Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

Silva (Út, 12. 7. 2011 - 13:07)

Zdeni, pěkné pozdravení a Elicea není žádná berlička, alebrž nenávykové AD ze skupiny SSRI!!Nevím, co bereš za léky ale pokud je ti blbě, tak prsama do toho, za pokus to stojí.

Přeji všem bývalým dopisovatelům pěkné léto a málo potíží!
Světluš, máš už nějaké vnouče?

zdena (Út, 12. 7. 2011 - 11:07)

Ahojky Alčo asi už s tím nic nenaděláme musíme to jen přežít a bojovat s tou potvorou.
Prosím mám dotaz dostala jsem nové pilule Elicea 10mg na ráno jednu zatím se rozmýšlím je brát bojím se vysazování,nemám dobré zkušenosti z vysazováním rivotrilu a různých berliček,prosím má někdo zkušeností?
díky a zdravím

Alča (Ne, 10. 7. 2011 - 21:07)

Všechny zdravím a tobě ZDENO držím palce ať jsi brzy v pohodě.Já to taky nemám lehký,když mně nebere panika,tak je tady zase něco jiného a ještě blběějšího.To si člověk nevybere,ale už se nikde nemotám a nemám strach.Teď mám strach z výsledků co budou v září.Jestli pozitivní nebo negativní.Moc dobře se necítím.Mám tu děcka na prázdniny,tak už jsem vyčerpaná a jen bych spala.
Vím,že se to do starých kolejí nevrátí,alespoň jednou za čas něco napsat,že člověk ještě žije.
Tak všem dobrou noc .

zdena (Ne, 10. 7. 2011 - 19:07)

ahojky lidičkové a panikáři moc na vás vzpomínám a vracím se vás pročítat ty vjernouši jako ALČA,LÁZO I DŘEVOKOCOU se snaží u držet stránky v chodu za což je obdivuju ,bohužel ale už necítím tu vřelost a podporu co tu bývala a mnho panikářům pomáhala,já momentálně jsem v na tom taky bídně a netuším jak dopadnu, VŠECHNY MOC MOC ZDRAVÍM..

hela (So, 9. 7. 2011 - 11:07)

Ahoj Helo,
to je fajn, že...Ahoj Laro,
děkuju. Jen myslím, že zatím po tak krátké době ještě nemůžu úplně říct, jestli jsem se toho zbavila úplně. Jen vím, že je mi líp a doufám, že už to nepříjde zpět. Je pravda, že mám dny, kdy mi není úplně hej, ale s dřívějšími stavy se to nedá vůbec srovnávat. Prostě doufám! :)Můžu se zeptat, jaké bereš léky?

Lara (Čt, 7. 7. 2011 - 15:07)

Ahoj Helo,
to je fajn, že sis našla způsob, jak s nemocí zatočit a cítíš se dobře. Spousta z nás s tím bojuje roky. Někdy je líp, někdy hůř. Spíš jsme se s tím naučili žít, než se toho úplně zbavili. Ale věřím, že jsou i takoví, kteří se vyléčí úplně. Tak jen tak dál!

Ahoj Kocúre, vidím, že to s Tebou zase mává :-( Ještě, že máš teplý pelíšek u ženušky, když Tě chytne zimnice a máš se kde zahřát. Drž se, bude líp!!!

Drevokocúr (Út, 5. 7. 2011 - 21:07)

Včera v jednu v noci mě chytla hnusná ataka. Spal jsem, najednou jsem se probudil s tím, že nemůžu dýchat a už to jelo. Začal jsem se šíleně třást zimnicí a bylo mi hrozně špatně. Neváhal jsem a ihned si vzal celý Rivotril. Seběhnul jsem rychle dolů a změřil tlak. Strašně jsem se podivil, jak se to značně zmírnilo, co jsem naměřil tlak "jen" 160/96... protože ty pocity, že přišla hodina smrti byly hrozné. Po půlhodině tlak zpátky na 135/85... takže jsem si vzal teplé ponožky, přitulil se pevně k ženě aby mě zahřívala a usnul... Včera se mi panika málem rozjela jen z toho, že jsem se bál jít spát, aby se to zase nerozjelo. Je to takový blbý kolotoč...

hela (Út, 5. 7. 2011 - 10:07)

