Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Zuzka (St, 26. 5. 2010 - 21:05)

Tak to věřím Ivi,že je k...Ahoj Marci. Taky souhlasím s Ivulou,že je dobré změnit doktora,když nejsi spokojená.Když jsem chodila dřív ke své doktorce tak byla tak hnusná a pořád mě tlačila do podvázání vaječníku.A vynadala mi,že chci v tomto věku dítě.Tak jsem se namíchla a šla k jinému.Udělala jsi jen dobře ,že jsi jen dobře.
Ivi Doufám ,že se tvůj manžel brzy uzdraví.Je to nepříjemné člověk nemá na nic náladu a je vyčerpaný vším.
Taky jsem se těšila na zahrádku,ale ted musíme uklidit bahno až to půjde a začít se vším znovu.Dnes jsme tam byli uklidili znovu vše povytírali seškrábali zdi a necháváme větrat,ale je tam puch hrozný.No to si umíte představit.
Terezka se dnes rozhodla,že bude vykládat ,tak žvaní ,píská a brebentí a né a né usnout.

Marcka (St, 26. 5. 2010 - 20:05)

Tak to věřím Ivi,že je k sežrání,ty tvorečci jsou všichni!Já jsem taky dneska chtěla něco dělat na zahradě,ale zase pršelo,děs,to snad neskončí!

Iva (St, 26. 5. 2010 - 18:05)

Ivi,teď jsem přišla z...Marci,my jsme přijeli teď.Manža byl na kontrole u doktora.Mám radost,že jsi našla jiného doktora tak rychle.Přeji Ti,aby to byla ta správná volba.Femigard je mňam,však je to na mé spotřebě vidět!!!:)))Zuzka mi ráno poslala na mail fotky Delfínka-no k sežrání!!!Dovezla jsem si miniaturní zvonečky na skalku,tak je půjdu zasadit...

Marcka (St, 26. 5. 2010 - 16:05)

Ivi,teď jsem přišla z města,vzala jsem si tvou poslední větu k srdci,zašla jsem do jedné gyn.ordinace a ptala se,jestli mě vezmou,je to nově otevřené,má to pan primář a doporučovalo mi ho víc holek,tak snad bude ok.Jo a koupila jsem si femigard a už si dala,je to dobré.

Iva (St, 26. 5. 2010 - 10:05)

Ahoj děvčata!
Zuzi,to je...Ahojky děvčata!
Marci,normálně koupit nejde.Je na předpis.Marci,vyměň doktora!!!Chodím číhat na různé diskuze na emimino a tam holky,když nejsou spokojené,tak taky mění.Přístup doktora je fakt důležitý.Tenhle doktor se svým názorem Ti nepomůže.Ani psychicky.Zkus se podívat do diskuze na emimino:těhotenství po čtyřicítce a zeptej se tam děvčat,jestli některá není v blízkosti Tvého bydliště.Třeba Ti přímo poradí lékaře,ke kterému dochází!!!Neumím si představit,že není spolupráce s doktorem!!!Jednou si možná budeš vyčítat,co jsi mohla udělat a neudělala!!!

Marcka (St, 26. 5. 2010 - 10:05)

Ahoj děvčata!
Zuzi,to je dobře,že jste v pořádku,ikdyž se vám stala zase taková nepříjemná věc,Iva má pravdu,když se s...,tak se s....Ono to nikdy nezůstane u jednoho,to dobře znám.Při té hrůze to ještě dobře dopadlo Zuzi.Držte se a až budeš mít čas,tak písni.
Ivi,tak na ten Utrogestan nebo Globestil bych se měla zeptat doktora,ale toho mého si netroufám.Normálně to asi koupit nejde,že?

Iva (Út, 25. 5. 2010 - 22:05)

Marci,Zuzce jsem psala,ale...Hurááá,Zuzka se ozvala!!!Vytopil je přívalový déšť.To furt říkám,že na posr...aji hajzl spadne.Ale jsou v pořádku!!!

Zuzka (Út, 25. 5. 2010 - 21:05)

Marci,Zuzce jsem psala,ale...Ahoj děvčata,děkuji za starost o nás.Trochu se nám zamotal život.Terezce dávali očkování a tři dny měla teplotu 39 no a nedělní přívalový déšť nám přivál půl metru vody do baráku.Spláchlo se nám bahno z polí aspodní voda udělala taky své.Mysleli jsme ,že nám se to nestane.Naštěstí naše kluky napadlo otevřít dveře do sklepa a ucpat pruchod do domu.Většina vody a bláta se nahrnulo do sklepa.Odskákalo to několik málo podstatných věcí,ale přišli jsme o kočár pro Terezku a postýlku pro vnučku.Bylo to ve špatné části domu.Zítra písnu víc malá se budí,ted jsme u dcery.

