpínaly v těle. U mě nic takového. Nevím, jestli je ještě brzy tohle tvrdit, třeba to ještě přijde. V každém případě bříško tak zlehka bolí, ale jsem ráda, že se tam ta endometrioza našla. Ne ráda, že bych byla štěstím bez sebe, že ji tam mám, ale proto, že se konečně přišlo na to, co mě celé dva roky tak soužilo. Byla bych totiž dost naštvaná, kdyby mi to provedli a já bych za měsíc zjistila, že tu samou bolest tam mám pořád, protože je to jiného než gynekologického rázu. Přeju vám všem mnoho štěstíčka a díky ještě jednou moc, že jste mi držely palečky a myslely na mě. :-)

Alen (Po, 4. 8. 2008 - 17:08)

Jo jooooooo, už se mi ten pekáč zase seknul, tak hlavně že to tam je...sice dvakrát, ale přeci.....

Jinak Helčo, na Tebe samozřejmě myslím a hlavně moc mocooooccccccc Ti držíme všichni na zítřek palečky!!!!!!!!neboj, určitě to zvládneš levou zadní:o))pa

Alen (Po, 4. 8. 2008 - 17:08)

Ahoj holky Leni, Vendy...
Ty brdo, vy jste se teda rozepsaly:o)) ale to je moc dobře!!!
Leni , neboj, třeba to vyjde, uplně normální přirozenou cestou, nechce to lámat přes koleno...prostě až si ten nahoře to usmyslí, tak nás krásně podělí všechny, teda já v to doufám:o))Ale už aby to bylo, co? ALE URČITĚ JE DOBRÉ, ŽE O TOM JEŠTĚ ZATÍM MŮŽEME MLUVIT, PAK BUDE TO HORŠÍ STÁDIUM, KDY O TOM NEBUDEME CHTÍT ANI SLYŠET a to bude o dost horší:o)))nebojte se zvládneme to všechny, hlavně pryč s depkama a se strachem , že nám to nevyjde!!!!
Vy ted máte Leni určitě plno jiných starostí co se týče baráčku, takže třeba to zrovna vyjde, já být tebou, tak si začnu na papír kreslit vaší určitě krásnou rekonstrukci bytečku a uvidíš, že během toho přijdeš na uplně jiné myšlenky.
Já ted budu mít smůlu,Jenda odjíždí na měsíc, takže snaha o mimi je velmi minimalizována:o))) ale to se nedá nic dělat.Budu ale muset zavolat do Frýdlantu, že příští návšteva bude nejspíš zbytečná, když nebudu moc....no víte co:o)))
Jak jsi se mě Leni ptala, tak Jenda je montér Lustrů a ty zakázky od firmy jsou až takhle daleko.Bohužel.Ale zase se podívá někam, kam já se třeba celý život ani nejuknu.Tak aspon někdo z rodiny.A jak si psala, že naše schuzka by mohla proběhnout, at s bříškama nebo s mimi, tak to jsem zaručeně PRO a budu moc ráda!!!!!
Vendy....určitě to ted vyjde, nějak to cítím, že budeš ta pravá, sice Vás teda objednal dost dlouho(den po mým narozkách:o))), ale ono to uteče jako voda...a třeba se to povede i bez umělého oplodnění.Už jsem tady tenkrát psala, že zrovna našim hodně blízkým známým se to taky podařilo....měl hodně špatné spermie...měl jich málo a strašně líný, už měli sepsanou žádost na umělé a týden před tím než měli jít zjistili, že jsou těhotný....to bylo opravdu skvělé.Takže se vubec neboj, třeba to vyjde, jak psala Leni, uplně přirozenou cestou a pak doktorům vytřeme ZRAK!!!!!!!!!!
Tak holky, musím končit, jdu dělat manželské povinnosti.....myslím tím uvařit jídlo.:o))...pa alen

Reklama

Přidat komentář