Reklama

Nechci mít dítě

Alena (Po, 30. 4. 2007 - 20:04)

Dítě není žádná hodnota, kdo ho chce ať ho má a kdo ne, má k tomu jistě dobré důvody. Nechápu ty hysterické maminy, co se nabouraly do této diskuse a přesvědčují všechny okolo, že dítě je dar a podobné keci. Pro ně tato rubrika ani nebyla zavedena, ať si to nechají, copak jim nedochází, že ty jejich řeči slyšela každá ženská, co se rozhodla dobrovolně nemít děti, už tisíckrát? Třískají s nimi hormony a myslí si, že spolkly veškerou moudrost světa.

petik (Po, 30. 4. 2007 - 18:04)

Alice já sem si taky říkala, děti nikdy nechci, akorád pořád řvou, slintaj kaděj do plín...atd :o) no jenže sem pak v devatenácti otěhotněla uteklo to jako voda a měla sem sama mimino, byla sem taková vyplašená ale ony se ty pudy nějak postupem času ozvaly, teď mám doma dvouletou dcerku je super a nějak to dítě neomezuje, dálkově studuju, sportovat se dá taky...takže si myslim že to zvládneš.... :o)

Alice (Po, 30. 4. 2007 - 17:04)

Já mám podobný problém. Je mi 24, manželovi 35. On chce dítě a já ne. Mám v sobě děsný blok a nemůžu se ho zbavit. Mám obavy, že mateřské city nemám. Nejhorší na tom je, že jsem dělala porodnictví, rodila mimina, manžel je původně pediatr, děti zbožňuje a ja je nesnáším. S manželem jsme se dohodli, že až udělám v listopadu atestaci, tak to začneme zkoušet. Počítám dny, které mi zbývají. Připadá mi, že mě potom skončí život, budu muset přestat sportovat, učit se, chodit do práce a sedět doma s miminem. Prosím, poradte mi, co mám dělat, abych ten blok v sobě zlomila a začala se těšit na dítě jako většina jiných žen. Děkuji Alice

Victoria (St, 7. 2. 2007 - 12:02)

Martin: Co je na tom smutného? Smutné je, když člověk děti chce a nemůže je mít, ale když je nemá, protože je nechce, tak je to přece v pořádku. Většina lidí sice děti chce, ale to neznamená, že menšina by se měla za svoje názory stydět nebo se snažit vsugerovat si názory většiny. Vzpomněla jsem si, jak v jiné diskusi jedna slečna tvrdila, že nechtít mít děti je duševní porucha. I kdyby byla, jak by ji asi tak chtěla léčit? Připadá mi to velmi podobné jako pokusy o "léčbu" homosexuality.

Martin (St, 7. 2. 2007 - 02:02)

Zajímavá diskuse, ale i trochu smutná. Proč nechtít dítě? Člověk neví o co přichází. Jsou lidé, kteří budují kariéru, moc pracují a podobně. Je mi jich líto, že nemohou pěstovat život a nemají čas. To je výmluva! Z vlastní zkušenosti vím, že člověk změní názor v tom, když se podívá po okolí a najednou se mu na duši malují chybějící hodnoty. Začaly tomu člověku brát děti a říká si, že by opravdu chtěl děti. Takhle mi v srdci scházelo, když jsem se hlásil na vysokou školu. Zatím nemám přítelkyni, jsem spíš na rozumný holky, co nevyčítaj. Po dokončení založit rodinu a tak, ach ty představy... ;o))

. (Ne, 28. 1. 2007 - 04:01)

Hm tak to jsem zase neco napsala...necekala jsem tak kladnou odezvu.Rozhodne jsem Kim nedelala karieru a uz vubec mi neprijde ze by bylo danne kdo se bude o dite starat.Plno kamaradek ma partnery u kterych neni vubec nijak poznat jestli je dite ktere maji zajima nebo jsou tatinkove z povinosti ci stastni...Takze vazne jsem tak "desna" a ziji s partnerem ktery se stara o nase dite vice casu nez ja.Tvuj partner vynalozil stejne aktivity s detma jako ty ?

Negev (So, 27. 1. 2007 - 20:01)

Jestliže někdo děti nechce, nebo k nim nemá vztah, bojí se o postavu, ať je nemá,je to jeho právo, má možnost volby, ale proč odsuzovat druhé za to, že je mají nebo chtějí? Dítě nemusí mít poslední model kočárku/je mu to srdečně jedno/, ale není mu srdečně jedno, když bude mít jen ten kočárek bez lásky.
Promiň, Reo, respektuji tvůj názor, že dítě nechceš, ale nemohu se zbavit dojmu, že si tady ventiluješ nějaké jiné problémy, které se do tohohle promítají. Hezký večer!

Eva (So, 27. 1. 2007 - 19:01)

Tak třeba my plánujeme, že já budu chodit do práce a přítel bude na "mateřské". Pro mě je to lepší a vydělávám víc, tak proto. TAk neházej mužský do jednoho pytle!

Niky (So, 27. 1. 2007 - 18:01)

O co tady jde? Nebojte holky, lidstvo nevymře. Naši romští spoluobčané a vietnamci, kterých tu houfem přibývá, nás zachrání:-)))))))

TerezaK (So, 27. 1. 2007 - 18:01)

A ještě něco: kdyby měly všechny ženy k rození dětí stejný přístu jako ty, taky lidstvo vymře...