Iva (Út, 25. 5. 2010 - 21:05)

Marci,Zuzce jsem psala,ale neozývá se.Snad někam odjela,kde nemá PC.Já už mám docela strach,vím,jak se život změní z minuty na minutu.Bojím,bojím...Ten lubrikant jsem si objednala na "otehotnet.cz".Jmenuje se Conceive Plus-lubrikační gel pro podporu početí,otěhotnění a stojí 399,-kč,s poštovným 494,-kč a tuba má obsah 75ml.Je to francouzký výrobek.Utrogestan si nepamatuji,ale měla jsem Globestil.Kdybych mohla hormony,tak si ho vezmu.Ale pozor na rozpis,kdy ho máš brát.Moje doktorka mi chtěla stimulovat druhou OVU v měsíci a cyklus jsem měla 32-35dní.V Sanusu mi odborník na neplodnost řekl,že je lepší posílit tu normální OVU a tudíž to brát nějak po menzes a ne až po půlce cyklu,jako já.Myslím,že hodně Ti pomůže to měření a ještě jsem někde četla(na netu a nevím už kde)o různé konzistenci hlenu během cyklu.Ten oplodňující je nejřidší,téměř vodový,aby se spermijky neudusily.A to si myslím,že v kombinaci s BT je spolehlivý ukazatel.Já měla prokazatelně OVU 5.5.(BT a pozitivní OVU test)a stejně to nedopadlo.Joo a tulení bylo také toho 5.5.,což je prý nejlepší!!!Ani tak není jistota,že se zadaří.No a teď už to chápu,když se neujmou ani vajíčka v laboratoři!!!Musíme se snažit do úplného vyčerpání: nás nebo vajíček :)))))))))))

Marcka (Út, 25. 5. 2010 - 20:05)

Ivi,ty sumy mě taky zarazily,ze začátku jsem si myslela,že když se to nepodaří napoprvé,tak pak už neplatíš,jsem naivní!A to je taky děs s těmi hormony,že se tím nacpeš a pak nic.Taky si říkám,že to raději ne,jen kdybych byla už hodně zoufalá.Ivi,napiš mi,jak se jmenuje ten lubrikant prosím a kolik stojí.Teď jsem si psala s jednou paní a psala,že ještě užívá utrogestan nebo tak nějak,nemáš s tím zkušenosti?Jo a co ta Zuzka,psalas jí?

Iva (Út, 25. 5. 2010 - 16:05)

Holky tak já začnu asi taky...Marci,si mě vyrazila dech těma sumama!!!Protože,když se to nepovede,tak za několik pokusů dáš...ani nepočítat.To je normálně nechutnej byznys s dětma!!!No v našem věku je prý víc vajíček,ze kterých nic nevznikne,protože nejsou schopná oplodnění a s anovulačními cykly si prý nemám lámat hlavu,tam na věku tolik nezáleží,to mají i mladé holky.Včera jsem četla na diskuzi emimino po čtyřicítce,jak děvčata chodí na IVF a vajíčka,která oplodní lékaři mimo,tak některá také nepřežijí.To mě taky nenapadlo.Když tam čtu,že se holky cpou hormonama,pak podstoupí odběr vajíček,poté je bolí ještě bříška a nakonec se nekoná ani transfer,protože se z vajíček nestanou embrya a celé to opakovat,no to je na mě silný kafe za ty peníze!!!Na druhou stranu je fakt,že rozhodnutí je na ženě,jestli do toho půjde.Teď úmyslně opomíjím finance,protože to je další věc a možná překážka.Osobně to nechám radši přírodě a osudu.Joo a už mi přišel ten lubrikant!!!Je na něm napsáno,že je vytvořen pro podporu početí,zvyšuje pohyblivost a životnost spermií a podporuje oplodnění vajíčka!!!Tak teď už jenom dostat ovulační cyklus a být to o víkendu...hm,maličkost :)))))))))))

Marcka (Út, 25. 5. 2010 - 15:05)

Holky tak já začnu asi taky měřit,genetik mi dal kalendář,tak můžu značit.Prozatím jsem před otěhotněním měla MS pravidelnou skoro co 28 dnů,tak uvidíme.Jo a s těmi slinami jsem to taky nevěděla!Psala jsem si teď s nějakým doktorem ze Zlína z té kliniky,moc mě nepotěšil,že v mém věku už moc šancí na přirozené otěhotnění nemám a ten DS se může prý opakovat,ikdyž mi jedna paní psala,že jí známá sestra z genetiky říkala,že se to většinou nestává,ale říkám si,že je to individuální,no a že můžu zkusit IVF s vlastními vajíčky,ale šance je pět procent na jeden cyklus a stojí 40000 plus léky nebo darované vajíčko,tam je úspěšnost šedesát procent a stojí skoro 80000kč,tak nevím.Asi to chvíli zkusíme normálně a pak se uvidí.Holky my to tady spolu musíme zvládnout!

