Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Mischka (Čt, 9. 7. 2009 - 21:07)

Může se stát, že nebudu moci. I přes krásné a příznivé reakce žen, kterým těhotenství v pozdějším věku vyšlo, si opravdu nedělám iluze o tom, že se to dá tak naplánovat.
Je dost možné, že to nepůjde.
Proto jsem tak smutná. Ale já si nemůžu jen tak udělat dítě, když pro to nemám podmínky.
Kdybych už otěhotnět nemohla, snažila bych se najít jiný smysl života. Vzhledem k tomu, že budeme dělat až do 65, bude hlavní náplní práce..

Návštěvník (Čt, 9. 7. 2009 - 20:07)

A co,když u nebudeš moci otěhotnět?
To Anna neví?
MONA

Mischka (Čt, 9. 7. 2009 - 19:07)

Díky

Návštěvník (Čt, 9. 7. 2009 - 19:07)

Mischko 36, 37 je stále krásný věk na děťátko.

Anna (Čt, 9. 7. 2009 - 19:07)

Ahoj Mischko,souhlasím s tebou.Určitě bych nechtěla přivést dítě do nejistoty a chudoby.Jsi rozumná a rozhoduješ se správně.Držím ti palce.

Mischka (Čt, 9. 7. 2009 - 19:07)

Nenašla jsem diskusi na téma - Těhotná po 30tce. Ale o co se mi jedná?
Celkem často se ve zdejších příspěvcích objevuje názor, že mít dítě je dobré, i když jde o těhotenství neplánované. Když se žena dobře cítí, ať to dítě má. Že záleží na jejím vnitřním rozpoložení.
Ekonomickou stránku spojenou s početím dítěte mnoho přispěvatelek neřeší, ba považují tuto otázku za zcestnou ve smyslu,že všechno nějak zvládne.

Mě je 31 a dělám si velké starosti. Asi nejsem v životě příliš úspěšná (otázku proč ponechme stranou) a tak nejsem zabezpečená. Nemám žádný finanční polštář ani jistotu.
Poraďte mi, jestli byste do toho na mém místě šli, jen pro to,že dítě chcete a máte nejvyšší čas.

- v nové práci jsem první měsíc a smlouvu mám teprve přislíbenou, a to na dobu určitou. Základ mám 9900,- hrubého. Pokud firmě neudělám obrat aspoň 250tis. bez DPH, nedostanu z částky přesahující tento limit, procenta 2 nula něco
- nemám sice dluhy, ale nemám žádné finanční rezervy. Mám pouze stavebko na cílovou částku 160tis (které jsem si již doplatila,ale získat ji mohu až za 4 roky)
- žiji v podnájmu 2+1 za 9.tis vč.inkasa o který se dělím s přítelem,se kterým se znám asi 7m a chodíme spolu teprve 1,5m
- přítel splácí své dluhy (cca 200tis) a vydělá 13tis. Aby mohl něco uspořit, musel by mít aspoň 15tis čistého (dle našich výpočtů)

Moji rodiče jsou rozvedeni. Otec mi nikdy nic nedal a nestykame se. Matka ma dluhy a exekuci na ucet. V soucasne dobe pracuje, aby si vse splatila. Navic ji deti moc nerikaji. S pomoci rodicu tedy nelze pocitat.

Rodinu meho pritele az tak neznam, ale sami nemaji penez nazbyt a ziji jeste s bratrem meho pritele, ktery ma fin.narocny konicek - zavodi na motorkach. Oba pracuji.
Vek mych a jeho rodicu je 52-56, cili do duchodu maji daleko.

A ptam se,jestli si nekdo mysli, ze privest dite do takove situace je zodpovedne a jestli se to nejak udela.
Ja si to nemyslim. A mam velky strach, ze dite nestihnu.

V soucasne dobe mam v planu aspon rok venovat studiu jazyka, abych mohla odcestovat za praci do EU. Za 5 let bych se mohla zajistit a pak se pokusit vratit se k myslenkam na rodinu.
Mela jsem uvazovat driv, ale ted uz je pozde brecet co bych kdybych.
Urcite VS maji vyssi platy. Maturita je nic. Ale nez bych vystudovala, zabralo by to cca 5 let (dle oboru) a dalsich 5 let bych sporila?
Zadne dalsi napady nemam :-(

Ol. (St, 8. 7. 2009 - 21:07)

Zuzy moc děkuju,unavená teda jsem,ale neřeším to.Máme velikou zahradu,takže nikam nemusíme chodit,a jsem od rána do večera s dětma venku,semtam něco udělám,a pohoda.Jak už jsem psala,ani nevím že jsem 11 t.t.Máš pravdu,Jardy jsem pochopila taky tak!

