Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Romana (Út, 6. 4. 2010 - 20:04)

No super, budu ti držet palce.
Já to teda asi zkusím měřit pravidelně...
No jo no, buď to vyjde nebo ne, máme super kluka a tak z toho nechci být na nervy...Lehce se řekne...

Janina (Út, 6. 4. 2010 - 10:04)

Ahoj Jani,
abych pravdu......teď jsem se od srdce zasmála...ne tvému příspěvku, ale tomu jak jsi to správně nazvala....i já si připadám totiž jak osmnáctka:) a jakékoliv informace hltám jako bych je slyšela poprvé.
Co se týče BT, minulý měsíc byla úplně vzorová, jako z učebnice. Před menstruací klesla, ale měla jsem ji pouze 3 dny (bývá min.4-5 dnů), hned po ní pak BT rapidně stoupla a drží se +- 0,2°C kolem 37°. Takže teď jsem z toho trochu vykolejená.....

Romana (Út, 6. 4. 2010 - 09:04)

Ahojky Romčo,
problémy s...Ahoj Jani,
abych pravdu řekla mě už myšlenka, že je to jinak napadla, ale s měřením jsem na štýru, teplota mi stoupá s přicházející menstruací, ale zmátlo mne to, podle doktora je to uprostřed.
Jsem jak 18 co se pídí po informacích:-)
Prvního jsem měla ve 39 a to , když jsme to vzdali a nepočítali o objednali se na umělé, kde nám řekli, že jsem těhotná.
Já už fakt nevím co ........a kdy, jak bych ještě věděla:-))

Janina (Út, 6. 4. 2010 - 08:04)

Ahoj Jani a Zuzko, je mi 41...Ahojky Romčo,
problémy s ovulací mám i já. Jeden měsíc nepraskne ovu vajíčko a jiný měsíc ji mám třeba těsně před menstruací. Bohužel jsme ve věku, kdy už nám folikulů ubývá a ovu tím pádem taky nepřichází. Proto jsem teď začala s měřením bazální teploty. Ta mi dává takovou malou jistotu, že je vše tak jak má být....:)

Romana (So, 3. 4. 2010 - 19:04)

Ahoj Evi,
jasně, že jsem...Ahoj Jani a Zuzko, je mi 41 jedna a zkoušíme druhého potomk, bohužel mám trochu problém s ovulací , není každý den, měly jste obdobný problím? Dík a zapisuji se k Vám do klubu:-)

Janina (Po, 22. 3. 2010 - 07:03)

Ahoj Jani,
letos mi bude 41...Ahoj Evi,
jasně, že jsem pro. Můžeš psát na mejl: [email protected]:) Budu se těšit na zprávičky:)
V mém okolí teda zase jsou lidičky, kteří do toho jdou i přes svůj věk. A když nad tím tak přemýšlím, tak to máme vlastně tak trošku v rodině. Můj otec se narodil, když babičce bylo 42 a můj bratr zase, když naší mámě bylo 37 (14 let po mě).

Zuzka (Po, 22. 3. 2010 - 05:03)

Pro všechny kdo se snaží o dítě.Ja mám za sebou čtyři samovolné potraty .Po posledním mi jeden doktor doporučil FEMIBION 800.Volně prodejný užívá se aspoň 3 měs.před plánováním početí až do 4 měsíce těhot. a pak FEMIBION 400 i v době kojení. U nás to zabralo.Máme dvouměsíční holčičku.A letos mi bude 43let.První tři měsíce jsem užívala i UTROGESTAN aby se děloha lépe zapojila. Držím palce všem.

Jana (Ne, 21. 3. 2010 - 11:03)

Ahoj holky. Taky bych rada dalsi dietatko. Prvni jsem mela ve 38, ted je mi 41. Bohuzel to nejde- po porodu se spustilizdarvotni problemy,ktere se stale zvetsovali. Ted jsem na inv. voziku. Horsi je, ze lekari vubec nemohou prijit na to, co mi vlastne je. V rodine nikdo nemel takove problemy, ja mohu na ruce pocitat,kolik krat jsem byla neméocna. A ted tohle. Na jedne strane jsem rada, mame uzasnyho syna, ktery kvvuli me nemoci je samostatnejsi, no na druhe strane,vzdy jsem si prala vic deti. Vam vsem preji hodne zdravicka, a radosti z tech malych zazraku,ktere mate doma.

evik (Ne, 21. 3. 2010 - 10:03)

Smíšku, taky velice často...Ahoj Jani,
letos mi bude 41 let - mám 16-letou dceru.Už rok si s přítelem přejeme malého mrňouse...také se nedaří...a stejně jak ty - přidávám roky -do kdy se snažit...V mém okolí nemám nikoho,kdo v tomto docela vysokém věku - by caparty chtěl...Byla bych ráda,kdybychom mohly bít spolu v kontaktu přes meilíky...co ty na to???

