Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Marcka (Út, 6. 7. 2010 - 17:07)

Ahoj děvčata,
tak se po nějaké době zase ozývám,vůbec teď nebyl čas,ale asi nejsem sama.Makáme a makáme,už mi z toho hrabe.Už teď si říkám,na co jsme se to dali!
Zuzi,doufám,že Terinka je už v pořádku,to očkování je asi pro ty dětské tělíčka pěkný záhul,navíc,když se teď dávají nějaké ty dvoj nebo trojkombinace,tak to s tím malým bobkem asi zamává.Jinak jsi Zuzi šikovná s tím výfukem,já řidičák nemám a ani bych si teď už na něho netroufla,jak to vidím někdy na těch cestách.
Ivi,tak teď poctivě měřím,ale nějak nechápu,mám 9dnů po MS a teplota mi skáče,např. minulý týden 36,4 až 36,7 a včera 37,1, dnes 36,8,tak nechápu.Tak budu zkoušet dál,co se z toho vyvrbí.
Dneska nám prší,tak doufám,že ne na dlouho,sluníčko je přece jen lepší a dodává aspoň energii a dobrou náladu!

Zuzka (Čt, 1. 7. 2010 - 21:07)

Ahojky děvčata.
Tak jsme s Delfinkem po dalším očkování a zase má malá teplotu,noženky oteklé a pláče a pláče.Vždycky jí v místě vpichu naskočí tvrdá boulička a zrudne.Tak počítám,že se opět aspon tři noci nevyspíme.
Tak si představte ,jela jsem z malou od doktorky a upadl mi držák na výfuku u auta.Rachot jak blázen.Lekla jsem se a malá ještě víc.Nevěděla jsem v první chvíli co s tím.Pak jsem vytáhla s kufru lano ,oko navlíkla za výfuk druhý konec strčila do kufru,uvázala za sedačku a přivřela kufr a jela domů.Těch čumilů co postávalo kolem a bavilo se tím jak si ženská poradí bylo hodně,ale když viděli ,že jsem si poradila ,dokonce mi pět dělnasů zatleskalo.Chlapi doma se divili,ale nakonec odcenili nápad.Tak to pro zasmání před víkendem.
Ivulko díky,potěšila jsi mě a moc.už jsem se začetla i když jen dvě stránky s Delfínkem to nejde víc.
Marci to je ono nevzávat se a pokračovat ve snažení ,to je přeci na tom to nejpříjemnější.
Jani moje kamarádka otěhotněla tři týdny po přerušení a má ted zdravá dvojčata.Na přerušení musela jít,dítě bylo postižené.
Užívejte si sluníčka a doufejme ,že dlouho vydrží.Páááčko

Katja (St, 30. 6. 2010 - 21:06)

Nechápu, pro nám sem teď už po několikáté cpe někdo reklamní příspěvky :-(. Jsme tady povětšinou ženy 40 nice a po 40 tce a nechceme zhubnout, ale mít pořádná bříška :-). Jo a tu 40 ku jsem zdůraznila schválně, protože asi už v tomto věku nejsme úplné blbky, abychom nevěděly, že výživa je základ. Nic pani Jano proti Vám ! :-) To samé s těmi magickými kamínky : Určitě neuškodí, třeba i pomohou, ale nevěřím, že vyřeší ovulaci a donošení dítěte. Jinak všem dopisovatelkám k věci, přeji hezký večer :-)

Iva (St, 30. 6. 2010 - 10:06)

Ahoj holky,
tak jsem dneska...Ahojky děvčata!!!
Včera jsem našlapala po Brně asi 100km,sháněla jsem šaty na "normálního"člověka na synovu promoci a ještě kromě toho,aby nebyly na zdechlinu:))),tak musely být k normálnímu nošení i poté,protože jsem totální kulturní barbar a nikam nechodím,takže žádné slavnostní.Tak jsem sehnala tmavší oranž.,téměř cihlové a k nim si koupila kristusky,syn to pochválil,tak dobrý:)))
Jinak jsem dnes 9 DPO a jsem člověk s nízkýma teplotama celkově(asi se nastěhuju do lednice),večer jsem zkusmo změřila a měla jsem 36,4 a ráno v 7hodin také.Až v 8hod.bylo 36,5,takže to mám úplnou horečku:)))Ale jinak na to vůůůůbec nemyslím:))))))))))))))),že Marci,ty taky néé,když je to tak snadné hodit za hlavu!!!:))))))))))
Zuzi,mám radost,že je Delfínkovi lépe,tak se holky držte!!!
Mějte se krásně sluníčkově a já jdu zase vařit a natírat...

