Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 14:05)

Tak ostřikovače ostřikují, stírače střílejí, kopírovač kopíruje závadové dezinformace vlastně protiprávní v ČR , protože xenofobní-překračujíc paragraf(pokud citováno v ČR z Ukrajinské propagandy-kde se to může-stané právo a visí plakáty s rusy se zuby jako v Pánu Prstenu ty bojovníci Saurona..přízraky z temnot-normálně na bilbordech a zastávkých J.X.Decaux v Lvově třeba) proti rasové nesnášenlivosti a propagaci násilí vůči osobě nebo skupině osob.

 

Jo a kolem planety furt létají ty vrata z Černobylu. Tam ukrajinci také udělali díru do oboru, nikoli vojenství, ale výroba jadernou silou elektřiny.

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 12:05)

To se musí uznat, USA a GB umí vyrobit a rozdat "správným" nechytatelné rakety... 

Ale to válku nevyhraje. 

Jedna ATACMS stojí 3 mil dolarů (jen ten nábok  ne odpalovací zařízení. 

 

Oravda poněr škoda/cena, který je prý u těch dronů co zničí tank, nebo "ehm vojáka" je výhodný.. 

 

Ale co dál!? 

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 14:05)

Ti "správní" mluví anglicky, protože výcvik obsluh takových raket není jednoduchý, ani rychlý.

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 15:05)

Vím asi co to obnáší.To by zde na Ruzyni nestavěli zvláštní letadla tuším velké Airbusy Bristké armády v rakových jejich barvách, které natankují a letí dál a patrně nesou tyto zásilky, kde to vyloží, jak to dostanou na místo bude asi oříšek a mnoho utajení, jestli osobními auty se to vejde, těžko říci..., ale doletí to tam patrně tímto letadlem...

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 14:05)

Aha, takže jako s tou pronajatou plachetnicí a Nord stream...

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 12:05)

Rusko taky zničí něco drahého Ukrajině, infrastrukturu patrně, most, ekektrárnu, továrnu, dilo plné obilí, vlak nádraží... 

A nakonec Ukrajina bude na tom hůř... 

Divoká pole nikoho s radary a raketami v křoví, jurty a jinak nic..., zatímco Rusko bude fungovat dál, o útoku na Rusko nemůže být řeč. 

Default User Image
Anti-Z & Anti-P (Po, 20. 5. 2024 - 12:05)

Chci mír! 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Po, 20. 5. 2024 - 11:05)

Ve zkratce: 

 

Krym rychlým tempem přestává být použitelný pro RuSSa:

 

"Pokud Ukrajina skutečně zasáhla a potopila minolovku Kovrovets pomocí ATACMS, je pravděpodobné, že Ukrajina obdržela buď variantu M48 nebo M57 se 470librovou hlavicí navíc k variantám kazetové munice, u kterých je nepravděpodobné, že by loď potopila."

 

 

 

https://x.com/NOELreports/status/1792480126375965078

 

 

 

 

 

 

 

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 18:05)

Rusku stačí, že na Krymu nebude americká základna.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Po, 20. 5. 2024 - 20:05)

Tak určitě:) Ty jsi opravdu mimo.

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 08:05)

Položme si otázku, jestli je ve vztahu k Ruské válce na Ukrajině, který vzikla jako vstup Ruska do občanské války proti svým vlastním secisionistickým regionům na východě převážně proto, že byly upírány jejich jazyková národnostní práva. 

Tedy šovinisticko nacionalisticko xenofobní pohnutky hoholů žijících v centru národního života okolo Lvova, jezdili terorizovat a ostřelovat zbraněmi  a municí obyvatele, civilisty separatistickckých ruskojazyčných regionů 1500km daleko.

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 08:05)

Položme si otázku, zda ve vtzahu k šílenosti na Ukrajině je třeba položit si otázku?

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 08:05)

Já si myslim, že za 2 roky všechny masky padly a vídíme v tom jasně. Kdo odbouchl nordstream, který důstojník řízený administrativou ze shora Ukrajinského státu, kdo si žádá zbraně, když předtím je plýtval na vlastní separatistické regiony, kdo si začal s Maidanem a zrušením práv menšin a snahu poukrajinštit menšiny z velkého národa. To je absurdní, to je jako, kdyby jsme já nevim ANOREKTRIČKY chtěli vypěstovat z nich typické voplácané češky, protožé PROTO, je to národnostní tradice!!!