IVSON (Po, 15. 3. 2010 - 09:03)

Ahoj ... tak y mám podobný...ahoj.....myslím,že když je to hodně v hlavě,tak to nejde.pokaždé,když to nešlo jsem řekla,že si koupím psa a bylo to.pejska už máme....tak ted nevím,na co budu myslet:)

IVSON (Po, 15. 3. 2010 - 09:03)

ahoj,jsem taky pro být maminkou po 40.mám za sebou již 5samovolný potrat(12.3.10),v listopadu mi bude 42let a moc bych si další mimi přála.mám 8+3roky zlatíčka a je fakt,že si člověk s malýma dětma prodlužuje mládí:)

maja (Čt, 11. 3. 2010 - 15:03)

To vůbec není nesmysl.Jak...to je pěkna blbost,asi mluvíš ze své zkušenosti, ale já mám tchyni, které je 60let a každy rok jezdí lyžovat do alp,běžky, sjezdovky,v létě kolo...Tak nevímproč by ženská po 40 nemohla mít děcko,když se na to cítí,a v 50 s ním může zrovna tak blbnout jako třicítka

Marie (Po, 8. 3. 2010 - 09:03)

Mne pomohl před pěti lety tento článek http://vitaminy.doktorka.cz/vitamin-vitamin-plodnosti/ + jsem užívala mateřskou kašičku, kterou mi též někdo doporučil. Po třech letech, kdy jsem nemohla otěhotnět jsem otěhotněla po dvou měsících užívání těchto vitamínů.

Janina (Po, 8. 3. 2010 - 09:03)

Ahoj ... tak y mám podobný...Smíšku, taky velice často přemýšlím jak dlouho to mám ještě zkoušet. Mé dřívější rozhodnutí bylo - do 42. Nyní se to ale blíží a já už si k tomu přidala - včetně. A jak to podpořit....??? Po potratu jsem 3 měsíce užívala Clostilbegit a Utrogestan. Nepovedlo se. Na netu jsem se pak dočetla o velmi příznivém působení z plodu Drmku (mnišský pepř). Zkoušela jsem pít, ale....chuť není nejhorší, ale pila jsem už lepší čaje:). Teď tomu nechávám volný průběh......

Smíšek (So, 6. 3. 2010 - 00:03)

je mi 43 a chtela bych...Ahoj ... tak y mám podobný problém .. je mi 43 , no letos už 44 a chtěla by jsem mimi. Nějak se to nedaří a tak přemýšlím , jak dlouho to ještě zkoušet ??? A jak to momentálně podpořit? Má někdo nějaký recept ;)

Janina (Po, 1. 3. 2010 - 12:03)

...ahoj holky, i já plánuji děťátko, své 3. Také je mi 41 let (zatím) a úplně rozumím Radce, která píše jak se setkává s neporozumněním okolí. Navíc zjišťuji kolik "takydoktorů" mám ve svém okolí i z řad příbuzenstva, co všechno vědí a nikdy by do toho nešli. Naštěstí ale převládají lidé s rozumem a fandí nám. Své další rozhodnutí mít dítě jsem si nechala posvětit svoji gynekoložkou i urologem. Přece jen, prodělala jsem gyn. operaci (plastiku čípku) a mám od narození 1 ledvinu. Otěhotnět se mi podařilo 4. měsíc po vysazení antikoncepce, ale toto nedopadlo dobře. Nevyvinul se mi plůdek a těhotenství skončilo samovolným potratem v 6.-7. týdnu. Je to už pátý měsíc, zatím nic, ale my se nevzdáváme.....

Zuzka (Po, 1. 3. 2010 - 09:03)

Je mě 41 a taky plánuju...Evi,musíš doufat a nevzdávat to.Mám přítelkyni po netu a ta by taky ještě chtěla mít miminko.Tak jsme si kápli do noty,nám se to povedlo ale jim zatím ne.Je mi to líto,vím jak nám tu malou přeje a cítím se mizerně když vím jak moc by si oni přáli druhé dítě .Je to těžké.Mojí sestřenici se to povedlo po dvanácti letech marného čekání a doufání.Letos oslaví44 let,před týdnem porodila.Zdravá dvojčata.Kolegině z práce adoptovala před třemi lety chlapečka a ted je už v šestém měsíci. Tak snad budeš mít štěstí i ty a i ostatní děvčata která taky chtějí dítě.Všem vám to moc přeji,opravdu ze srdce.držím palečky společně s Terezkou.

Evča (Čt, 25. 2. 2010 - 19:02)

Je mě 41 a taky plánuju mimčo.Svoje první.Dříve to nešlo,kvůli protilátkám,které mám v těle.Našel se však lék,který protilátky utlumí.Tak snad se zadaří.

Zuzka (Po, 22. 2. 2010 - 09:02)

........ahoj holky, já taky...Radko,v tom mas pravdu.Na každem tom postoji něco je.Já mám sice ve 42 páté dítě,ale jak se tu dočteš takovích blázínků je tu víc.Ano nebudeme mít moc času pro sebe,znovu plíny,zoubky,nemoci,školka a tak dal.Nikdy nebudeme sami.Ted jde o to jestli se to bere jako klad nebo zápor.Kdyz vezmem v potas,kolik manželství po odchodu dětí z hnízda se dnes rozvádí,nebo kolik párů ma bokovky jen aby se nenudili.Kolik starších lidi pak zůstane úplně sama.Jde jen o úhel phledu.

radka (Ne, 21. 2. 2010 - 20:02)

........ahoj holky, já taky ještě zvažuju další dítě, je fakt, že je mi 41 a v okolí a mezi přáteli se sestkávám s nepochopením. Proč si kazit pohodičku, moc práce, budeš stará a dítěti brzo umřeš, nebudeš mu už moci pomáhat atd. Je těžký říct, kde je pravda. Fakt je, že vy můžete argumentovat, že nebudete nikdy sedět samy za oknem a rozhodně nedostanete šanci zlenivět. Protože jednoduše budete muset. Dítě vám oddech nedopřeje.

Reklama

Přidat komentář