Marcka (Út, 29. 6. 2010 - 18:06)

Ahoj holky,
tak jsem dneska pochodila po nákupech,mám toho v tom vedru plné zuby.Jinak mrcha už přišla,tak v přechodu snad ještě nejsem.
Ivi BT jsem si měřila jen teď ten poslední týden a pořád byla kolem 37,až včera klesla na 36,5 a vzápětí přišla mrcha.Tak teď budu měřit už pravidelně.
Zuzi,to je fajň,že Terinka je už zdravá,snad bude teď zdravoučká dlouho.
Holky my jsme to taky teď zkoušeli hned po šestinedělí a já měla teď týden zpoždění,už jsem se skoro radovala a nic,říkala jsem si,že tolik štěstí bychom asi mít nemohli.Tak zas nanovo,ale budu se snažit na to neupínat,protože pak na nic jiného nemyslím,jak říká Janina užívejme si sluníčka,ať jsme fit.

Janina (Út, 29. 6. 2010 - 08:06)

Hezký večer děvčata ! Tak...Hezké ráno děvčata,
Katjo určitě se nic neděje, když jste se po 18-ti dnech s manželem milovali. Já byla na revizi v září (6+5tt) a styk jsem měla zakázaný 14 dnů. Ani ne tak zakázaný, jako doporučeno dodržet alespoň 14-ti denní abstinenci. Pokoušet jsme se mohli začít hned po 1. menstruaci. Když jsem se ale Dr. zeptala jestli by mi utrhla hlavu, kdyby se zadařilo hned, tak mi řekla, že vůbec ne. Dokonce než jsem dostala 1. MS, tak jsem prodělala 2 ovulace (1 vajíčko ale neprasklo, takže to vlastně ovu ani nebyla). Každopádně folikul uzrával v obou vaječnících s odstupem cca 1 týdne. MS přišla přesně za měsíc. Co mě ale víc potrápilo, bylo to, že jsem ještě před 1. MS dostala zánět močovýho měchýře. Na to já ale dost trpím. Teď pusť testy úplně z hlavy a užívej si sluníčka. Nabereme všechny pořádně energii a to by bylo, aby se na podzim všem nezadařilo :-)))))

Zuzko, tleskám Delfínkovi....zase je zdravoučká...paráda :-))))

O.K. (Út, 29. 6. 2010 - 07:06)

Pomoc každému: http://magickekaminky.blog.cz

Katja (Po, 28. 6. 2010 - 20:06)

Hezký večer děvčata ! Tak jsem u toho doktora byla na prohlídce a vůbec nic se mnou nedělal. Tzn. že fakt vůbec nic, jen se optal, jestli je vše v pořádku. Tak ale jak já to mám vědět ? Ja si dovnitř nevidím, no ale obtíže nemám, tak snad ano. Jinak jsem se objednala k jiné doktorce, čekací doba sice 6 týdnů, no ale co, je to taky kvůli dovoleným. Horší je, a teď na sebe prásknu, že jsem asi nezodpovědná, že jsme se už milovali s manželem, prostě to tak nějak vyplynulo.. no a po nějakých 18 dnech od té revize. Teď mám obavy, že bych mohla otěhotnět, prý je to totiž po zákroku jako pohnojené, tak já bych byla ráda, ale nervuju se, že bych zase musela na revizi, když jsem nepočkala alespoň na menstruaci, zkrátka, že to tam nebude ještě zahojené. No jo, já vim, že jsem nezodpovědná.. Já ne, to manžel (ještě, že to mám na koho hodit). Každopádně uvidím..pro mě budou těhotenské testy asi teď i tak k ničemu, protože ta hodnota HCG se prý v těle může držet i více jak 4 měsíce, takže pokud nedostanu menstruaci v termínu (někdo zase říká, že klidně po 6 nedělích) tak nebudu moudrá, protože test mi to ukáže jakože jsem. Udělala jsem si ho zkusmo dnes a 2 čárky (tzn, přesně o tom HCG jak jsem psala). No jsem teda zvědavá, zase možná nervy v háji.. třeba i zbytečně.. nevim. Tak zatím, písnu jak jsem dopadla.. Jinak krásné léto Vám přeji, ať se Vám nic zlého nepřihodí, ať se Vám léto vydaří a zadaří!!! :-)

