Reklama

laparoskopie

Návštěvník (Po, 23. 6. 2008 - 10:06)

Ahojky tak co nového holčiny Leni, Alen,.....
Alen co dovolená, odpočinula jsi si a načerpala nové síly??

Leni a co ty jak jste pokročili, co nového???

U mě nic, v pátek nás čeká to spermio a minulý týden jsem byla na kontrole s kolenem a doktor mě řekl, že tenis a brusle už si na 99,9% nezahraju a nezajezdím, tak mě zbyli jen ty lyže a cvíčo.

Helčo - dej vědět jak jsi dopadla a držím palečky.

Helča (Čt, 19. 6. 2008 - 15:06)

Tak děvčata, příští týden jdu do indikační poradny. Měla jsem fakt bolesti, že jsem pročekala dnes přes tři hodiny na gyndě U Apolináře. Doktorka mě posílá na laparo, tam se zjistí víc - třeba i nějaká ta endometrioza. Slíbila mi, že by operace mohla být klidně v červenci, v srpnu. Jak se mi to bude hodit. Tak držte palce. Dám vědět.

Vendy (Út, 17. 6. 2008 - 14:06)

Ahoj Moniko - no ono se nikomu do nemocnice nechce. První den na příjem ( ten bych zrušila ), kontroly, ultrazvuk a taková ta příprava na zákrok, druhý den zákrok a dva dny pobyt v nemocnici. Jizvičky jsem si měla pořád sprchovat, hezky z toho smít novikov ( zelenka , stehy jsem měla vypadávácí, ale po 14 dnech jsem si je vyndala sama. Co se týče moře, tak v tom bych problém neviděla a jinak jsem fungovala normálně. Samozřejmě Moni záleží kdy tě objednají.

Monika (Út, 17. 6. 2008 - 13:06)

Vendy, mám taky cystu o velikosti 43mm a pan doktor mně pořád honí na laparoskopii, doteď mi nic nebylo, až teprve posledních 14 dní mně dost pobolívá v levém podbříšku, chtěla jsem se tě zeptat, píšeš, že pobyt v nemocnici trvá 4 dny je to i s operací, mám doma dvě děti a žádné hlídání, takže potřebuji co nejkratší odloučení a jak jsi potom fungovala. My se chystáme koncem července k moři, stihnou se mi jizvy zatáhnout, mám s toho hrůzu, ale bude to asi jediné řešení

Vendy (Út, 17. 6. 2008 - 06:06)

Helčo - jsi šikulka, napsala jsi to úplně přesně. Nepravidelná MS s tím také souvisí, já to měla tak 38-44 dní, takže jednou za dva měsíce a to také není to pravé. Zda je tento syndrom vrozený je asi u každého jinak,v naší rodině to nikdo neměl. Za sebe radím, aby jsi laparoskopii podstoupila, je to opravdu malý zákrok a léčit toto hormonama je na dlohý běh a nikde není zaručeno, že se to povede. A ta bolest, je možné, že jeden můžeš mí víc obalený a druhý míň, já třeba žádné bolesti neměla, přišlo se na to jen, že jsem šla za doktorem s tím dlouhým cyklem a on mě vyšetřil ultrazvukem.A Helčo pokud by jsi chtěla otěhotnět, nebo se snažíte, tak tu laparoskopii podstup.

Helča (Po, 16. 6. 2008 - 22:06)

