Reklama

Kdo stvořil Boha? Odkud Bůh pochází?

Shogun (Ne, 9. 4. 2017 - 10:04)

Absolutno nemusí mít svou..."vždy to budeme vysvětlovat JEN z pohledu člověka"

Jak říkáš. A proto ani nemůžeš posoudit, jestli nějaký absolutno opravdu je. A i kdybys věřil, že je, je ti to k ničemu, protože pořád nevíš, co to je. Stejně tak nemáš žádnej nárok mluvit o nějakých příčinách, protože sama příčinnost je cosi absolutního. A už vůbec nemáme nárok tvrdit, že existuje nějaká příčina všeho.
Zkrátka, čím víc se v tom absolutnu rýpeš a čím víc toho o něm prohlašuješ, tím víc podrýváš svoje původní tvrzení, že je člověkem nepostižitelný.

jarouseek (So, 8. 4. 2017 - 23:04)

Absolutno nemusí mít svou příčinu, ale zároveň je příčinou všeho dalšího. Nemůžeme to vysvětlovat z pohledu člověka, respektive vždy to budeme vysvětlovat JEN z pohledu člověka, protože jinak toho nejsme schopni. Ale absolutno je a my ho tušíme... I když si ho neumíme představit.

Kostka (So, 8. 4. 2017 - 00:04)

Mám takovou magickou moc ,...a co skleněnou kostku, už jsi zkoušel ? :-)

Charon (Pá, 7. 4. 2017 - 21:04)

Mám takovou magickou moc ,...Napiš do TV zNova a určitě tě brzy zařadí do hlavní zpravodajské relace.

hasič (Pá, 7. 4. 2017 - 20:04)

Jak pozoruji svět tak vše a hlavně dobré podle medií vymysleli v jůesej.

sardanapal* (Pá, 7. 4. 2017 - 20:04)

Mám takovou magickou moc , že tak dlouhou budu hledět na kostku ledu , až se zcela rozpustí .

Charon (Pá, 7. 4. 2017 - 18:04)

Prostě se v jednom vesmíru...Nač ten osten? Neviděl jsem nic, jen prezentuju možný pohled na multivesmír. Každý holt nemůže být génius s IQ 250 jako ty. Ale rád se od tebe něco přiučím, maestro.

Aha (Pá, 7. 4. 2017 - 18:04)

Žádná změna se zde nekoná,amatérská materialista tu šíří své bludy.

Aha (Pá, 7. 4. 2017 - 18:04)

Materialisté potřebují mít všechno dané,nic nesmí zůstat nezodpovězené.A co je nejhorší,ukamenovat někoho co s nimi jejich zabedněnost nesdílí a koná jinak.

Shogun (Pá, 7. 4. 2017 - 15:04)

Život je matematická...Co to blábolíš? Nejsi ty ta hvězdička (*), co tu nedávno "excelovala"?
Ty tvoje hlody prostě nemaj hlavu ani patu. Těžko rozeznat, co jsi vůbec chtěl říct, a když už se to rozezná, tak člověk nepochopí, o co ti de. Primitivní a destruktivní kritika všeho a všech. Vypadá to, že zastáváš názor "Nic neexistuje".

sčeptyg (Pá, 7. 4. 2017 - 14:04)

Souhlas. Velmi rozumný názor. Navíc, když na Seznamu se mihlo, že náš Vesmír z 65% může být prostě jen fikce. Jasně, že je to "agentura JPP",ale nějakou "nosnou myšlenku" pro to asi mají.

Osobně bych to ale viděl na "Vesmír v pravdě nekonečný" - pro současného člověka "tak jak je" (hmota), ale zároveň s tím, že "současný člověk tak jak je" prostě musí nutně ve Vesmíru narazit na fyzikální limity. nesmlouvavé limity..

No - jestli tomá nějaké řešení ? - možná ano... ale zřejmě to pro nás bude "nový technologický level" s tím, že "kdo ví". Zatím budeme rádi, pokud nás vůbec nesmetou vulkány či "neusmaží" nějakej malej, tak 100=500 m v průměru asteroid, o těch "trochu větších" ani nemluvě ..

