Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Lili (Ne, 8. 8. 2010 - 17:08)

Pro Ivanku: jinak máš pravdu, je to to nejlepší v životě a taky si materštví vychutnávám víc teď ve starším věku než ta úplně první, protože jsem byla vykulená ze všeho. Teď už jsem v pohodě. No nic, dneska jsem nic neudělala, protože v domě není ani jedno dítě. Ale už se mi po nich stýská. Dneska výjimečně sedím celý den u pc a jen brouzdám po internetu. No, zítra to zas budu honit, abych to odevzdala včas. Manžel přijede večer, čeká ho překvapení. Romantická večeře na zahradě s lampionky. Připravuju mu jídlo, které miluje, tak mi drž palce, ať všechno klapne. Budu tu zase zítra, i když budu muset taky pracovat.

Lili (Ne, 8. 8. 2010 - 16:08)

ivana

Lili ja jsem rodila seste dite...

Díky, ale asi řekneš, že jsme se zbláznili.
Rodím často, dětí máme 13 a 14. je na cestě, každé kojím dva roky, což je asi ttaky zvláštnost, ale mám spoustu mléka, musím ještě odstříkávat, připadám si jak mlíkárna, ale nijak zvlášť mi to nevadí. Rodiče mého manžela říkají, že jsme cvoci, ale svoje vnuky a vnučky milují. Víš, my děti neplánujem. Ani nepočítám plodné a neplodné dny, jinak by těch dětí bylo míň. Ale jak jsem psala, oba jsme náruživí, přijde to na nás, tak jdem. No a výsledkem našeho milování jsou dost často děti. Upozorňuji, že nejsme věřící katolíci, kteří chodí každý den nebo aspoň v neděli do kostela. My máme kliku, že pracujem doma. Už jsem skoro na rozpadnutí a tohle dítě nejspíš ještě nebude poslední.

ivana (Ne, 8. 8. 2010 - 13:08)

Lili ja jsem rodila seste dite ve 43letech,teda po porodu mi za dva mesice bylo 43let.tehotenstvi a porod byl nejlepsi,ze vsech tehotenstvi,preji ti at to prozijes take tak krasne jako ja,strasne rychle to ale utika,v unoru uz mu jsou tri a me konci materska a musim zpet do prace,hned bych si to jeste jednou zopakovala,je to nejlepsi v zivote,kolik mas deti ty,drzim peste

Lili (Ne, 8. 8. 2010 - 09:08)

Ahoj děvčata, je mi 42, a protože do sebe nechci cpát chemii, nepoužívám antikoncepci, s kondomem mi je to nepříjemné, takže výsledek toho všeho je, že máme na českou rodinu docela dost dětí různého věku. A to jsem teď znovu těhotná. Nevím, čím to je, ale neměla jsem nikdy problémy a dokonce ani samovolný potrat. Na ten nesamovolný bych nešla. Jinak všem, které chtějí mimčo a je jim trochu víc, přeju, aby se jim to povedlo a aby měly zdravé dítě. U mě to vypadá, že budu rodit do doby než přijde menopauza. Největší rozestup mezi staršími a mladšími dětmi jsou asi tři roky. Jinak jeden rok nebo maximálně dva.
Pokud jedete teprv na dovolenou, užijte si ji, pokud jste ji už měly, doufám, že jste spokojené.

Iva (Čt, 5. 8. 2010 - 22:08)

mam přes čtyřicet chceme...Ahojte děvčata!!!
Tak hlásím,že dorazila mrcha mrchatá a tenhle cyklus nám opět nevyšel :((( Teď půjdu třetí cyklus do Clostilu a MM si bere dovolenou v době mé předpokládané ovu :))).Přestanu doufat a začnu věřit :)))

Jani,přeji krááásnou dovču.Netuším,jak jste s MM dopadli na vyšetření,ale soudím dle tvé radosti,že skvěle!!!Tak aby vám vyšlo,co si přejete :)))

Zuzi,Delfínek je nádherná,úžasná a šikovná holčička :)))Připadne mi,že teda dělá velké pokroky a na nožičkách je strašně brzy :)))Za chvíli ji nedohoníš hehehe.