Vendy, díky moc za informace. Ale moc jsi mě nepotěšila tou informací o tom otěhotnní (respektive neotěhotnění). Vlastně jsi mi jen potvrdila to, co jsem si myslela. Je fakt, že na netu jsem se dočetla, že na každém z vaječníků jsou tzv. folikuly, ve kterých je vždy jedno vajíčko. Ta, když dozrají, tak folikul praskne. Vajíčko je nataženo do vejcovodu, tam putuje až k děloze. Po cestě je buď oplozeno, nebo není. V tom případě pak odchází spolu s endometriem a menstruační krví pryč na konci cyklu. A vzhledem k tomu, že vlastně mně ta vajíčka ani nedozrávají, tak odchází jen to endometrium (výstelka v děloze) s krví. A folikuly zůstávají na vaječníků, tvoří se z nich cysty - pohled na vaječník je pak jako na perlový náhrdelník. Tojsou vše informace z netu. Takže člověk si myslí, že má normálně menses, že žádný problém nemůže být, ale on je, protože tam není to zralé vajíčko. Takže pokud nebudu brát nějaký hormon na uzrání vajíčka, tak přirozenou cestou otěhotnění je takřka nemožné, chápu to dobře? To je fakt smutné - navíc taky proto, že jsem si celou dobu myslela, že je všechno v pohodě, když menses mám pravidelně - ale to zase díky HA. Když jsem ji nebrala, tak jsem jej pravidelně neměla - vždycky tak po 19 dnech, někdy po 30 a tak různě. A hlavně strašně bolestivý. To s tou nepravidelností je prý také příznakem syndromu polycystických ovárií. A prý je ten syndrom ve většině případů vrozený. Docela se bojím - ségře našli na vaječnících taky cysty. A k lékaři jsem šla kvůli těm bolestem, při čemž se zjistily právě úplně náhodou ty vaječníky. Ale pořád stejně nechápu, že mě bolí jen ten levý podbřišek, když mám oba ty vaječníky napadené.

Vendy (Po, 16. 6. 2008 - 10:06)

Vítám nové holčiny, ahojky.

Leni - díky moc, tvůj přízpěvěk mě vždy povzbudí a opravdu mě tu hlavu zvedne. Dneska je pondělí a jestli se nemýlím, tak Vás čeká další návštěva, držím palečky.

Báro, mě doktor řekl, že 14 dní po laparoskopii, můžu úplně všechno, takže
šestinedělí nebylo.

Helčo - pokud Ti zjistili tento syndrom, tak jedině laparoskopií to odstraní, žádného řezání se bát nemusíš, budeš mít jen tři malé jizvičky. Nejde o to, že to způsobuje do budoucna neplodnost, ale hlavně veškeré snažení o otěhotnění je zbytečné. Tím, že máš vaječníky obalené, tak nedojde k uvolnění vajíčka. Vím o čem píšu, měla jsem to samé a ještě neprůchodnost vejcovodů. Určitě bych laparoskopii podstoupila, jedna se o 4 dny v nemocnici a doma týden - max. dva.

Helča (Ne, 15. 6. 2008 - 12:06)

Ahoj, děvčata.
Mám už dva roky bolesti v levém podbřišku - jsou různé a hlavně nepravidelné. Bolí mě někdy při sezení, někdy při ležení - někdy před, někdy po stolici. Navíc jsou i různě intenzivní - lékařka mě poslala na děložní sondu. Tam mi zjistili syndrom polycystických ovárií (vaječníky obalené cystami) a řekli mi, že to může v budoucnu způsobovat neplodnost. Ale také mi řekli, že to nevysvětluje tu bolest v tom levém podbřišku. Na sonu břicha - i na chirurgickém sonu - bylo vše v pořádku. Doktorka gynekoložka mi řekla, že by to ještě mohla být endometrioza. Ale to prý se zjistí jedině při laparoskopii. Poslala mě do nemocnice U Apolináře - buď mám jít na endokrinologickou poradnu či rovnou do předoperační indikační poradny. Myslíte, že je laparoskopie v tomto případě nutná? Třeba mě "rozříznou" zbytečně. A máte někdo zkušenosti s nemocnicí U Apolináře? Díky moc za případné vzkazy.

Helča (Ne, 15. 6. 2008 - 12:06)

Ahoj, děvčata.
Mám už dva roky bolesti v levém podbřišku - jsou různé a hlavně nepravidelné. Bolí mě někdy při sezení, někdy při ležení - někdy před, někdy po stolici. Navíc jsou i různě intenzivní - lékařka mě poslala na děložní sondu. Tam mi zjistili syndrom polycystických ovárií (vaječníky obalené cystami) a řekli mi, že to může v budoucnu způsobovat neplodnost. Ale také mi řekli, že to nevysvětluje tu bolest v tom levém podbřišku. Na sonu břicha - i na chirurgickém sonu - bylo vše v pořádku. Doktorka gynekoložka mi řekla, že by to ještě mohla být endometrioza. Ale to prý se zjistí jedině při laparoskopii. Poslala mě do nemocnice U Apolináře - buď mám jít na endokrinologickou poradnu či rovnou do předoperační indikační poradny. Myslíte, že je laparoskopie v tomto případě nutná? Co když mě rozříznou zbytečně? A máte někdo zkušenosti s nemocnicí U Apolináře? Díky moc za případné vzkazy.

