Reklama

sociální fóbie

Natura (Út, 29. 12. 2009 - 07:12)

http://www.help24.cz/forum/index.php
http://socialnifobie.info/forum/02/index.php
http://www.zeny.cz/diskuze/tema.aspx?ForumCategoryID=10&ForumThemeID=58e38c6a-0c66-4ad2-ab35-7967d5d1fd13

Cop Ti opravdu je, to se vsadím, že na tom se neshodnou ani doktoři.
Když půjdeš k psychologovi, ten nebude mít snahu Tě nálepkovat čísly diagnóz.
Nebo bys fakt rád věděl, jak to medicína nazývá?
Ujišťuji Tě, že v tom mají docela hokej. Pocity se nedají zvážit a změřit, na to není diagnostický přístroj. Jsou odkázaní jen na Tvůj popis a své subjektivní vyhodnocení. Proto je výsledek pokaždé jiný.
Stejně psychiatři léčí tyhle úzkostné poruchy všechny stejně. AD a BZD.

Mně pomohla psychoterapie, ale prošla jsem si i klasickou cestou přes psychiatra, a BZD mám pro jistotu stále. Užívám občas.

Leoš (Út, 29. 12. 2009 - 06:12)

Leoši,
najdi si diskuze na...Byl bych moc rád za odkazy i za odborníka, který mi skutečně poradí a řekne co se mnou je.

Natura (Ne, 27. 12. 2009 - 20:12)

Doktor mě diagnostikoval, že...Leoši,
najdi si diskuze na netu o SF, můžeš si tam vyměňovat zkušenosti, co komu pomáhá.
Lepší jsou ale diskuze s registrací. je tam klid a nechodí tak puberťáci opruzovat, páč by je admin bloknul.
když budeš chtít, hodím Ti sem několik odkazů.

Leoš (Ne, 27. 12. 2009 - 17:12)

Leoši,
to je fakt průser, to...Doktor mě diagnostikoval, že s největší pravděpodobností by mohlo jít o schizoidní poruchu osobnosti.

O SF jsem začal uvažovat až později. Nadměrně se potím, když mám s někým hovořit. Při pohovoru se mi rozbušilo srdce tak, že jsem nedokázal myslet na nic jiného, po dlouhé odmlce jsem se omluvil, vstal a odešel. Někdy se mi i stalo, že jsem nemohl mluvit (jako když chcete pohnout rukou, ale ruka se nehýbe). Když jsem o svém problému (SF) mluvil s kamarádem, setkal jsem se jen s odpovědmi typu musíš víc mluvit. U matky jsem se setkal s odpovědí, že má to samý a dál nic. A otec se nikdy nějak moc nezajímal o svoje děti, pokud se to teda netýkalo přímo něj.

Možná bych si potřeboval s někým promluvit, jen nechci zažít další zklamání. Kdyby někdo věděl o dobrým psychoterapeutovi nebo psychologovy nejlépe z Brna, prosím ať se mi ozve. Poslední dva dny dokonce brečím.

Natura (Ne, 27. 12. 2009 - 07:12)

Je mi 22 let. Trpím sociální...Leoši,
to je fakt průser, to co tady píšeš.
Ty myslíš, že máš SF, a že to doktor nepoznal? Tak co Ti vlastně připsal za dg.?

Je ještě někdo s kým bys o svém problému mohl mluvit? Kamarád, přítelkyně, rodiče...