Ahoj všem,
je mi 27 let a když jsem trpěla touto poruchou, moc mi pomohly vaše příspěvky a rady. Teď bych chtěla povzbudit vás všechny zase já. Nechci zabíhat do detailů, co u mě tuto poruchu vyvolalo. Důležité je, že si troufám už pomalu říci, že jsem se jí zbavila (klepu na zuby) :) Byla jsem u psychiatra pro léky jmenem Esoprex a docházím k psychologovi. Zbavila jsem se všech stesorů v mém okolí. Odložila si zkoušky, chodila ven do přírody a co je hlavní, snažila se co nejvíce fyzicky unavit (ze začátku to šlo těžko. Dělala jsem pouze věci, které mě mentálně odpoutaly od problémů. Nešlo ani číst, tedy jsem si našla nějakou manuální činnost, na kterou jsem se musela soustředit. Začala jsem lepit mozaiky apod. Pak jsem postupně přidávala na sílu kolo, cvičení a tak dále.) Chodím pravidelně spát a nepiju vůbec alkohol, až na jednu dvě skleničky vína. To mi myslím také hodně pomohlo. Od doby, kdy to u mě propuklouběhlo několik měsíců. Po třech týdnech Esoprexu si na poruchu pouze vzpomenu, ale už se neobjevuje. Je mi o 200 % lépe. chci vás všechny povzbudit. Je to nemoc, ale naštěstí taková, že s ní lze bojovat a když člověk začne u sebe, soustředí se na sebe a snaží se, opravdu se snaží, jde to. Tohle je můj recept. Myslela jsem, že je to můj konec a že už nikdy nebudu normální, ale pokud se nebudete bránit lékům a pomoci, která je lehce dostupná, dostanete se z toho taky!!! Přeju nám všem, ať už to navždycky zmizí a můžeme normálně žít. Držím nám palce :)

Lara (Po, 4. 7. 2011 - 14:07)

Ahoj, panikáři všech zemí spojte se :-)
Hezký pozdrav všem.
Dnes mě chytla po dlouhé době taková hnusná ataka v práci, že jsem to sama nerozdýchala a asi po půl hodině marného snažení uklidnit se, jsem si musela dát stejně lexoš :-( Třepala jsem se jak ratlík, srdce sevřené, dýchat se nedalo, no fuj tajbl. Ale protož jsem potřebovala být v práci aspoň trochu při smyslech, neodolala jsem tabletce. Ta zabrala, sevření povolilo a byla jsem schopná fungovat. Jen ta únava, co vždy po odeznělé atace padne, bléé
Od zítřka má být i hezčí počasí, snad nám bude veseleji :-)

Alča (Čt, 30. 6. 2011 - 12:06)

Včera v Tescu s vozíkem
proběhla jsem s Maxikem.

Nakoupila blbosti,to co
není vzácností.Proběhla
jsem pokladnou,snad mě
nohy nezklamou.Třepání
už nebylo,že by to už všecko
ustoupilo?

To však není vůbec pravda
Pepina mě má stále ráda,někdy
se mně přihlásí,zvlášť při
blbém počasí.

Mám tady školku a tak bojuju jak se dá,děcka řvou jak paviáni a já už jsem měla dvakrát "tanec sv.Víta" jak ty prázdniny přežiju to teda nevím.

LAZARE ty mně vždycky překvapíš,když někde pózuju a nemůžu moc mluvit.Jinak se snažím a co ostatní? Jak jste na tom?
Pište.

LAZAR (Ne, 26. 6. 2011 - 10:06)

Lazare,včera jsem byl za...Davydoso,nechápu co ti na tom není jasné choroby jsou vždy silnější jak vůle,jinak by se nemarodilo.....no ty seš názoru ,že to je tvé podvědomí které vyléčíš /dočasně/ třemi žejdlíky....zkus jinej oblbovák,vysledek bude stejný.;myslím tím analgetika....když je to tvá teorie neužívej prášky a zajdi si na hypnosu,ušetříš si pajšl...... :)

Davydoso (So, 25. 6. 2011 - 15:06)

co by to tak asi mohlo...Lazare,včera jsem byl za kámoškou co mi chce od toho pomoct,dokonce si půjčila i knížku,posrandovali jsme,učila mně dýchat pořádně břichem a najednou po cestě domů mi bylo nezvykle dobře,jen jsem došel domů a za 10 min mi tělo zas dělalo všechno možné,nevím jak to myslíš o té zátěži,jak mám větši fyzickou zátěž v práci třeba balení,nošení něčeho tak je mi o hodně lépe než když sedím jenom u pc,bude to o tom přemýšlení a o tom kolik času dávám tomu na to myslet,bohužel neumím se na celý den tak zabavit,aby to nepřišlo,nemyslím,že mám něco jiného,když už pár let mám stejné příznaky.Nebo třeba v poslední době se mi dělá špatně ve vlaku,udělalo se mi tam jednou špatně,tak ted je to jak automat,nechápu,že si nedokážu poručit a říct si to nic není,nebo jak už si to říkám tak stejně je to silnější.