BÁRA (So, 14. 6. 2008 - 21:06)

Ahoj holky,jsem tři dny po laparoskopii,už jsem docela v pořádku,břicho už tolik nebolí,chtěla jsem se zeptat,jestli se musí držet šestinedělí jako po porodu,doktor mi nic neřek,ale krvácim,jako bych se čistila.

LENI (St, 11. 6. 2008 - 21:06)

Ahojte holky.
Po menší pauze píšu, nechtěla jsem, aby z mých řádek ukapávala depresivní nálada, tak jsem si vás chodila jen číst. Opět jsem to dostala, takže už je domluvený další termín do FERTIMEDU - na pondělí. Takže jedeme dál...

Tak jak vidím, dovolené se úspěšně rozjíždějí. Alča už si užívá, Ivča co nevidět taky (ikdyž nebere svoji drahou polovičku... no jak to, vlastně???)... až mě mrzí, že my máme dovču už za sebou. Klidně bych si to zopákla a bez přemlouvání :o) No tak si to všechny užijte a odpočaté se pak v pořádku vraťte.
Vendy, za tu Pavlu se neomlouvej, nikdy netušíš, na koho narazíš a jak se kdo vyklube... Mě tedy opravdu svými příspěvky dorazila. Ale už se mi nechce k tomu víc psát. Jinak dej samozřejmě pak vědět, jak jste dopadli toho 27. na těch testech. Ale do té doby ještě času dost. A jestli si myslíš, jak píšeš, že ti z toho všeho už hrabe, tak věř, že jsme na tom asi stejně :o) Co se dětí kolem nás týče, tak je to podobné. Mě teď kromě toho, že proběhl další měsíc bez úspěchu, tak jsem opět minulý týden gratulovala dalším dvoum kámoškám k těhotenství. Jedné z nich jsem loni kreslila svatební oznámení. O tom, že jsou obě mladší než já už ani nemá cenu se zmiňovat, protože to je už KLASIKA!!! Snad se všechny tady brzo dočkáme. Už to holky, potřebujeme jako sůl!!!
Ivčo, ta tvá příhoda s testem mě docela pobavila :o) No, někdy to musí být poprvé, ne? Příště už aspoň víš jak na to a už nebudeš vyrábět pucle :o)
Já mám momentálně manžela na dva dny opět na zkouškách v Holandsku, takže jsem momentálně slaměnka. Aspoň, že to nevyšlo na ten začátek příštího týdne, kdy bude muset být k dispozici kvůli té chystané umělé inseminaci. Jsem zvědavá, jak to celé vlastně probíhá. Zatím se mějte a pro depkařky malý vzkaz - HLAVU VZHŮRU! Připomínám, že tohle si, popravdě, musím denně říkat sama sobě...
Ahojte, LENČA

Alen (Út, 10. 6. 2008 - 17:06)

Ahojky holky, jen pár slov na rozloučenou:o))
ted už dobaluji poslední kufríček a v osm hodin vyrážíme a ještě nemám dobalíno a sedím tady u PC:o)))....jak já nenávidím balení věcí, lepší je snad vybalování:o)) už jsem z toho dost unavená....dovču potřebujeme s manžou jako sůl.Takže holky, at se tady všem hezky daří, at mě od Vás čekají samé hezké zprávy až se vrátím, budu na Vás myslet a hlavně se mi bude po Vás stýskat.mějte se tu krásně a 24.6. jsem tu jak na koni.Ahojjjjjj alen

Vendy (Po, 9. 6. 2008 - 07:06)