TZN. PŘEUČIT LESBU...

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

"A najednou se to říkat smí: Ukrajina nemá šanci válku vyhrát.

Ještě před pár dny se fotili ministři vlády s českým lvem a granáty na mikinách. Ty jim dohodila internetová bojůvka Illumicati. Dnes už přiznává i ministryně Černochová, že se situace pro Ukrajinu nevyvíjí dobře a jednání o míru je ve hře.

Co se to najednou stalo? Zdá se, jako by se čekalo, až to konečně někdo vysloví první. Skutečnost, která se dlouhé měsíce tutlala, ačkoli byla od počátku jasná. Konflikt, který má etnicko demografické pozadí, nemůže mít vojenské řešení. Tedy, pokud odmítáme vysídlení, genocidu, převýchovu či principy kolektivní viny. Přesto zrovna o takové řešení Západ vytrvale usiloval, aniž by řekl, jak si jej vlastně v důsledku představuje.

A nejen usiloval. Preferoval jej do té míry, že již před dvěma lety záměrně zhatil nadějná mírová jednání v Istanbulu, aby pak následně seznal, že budou stejně nutná. Jenže, mezitím na Ukrajině utopil bezmála 400 miliard dolarů a zemřelo, naprosto zbytečně, několik desítek, ale spíš stovek tisíc vojáků. Pro co? Pro nic. A to je na takovém zpozdilém politickém realismu vlastně to nejhorší. Zemřeli pro ideologické zaslepení a natvrdlost lidí, kteří na frontu nepůjdou, a pokud, tak leda se fotit."

https://1url.cz/k1zP7

"zemřelo, naprosto zbytečně, několik desítek, ale spíš stovek tisíc vojáků. Pro co? Pro nic." 

Pro nic? To není přesné, ti lidé zemřeli pro americké zájmy, pro zisky především amerických zbrojařských firem, zemřeli pro snahu říše běloptákovy, podporované v tom  bandou všivých politiků, nacpat se jí do prdele, oslabit Rusko a srazit ho na kolena.

Tohle se evidentně nepodařilo a zjevně nepodaří, na kolenou je Ukrajina, na kolenou je Evropská socialistická unie, ekonomicky deptaná  sankcemi, které měly poškozovat Rusko... 

 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

 

A najednou se to říkat smí...

V posledních dnech a týdnech se ve veřejném prostoru opakovaně otevírá téma míru mezi Ukrajinou a Ruskem.

I bývalý soudruh oficír ČSLA a předseda ZO KSČ, připravovaný na kariéru komunistického špióna, dnes však prezident malé země v srdci Evropy, poněkud změnil názor:

Český prezident Petr Pavel tento týden vystoupil v britské televizi Sky News. Na otázku moderátorky, zda by měla Ukrajina začít vyjednávat s Ruskem a ukončit přes dva roky trvající konflikt, odpověděl: „Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“ 

Doufat, že Kyjev v blízké době získá kontrolu nad okupovaným územím, by podle prezidenta Pavla bylo naivní. „Musíme být realisté. Rusko se nevzdá aktuálně okupovaných území. Potřebujeme zastavit válku a poté začít debatovat o budoucím uspořádání. Mohl by vzniknout nějaký kompromis, ten ale nemůžeme vytvořit bez souhlasu Ukrajiny, Ruska a bez zemí, které budou garantem takovéto dohody,“ upřesnil Pavel v rozhovoru v britské televizi.“

https://1url.cz/y1zct

A to si polepšený soudruh býval  docela jist ruskou porážkou, příkladně v OVM dne 9. října 2022, kdy opakovaně zvěstoval, že do zimy ukrajinská armáda osvobodí území anektované Ruskem a vrátí se ke stavu před 24.2. 2022.

Mimochodem, výběr tehdejších Moravcových hostů v pořadu zcela názorně ukazuje na vyváženost a objektivitu České televize:

 "Ruská válka. Zničí agresor sám sebe? Diskuse ministryně obrany Jany Černochové, armádního generála ve výslužbě Petra Pavla a politického geografa Michaela Romancova."