Alča (So, 25. 6. 2011 - 14:06)

Klíšťatům jsem rozdala baťůžky a jsou u hlavního nádraží na poště.Tak doufám,že něco donesou.I tobě pošlu LAZARE,aby jsi tak nezááááviděl.To víš doba je zlá a ty nemáš koho vyslat.
Teď jsou venku vaří z písku polívku a jsou jako prasata.Mně se chce strašně spát a nemůžu,protože
by byl barák vzhůru nohama.
Tak čus bus autobus.

LAZAR (So, 25. 6. 2011 - 10:06)

LAZARE nestihám mám tady 3...Alčóoooó......hele na mne se vybodni,to nekvaltuje jdi si za "kšeftem" dokud není ta tvá smečka právně postižitelná....všechno "přituhuje" tak ať máš něco na horší časy....děláš to dobře-děláš to mazaně a hlavně,že si to nenecháváš pro sebe a předáváš generační zkušenosti....zato u mne hodně boduješ!! Ať se dílo daří! :)))))) Čágóooó

Alča (So, 25. 6. 2011 - 10:06)

LAZARE nestihám mám tady 3 děcka ještě od neteře.Jedno děcko stojí u KBanky,druhý ČSspořitelna já na poště a třetí vyhlíží listonošku.Máme to obšancovaný a jsme v balíku.Tak pá a čus bud.Od pondělí bude zde jenom jeden.Tak se ozvu.

LAZAR (Pá, 24. 6. 2011 - 20:06)

Žádny sajrajt tam...Davy.....,tak joóóó v případě,že ti je dobře doma když "všechno vypneš" tak je to sugesce! Ale jestli ti je blbě bez "zátěže" tak logicky ti bude hůře v v zápřahu......protože i zcela zdravému v zátěži se lecos vyvalí a to,že ti vzali krev neznamená,že tam nic není nebo máš zato že vše už bylo objeveno,tak to by mohli zavřít všechny výzkumné laborky a ušetřili by hafo oběživa...;se nezlob...to NEBERU! :((

Davydoso (Pá, 24. 6. 2011 - 18:06)

Žádny sajrajt tam...co by to tak asi mohlo být,když mám návaly paniky,mezi lidma v restauraci je mi zle,když je tam přeplněno,v hypermarketech,ve vlaku ap,to asi nebude jiným sajrajtem:-D

Davydoso (Pá, 24. 6. 2011 - 18:06)

Davydoso..;když ti ty...Žádny sajrajt tam nemám,brali mi krev 4 ampulky,všechno ok,srdce ekg asi 10x ok.Je to v hlavě,je to psychikou,protože uvedu takový blbý příklad,ale ono to tak je,dám si třeba 3 pivka a ty příznaky najednou vymizí a jsem v klidu,ale to je jen příklad,nejsem závislák vydržím i měsíc nikam nejít a chci s tím uplně skoncovat,takže je to všechno o moji autosugesci a když si něco vsugerovávám tak mi to asi těžko zastaví prášky.

LAZAR (Pá, 24. 6. 2011 - 18:06)

Mám takový pocit...Davydoso..;když ti ty prášky ani zbla/trochu/nepomáhají,tak to bude asi závada jinde.....např.prášky na astma-neléčí štítnou žlázu...:-(( jinak řečeno není to o práškách,ale diagnóze.....když budeš mít v těle nějaký "sajrat" tak můžeš v poho polykat tuny prášků a výsledek bude ne nulový-ale mínusový..../vlastní zkušenost/ :((((((((((

Davydoso (Pá, 24. 6. 2011 - 17:06)

Nevím proč mně ty tabletky...Mám takový pocit bezmocnosti,že ani prášky trošku nepomůžou:-(

Reklama

Přidat komentář