Ahojky všichni, tak Alenka se nám dovolenkuje ( hezky si to užívej a odpočívej ). Holky omlouvám se Vám za Pavlu, našla jsme jí na diskuzi ( vyšetření průchodnosti vejcovodů ), tak jsme myslela, že má stejný problém jako My tady a nabídla ať příjde za náma, omlouvám se netušila jsem, že to takhle.
A jak se jinak máte?? O víkendu jsme slavili tátovu šedesátku, tak to byla paráda. Holky jsem si připadala jak nějákej psychouš, spala s náma neteř - 3 roky ( na přistýlce ) s manžou jsme vůbec nespali, pořád jsme poslouchali jestli dýchá a je vše v pořádku. Strašně moc jsem chtěla, aby už jsme to takhle zažili na vlastní kůži ( mít u sebe ten uzlíček a slyšet jak spokojeně oddychuje ), ráno asi v pět si malá přelezla ke mě, přitiskla se a spala spokojeně do půl osmé. No už mě z toho hrabe.
Jinak Leni 27. června jde manža na ten spermio.

Lucka (Čt, 6. 11. 2008 - 13:11)

Ahoj holky,
moc děkuji za gratulace. Je to krásný pocit gratulace přijímat:-) Ale věřím, že si takhle budeme gratulovat tady všechny navzájem. Držím taky palečky, ať centra Fertimed i Pronatal ukážou, co umí!
Dvě čárky na testu je zvláštní pocit, já jsem tomu ani nechtěla uvěřit. Takže jsem si test schovala a když jsem se vrátila z práce, tak jsem se šla podívat, jestli jsem ráno neměla vidiny. Pak jsem ale přemýšlela, jestli může test lhát. Manželovi jsem to řekla až za dva dny, původně jsem mu to chtěla říct ještě později, ale potřebovali jsme se rozhodnout o dovolené. Nicméně jednu dovolenou nám to "narušilo":-) Plánovali jsme exotiku přes vánoce. Ale je to příjemné "narušení". Nicméně babičkám a dědečkuům to plánujeme udělit jako dárek k vánocům.
Mějte se krásně a papa, díky moc, že tady jste.
L.

Alen (Čt, 5. 6. 2008 - 21:06)

Ahoj holky resp.Leni, Vendy, Ivuš a ostatní,
moc ráda Vás " vidím" :o) moc se omlouvám, že jsem nenapsala, ale přesně jak píše Iva, bud nám nejde net nebo mám hodně práce, ale určitě se polepším.Jsem strašně ráda, že si pořád dopisujete/me, moc ráda to čtu a hlavně se všema moc soucítím....
Leni, ted jsem četla tu tvou odpověď na Pavlu, moc dobrá a pravdivá, nechápu jak se může vubec ptát na takové otázky.....napsala jsi to super, pokud by jsi nereagovala ty , tak já určitě, jen škoda, že jsem se k tomu netu nedostala dřív to mě vážně mrzí.My se tady snažíme aspon o ten jeden krásný malinkatý uzlíček štěstí a ji trápí , že nemá třetí......Tak to sorry Pavlo,ale najdi si jiné stránky.
Tak koukám, že jsou před náma samé dovolené...mě už to s manželem čeká za pouhých 5 dní a musím říct, že už se nemůžu dočkat.....hlavně, že si odpočinem.Třeba se zadaří třeba né,jsem nějak nad věcí a ted to asi vubec neřeším....ono je to dobře na jednu stranu.
Holky, všem přeju hodně štěstí a než odjedu určitě se ozvu a až přijedu tak chci od Vás slyšet pozitivní věci:o))
mějte se hezky pa Alen

iva..Karlovy Va (St, 4. 6. 2008 - 08:06)

