Reklama

třes rukou

Veronika (Čt, 2. 2. 2012 - 09:02)

Ahoj, všichni tu popisujeme stejné příznaky, víme - jak se cítíme, někdy bohužel jak loutka na provázku - kdy nejde zvládnout stabilita a hodně nás to vyčerpává. Je mi třicet a pořád s tím nejsem smířená, šíleně mi to komplikuje život, přestože se jedná (jen)o tremor horních končetin (především v pohybu od pasu nahoru k hlavě, ohlý palec a ukazováček), komplikuje to jak osobní tak profesní život. ES jsem postřehla od 1. třídy, člověk si začal tak nějak všímat a i spolužáci kolem něj byli nemilosrdní. Známe to asi všichni. Jen jsem chtěla říct - opravdu neexistuje lék, přesto mi moje doktorka po poradě s jinými lékaři napsala trimepranol, který mi tak z půlky zabere, beru 2 tabl. ráno a do půl hodinky vidím, jak se zklidňuji, je to lék na činnost srdce (zpomaluje tep). Bohužel pomáhá, ale člověk se nesmí vyčerpat třeba těžkou tažkou, přípravou něco někam nosit a ruce přetahovat, to nezabírá. Vykašlete se na antidepresiva nebo antiepileptika, vytloukat klín klínem nemá řešení. Zkuste se zeptat lékaře uvidíte. Lékař mi předepisuje 5 bal/půl roku (zatím se nic nedoplácí) a pomáhá mi. Tak hodně štěstí i Vám

Karel (Po, 30. 1. 2012 - 20:01)

Dobrý den.Zkuste něco...Dobrý den, všichni co se tu "radíme" jak na náš třes, tak hledáme nějákou pomoc, ale nikdo z nás nevím jak se toho zbavit uplně, ani medicína neví, ani alternativní medicína.
Nevím jestli mají něco společného Esenciální se stařeckým třesem, ale jediné co by mohlo aspoň trošku pomoci jsou prostředky pro regeneraci a lepší funkci nervů. Jako třeba hořčík, vápník, vitamin B12............ Jinak opravdu netuším.

mirda.kafka@sez (Pá, 27. 1. 2012 - 23:01)

Dobrý den.Zkuste něco poradit. Mám maminku 77let u které se v posledních cca 5ti letech objevuje třes rukou. Začalo to rukama a tremolem v hlasu,až skřehotáním,po nějakém čase tremolo ustoupilo a třes se postupně zvětšuje do současného stavu, kdy se mami už ani nenají. Mami bere asi 6 různých léků na všechno...je ta něco z onokologie po operaci prsu, něco na psyche, dokážu upřesnit vše. Doktorka prohlásila že je to stařecký třes, v podstatě neléčitelný...Mami je jinak na svůj věk psychicky i fyzicky čilá,stašně jí to ničí a hlavně začíná hubnout...nenají se jak by měla.Koupil jsem jí na pravou ruku ortezu s dlahou, která zpevní zápěstí a ruka se klepe o 50procent méně,zatí jediný úspěch, Zkuste mi někdo poradit cokoliv. Bud veřejně nebo na mejl viz JMÉNO Díky M.

Hana (Pá, 27. 1. 2012 - 12:01)

Když mám tu správnou dávku alkoholu v těle , stačí opravdu málo, tak se mi ruce neklepou . Nesmí se to přehnat. Jinak stačí trošku víc a je to ten absták a ruce se klepou ještě víc. Neexistuje opravdu něco, co by nám pomohlo?

vita (Pá, 20. 1. 2012 - 01:01)

mam stejny problem..tresou se mi ruce hlavne v praci ikdyz nevim proc.mam stalou praci 5let.nekde jsem cetl ze je dobre brat Dolomit nebo Dologran a hlavne prestat kourit.Tak to ted zkousim a jsem zvedav jestli to pomuze.Mate nekdo nejake jine zkusenosti???

. (Ne, 15. 1. 2012 - 17:01)

Jinak to kolísání taky...na tom něco bude. Co takhle ráno? Když se probudím, tak si připadám jak v cizím těle, třes je dvojnásobně horší a to trvá do té doby než vstanu a začnu se hejbat, jak se říká "než to rozchodím", pak mne to asi tak za půl hodky jakž takž přejde....
Není to žádnej med, člověk je rád že funguje a není mimo společnost.... :-(

Petra (St, 11. 1. 2012 - 23:01)

Jinak to kolísání taky pozoruju,všechno se to odvíjí od psychický pohody,v jakým situaci se člověk zrovna nachází.Někdy je líp někdy hůř.

