Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

"Ale já rozlišovat nechci. A už vůbec ne dle přání lidí, kterým bylo od počátku jedno, že se tam zbytečně, a na obou stranách, bude umírat. Jen když to oslabí Rusko a uspokojí naše spojence v NATO. Jenže, v důsledku šlo o postup natolik nesmyslný, že oslabil především Evropu. A v ní nejvíce nás.

Protože v zaslepené angažovanosti vedeme, bohužel, po celou dobu prim. Ne, naše granátová iniciativa nám v Evropě nevysloužila obdiv, ale spíš údiv. Protože nemá šanci cokoliv změnit, jen zatnout sekeru hlouběji. Do Ruska, do Ukrajiny, a do daňových poplatníků, aniž by cokoliv vyřešila.

A to je vlastně to jediné, co tato vláda bezpečně umí. Okradla občany státu, který má s péčí řádného hospodáře spravovat, o třetinu úspor zcela nekontrolovanou, astronomickou inflací. Inflací, která ještě zdaleka neskončila. Zavedla cenzuru a vyhazovy ze zaměstnání pro závadné názory, které se už nyní ukazují jako pravdivé. Už zase museli z vysokých škol a institucí odcházet nepohodlní, co si dovolili říkat, co si doopravdy myslí.

Udávání a konformita opět zapustila kořeny a zasela do společnosti tichý strach. Něco jiného se říká doma a po hospodách a něco jiného v médiích, školách a institucích. Dávno známá písnička měkké totality se opět rozezněla. Ukrajinský konflikt bohužel této vládě po dlouhé měsíce sloužil jako výmluva, proč to tak musí být a proč to tak musí uvědomělý občan snášet i chápat zároveň."

https://1url.cz/k1zP7 

 

Pokud se granátové iniciativy fialového blábolila týká, překvapivé je ticho, tichoučko ohledně toho, kolik granátů pro Ukrajinu již bylo sehnáno. Že by snad plán nebyl plněn? 

Je snad pravdou, že po halasném vytrubování záměrů fialovým blábolilem Rusové prostě předběhli a přeplatili zájemce, shromážděné fialovým blábolilem?

 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

„Z „českých“ granátů prý Ukrajinci na Donbasu neviděli zatím vůbec nic….

Pominu-li to, že Evropa je na tom tak bídně, že je musíme shánět až někde v Africe, tak by mě zajímalo, jestli to alespoň ty africké a jiné třetí země vůbec tuší, že se po nich něco takového chce. U nás to bylo prezentováno jako dokonalý krycí manévr, protože počet i původ se neustále měnil. A asi i cena, kterou nás to bude stát.

Byla by docela sranda, kdybychom nakonec zjistili, že si kupujeme ty „vybuchlé“ granáty z Vrbětic. Ale to samozřejmě jen spekuluju, a pro Ukrajince by to byla jistě ta lepší varianta. Ono se totiž klidně může stát, že ty peníze zahučí přesně ta, kam to Charkovské opevnění. Které sice papírově je, ale reálně tam je maximálně pár krtin.

Ukrajinští vojáci v Donbasu v rozhovoru pro list Le Monde uvedli, že „vůbec neviděli slíbené granáty a další balíčky pomoci ze Spojených států. Nedorazila k nám munice spojená s českým plánem, ani balík pomoci ze Spojených států, neviděli jsme vůbec nic. Čteme zprávy, ale jsme realisté. Spoléháme se jen na to, co máme skutečně po ruce“.

Co myslíte, co reálně škodí víc? To neustálé oblbování lidé, aby byli ochotní se čím dál víc uskromnit a platit bůhvíco bůhvíkam, nebo aby někdo konečně řekla, že to děláme celou dobu špatně. Pokud tedy není cílem zlikvidovat ekonomicky obyvatelstvo Evropy, navázat ho k závislosti na americké zbraně a suroviny a ještě přitom pak levně skoupit zničenou a vytunelovanou Ukrajinu pod rouškou vstupu na „volný“ trh EU.“

https://1url.cz/U1zcW

Granáty nejsou, vojáků se též nedostává, nebyla žádná první obranná linie, peníze rozkradeny: 

"V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně", https://1url.cz/T1zci 

 

Default User Image
Cynik - realista (Po, 20. 5. 2024 - 05:05)

„Západoevropské země žádné ukrajinské vlajky nevěší. To jenom my tady. Prošel jsem nedávno Ženevu, Lisabon, Porto i Miláno a nepotkal jednu jedinou. A ani tam nikomu nezavírají pusu, pokud má na konflikt jiný názor. Proč? Protože jde o prázdné gesto a opatření, které, jak vidno, ničemu nepomohlo. Když je někde válka, je nutné především usilovat o mír. A nikoliv dodávat zbraně a tetelit se, že v cizí zemi umírají cizí lidé za cizí zájmy, které jsou vlastně zájmy našich spojenců, a tedy i naše. Tato hloupá ideologická zkratka nemusí platit a také zjevně neplatí.