Leoš (Ne, 27. 12. 2009 - 01:12)

Je mi 22 let. Trpím sociální fóbií snad už od narození. A když to včas nerozpoznáte, tak si můžete přivodit spoustu dalších problémů. Deprese a myšlenky na sebevraždu (od 10 let!) se stále stupňujicím výskytem. Nenávist vůči lidem (ubližování a zabíjení je součást mé fantazie, ikdyž nikomu ve skutečnosti ublížit nechci).
To, že mohu mít problém, jsem si uvědomil teprve před rokem. Navštívil jsem tedy psychiatra, následně psychologa kvuli posudku. Řeknu vám, že ani jeden mi nepomohl, psycholog byl ze mě celej podrážděný a nedokázal přesně určit diagnózu a psychiatr mě předepisoval jedno antidepresivum za druhym. Antidepresiva nezabirala, jen jsem se citil vic spatne, hlavne po fyzicke strance. Ztratil jsem důvěru a přestal chodit k psychiatrovy.
Možná se někdy znovu odhodlám, do té doby si myslím, že takové zvěrstvo jako já nemá ve společnosti co dělat. (Mimochodem, problému mám daleko víc, například jsem byl v dětství zneužit svým vlastním bratrem - řeknu vám, to naprosto vyvrátí normální postoj k sexuálnímu životu)

Daniela (Út, 22. 12. 2009 - 22:12)

Hledáme sociofobiky ze Zlínského kraje nebo okolí. Máme v plánu se sejít; udělat svou skupinovou "terapii". Kdo by měl 100% zájem nebo nad tím alespoň přemýšlí, prosím, ozvěte se, kdo s tím chce něco dělat.
Díky moc, [email protected]

miraql (Út, 27. 10. 2009 - 00:10)

Holky dík za pozitiva,našla jsem si telefonní číslo na psychiatričku u nás na malé obci ,stále ho nosím v peněžence ,snyd se odvážím a zavolám jí ,držte palce,ozvu se jak to dopadlo..

Katka (So, 24. 10. 2009 - 15:10)

Poraďte mi jak se dokopat...Nechoď k obvodnímu lékaři, ale kontaktuj psychiatra. Asi ti ze začátku dá léky abys mohla fungovat - pozor na závislost - a potom vyhledej pomoc psychologa. Léčím se asi 10 let - je to běh na dlouhou trať - ale vypadá to, že se blížím ke konci. Psychiatra se neboj, řekni, že se bojíš lidí a on už tě bude navigovat otázkama, toho se bát nemusíš. A udělej to co nejdřív, zhoršuje se to.
Hodně štěstí.

Natura (Pá, 23. 10. 2009 - 06:10)

Poraďte mi jak se dokopat...To Ti úplně věřím, jak je to pro Tebe těžké.
Jít k doktorovi představuje pro SF velký stres.
Když se telefonicky objednáš (zvládáš telefonovat?), tak odpadne plná čekárna a tím aspoň částečně jeden ze stresů.

Průser je, že nikdo tam za Tebe jít nemůže (objednat Tě může), a mluvit také musíš za sebe.
Třeba si to napiš, alespoň hlavní body, co mu chceš říct, ať na nic nezapomeneš.
Poptej se na netu na někoho spolehlivého v místě bydliště. Dobrý psychiatr je důležitý, aby - když už vynaložíš tolik energie a síly na to, že ses k té návštěvě dokopala - aby Tě to nezklamalo, a neodradilo.
Přeji hodně síly...

AAA (Čt, 22. 10. 2009 - 09:10)

Poraďte mi jak se dokopat...Skus to urobit pre seba a netrap sa!Ono to samo neprejde.Skus aspon psychologa a uvidis ci to zvladnes s nim.Obavam sa ale,ze je to uz dost dlho a pomôze psychiater.Ja sa liecim na Pan.poruchu a uzkost uz skoro rok a poviem ti neda sa to porovnat z zivotom,co som mala pred tym.Skus tam ist s tym pocitom,ze sa tvoj zibvot zmeni k lepsiemu.Vela stastia!

miraql (Čt, 22. 10. 2009 - 03:10)

Poraďte mi jak se dokopat zajít k doktoru,už skoro čtyři roky trpím SF a je to čím dál tím horší,jdu do práce a nohy se mi podlamují nervozitou,a představa zaplněné čekárny u obvodní lékařky mě děsí,stále si říkám to bude lepší ,ale opak je pravdou,vím ,že tam jednou budu muset zajít,ale jak když nejsem schopná...