Iva (Út, 25. 5. 2010 - 10:05)

Přeji krásné ráno,...Ahoj děvčata!
Jani,děkuji za info,mrknu na ty stránky,ale musím to zkonzultovat s dr.,jestli bych mohla hormony na této bázi.Riziko trombosy mám doživotně a i v těhotenství bych si musela asi píchat nízkomolekulární heparin.Ale v tom hematoložka nevidí problém,takové maminky má taky.V tom grafu se zatím moc neorientuju a musím si koupit jiný teploměr,abych zkusila,jestli tento (digitální)neukazuje špatně,protože ty teploty jsou moc nízké.Ode dneška neměřím,počkám na cyklus(doufám,že příjde),abych měla nějakou startovní čáru.Gel mám objednaný,v porovnání s cenama IUI a IVF je to směšná částka...Tady je pěkně cítit voda ve vzduchu,asi taky něco přijde.Začínám mít starosti o Zuzku.Jestli pomáhá uklízet po povodních nebo se něco nestalo s jejím synem.Nechala tady mail adresu,zkusím jí napsat.Třeba jí spadl tento server(mě taky)a zapomněla adresu!...

Janina (Út, 25. 5. 2010 - 08:05)

Přeji krásné ráno, děvčata :-)

Gynex obsahuje fytohormony - látky podobné hormonům lidským. Má protizánětlivé, antibakteriální, antimikrobiální, antivirózní a protiplísňové účinky. Z těchto důvodů zatím u mě vede, protože na tyto nešvary trpím a jak známo, početí v době, kdy nás trápí mykóza je snad téměř nemyslitelné. Na stránkách www.beltina.cz je spousta info.

Ivi, taky si vedu kalendář i graf na WZ. Určitě se tam brzy potkáme :-) BT měřím 4. měsíc, jeden z toho byl pravděpodobně anovulační. Tento měsíc si troufám říct, že mám zatím graf ukázkový, dnes nádherně teplotka klesla, takže ovu. Ale.... tuleníčko bylo v neděli v noci. Takže zase nic.

Co se týče lubrikačních gelů, toto jsem věděla z dřívějška, že gely spermije zabíjí. Dnes jsem se ale na stránkách WomenZone dočetla, že tak činí i sliny:-( Dnes tam na toto téma běží diskuse. Je několik lubrikantů, které jsou k početí přímo ideální. Sice dražší, ale....my proto uděláme vše:-)

Ivi, když se koukám na oblohu a vidím, že se na nás žene mrak od Brna, zalézám do postele. Taky se bouřky bojím. A od Brna to bývá hóóóódně hustý. Brrr

Iva (Po, 24. 5. 2010 - 20:05)

Tak to je Ivi v pytli,to jsem...jj,celý život pravidelně za 26 dní,jak hodinky.Naposled jsem je takhle dostala den po požáru.Od té doby 19-35 dní a dnes mi je potřetí za těch 32 měsíců(od včerejška :(()vyvolávali.Že je to psychika nepochybuje ani p.dr.Vždyť ve válkách je běžné,že ženám ustane menstruace.Stres,jak jinak.Zrovna dávali reportáž s Petrem Mukem.Každý si myslel,že už je mu dobře,jevil se v pohodě...přesně tohle znám a večer tu bojuji a hledám důvody,proč žít a způsob jak se vyrovnat s příšernou krizí.Vpodstatě je to před lidmi hra na život,uvnitř je vše jinak.Péťa mi bude chybět,jeho písničky mám moc ráda...Marci tu BT jsem študovala na netu,ten graf je super,je u toho i kalendář,máš o všem!!!přehled,co si tam povedeš.Moje teploty jsou od 36st.do 36,6!!!Dnes se doktorka smála,že jsem vážně zmražená v každém směru!!!Mělo by být tak od 36,5st.nahoru.Musíš měřit bez vstávání z postele,nejlépe ve stejný čas.Když měříš o hodinu dřív,tak přičteš 0,1st.,měříš později,tak odečteš 0,1st.Co hodina,to 0,1st.rozdíl.Např.měříš v 8 hod.,ale vzbudíš se v 11hod.,tak přičteš 0,3st.Když půjdeš v 5hod.na WC,tak měříš v tuto dobu a přičteš 0,3st.Nebuuj,to zvládneš!!!Net je plnej info!!!