Z Evropy mírové a bohaté udělal Majdan Evropu sankcí a návrat Bidena do americké administrativy, po čtyřleté Trumpově přestávce, předznamenal konflikt, ze kterého se ještě dlouho budeme vzpamatovávat. Eskalace s Ruskem se stala cílem a válka řešením. Vsadili jsme vše na jednu kartu a ta dle očekávání nevyšla. Plán B není.

Ztratili jsme plynovod, levné energie i iluze o trvalém míru. Zjistili, že k válce může být jen krok a v politických funkcích máme osoby, které by jej ochotně rovnou i udělaly. A Ukrajina? Ta se v dohledné budoucnosti hned tak nevzpamatuje. Laskavá péče Západu ji dostala z deště pod okap, a tam teď mokrá zůstane.

Smějí se jen velmoci, které upevnily svá postavení, ale to my, nepřekvapivě, nejsme. Zase jsme šli s pány na led a zdá se, ze pán už to nevybere. A kdo si zláme nohu, předpověděl už Karel Havlíček Borovský, a to nebyl žádný rusofil. Jen realista.

Tak na to mysleme u eurovoleb, ať jich je v našem zastoupení co nejvíc…“

https://1url.cz/k1zP7 

 

Co dodat? Snad jen to, že Ukrajinci dříve, či později pochopí, jakou špinavou hru s nimi sehrál "vyspělý Západ" a zejména USA ve snaze srazit Rusko na kolena.

Statisíce mrtvých, desetitisíce  přišly o končetinu, či o končetiny, zničená, zadlužená země...

 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Po, 20. 5. 2024 - 06:05)

a k tomu všemu strašné zločiny proti lidskosti ruské armády na Ukrajině,nedávno třeba popravy civilistů a to je dle mezinárodního práva válečný zločin a tohle a k tomu ještě ta zničená a vypálená země,statisíce zmrzačených a zabitých Ukrajinců a po tom všem budou mít ti Ukrajici Rusa  rádi.

Ale fakt,strašně,neomylně a vděčně budou mít Ukrajinci Rusa rádi !

Jo a včera pod mým nickem zase psal ten blázen co tady krade nicky,třeba se radoval nad smrtí íránského prezidenta a posílá ho do pekla.

Ale tohle je průvodní jev duševně nemocných a to pokrytectví,křiváctní,nečestnost,zbabělost a nemocná nenávist k celému světu.

To jsou pacienti,kteří dostávají doopravdy záchvaty zuřivosti a pak jsou z nich maniaci,znám z vyprávění jednoho z nich,po té,co byl zbaven svéprávnosti ,sám o to pořádal,aby nebyl jako chronicky nepracující neustále na podpoře a měl jako dement jisté peníze ze sociálky,musel ihned odevzdat řidičák a pas ,skončil po smrti rodičů v ustavu pod léky.

Ale on je tam spokojený,dostal svůj byt a tam je sám ,zuby má celé za darmo a je pěkně oblékán + zdravotní péče na urovni,dostává kapesné a chodí do práce uměrné jeho postavení a když útáce někdy není,zaměstnanci péčebny je pošlou třeba do potoka zbírat kamínky.

Jo a nesmí se tam chlastat neb jsou všichni imrvere na práškách.

Jeden chovanec si tam potají sehnal pivo od zaměstnance a druhý chovanec ustavu toho zaměstnance v amoku napadl a bylo tam těžké ublížení na zdraví.

Ale trestný čin to nebyl,na to tam ti blázni mají pojištění a jsou nesvéprávní a proto beztrestní.

Ten zloděj nicků asi taky ,jak to vypadá,ten záchvaty má a v osobním kontaktu by mohl být agresivní.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Po, 20. 5. 2024 - 07:05)

...a když práce někdy není,zaměstnanci léčebny je pošlou třeba do potoka zbírat kamínky.........

tak na toho chovance ,to ještě nebyl v ustavu ,když přišel chtíč,hodil na pošťačku pytel vod brambor ,povalil ji a skočil na ní.Samozřejmě dostal vod té ženské po tlamě a utekla mu,taky šmíroval ženské na poli JZD až z toho byla stížnost u obecního doktora.

On byl z rodiny zemědělců a pytlů u nich doma bylo plno,dobře jezdil s traktorem a uměl couvat s vlekem,to každý nedokáže.

V baráku měli chlévy a v nich Kur a Tur a ten jim dával mléko a vejcata+ nějaké zajíce a žili si tam celkem spokojeně,jenže co naplat,jak umřeli rodiče ,sám být doma nemohl a musel do ustavu.Ty chlévy dosti smrděj,nám z dědiny sic ne,ale třeba dochtorům v nemocnici již jo a  když tam ta rodina byla,napruzená sestra poslala toho zemědělce do sprch v nemocnici,jinak nesměl do ordinace.