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/222411030501009/

 

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 06:05)

Přišly nové pokyny od řídícího orgánu. Na taková "čelem v zad!" už jsme zvyklí. Vláda od svého zvolení nic jiného nedělá. Jen obrací naruby své předvolební sliby.

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

Nechybělo mnoho a válka se přelila až k nám. Stačí si připomenout hysterickou reakci paní ministryně, když dopadla raketa ukrajinské PVO na polské území. Přitom řešením postsovětského reliktu, který je po majdanském převratu již deset let nefunkční, nebylo nic jiného, než nové územní rozdělení dle principu sebeurčení. Princip, na kterém snad nemůže být nic až tak špatného. Co jsme se jen o něm u Kosova naposlouchali. A najednou že by neplatil? Aha, mezitím jej nahradil princip územní celistvosti, ale ten zase neplatil u Srbska. Je zkrátka třeba rozlišovat, kdo, kdy a s kým.“

https://1url.cz/k1zP7 

Jistě si vybavíte hysterické válečnické skřeky nejen militantní tetky, uprdelené v sesli ministryně obrany, ale i mnoha dalších exemplářů z pětislepené tlupy ihned poté, kdy na polské území dopadla raketa a zabila dva lidi, a k velmi neochotnému přiznání faktu, že šlo o raketu ukrajinskou, nikoliv ruskou, došlo až poté, kdy se duševně stále matnější americký prezident vyspinkal a zvěstoval, 

 „že je nepravděpodobné, že raketa, která v úterý zasáhla Polsko a zabila tam dva lidi, byla odpálena z Ruska. Amerického prezidenta cituje agentura AP. 

Existují předběžné informace, které to zpochybňují,“ odpověděl Biden novinářům na otázku, zda byla raketa vypálena z Ruska. „Vzhledem k trajektorii je nepravděpodobné, že by byla vypálena z Ruska, ale uvidíme,“ uvedl šéf Bílého domu.“

https://1url.cz/x1zcK 

 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

"Ale já rozlišovat nechci. A už vůbec ne dle přání lidí, kterým bylo od počátku jedno, že se tam zbytečně, a na obou stranách, bude umírat. Jen když to oslabí Rusko a uspokojí naše spojence v NATO. Jenže, v důsledku šlo o postup natolik nesmyslný, že oslabil především Evropu. A v ní nejvíce nás.

Protože v zaslepené angažovanosti vedeme, bohužel, po celou dobu prim. Ne, naše granátová iniciativa nám v Evropě nevysloužila obdiv, ale spíš údiv. Protože nemá šanci cokoliv změnit, jen zatnout sekeru hlouběji. Do Ruska, do Ukrajiny, a do daňových poplatníků, aniž by cokoliv vyřešila.

A to je vlastně to jediné, co tato vláda bezpečně umí. Okradla občany státu, který má s péčí řádného hospodáře spravovat, o třetinu úspor zcela nekontrolovanou, astronomickou inflací. Inflací, která ještě zdaleka neskončila. Zavedla cenzuru a vyhazovy ze zaměstnání pro závadné názory, které se už nyní ukazují jako pravdivé. Už zase museli z vysokých škol a institucí odcházet nepohodlní, co si dovolili říkat, co si doopravdy myslí.

Udávání a konformita opět zapustila kořeny a zasela do společnosti tichý strach. Něco jiného se říká doma a po hospodách a něco jiného v médiích, školách a institucích. Dávno známá písnička měkké totality se opět rozezněla. Ukrajinský konflikt bohužel této vládě po dlouhé měsíce sloužil jako výmluva, proč to tak musí být a proč to tak musí uvědomělý občan snášet i chápat zároveň."

https://1url.cz/k1zP7 

 

Pokud se granátové iniciativy fialového blábolila týká, překvapivé je ticho, tichoučko ohledně toho, kolik granátů pro Ukrajinu již bylo sehnáno. Že by snad plán nebyl plněn? 

Je snad pravdou, že po halasném vytrubování záměrů fialovým blábolilem Rusové prostě předběhli a přeplatili zájemce, shromážděné fialovým blábolilem?

 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

„Z „českých“ granátů prý Ukrajinci na Donbasu neviděli zatím vůbec nic….