TerezaK (So, 27. 1. 2007 - 17:01)

Znáš muže opravdu tak dobře, abys je mohla takhle soudit? Ten můj například zvládl veškerou péči o novorozence (kromě kojení) zcela sám, když bylo potřeba. A o tom, že vydrží minimálně stejně fyzické bolesti jako já, nepochybuju. Neříkám, že by to tak dělal každej chlap, to si musíš umět vybrat. Ale - nevynášej soudy o věcech, o kterých nic nevíš.
No a když si myslíš, že pokud zůstaneš bez dětí, tak si muž milenku nenajde, jsi na omylu. Pokud bude chtít, udělá to, ať máš dětí 0 nebo 10. A mateřství na kráse neubírá, spíš naopak (pokud ti teda nejde až tak o krásu těla, ale ducha, což tobě jde. Ale i tak - co je uvnitř, je vidět i navenek).

Rea (So, 27. 1. 2007 - 17:01)

Apropó- kdyby měli rodit děti chlapi, kojit je a celodenně se o ně starat, tak se vsadím, že lidstvo vymře:-)))

Rea (So, 27. 1. 2007 - 17:01)

to Adar:Já bych zase nechtěla, abych se strhala péčí o dítě, vypadala jako metla a drahý manžel si ve finále najde milenku, protože manželka pozbyla veškeré atraktivity tím, jak je uhoněná, nevyspaná...Dobrý nápad, tak mě běž volit, za ty prachy(a nicnedělání) v té vládě ráda budu:-)))))

Adar (So, 27. 1. 2007 - 16:01)

to Rea
Ještě štěstí, že máme tak odpovědné lidi jako ty. Proč už nesedíš někde ve vládě?

Nechtěl bych doma manželku ani matku pro své dítě, která je zahleděná jen do sebe.
Nedošlo ti, že jsi sobec?

Ren (So, 27. 1. 2007 - 16:01)

Naprosto s Tebou souhlasím, Reo, jak si to napsala. Cítím to stejně s tím MHD.

TerezaK (So, 27. 1. 2007 - 13:01)

Kdyby mi někdo nabídl offroad, samozřejmě si ho vezmu a nezaváhám. Ale nebudu s ním jezdi tam, kde se můžu dostat po svých nebo MHD. Spíš ho budu používat na příbližení k nějakému lesu či k vodě, což je myslím rozumný kompromis mezi odpovědností a pohodním.

Rea (So, 27. 1. 2007 - 12:01)

To TerezaK: takže kdyby Ti někdo nabízel off-road, tak mu řekneš:díky, nechci, já chci jezdit MHD!? To pochybuju...

TerezaK (So, 27. 1. 2007 - 12:01)

A mně osobně by zase bylo trapně vozit si pr... v offroadu, který zamořuje planetu splodinami, když můžu použít ekologičtější MHD. A bylo by mi líto dát dětem zničit značkové hadry na hřiště. Ty peníze, co bych za ně zaplatila, jim radši uložím na stavebko, aby si mohly, až přijde čas, zaplatit studium v zahraničí nebo koupit něco opravdu hodnotného (třeba vlastní byt).Zdá se, Reo, že naše životní hodnoty se OPRAVDU diametrálně míjejí.

Rea (So, 27. 1. 2007 - 11:01)

Jak vidím denně kolem sebe, tak mnoho lidí si nejdřív pořídí dítě a až pak asi přemýšlí, jestli ho mají z čeho uživit.Jinak si nedovedu představit, proč ty jejich vytoužené děti vypadají jak by vykradli popelnice.Vidím spíše snůšku sociálních případů, a je mi líto, když vidím, jak hezké, roztomilé dítko vypadá nuzně oblečené-jako jeho rodiče,kterým je to jedno.Mnoha lidem nezáleží na estetice, což je chyba.Byla jsem v Anglii a tam jsou lidé oblékaní pěkně, jsou upravení a taktéž jejich děti.A taky mě prudí, když matky jezdí s dětmi a kočárky v autobusech.A jak se tam cpou, i když už v autobuse není místo.Měly by sakra mít auta!V mnoha státech v zahraničí skoro neexistuje, že by byl v autobuse prostor pro kočárky.Dívali by se na ně jak na socky. Matky tam jezdí v robusních off-roadech.Mně osobně by bylo trapně jezdit s dítětem a kočárem v MHD a ještě potupně prosit, jestli mi někdo pomůže s kočárkem...

sara (So, 27. 1. 2007 - 08:01)

ale ja o tom premyslim, myslim, ze zodpovednost je na miste. a neni to o me kariere ani hromade penez, jen chci, aby se moje dite melo lip nez ja. a to nemusi byt po bradu v prepychu, ale nechci premyslet, jestli dostane banan nebo boty, jestli si bude moct dovolit dobre vzdelani, proste zakladni hodnoty. a priznam se, ze ani me mimina neberou, spis ty vetsi deti, takze jsem rada, ze nejsem sama, kdo ma podobne pocity. kolik mas deti Ty? a premyslela jsi nad tim, nebo premyslis?

Reklama

Přidat komentář