 

Anonym (Po, 20. 5. 2024 - 00:05)

Hloupé je to zabíjení. 

Ale ne nepochopitelné. 

K smíru potřeba velká duše, která není otrokem světského světa, bojovník co se sám účastní války a je zhnusen. A schopen jako voják přiznat prohru a nesplnění maximalistický verze úkolů. I Napoleon prohrál. 

 

Tihle ekonomové chtějí vše zpoplatnit, to nejdou velké duše, jen kupecké hokynářské počty. Nedáš dostaneš. 

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Já se chci omluvit tady za toho co nadává do slov, za které by se slušný člověk styděl, je to typ člověka co udělá problém  a pak se snaží za to odstíhat nějakého nevinného člověka a zakrýt tak své vady.

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Takže ještě jednou, pokud tady budeš se radovat ze zabíjení jakéhokoliv etnika, tak se dopouštíš trestného činu schvalování genocidia, já oproti tobě proti těm genocidiám vystupuji.

Takže asi tak a krom toho jsi tu trapný provokatér co si někde válí kule na barové stoličce a pak přijde vyfetlý domů a jedinné co zvládne okopírovat noel report a opatřit jej oslavnými výkřiky.Ale to právě může být trestní, on už ten noel-report je trestný, ale právně proč asi nevymahatelný?

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Tak tvoje hloupé xenofobní potiRuské příspěvky, kdy se raduješ, že další ruská zrůda(normální voják, často odvedenec) zemřela atd., samozřejmě budou možná nahlášeny na PČR.

Jinak ten hanebný pakt který Johansonová z ideologických pohnutek prosadila a Rakušan bez námitek podepsal, to je samozřejmě znějakého důvodu, a hádejte z jakého?!Která země nebo malý státeček u moře je nyní "zmasakrováván z povrchu zemského"a kam asi půjdou?!

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Gregorová za piráty taky šílená, ta to s Johansonovou dojednala...

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Tihle lidi jako je Rakušan a Nerudov nesmí dále projit  a jen kvůli nim to samozřejmě není, ale jsou hanební úplně stejně jako ODS, jejíž hlavní problém je, že kudy chodí tudy krade, prostě krade polovině až 3/4 národa a záhadně jí to prochází.

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Ale no tak, čeho se bojíš, holt LIBDEM války budou a jsou a ti lidé se uvedou do pophybu a k nim se přidají i jiní z chudého jihu případně džihádisté a podobní zcelit rodinu co už v Evropě jsou, tak co se divíš, moc by se to zkomplikovalo.Evropa potřebuje zahustit, aby byla konkurenceschopná a lidnatá jako indie a milony malých běloušků to nezařídí, už neumí udělat tři a více dětí, protože bílé ženy to nechtějí.

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

Aje to tady, perfektní vysvětlení Migračího paktu, který naše zbabělá vláda podepsala. Jen pro silné nervy..

https://1url.cz/n1zPq

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 22:05)

Genocida , že byli Ruští občaně na Ukrajině byli ostřelování vlatním státem, vlastní Ukrajinskou armádou...

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 22:05)

TAK TADY JE TEN PROTIRUSKÝ proUKRAJINSKÝ narativ shrnut perfektně.

https://1url.cz/b1zPJ

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 22:05)

Český gaučo chce po státu jen silnice, vzdělání nepotřebuje jen americké kanály auto a vercajk. 

Ty mne nepoučuj a běž se oroháně argentinských pamp jsi krutý na dobytek. 

ODS krádež za bílého dne. 

Takových hrdlořezů a von je podporuje protože USA vedou další Irák. 

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Ne, 19. 5. 2024 - 22:05)

Pokud by sem zavítal nějaký rozumný uživatel - vulgarity jsou na místní zmrdy nutností, slušné řeči nerozumí.

 

 

 

 

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 23:05)

neponižuj se, nikdo normální sem samozřejmě kvůli tobě nezavítá, ty všechny odeženeš, jen aby si tu mohl jednou za večer vyprovokovat a jít si válet šunky někam na třetí palandu na lodi Hermes, co si budem povídat, i zkrachovalci maj mobily..

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 21:05)

Další LibDem hater přející Ficovi smrt před Bansko-Bystricko JIP zrychkeně sedí 3 měsíce. 

Nakonec zjišťujeme, že kolik je těch libdem nenávistivců.. 

Anonym (Ne, 19. 5. 2024 - 21:05)

Tvoje Ukrajinské narativy a propagandy si můžeš strčit do své proamerické p..dele!

Reklama

Přidat komentář