Zuzka (Ne, 27. 6. 2010 - 17:06)

Marci,těh test si mužeš udělat až při spoždění dvou týdnů,někdy až tří.Já si je s Terkou dělala dvakrát do týdne .Myslela jsem si,že jsem těhule,ale test byl negativní.Kladný výsledek vyšel až mnohem později a to jsem měla nakopené různé druhy testů. Ten BT test jsem nikdy nedělala,tak ti neporadím.Já vždycky otěhotněla bleskově,já mám spíše problém to donosit.Mám pět dětí,devět těhotenství ajen dvakrát bylo těhotenství bezproblémů.Tak příjemné snažení.JINAK HLÁSÍM DELFÍNEK JE DNES UŽ KONEČNĚ BEZ TEPLOT A RÝMA USTUPUJE I KAŠEL.HURA

Iva (Ne, 27. 6. 2010 - 10:06)

Ahojky,
Ivi,já jsem jsi BT...Ahojky děvčata!
Marci,pokud jsi předtím neměřila,tak na nynější bt vůbec nemůžeš brát zřetel,protože se nemáš čeho chytit.Neznáš svoje teploty před ovu.Nechej si udělat HP,také jsem se bála přechodu,gyndr.mi řekla,že po skončení krvácení ještě rok může uzrát vajíčko a dojít k těhu,ale to se musí fakt měřit a sledovat i pomocí ovu testů-přesně podle jejich návodu!!!!Tzn.5 vteřin namočit,2 hod.před tím nic nepít a dělat je od 10:00 do 20:00hod,né z ranní moče a každý den přibližně ve stejnou dobu.Nemusíš chytit ani absolutní pozitivní vrchol,protože ho můžeš minout o několik hodin.Leze to do peněz,ale IVF je mnohem dražší :)))))))).Na googlu si vyhledej měření BT,ať víš,jak správně měřit.Nejvíc se tato metoda používá k potvrzení ovu.Najdeš spoustu ukázek grafů,některé jsou šílené,vypadají,jako anovuláky(skáčou,jak koza,od začátku do konce)a přitom skončí těhu!!!Nejde na nich ani poznat,kdy ovulka proběhla!!!:)))))Marci,hlavu vzhůru,obavy a strach ti rozloží cyklus a že vím o čem mluvím,to mi věř!!!Najdi si na emimino diskuzi merenie bt,tam se toho dozvíš spoustu,stačí číst!!!Přeji Ti hezké snažení na stavbě :))))))))))))))))))))))

simona (Ne, 27. 6. 2010 - 09:06)

prechod obvykle byva az kolem padesatky a menzes konci kolem 55let,ale u nekoho je to driv,znam hodne zen,ktere prisli prave v prechodu do jineho stavu,devcata nesmite po tom tehotenstvi tolik touzit vypustte to z hlavy a hodne se milujte a ne jenom v dobe ovu,to se nepodari,

Marcka (Ne, 27. 6. 2010 - 07:06)

Ahojky,
Ivi,já jsem jsi BT předtím nikdy neměřila ani jsem nezjišťovala ovu,chtěla jsem začít až teď po MS až se mi to po tom trošku v těle srovná,měřila jsem akorát od minulého týdne,kdy jsem to nedostala a to je furt kolem 37.Ani nevím ten minulý měsíc,jestli jsem měla ovu,trochu mě jen bolelo v podbřišku,jinak nic.Testy jsem už měla 3 různé a nic,tak to bude v něčem jiném,už teď se bojím,ať to není přechod a je to všechno v pytli.