Pominu-li to, že Evropa je na tom tak bídně, že je musíme shánět až někde v Africe, tak by mě zajímalo, jestli to alespoň ty africké a jiné třetí země vůbec tuší, že se po nich něco takového chce. U nás to bylo prezentováno jako dokonalý krycí manévr, protože počet i původ se neustále měnil. A asi i cena, kterou nás to bude stát.

Byla by docela sranda, kdybychom nakonec zjistili, že si kupujeme ty „vybuchlé“ granáty z Vrbětic. Ale to samozřejmě jen spekuluju, a pro Ukrajince by to byla jistě ta lepší varianta. Ono se totiž klidně může stát, že ty peníze zahučí přesně ta, kam to Charkovské opevnění. Které sice papírově je, ale reálně tam je maximálně pár krtin.

Ukrajinští vojáci v Donbasu v rozhovoru pro list Le Monde uvedli, že „vůbec neviděli slíbené granáty a další balíčky pomoci ze Spojených států. Nedorazila k nám munice spojená s českým plánem, ani balík pomoci ze Spojených států, neviděli jsme vůbec nic. Čteme zprávy, ale jsme realisté. Spoléháme se jen na to, co máme skutečně po ruce“.

Co myslíte, co reálně škodí víc? To neustálé oblbování lidé, aby byli ochotní se čím dál víc uskromnit a platit bůhvíco bůhvíkam, nebo aby někdo konečně řekla, že to děláme celou dobu špatně. Pokud tedy není cílem zlikvidovat ekonomicky obyvatelstvo Evropy, navázat ho k závislosti na americké zbraně a suroviny a ještě přitom pak levně skoupit zničenou a vytunelovanou Ukrajinu pod rouškou vstupu na „volný“ trh EU.“

https://1url.cz/U1zcW

Granáty nejsou, vojáků se též nedostává, nebyla žádná první obranná linie, peníze rozkradeny: 

"V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně", https://1url.cz/T1zci 

 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

„Západoevropské země žádné ukrajinské vlajky nevěší. To jenom my tady. Prošel jsem nedávno Ženevu, Lisabon, Porto i Miláno a nepotkal jednu jedinou. A ani tam nikomu nezavírají pusu, pokud má na konflikt jiný názor. Proč? Protože jde o prázdné gesto a opatření, které, jak vidno, ničemu nepomohlo. Když je někde válka, je nutné především usilovat o mír. A nikoliv dodávat zbraně a tetelit se, že v cizí zemi umírají cizí lidé za cizí zájmy, které jsou vlastně zájmy našich spojenců, a tedy i naše. Tato hloupá ideologická zkratka nemusí platit a také zjevně neplatí.

Z Evropy mírové a bohaté udělal Majdan Evropu sankcí a návrat Bidena do americké administrativy, po čtyřleté Trumpově přestávce, předznamenal konflikt, ze kterého se ještě dlouho budeme vzpamatovávat. Eskalace s Ruskem se stala cílem a válka řešením. Vsadili jsme vše na jednu kartu a ta dle očekávání nevyšla. Plán B není.

Ztratili jsme plynovod, levné energie i iluze o trvalém míru. Zjistili, že k válce může být jen krok a v politických funkcích máme osoby, které by jej ochotně rovnou i udělaly. A Ukrajina? Ta se v dohledné budoucnosti hned tak nevzpamatuje. Laskavá péče Západu ji dostala z deště pod okap, a tam teď mokrá zůstane.

Smějí se jen velmoci, které upevnily svá postavení, ale to my, nepřekvapivě, nejsme. Zase jsme šli s pány na led a zdá se, ze pán už to nevybere. A kdo si zláme nohu, předpověděl už Karel Havlíček Borovský, a to nebyl žádný rusofil. Jen realista.

Tak na to mysleme u eurovoleb, ať jich je v našem zastoupení co nejvíc…“

https://1url.cz/k1zP7 

 

Co dodat? Snad jen to, že Ukrajinci dříve, či později pochopí, jakou špinavou hru s nimi sehrál "vyspělý Západ" a zejména USA ve snaze srazit Rusko na kolena.

Statisíce mrtvých, desetitisíce  přišly o končetinu, či o končetiny, zničená, zadlužená země...

 

Reklama

Přidat komentář