Marcka (Po, 24. 5. 2010 - 19:05)

Tak to je Ivi v pytli,to jsem nevěděla,my to nepoužíváme,já jsem měla z toho strach,že je to nějaká chemie.Hlavně,že jste na to přišli,sice později,ale přece.Ivi tu teplotu si mám taky měřit,říkal genetik,vůbec nevím jaká a kdy má být,nikdy jsem to nedělala.
Ivi a ty MS vůbec nedostáváš,jen po injekcích?To máš asi fakt všechno psychiku.

Iva (Po, 24. 5. 2010 - 19:05)

Ten Femigard a Femibion jsem...Jani písni prosím víc o tom Gynexu.Děkujííí

Iva (Po, 24. 5. 2010 - 19:05)

Ten Femigard a Femibion jsem dnes s p.dr.konzultovala,říkala,že o něm slyšela.Je to bylinné tonikum a Femibion jsou vitamíny.Tak nevidím problém.Jenže my dělali další vážnou chybu!!!Protože moje psychika rozložila úplně vše,včetně chutě a potřeby tulení,tak pomáhá lubrikant.Všechny,kromě těch speciálních(také drahých)likvidují spermie!!!Ten speciál.přímo podporuje spermie k těhu a stojí cca 400,-(jak kde).Tak už ho mám objednaný.Má prý konzistenci oplodňovacího hlenu.Ty normální ty spermie udusí ve své hustotě!!!Takže celé naše snažení je vlastně antikoncepční!!!A čas utíká!!!Asi si umíte představit můj mrtvicový stav a úžas,jak je dnes vše jiné.Pak se diví,že stoupá neplodnost.Vždyť ty gely používají mladí v hojné míře pro zpestření!!!...Teď se na nás žene bouřka.V Brně to vypadalo na konec světa s kroupama!!!...Marci,já taky studuju a začala jsem měřit BT,prý mám pokračovat,abysme viděly,jestli jsou OVU.Vedu si na womenzone graf!!!Tu mrchu Ti Marci závidím,aspoň se máš od čeho odpíchnout,já musím zase ztrácet čas čekáním!!! :((

Marcka (Po, 24. 5. 2010 - 17:05)

Máš pravdu Ivi,Zuzka tu taky už chvilku nebyla,asi ji zaměstnává její Delfínek a snad jsou v pořádku.
Ani nevíš jak ti tu tvou paní doktorku závidím,samozřejmě v dobrém,taky bych si o tom ráda promluvila s nějakým doktorem,ale s tím svým fakt nemůžu a vůbec nevím,kde se tady na jiného obrátit.Jinak ty kila,která jsem teď nabrala,tak musí jít taky dolů,už se těším,jak mi skončí nemocenská a budu se víc hýbat.Co píše Janča,tak ten Gynex je prý taky dobrý,tak teď nevím,který si mám objednat,jestli ten Femigard nebo Gynex.A kdoví,jestli se to může dohromady s tím Femibionem.
Teď se tady zatmělo a je hrozná bouřka až se bojím,nemám bouřky ráda,brrr.
Holky,už si někdy připadám jak blázen,pořád jen tady na netu něco studuju,píšu,na nic jiného nemyslím,chudák můj milý šel raději na pivo!Jo a dneska jsem dostala po 5 měsících MS,jak na zabijačce.

Iva (Po, 24. 5. 2010 - 17:05)

Jani a vy jste taky zkoušeli...Ahojky děvčata,právě jsem se vrátila z Brna od gyndr.Test byl negativní :((,tak jsem dostala vyvolávačku.2-5 den cyklu mám přijít na krev na hormonální profil.Také jsem obdržela žádanku na soukr.kliniku na cvičení Mojžíšové.Byla jsem se objednat a první volný termín je 29.7.!!!:((Další papír jsem dostala na jinou kliniku,kde mi pomůžou změřit tuky(hrůza!!!) a sestavit jídelníček na zhubnutí.Chudák doktor...
Marci,Femigard piju už 2 láhev,nějak mi to chutná nebo co.Lahvička má být na měsíc a já ji vyzunkla za 14 dní!:))
Taky mě p.dr.řekla,že teď nebudu myslet na těhu,ale budu se v hlavě místo miminkem zabývat svojí hmotností a cvičením.Mám to brát,jako příkaz!!!:)))Chuděra už neví,jak by mě pomohla.Ještě,že ji mám.Nemít její pochopení,tak si asi hodím mašli.Jinak jsem vážně ráda,že jste zase tady,bylo mi po Vás moooc smutno.Ještě mi chybí Zuzka,snad jsou v pořádku?!

Reklama

Přidat komentář