Reklama

Nechci mít dítě

kim (So, 27. 1. 2007 - 08:01)

No právě proto, jak přemýšlejí...radím:at radši děti nemají

sara (So, 27. 1. 2007 - 08:01)

to kim: proc tak hnusne! Je dobre, pokud si uvedomim, ze dite nechci a nebudu ho mit, nez aby trpelo. A myslis, ze deti muzou dobre vychovat treba lidi na okraji spolecnosti, kteri i v dnesni dobe maji deti jako smeti, protoze antikoncepce je pro ne neznamy pojem, kteri je tyraji, zneuzivaji, nejsou schopni jim poskytnout dobre vzdelani! Ale hlavne, ze o tom nepremysli, narozdil od ucastniku teto diskuse, kteri si vymenuji nazory a snazi se pochopit sami sebe. Takze jestli mas nejaky problem, tak si ho res jinde!

kim (So, 27. 1. 2007 - 07:01)

Většina lidí by si děti neměla raději pořizovat vůbec. Aby jim náhodou nenarušilo jejich skvělou kariéru a nemuseli se finančně uskromnovat a nedej bože, že by je dítě obíralo o jejich drahocenný čas...hnus hnus hnus...dítě není věc, která ba se dala pořídit tak jak všechno v dnešním degenerovaném světě..pak to tak vypadá, chorý nemůže nikoho kvalitního vychovat, ikdyby se válel v penězích

. (So, 27. 1. 2007 - 06:01)

Tak ted asi vsechny lehce ochromim kdyz napisu ze jsem deti nikdy nechtel a stalo se ale me se v hlave nic nezmenilo.Mam tak uzasneho partnera ktery dela temer vse a travi s nasi dcerou denne daleko!!!! vice casu nez ja.Take koupe, krmi, uspava, chodi ven, vydrzi chodit hodiny s malou za ruku po byte/ akorat zacina chodit a porad se chce hybat/.Ja mam za pul hodiny dost a spis mi to jakoby jde na nervy....to je sice prilis hnusne receno ale nenapada me jak to lip popsat.Vidim to docela jako problem a pro ty co i mysli ze se to po narozeni musi 100% zmenit mam smutnou zpravu ale nemusi..Samozrejme sve dite milujete ale a cinnost byt doma a vse kolem me rozhodne nenaplnuje a vylozene radeji bych se o rodinu starala v opacne "roli".Jeste!! ze mam tak vyjimecneho partnera jak tak koukam po znamych ostatni chlapy by to zabilo.Tak jako me :-(.

TerezaK (Pá, 26. 1. 2007 - 21:01)

Hm, zřejmě mu ještě nedopřáli jeho vlastní jedinečnou zkušenost, jak těžké je peníze vydělat. Já zase ve svém okolí znám několik rodin, které děti doslova přehlcují předměty, ale když přijde na to zahrát si na babu či člověče nezlob se, jsou v koncích. Pak se ale rodiče budou divit, když je děti na stará kolena nechají někde osamělé a nemilované. Inu, jak si kdo ustele...
Ale to jsme trochu odbočili od tématu, že?

radikál (Pá, 26. 1. 2007 - 20:01)

V tom máš pravdu, že hodně peněz nerovná se dobrý rodič.Znám jeden případ, kdy rodiče cpou synkovi peníze horem spodem, ale i tak je nevděčný a stále je mu to málo.Jak se říká-s jídlem roste chuť.

TerezaK (Pá, 26. 1. 2007 - 20:01)

Radikál : o tom si nedělám iluze, a nevěřím, že kdyby tyto "matky" získaly najednou víc peněz, změnilo by je to v lepší matky.
Bez peněz to nejde, to je jasné, a je lepší, když je jich víc než míň. Ale opakuji, že hodně peněz nerovná se dobrý rodič.

radikál (Pá, 26. 1. 2007 - 20:01)

No,co se týče samotné výchovy-co dítěti vštěpujeme do hlavy,jakým morálním hodnotám ho učíme apod.- na to peníze potřeba nejsou. Nicméně i když má člověk jakkoli nastavené životní hodnoty-na dluh nic nedostane.Prostě peníze jsou všude potřeba. Holt v dnešní době. Vidím kolem sebe dost zoufalých "matek"(většina vlastní vinou), které jsou na sociálce,nemají žádný cíl, je jim to jedno, kouří, chlastaj a některé jsou k tomu bez partnera...Prostě IQ tykve.A jaképak hodnoty takové kreatury svým dětem asi tak nastaví?

TerezaK (Pá, 26. 1. 2007 - 20:01)

OK, pokud děti nechceš, není co řešit - každý ať si to zařídí jak mu to vyhovuje. Jen jsem chtěla poukázat na fakt, že peníze nehrají ve výchově dětí takovou roli, jak to tu někteří prezentují.

Ren (Pá, 26. 1. 2007 - 19:01)

No já Terezo po dětech ani netoužím, chci mít úspěšnou práci, hodně cestovat a dále se vzdělávat, takže pokud by se fakt stalo, že bych omylem otěhotněla, tak fakt jen jedno dítě, více ne! ráda přenechám rodičovství těm, co po nich opravdu touží, ať už mají prachy nebo ne!