Ahoj Leni a ost.
Já si nedávám pauzičky dobrovolně,buď nám nejde net ,nebo moc práce...ale jsem ráda s váma ve spojení,baví mě sledovat vaše příběhy a doufám že budou s dobrým koncem.Pak i ráda pláču :-)).Jako tudle 10.4. se mé švagrové narodil Martínek,jsem cíta.Tak se snažte-me.Leni,jen ze sebe též udělám tutánka,po 1. v životě jsem si koupila test,první proužek jsem rozebrala na kousky,než jsem pochopila že tím obalem co se má sundat je pouze ten velký :-))),a druhý papírek mi ukázal jeden proužek...ale jen jsme to zkoušela,mám jěště do pondělí čas.Také mi doktor ultrazvukem měřil folikul,já ho měla 10.den 12cm,tak mi "rozepsal"dávkování sexu :-)).Tak uvidíme.Za 15 dnů jedu do Španělska(bez chlapa),tak budeme mít zřejmě v plodné dny pauzu.
Na tvého muže si pamatuju,děkuji za pozdravy,a opětuji je.A držte se všechny!!! pa Iva

Lenča (Čt, 29. 5. 2008 - 10:05)

Nemáš zač, Vendy. Rozhodně se manžel nemá absolutně čeho obávat :o) Je to vlastně docela rychlovka. Manžel odevzdal vzorek a dokonce jsme si počkali na výsledky, které nám cca do 20 minut sdělili. Laborantka si nás pak volala a ještě nám k tomu dala komentář (k tomu samotnému lejstru s výsledky) a vše nám vysvětlila (co je v normě, co už je pod normálem, morfologie, pohyblivost spermií, prostě kvalita i kvantita se posuzuje a je tam toho víc). Však brzo sami uvidíte :o)Pak dej vědět.
Měj se. Lenča

Vendy (Čt, 29. 5. 2008 - 09:05)

Leni - děkuju, nic o tom nevím, takže díky za informace, nechtěla jsem právě volat na gyndu a objednávat se kdyby to náhodou s nima nemělo nic společnýho. Nejblíž v Ústí je CAR v Teplicích. Včera jsme totiž s manžou měli debatu a konečně souhlasil, to víš tak toho musím využít.
Moc ti Leni přeju, aby se výsledky brzo dostavili v malého červíčka. A hlavně se teď na to dívej pozitivně.

Lenča (Čt, 29. 5. 2008 - 09:05)

... já o "vlku" a dotyčná Pavla mě dokonce s novým příspěvkem předběhla... :o)
Už raději bez komentáře.

Ivčo, jen jsem ještě zapomněla pozdravovat od manžela (už nevím, jestli byl u tebe jednou nebo dvakrát na masáži - každopádně profesionální ruce jsou zřejmě nezapomenutelné) :o) Mělas tady před nedávnem menší pauzu, tak se na tebe ptal, co prý Ivča. Ahojky. LENI

Lenča (Čt, 29. 5. 2008 - 08:05)

Ještě jednou ahojte. Ikdyž jsem se záměrně nejdřív rozhodla na příspěvek od Pavly nereagovat, tak přesto pár řádek.
Milá Pavlo, otázky typu: myslíte, že se to mohlo zadařit? atd. bych na tvém místě spíše směřovala na někoho kompetentního, který ti na to dá přímou odpověď. Nevím, k čemu se ti máme my vyjadřovat, když svůj stav (zda je ti špatně n. ne) znáš nejlépe ty sama a docela nechápu, co si počneš s informací, když ti jedna napíše, že si myslí, že JSI těhotná, druhá ti napíše, že si myslí opak, a někdo další ti napíše, že si tím není jistý. Stejně ti v konečném důsledku na tohle odpoví buď pořízený test (pokud chceš odpověď hned), nebo ještě lépe přímo tvůj gynekolog. A máš STOPROCENTNÍ jasno!!! Jen mě docela dost překvapil fakt, že máš už dvě těhotenství za sebou a přesto takové sprominutím "diletantské" dotazy směřuješ sem na tento web. Většina z nás nemá zatím ani tvé zkušenosti! Docela se podivil i můj manžel, který náhodně seděl se mnou u notbuku,když jsem pročítala nové příspěvky a zarazily ho tvé více jak specifické otázky. Nevím, zda se to zdá zvláštní jen mě, ale když proboha bych chtěla mít jasno v takové věci, tak se rozhodně obrátím tam, kde mi na to kompetentně odpoví někdo, kdo se vyjádří už konkrétně k mé osobě. No nic. Snad už máš jasno a tvé dvě děti se můžou třeba těšit na nového sourozence.
Lenka

Reklama

Přidat komentář