Iva (So, 26. 6. 2010 - 22:06)

Holky poraďte mi,co to...Ahojte děvčata,
Marci,BT měřím dole,teplotu nemůžu posoudit,protože nevím od čeho se odpíchnout.Někdo má před ovu kolem 32,2 a těhu je na 36,8 a někdo má vyšší teploty před ovu a tím pádem i v těhu.Také nevím,co máš za testy,holky z BT jednoznačně preferují mamatesty a třeba ještě nemáš cyklus pořádně srovnaný(Femigard je třeba užívat min.3 měsíce)a mohla jsi mít ovulku později a test na to ještě nestačí.Mě,když vynechal menzes,tak jsem měla 14 dní testovat a pak příjít na prohlídku a podle nálezu jsem dostala vyvolávačku.Musíš brát v potaz i svoji psychiku z prožitého,mě také cyklus zablokovala.Víš přesně,kdy byla ovulace,je to z grafu jednoznačné+testovala jsi ovu testama???

Marcka (So, 26. 6. 2010 - 21:06)

Holky poraďte mi,co to může být,už týden jsem nedostala MS,testy jsou negativní,myslíte,že by to mohlo být po tom Femigardu,ještě nikdy se mi to nestalo,že jsem to nedostala,jen,když jsem byla v tom.BT mám kolem 37 nebo 36,9.Po tom potratu jsem to dostala normálně po měsíci a teď nic.

Marcka (Pá, 25. 6. 2010 - 20:06)

Ahoj holčiny,
nějak nestíhám.V práci blázinec,začali jsme konečně už i stavět,tak nestíhám ani psát.Zítra jedu za dcerou na pár dnů,tak se na ni moc těším,to bude pro mě letošní dovolená,jinak budem makat na stavbě.
Ivi,prosím tě,tu BT si měříš kde?Zkoušela jsem v puse a v pochvě,v puse je menší,tak nevím,kde je to lepší.A jak to holky vypadá,ještě tady není nějaká těhulka,že by na nás plivala ty bacilky.

Zuzka (Pá, 25. 6. 2010 - 18:06)

Ahojky děvčata,
je pravda,...Ahoj děvčata ono to je v této rodině trochu složitější. Tátá jim zemřel před 6 lety.Vrodině jsou tři pubertáci a jednadospělá holčina.Maminka se věnuje hlavně klukům,s tou nejstarší si povídá o všem a ta prostřední jde trochu mimo.Jenže po týdnu do toho vidím víc i já.Maminka těch děcek má kakovinu.Ta holčina sice dostala výprask,ale ona dělá vylomeniny.podle psycholožky podvědomě matku nenávidět až za hrob je snažší pro pubertáka než litovat jak je mi po ní smutno.Ty děti ztrácejí už druhého z rodičů a každý se z tím srovnává jinak.Navíc te holčině zemřel táta v náručí.To jí bylo necelích jedenáct let.
Takže to,že její mamina propadá histerii se dá taky pochopit.Všechno dnes vidím v jiném světle,ta pomoc odborníků jim bude užitečná.S paní jsem domluvené na kafe,holky se dál budou stýkat.Jen lidi nás roznesli.

Iva (Pá, 25. 6. 2010 - 11:06)