Petra (St, 11. 1. 2012 - 23:01)

No už je to nějakej rok zpátky,mi doktor předepsal Liskantin,ale brala jsem ho chvíli,od třesu sice ulevil,ale byla jsem po něm jak prásklá,nechtěla jsem to do sebe cpát,takže to řeším třezalkovým čajem na uklidnění,když je potřeba, a rozpustným hořčíkem,ale výsledek není zrovna markantní :-/.

. (St, 11. 1. 2012 - 16:01)

Také vám ten třes kolísá? Jakože máte období kdy je to skoro dobré a období kdy je to dost špatný....

Jitka (Út, 3. 1. 2012 - 09:01)

Přeji všem do nového roku co nejvíce pohody a klidu a moooc a moooc zdraví a co nejméně problémú.Jitka

(St, 28. 12. 2011 - 21:12)

Moc Vám děkuju. Nervy tam...Ahoj Petro, aspoň se nebudeš trápit, co Ti je, dobře, že jsi tam šla, co Ti na to dali? Neházej flintu do žita, žít se s tím dá, ale někdy je to trochu boj.

Petra (So, 17. 12. 2011 - 17:12)

Moc Vám děkuju. Nervy tam hrají velkou roli,ale bohužel mám také diagnostikovaný ET.

(Pá, 16. 12. 2011 - 23:12)

A Petro, vydrž, držím Ti palce na zkoušky,třeba to máš jenom nervy a ne nemoc, hlavu vzhůru a určitě to zvládneš!!!!!

(Pá, 16. 12. 2011 - 23:12)

Ahoj, Mám úplně stejný...Ahoj,mě bude za týden 50 a klepot mám od 16, byla jsem vyšetřená na vše možné,ale pár let konečně vím,že mám Es. třes a s tím se fakt nedá nic dělat. Tohle je věc, která se štítné žlázy netýká, taky jsem byla na vyšetření,pokud máte něco se št. žlázou, dá se to léčit,ale ET v podstatě ne, ale prý to zaručuje vysoký věk : ):) Marie, chlebíčků klidně udělám tisíc, ale fakt když na to nikdo nečumí. Pak se přidá psychika a je to v pr.. když budu reagovat na všechny příspěvky, tak alhohol fakt pomáhá, ale to je nebezpečné pro další život. Mě už je dost, tak s tím dokážu nějak něco řešit, ale kdybych to věděla za mlada, tak bych byla notor,tak prosím ostatní, opatrně s tím.

marie (Čt, 15. 12. 2011 - 13:12)

Držím Ti palce, to zvládneš. Já vím ,že to jsou jenom takové řeči. Tak například já dělám ve studené kuchyni, zdobím chlebíčky. Řidiči čekají až jim uděláme chlebícky a stojí mě za zady a koukají. To jsem úplně......Nemáme to jednoduché.

Petra (St, 14. 12. 2011 - 22:12)

Dneska jsem psala důležitej zápočtovej test a takhle vyyklepaná už jsem zase dlouho nebyla,nemohla jsem pomale ani udržet tužku natož psát,jsem si zas připadala jako absolutně neschopnej kretén a to mám před sebou nový zkouškový období,sakraš proč už nevymyslí něco šetrnýho,co by nám pomohlo,alkoholem se tohle přece řešit nedá,dneska je mi opravdu do breku,pokud přijdete na něco co alespoň trochu pomůže,prosím,podělte se.

marie (Po, 12. 12. 2011 - 13:12)

Je mi 44 let a když čtu tvůj příspěvek , tak vidím sama sebe.

Unknown (Po, 5. 12. 2011 - 19:12)

Ahoj, Mám úplně stejný problém, třes rukou mě doprovází již asi 7 let, mám nemocnou štítnou žlázu ale to s tím až tak nesouvisý protože se mi to stává jen když na mě kouká víc lidí třeba když jim, nebo piju kávu a tak.. Zažil jsem si už nespočet trapných situací a již ve škole jsem to musel řešit alkoholem abych vůbec mohl přečíst aktualitu před třídou..je to prokletí:-( Je mi 22 a klepou se mi ruce jak starýmu dědkovi

Petr (So, 3. 12. 2011 - 12:12)

Ahoj,je mi 28 rokov .Diagnozu...V jakých dávkách ten trimpranol bereš?

Jitka (Ne, 6. 11. 2011 - 22:11)

Dobrý den,mám takový dotaz...Určitě k doktorovi zajdi, třeba to nemusí být na celý život, jak to máme my, může se jednat i o jiný nález, např. štítná žláza a jiné a s tím se dá určitě něco dělat. Obvodní Tě pošle na odborné vyšetření, lepší vědět, co by to mohlo být, než se trápit a nevědět, pak by se Ti to akorát horšilo, může to být fakt něco přechodného, co se dá zaléčit, držím palce, ahoj!

Reklama

Přidat komentář