Ilbi,mám Clostil a po ovulce i Duphaston,pže Clostík snižuje sliznici.To může být problém,proč mešká cyklus.Měřím BT a vedu si graf na fertility friend a mám přehled,kdy dorazí mrcha.Kdybys chtěla,chodím do diskuze merenie bt na emimino a je tam super parta,hodně se podporujeme,spoustu info kolem těhu a početí a hodně legrace.Zkus hodit svůj dotaz tam,děvčata ti poradí :))))

ilbi (Čt, 5. 8. 2010 - 16:08)

mam přes čtyřicet chceme mimko ale nejde to tak jsem dostala clostil.nedostala jsem to už 9dní test těhul. negat.Máte nějaké zkušenosti.Lekařka na dovolené.Nevím jestli po práškách může být opoždění.dík ilbi

Janina (Čt, 5. 8. 2010 - 08:08)

Jani,určitě se nemusíš...Ahoj děvčata,
Zuzi, díky, trošku jsi mě uklidnila. Vím, že myomy nejsou životu nebezpečné, mě jen udivilo, že jsem se o něm nedozvěděla dřív. Možná se objevil až po potratu a Dr. mě nechtěla vystresovat ještě víc....fakt netuším. Asi je mým údělem se zprávy o mých abnormalitách dozvídat jen tak náhodou...mimochodem. Podobným způsobem sem se před 10-ti lety dozvěděla o cystě na ledvině.

Děvčata, teď se s Vámi nějakou dobu nebudu vídat :-(( Čeká mě kráááásných 14 dní dovolené :-)))))))))) Pak se určitě ozvu. Mějte se krásně :-))))

Zuzka (St, 4. 8. 2010 - 09:08)

Krásné ráno...Jani,určitě se nemusíš vzrušovat.Já jsem otěhotněla se dvěma miomy.A to byli velké 3*3.5 a 4*4cm.Po porodu se zmenšily.Ten jeden zmizel úplně a druhý je 1.8*2cm.Záleží z hlediska otěhotnění na kterém místě jsou,taky navíc během těhoteství mohou uhnout stranou,takže ani k císaři pak nemusí dojít.Mi hrozili císařem kvůli tomu celé těhotenství a nakonec to šlo samo tak rychle ,že jsem málem porodila v autě půl hodiny po prvních známkách,že rodím.Neboj bude to všechno dobré.
Jinak děvčata Delfínek je divoch,už se postavila na nožky a od té doby by nejraději jen stála.Začali jsme s příkrmy a chutná jí všechno krom Pribiňáků.Jedla polívečky,bramborky s mrkví,se špenátem,vařím jí přesnídávky a ty miluje.A asi nejvíc jí chutná chleba s máslem.Jak vidí někoho s chlebem začne se sápat k němu.Stále kojím,a mohla bych kojit výhradně celí den,doktorka už chce abych dávala příkrmy,taky kvůli tomu abych se moc neodvápnila.Mlíka mám ta na tři miminka.Jsem jak kojná.Nejdřív jdou prsa,pak kočár,pak dlouho nic a pak já a můj zadek.
Tak si užívejte léta,snažte se chytit mimibacílky a já jdu hlídat to moje torpédo.Jak leze po zemi občas se zaklesne pod gauč a ječí jak lodní siréna.Hlídáme modřinky a snad ta nemoc nepropukne.Tak ahojky.

Janina (Po, 2. 8. 2010 - 07:08)

Krásné ráno děvčátka,
u nás zatím krásně slunečno, přes víkend mám zase připálený nos :-))) A to mi tak netrčí jako mé dceři :-))))))
Zuzi, Terinka bude určitě v pořádku. Všichni držíme palečky :-))
V pátek jsem byla u gyndr. pač mě od posledního dne menstruace pořád bolí břicho. Tak prý neví od čeho to je, že od toho miomu to být nemůže. Možná se sice od posledně malinko zvětšil, ale bolest to nezpůsobuje. Jenže já ani nevěděla, že nějaký miom mám. Prý se tím nemám vůbec znepokojovat, že to nic neznamená. Tak dobře! Já jsem úplně, ale úplně klidnááááá!!! Vrrrr!!!! MM jde na jedno vyšetření zítra. To se dozvíme jestli ho čeká operace. Další vyšetření má pak v pátek.
Mějte se kráááásně :-)))

Marcka (Pá, 30. 7. 2010 - 18:07)

Ahojky holčiny!
Tak pro změnu tady máme zase deštivo,to počasí je letos děsné,asi se přírodě nelíbí,co s ní provádíme!
Zuzi,doufám,že u vás bude vše dobré a malá bude zdravá.Držím palečky.
Ivi,tobě taky držím všechny čtyři,ať to konečně vyjde a jste zase aspoň trochu šťastnější,ikdyž je mi jasné,že to už nikdy nebude ono.Jo a ani jsem ti nepoděkovala za vysvětlující informace k mé nevědomosti,myslím ten egáč,keksík atd.Džusík už taky piju.Jestli budeš zase vědět nějaké informace z mezinárodních zdrojů,dej vědět.Chodíš na tu Mojžíšovou Ivi?
Jinak my se taky snažíme,ale je to těžké vydolovat z toho mého mm po stavbě keksík,je jako mrtvola!
Jani,jak jste dopadli?