Eduard M (St, 14. 10. 2009 - 13:10)

Dobrý den, četla jsem vaše dotazy/příspěvky/vyjádřeníí výše. Někdo se ptal, kde se dá dělají terapie sociální fobie. Vím o člověku, který se tím zabývá v Praze. Předpokládám, že individuálně, ale možná dělá i skupiny, ale fakt nevim. Jmenuje se Roman Pešek, kontakt je:
Psychosomatická klinika, Patočkova 3, 128 08 Praha 6 Telefon 233 351 741 , 605 073 874 E-mail [email protected]
Pokud byste nechtěli do Phy, možná by vám tam doporučili někoho z vašeho regionu.

fsh (So, 10. 10. 2009 - 09:10)

ghfg

Zdenek (Čt, 1. 10. 2009 - 19:10)

Když čtu, co tu napsaly některé ženské o svých partnerech, tak se mi zdá, že někteří ti borci své partnerky socfobičky používají hlavně jako zdroj své sebejistoty, bez něhož jsou párou nad hovny skutečných chlapů. Jako by si ženskou našli jen proto, aby jí mohli (sadisticky?) ponižovat, dokola jí říkat že může kdykoli odejít, že on se vlastně na její odchod těší atd… Pcha! - Dobře ví, že odejít od něho není pro ní jednoduché, a zneužívajíc toho, jí drtí dál a dál.
Je mi těch ženských líto a přál bych každé z nich, aby občas našla odvahu a vzepřela se. Podle mě je to totiž často ve skutečnosti úplně naopak, a ten navenek sebejistý borec by byl bez své "ochočené" družky totálně mimo. Když takový saďour vidí, že ho chce ženská opravdu opustit, tak změní: "mám tě opravdu rád, nemůžu bez tebe žít atd."
Člověk se SF nemá sílu na to, aby dlouho vzdoroval, a proto také většinou uvěří ujišťování z úst svého otrokáře, změní své rozhodnutí odejít a za několik dní jsou oba tam, kde byli před "vzpourou" družky. On se dostane do starých kolejí, ponižuje a diriguje jí stále víc a víc, až se zase ona nevědouc už kudy kam zase vzepne ke vzpouře a odchodu. On jí zase ukecá a tak to je u bůhvíkolika párů stále dokola.
Má vůbec ženskou opravdu rád takový chlap, co ženskou musí (ač za to možná opravdu nemůže) každou chvíli ponížit? Vždycky znovu se divím tomu, co všechno některé ženské vydrží. Když takový borec ženské říká, že bez ní nemůže žít, tak asi opravdu nelže, ale o lásce bych v podobných případech nemluvil, protože takový jedinec potřebuje ke svému životu hlavně pocit, že má někoho bezmocného v svém vlastnictví.
Možná plácám blbosti, ale cítil jsem potřebu se nějak "vymáčknout", když jsem si to tu namátkou kousek po zpátku pročítal.

gogo (Po, 28. 9. 2009 - 10:09)

Ahoj Pavle, myslím a jsem o...jo

gogo (Po, 28. 9. 2009 - 10:09)

Ahoj Pavle, myslím a jsem o...jo

Zdenek (Po, 21. 9. 2009 - 09:09)

Omlouvám se za ty dva...Srazy jsou např. socialnifobie.info.cz

xa.st.on (So, 19. 9. 2009 - 22:09)

Omlouvám se za ty dva příspěvky, asi nějaká chyba prohlížeče nebo co. Popřípadě ten jeden smažte, nebyl to úmysl.

xa.st.on (So, 19. 9. 2009 - 22:09)

Nevíte o nějaké strínce zaměřenou na soc. fobii, nějaké komunitě atd? O nějaké skupině lidí na internetu se stejným problémem, nějaké srazy (ostrava) atd...?
Děkuji.

Reklama

Přidat komentář