Zuzka (St, 8. 7. 2009 - 20:07)

OL. moc gratuluji a držím palce.po hormonech můžeš být hodně ospalá,ale to přejde. Taky jsem je brala do konce 13tt.Určitě to nebude občas jednoduché,ale dá se vše zvládnout.Jarda se asi přiklání k názoru,že první dítě po40 může být velký problém. Hodně jsem o tom četla a hovořila s lékaři a taky souhlasím.Dnes je každé těh. nějak sledované a je možné mnoho nemocí zachytit včas.Každá žena si musí rozmyslet,kdy a za jakých okolností bude mít dítě.

Ol. (St, 8. 7. 2009 - 13:07)

On to Jarda možná myslel jakože první dítě po 40 je větší riziko postižení mimča než u mamiky která už rodila.

Pixel (St, 8. 7. 2009 - 09:07)

OL, držím palce!
Jardův názor taky nechápu.

Derby (St, 8. 7. 2009 - 09:07)

Jardo, páté díte po čtyřicítce bys doporučil, a první ne? Co je to za nesmysl?

Ol. (St, 8. 7. 2009 - 09:07)

Tak vám píši co se mi přihodilo!Včera jsem se vrátila z nemocnice.Před tydnem jsem psala že jsem spontánně potratila,a pozdě večer jsem začala šíleně krvácet,tak že mě odvezla RZS...Při následným vyšetření dr. zjistila že je tam ještě jeden plod,a v pořádku!!!Neumíte si představit ten šok!!!Prý se to stává.Takže jsem doma,netrpím nevolnostma,ani chutěma,prostě uplně v pohodě,jen beru nějaký hormony,a železo,a uvidíme,Od začátku říkáme že to necháme na přírodě.Asi jsem nepotěšila takový ty rýpaly,a jakoby moralisty,ale jinak děkuji za podporu!!!

Jarda (Pá, 3. 7. 2009 - 18:07)

Ještě k otázce: páté dítě po čtyřicítce to beru. První díte po čtyřicítce - to bych nedoporučoval.

Jarda (Pá, 3. 7. 2009 - 18:07)

Teda Zuzko, jste světice,vás by měli kanonizovat. Když bílý a poctivě se prací živící pár vychová dnes 5 dětí tak já smekám.

Zuzka (Pá, 3. 7. 2009 - 17:07)

Pro OL.Už hodně dlouho jsem tady na forum nezavítala.A jsem docela v šoku.Každá žena se přeci může rozhodnout kolik dětí a kdy si je pořídí.Ja mám 42let mám dceru 21 která čeká miminko a pak syna na vysoké,dalšího na průmyslovce a nejmladší jde do devítky. A právě čekáme páte dítě.Jsme na toto dítě pyšní stejně jako na všechny předchozí.Je stupidní říkat,že že hodně dětí je otázka socialních případů. Nikdy jsem nedostala na děti jedinou socialní dávku.Oba s mužem pracujeme a pomohli jsme nejstarší vybavit byt a synům postavit podkrovní byty.Máme obyčejné zaměstnání žádné manažerské super platy. Děti buď chci a jsem schopna a ochotna se postarat,nebo jsou třeba zdravotní důvody kdy to už nejde,nebo kdy to vůbec nejde.Jsou lidé kteří prostě nemají cit na děti a život si zařídí bez nich ke své spokojenosti.Ať si každý nechá to své,proč někoho pomlouvat a ponižovat ,jen proto,že chce děti.Za posledni léta jsem čtyřikrát potratila,než se nám to teď povedlo.Je nám s dětmi dobře a jim s námi asi taky jinak by se k nám tak hezky nechovali.Děvčata která o dítě stojíte nezoufejte i když se to zdá beznadějné.Každý má právo vybrat si životní dráhu a je to jen jeho věc.Mám kamarádku,skvělá ženská i její muž děti nemají,protože nechtěli. Rádi přijedou s našimi dětmi si bezva rozumí a neodsuzují nás ani mi je. Každý máme to své co nám vyhovuje.

Návštěvník (Pá, 3. 7. 2009 - 09:07)

Pokud bych už měla děti,tak po 40 letech,bych těhotenství neriskovala.
Bála bych se toho,že by mohlo být postižené,nebo bych ho nemusela vychovat.
U žen je to maximálně do té pětatřicítky.
Taky nemám už takový elán,abych dala děcku vše potřebné.

Milan (Pá, 3. 7. 2009 - 08:07)

Možná hňup ale který rozhodně ví co se semenem a né jako podobné socky jako ty.

Návštěvník (Pá, 3. 7. 2009 - 07:07)

milana, milane, co tebe vede zapojovat se do téhle diskuze? aby sis jen rejpul?není tohle úchylka?lepší mít hodně dětí a řádně je vychovat, než jeden zamindrákovanej hňup který, který onanuje při videu

Milan (Čt, 2. 7. 2009 - 21:07)

Ty svoje názory si nech - stejně si myslím, že tolik dětí zavání sockama...

Návštěvník (Čt, 2. 7. 2009 - 15:07)

to si ale napsala ty, tak se z toho nevykrucuj, nemáš právo někoho urážet, jo byla z toho v šoku a taky psala, že jak se moc těšili a jak ji to mrzí, že to tak dopadlo

Reklama

Přidat komentář