Iva (Čt, 29. 7. 2010 - 10:07)

No diagnostikovali malé...Ahojky děvčátka,
Zuzi,držím pěsti aby se Delfínkovi podařilo udržet hemofilii na uzdě.Chjo,neštěstí nechodí bohužel po horách :(((
Co je u vás děvčátka nového? My stále makáme na stavbě,mám tady neteř Renatku a počítám dny do testování a bojím se čím dál víc dalšího zklamání.Chjo.Tak se mějte krásně a dejte o sobě vědět :)))
Janino,co ty,vůbec o tobě nevím :(((

Zuzka (Po, 26. 7. 2010 - 16:07)

Ahojky...No diagnostikovali malé Hemofilii. VĚTŠINOU ONEMOCNÍ JEN 3% DÍVEK A 50%CHLAPCŮ,kterým ji diagnostikovali.Už jsme si hodně zjistili a doktoři nás poučili.Tak snad to zvládnem.
Děvčata nenechte se rozhodit tím kecalem co se tu občas projeví,asi má dlouhou chvíli nebo se mu přehřívá rozum v těch vedrech.

Marcka (Pá, 23. 7. 2010 - 12:07)

Ahojky děvčátka.
Zuzi,ikdyž taky nevím,co zjistili Terince za nemoc,tak vám držím všechny palečky,ať je vše v pořádku a Terinka je zdravoučká a nic ji netrápí.
Jani vám taky držím palce,ať vyšetření dobře dopadne,ikdyž taky nevím,co tvému mm je.Snad bude vše dobré.
Ten džus jsem si ještě nekoupila,ale už se na něj chystám.
Zítra se má prý ochladit,tak si aspoň spočneme od teplíčka.
´Katjo,co je s tebou?
Holčiny,opatrujte se,hlavy vzhůru,my to zvládnem a nerozhodí nás ani takoví magoři,co se za nás vydávají!

Janina (Pá, 23. 7. 2010 - 09:07)

Krásný den děvčata,

Zuzi, nediv se, někdo má docela málo fantazie, tak si půjčuje naše jména. Že bych příště byla na řadě já???? nebo Marcelka??? Tak bych chtěla jen neznámého/neznámou informovat, že já mám zubů už jen 26. A taky 2 keramický korunky :-))))
Je mi líto Terinky. Musíš věřit, a my Ti v tom určitě pomůžeme, že bude vše OK. Nevím o jakou nemoc se jedná, ale napsala jsi toho poměrně dost na to, abych se domyslela. Kdysi se lékařka obávala, že by tím mohl trpět i syn. Naštěstí se to nepotvrdilo. Ale mýho ex synovci (nevl. bratři) ji mají. Tam byla nositelka jejich matka. S našimi dětmi to ale nemělo nic společnýho....naštěstí.

Ivi, mm na vyšetření ještě nebyl, čeká ho to za 14 dní. Ale můžu Ti říct, že už jsem měla fakt hnusnej sen, že to bylo to nejhorší. Brrrr. Vzbudila jsem se a brečela. Ani mu to říct nemůžu, pak by nechtěl na vyšetření. Budu informovat. Clostík teď určitě brát nebudu, už jen z toho důvodu, že nevíme jak dopadne mm. Takže si to ponechám v záloze na další cykly.
O džusu jsem se u Vás na emiminu dočetla, jak tam chodím šmírovat ty Tvoje teploty :-)))) a na netu jsem našla dokonce grepový globule na polykání. Tak jsem si říkala, že do grepů bych šla, pže já mám pocit, že bílek snad u nás mají jen slepice :-)))

Děvčátka, užijte si nádherný víkend. Papa

Zuzka (Čt, 22. 7. 2010 - 22:07)

Gratuluji...To teda nevím která Zuzka tu za mě píše.Terka má dva zoubky a Viki tři.Jo děvčata ty dvě prdelínky jsou náročné.Dávají nám pěkně zabrat,dneska to docela šlo. pořád jsme je chladili ve vodě v bazenku.V noci měla Terka horečku a ráno blinkala,ale dnes už je líp.
Ivi ,nemoc se potvrdila,ale propuká u tří procent děvčat a tak máme šanci,že nepropukne v plné síle jako u padesáti procent chlapců.Bude ale asi citlivější na kde co.Pátrala jsem v rodině a zjistila jsem,že moje matka je nositelka té nemoci a já jsem se to dověděla až ted s pátým dítětem.Zatím je Delfínek celkem v pohodě,modřinky se ztrácejí a budem na ní dávat vštší pozor,horší to bude až začne sama běhat.Nebo si rozbije prvně koleno.Raději na to nemyslet. Páčko a užívejte léta.