TerezaK (Pá, 26. 1. 2007 - 19:01)

Pro všechny pochybovače:
ad 1., nikde jsem nenapsala, že mé děti nemají veškeré zaopatření, co potřebují. Jen to, že je jim fuk, jak drahé oblečení (auto, bydlení, hračky) máme.
ad 2. až budou v pubertě, dají mi sežrat úplně všechno, počínaje prázdnou lednicí a konče špatným počasím. Ale budiž, pokud budou mít v téhle životní etapě pocit, že visačka na bundě je to nejdůležitější, dopřeju jim jí (nikde jsem totiž nenapsala, že na to nemáme). A budu vědět, že až dospějí, objeví znovu ty hodnoty, které se jim snažíme odmala vštípit (tj. že prachy nejsou všechno).
ad 3. podle mně je pro dítě daleko lepší fungující kolektiv sourozenců, kde se odmala učí kooperaci, toleranci a kamarádství, než hýčkaný jedináček obklopený spoustou materiálních výdobytků, leč osamělý a ochuzený o společnost a o vztahy se sourozenci.
ad 4. Ren: opravdu si myslíš, že když má člověk peníze, je z něj lepší rodič? Znám dost rodin s hodně dětmi, a některé na tom opravdu nejsou finančně růžově, ale atmosféra je tam skvělá. A naopak - znám dost rodičů finančně nadprůměrně zajištěných, kteří své děti tlučou a když malé brečí, protože chce pochovat, vrazí mu do ruky nějakou tu značkovou drahou hračku. Pak se divíme, že naše společnost je materialisticky zaměřená, když už u malých dětí jsou citové potřeby uspokojovány věcmi.
RODIČOVSTVÍ NENÍ O PENĚZÍCH, ale o lidech. Jde jen o to, jak má kdo nastavené životní hodnoty.

Ren (Pá, 26. 1. 2007 - 17:01)

Víš Michale, za války také, ale to byly trošku jiné podmínky, lidé byli jiní, neměly skoro žádné požadavky a nároky na život, prostě to tak brali jak to bylo, i má prababička měla ve válce 3děti, ale přesně jak píše Lucy, kdyby mě dítě omezovalo finančně, tak bych byla naštvaná, frustrovaná a hlavně i pak zlá na něho!! kolikrát vidím takové matky, jsou na dítě naštvané, sprosté, je na nich vidět, že nemají moc peněz a takhle právě nechci dopadnout! pokud dítě, tak ho finančně zabezpečit, dát mu zázemí citové i finanční a pak bych na něj mohla být i dostatečně hodná a milá a opravdu bych ho měla ze srdcde ráda!

jana (Pá, 26. 1. 2007 - 17:01)

victoria:jo presne tak.pod to se podepisuju.

jana (Pá, 26. 1. 2007 - 17:01)

for TerezaK: pockej az budou tve deti v puberte, to budes koukat....

jana (Pá, 26. 1. 2007 - 17:01)

no, uvidime, jak budes mluvit az tve deti budou v puberte...

Lucy (Pá, 26. 1. 2007 - 16:01)

Souhlasím s Ren. Kamarádka mého věku(27) má mimino, a když jsme to tak spočetly, kolik to měsíčně stojí peněž, tak jsem v šoku.Kdybych měla dítě já, tak už bych si na sebe ani nic nemohla koupit, nikam jít, o dovolené a autě ani nemluvě.To bych byla akorát tak parádně naštvaná a frustrovaná,nevím, jestli by mě zrovna dítě udělalo šťastnou, když bych byla finančně K.O.

Michal (Pá, 26. 1. 2007 - 16:01)

Víš, Ren, to je pud... Děti se rodily i za války...
Ale přemýšlet by se před tím mělo, s tím souhlasím.

Ren (Pá, 26. 1. 2007 - 15:01)

Já také souhlasím, až dostuduju VŠ, a až si udělám slušnou kariéru, tak si vůbec rozmyslím, jestli vůbec nějaké dítě a pokud ano, tak jen jedno! nechci, aby jednou moje dítě nemělo hezké věci nebo abych mu nemohla dopřát dobrou školu, dovolenou, pěkné oblečení. Upřímně se ani nedivím, že si lidé v dnešní době hodně rozmýšlí, zda si dítě pořídit či ne! Do tohohle státu a těhle podmínek....

Jana (Pá, 26. 1. 2007 - 14:01)

Chápu to stejně, taky chci nejdříve vydělat hodně peněz atd, dítě chci proto nejdříve ve 30 a jen jedno. At na něm nemusím šetřit.

Mila (Pá, 26. 1. 2007 - 13:01)

Mně taky příspěvek Rey nepřipadá tak strašně pohoršující. Já mám děti ráda, ale chci jim taky dopřát - ne luxus, ale přesně tak, chci na ně mít čas, nechci, aby to byli outsitedři mezi ostatními dětmi. Jsou určití lidé - nebudu blíž specfikovat - kteří rodí jedno za druhým, nevěnují se jim, a pak z nich roste - teď budu hodně sprostá - špína. To zřejmě Rea myslela...

Reklama

Přidat komentář