Prostě Švejkovi se jeden citát zřejmě opravdu povedl.. a to ten, že "člověk si myslí, že je gigant, ale .." :-) Tak proti silám přírody (Vesmíru) nejspíš skutečně ano.

Ujec (Pá, 7. 4. 2017 - 12:04)

To je otázka filosofů.V tomto okénku bude nejlepší pro smrtelníky nediskutovat a přejít ho mlčením.Některé otázky asi zůstanou pro většinu lidí nezodpovězeny,s tím se ale materialismu nehodlá smířit...

zklamaný (Pá, 7. 4. 2017 - 12:04)

Jestli existuje Bůh tak by...Bůh tak by mně zajímalo co dělal před tím než stvořil zemi.

Tak hlavně aby nedělal "Šéfa na recyklační lince". Hodit do šrotu tenhle "skvělej experiment" mě přijde docela škoda. Ale obávám se, že "oni" tj. "naši čelní demokratičtí(ten eufemizmus..) politici" to "opravdu daj".
Tos posral Donalde...

sčeptyg (Pá, 7. 4. 2017 - 12:04)

To není možný.Vy...Fifi: To není možný.Vy pánbíčkáři zasíráte doktorku pěkně.Kolik ještě otevřete diskusí o bohu?Jděte do hajzlu.

Ty si s nima Fifinko podej ruce, nebot jim jim do toho "zaminovaného terénu" bleješ ty svý hlupárny. Prostě to, že nemášš žádné myšlenky zkus spíš konzultovat s lékaři, a ne tady s tím exhibovat ...

Rakovský měl pravdu - "Homo Stultus" na postupu. A jak by řekli ti dva "klasici" Marx a yateiyovaný odvar z Darwina: "vývoj nezastavíš voe." Idiocie jako "dějinná nutnost".

sčeptyg (Pá, 7. 4. 2017 - 12:04)

Prostě se v jednom vesmíru...Prostě se v jednom vesmíru zrealizuje jedna možnost z mnoha, aniž by to vyžadovalo metafyzické či teologické zdůvodnění.

koukám "pan chytrej". Ještě to ani nebylo na oběžné dráze.. ale už to vidělo "mnohé vesmíry". :-)
Prostě "Pohádky ovčí babičky pro dospělé" ...
Přitom si to ani není schopno poradit v reálném světě ... , (světoví) politici si s tím vytírají pr... , ale ono to mudruje o "paralelních vesmírech" :-)

sčeptyg (Pá, 7. 4. 2017 - 12:04)

Jakej oslí můstek, ty...Život je matematická nutnost.

Blábol. "Ruleta přece nemá paměť". A - roboDus dodává - "matematika není žádná živá síla".
Kdyby se vznik života řídil jen zákony pravděpodobnosti, tak by "evoluce" stále "zkoumala" jen slepé, mrtvé cesty. prostě platí ono slavné univerzální: "z křemene se se procesor sám od sebe nevyklube". A to má na to - na vhodných destinacích... - třeba taková Sahara, písku dost... miliony i miliardy let ...

prostě klasika: "z ho.. bič neupleteš".

Shogun (Pá, 7. 4. 2017 - 09:04)

V tom případě ovšem...Jakej oslí můstek, ty oslíku? Miluju tyhle neodůvodněný hlášky typu: "tomu můžou věřit jenom blázni.... protože... ehm... protože prostě proto. Je to v bibli a tak dále, že."

Život je matematická nutnost.

Charon (Čt, 6. 4. 2017 - 22:04)

V tom případě ovšem...Věřit můžeš, čemu chceš. Každej nemůže bejt normální :-)

Honza777 (Čt, 6. 4. 2017 - 21:04)

Prostě se v jednom vesmíru...V tom případě ovšem nastává problém s oním oslím můstkem v podobě "prostě". Jako by ten život, byl jen jakási poťouchlá samozřejmost, či co. Tak takovejm "zrealizovanejm" kravinám můžou věřit fakt jenom blázni.

Charon (Čt, 6. 4. 2017 - 21:04)

ad: život se stává...Prostě se v jednom vesmíru zrealizuje jedna možnost z mnoha, aniž by to vyžadovalo metafyzické či teologické zdůvodnění.

Reklama

Přidat komentář