Iva (Čt, 22. 7. 2010 - 20:07)

Ivi ahoj,prosím tě možná...Gratuluji Delfínkovi!!!:))))Chuďátko malý,takový vedra a ještě trápení se zoubkama :(((Zuzi nemáš záhul s dvouma mimčama?Si šikulka!!!
Marci egáč je od slova egg,jako bílek,znamená plodnou konzistenci hlenu,kde můžou spermijky plavat,přežívat a neudusí se.Nic si z toho nedělej,taky někdy čubrním,jaký maj holky znalosti.Tam je kočka 32let a umí anglicky a je na fertilityfriend.com v diskuzi s kočkama z celého světa a předává nám poznatky.Můžu vám říct,že kdybych nebyla s nima na diskuzi,tak jsem prošvihla další ovulku a věřila na zázraky bez keksíku(sexíku):))).Nahnaly mě na folikulometrii a dokin mi řekl,že musím pádit za mm.:)))

Marcka (Čt, 22. 7. 2010 - 15:07)

Ivi ahoj,prosím tě možná jsem blbá,ale egáč je co???Je to ten hlen?Jinak dík za radu,určitě si džus koupím.Jo a co je keksík?Jinak děvče hlavu vzhůru,teď jak vždycky říkáš,musíš myslet pozitivně,ať to dobře dopadne!Kéž by.

Zuzka (Čt, 22. 7. 2010 - 15:07)

Terinka má 5 zubů a Marci 32.Všichni tu máme velkou radost!

Iva (Čt, 22. 7. 2010 - 13:07)

Ahojky!
Zuzi,tak to...Ahojte děvčátka!!!
Teda úplně mi vyhrkly slzy,když jsem viděla ten příspěvek se stejným jménem.Děkuji,že jste pochopily,že to není ode mne :)))To psal někdo hodně nešťastný nebo bohužel zlý.:(((
Byla jsem za MM,pže jsem v pondělí byla na měření folíku a byl 20mm,tak mě dokin naordinoval keksík :)))Vrátila jsem se včera večer a už mám těhu příznaky :))))))))))))))))))))))))))))Čekám opět na zázrak a naději pro přežití.Za chvíli si pojedu opět pro neteř,12-letou Renatku,ale je to psycho,byly s Ivuškou jako sestry a je nám strašně smutno.Pořád vidím holky spolu a jak by teď řešily holčičí problémy.Nevím,jestli chci být radši těhotná nebo mrtvá :(((Děsný stavy...
Jani,jak to vypadá s mm,je něco nového?Nepůjdeš přes dovolenou do Clostíku?
Marci na egáč je super do ovulky 100% džus z červených grepů,nejlepší je z dužinou a nejchutnější je Relax.Stačí 2-3dcl denně 10-15 DC,ale já pila po krabici,pže je mňáááááááám hehehe.A gyndr. v pondělí konstatoval,že je hleník super.Takže to funguje.Mám to od děvčat z merení bt na emiminu.
Zuzi,tak si užíváš miminek,cooo :))))),v tom vedru je to děs,ještě jsem nečetla maily,tak nevím,jak jste dopadly s Delfínkem,ale věřím,že dobře.
Tak já pádím pro synka a pro Renču,tak se děvčátka držte a mějte se kráááááááásně sluníčkově :)))))))))))))))))))))))))))

Marcka (Čt, 22. 7. 2010 - 11:07)

Ahojky!
Zuzi,tak to věřím,že je to pro malou záhul,teď tady byla kámoška s mimčem a říkala,že malý taky blinká,nemůže ani pořádně spát.To musí být super,jak tam máš i vnučku a obě brebentí.
Jani asi ho budu muset fakt znásilnit,protože na to teď nemá ani náladu,chodí úplně hotový,chudák.Na ty lymfomasáže chodím hlavně kvůli natékaní noh,celkem mi to na to pomáhá.Masíruje mi celé tělo od hlavy až k patě zepředu i zezadu,trvá to dvě a půl hoďky a je to hrozně příjemné,má to vliv prý i na ty ženské orgány.Za měsíc jdu zas.Jinak jsem se taky rozhodla,že bych měla něco ze sebou dělat,tak jsem začla cvičit a jíst míň,ale nějak mi to moc nejde jako za mlada.
Taky si říkám,kde jsou holky,co je s Katjou a i Iva se už chvilku neozvala.
Tak děvčátka pěkný den a ať se neupečeme!

Reklama

Přidat komentář