Ahojky děvčata,
je pravda,...Ahojky děvčata,
dovolím si také vyjádřit svůj názor na situaci s děvčetem,kterou řešila Zuzka.Souhlasím s jejím jednáním,nezachovala bych se jinak a neznám dítě,které by si takto vymýšlelo,kdyby bylo doma šťastné,mělo lásku,pochopení a podporu rodičů.Seřezat dítě znamená,že jsem jako rodič selhal a měl bych se v prvé řadě zamyslet sám nad sebou!!!Jeví se vám nějaké dítě jako pořádný fracek?Najdete odpověď,když se podíváte na jednání jeho rodičů.Obvykle tyto děti od malička slyší,aby neotravovaly,že na něho nemají TEĎ čas.A takoví "laskaví" rodiče ho nemají nikdy a potom se v pubertě svých dětí nestačí divit.Přitom puberta je pro dítě naprosto přirozený stav a je to pouze problém rodičů,že ji nezvládají.Zapomněli snad sami na své mládí?Nedělají náhodou svým dětem přesně to,co jim vadilo,když procházeli týmž úsekem života.Nezlobte se na mě,ale za "problémovým" dítětem vidím špatný přístup rodičů a nedostatek lásky k dítěti!!!Jasně,že dítě někdy šlápne vedle pro svoji nezkušenost a vlivem kolektivu,ale od toho tu jsme,aby jsme mu s láskou ukázali lepší cestu a néé ho trestali a mlátili!!!Třískáme z něho vlastní neschopnost!!!Dostaly jsme dítě,jako dar a takhle s ním někteří zachází?!Hrůza a děs!!!
Zuzi,Janča má pravdu,hloupé lidi neřeš,ti jenom soudí a sami by si měli zamést bordel před svým prahem!!!
Nemůžu za to,ale tihle rodiče na mě působí,jak červenej hadr na býka!!!Ve svém dětství jsem si toho užila vrchovatě a vím,jak se dítě s nedostatkem lásky a času rodičů cítí.Pro mě to bylo ponaučení,že tohle moje děti nezažijou a co jsme zaseli s mm si skutečně se svými dětmi užíváme!!!!!!
Přeji Vám krásný den a šťastné děti!!!!

Janina (Pá, 25. 6. 2010 - 07:06)

Zuzko ja te obdivuji,ja bych...Ahojky děvčata,
je pravda, že dítka jsou dnes vypočítavější. Na druhou stranu ale 2x řešit něco zbytečně než něco zanedbat. Kdyby to bylo opravdu týrané dítě a cokoliv se stalo, Zuzka by si určitě vyčítala, že nezasáhla. A vzhledem k tomu,že rodina souhlasila s konzultací u psychologa je vše na dobré cestě. Možná si vzalo ponaučení i dítko. Pracuji na úřadě a moje velice dobrá kamarádka a kolegyně pracuje na sociálce jako kurátor pro děti a dosopělé. Není vyjímkou, kdy si týrané děti sáhnou na život.

Zuzko, z řečí lidí si nic nedělej. Asi sami nemají čisté svědomí. Důležitější je, jak to vzala zmiňovaná rodina. A to píšeš, že jste se začali bavit. Tak kdo ví, třeba jsi našla nové přátele :-)) Terezičce přeji brzké uzdraveníčko. Už se to opravdu táhne docela dlouho.

ivana (Čt, 24. 6. 2010 - 19:06)

Zuzko ja te obdivuji,ja bych se do takovych veci nepletla,ono dneska verit detem,hned jsou urazene,kdyz se jim neco vytkne a jestli dostala vyprask,tak asi mela za co,lidi jsou zly a pak se to otoci vsechno proti tobe,mas mit radost z male princeznicky a nenervovat se s jinou rodinou,nestoji ti to za to ver mi,at jste uz konecne zdrave

Zuzka (Čt, 24. 6. 2010 - 17:06)

Ahoj děvčata,tak dneska měla mít Terezka další očkování ,ale už má druhý týden rýmu tak k tomu nedošlo.Paní doktorka se domnívá,že je to tím vlhkem které u nás je už defakto měsíc.Dostala kapky na alergii,tak snad se to zlepší.
Jinak situace s dotyčnou dívkou se vysvětlila,ona sice dostala doma výprask,ale né tak hrozný.To všechno co se událo tak divně,ale už se vše ukidnilo a vysvětlilo.Rodina souhlasila,s konzultací psychologem a je po problému.Ale v dědině to vře.Jsem tady ted za práskače který na ně poslal socialku.Paradoxně mi se vzájemně začali bavit ,ale lidi nás roznesli.

Reklama

Přidat komentář