Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Návštěvník (Út, 10. 3. 2009 - 16:03)

Náhodou 13.51.23 příjemně vyvedený příspěvek, který alespoň něco sdělil a ne jako jako Marie "vzdělil" - protože toto není překlep ale známka inteligence rádoby inteligentně radících a moudrých.

Petr (Út, 10. 3. 2009 - 15:03)

mám pocit,že příspěvek =?´=13:51:23 vyťukala
bachařka nějakým bičíkem

Burger (Út, 10. 3. 2009 - 15:03)

Iveto, to spíš nebudou žádný matky, ale pár prudičů, co otravují na všech tématech.
Těch mamin, co tu sdělují svoje zkušenosti, je tu pramálo.

Iveta (Út, 10. 3. 2009 - 15:03)

...:)))!

Pokud jsem si všimla, tak šťavnatej slovník tu mají spíš mladší matky...

Rudla (Út, 10. 3. 2009 - 15:03)

Co takhle ,,zralejší maminy"?....:)))

? (Út, 10. 3. 2009 - 14:03)

Rudlo, tak vymysli lepší! Nenapadlo mě lepší pojmenování, sorry.

Rudla (Út, 10. 3. 2009 - 13:03)

,,Zastánkyně pozdních těhotenství"? Co je zas tohle za terminus technicus?

? (Út, 10. 3. 2009 - 13:03)

Marie, děvenka je tedy děsná urážka, zvlášť když se někdo projevuje hodně omezeně.:-)))Máš pravdu, měli bychom se odpoutat od takové přízemnosti a všichni mluvit způsobem, jaký používají některé zastánkyně pozdních těhotenství, aby ta diskuse za něco stála - viz : "Jdi do háje s takovýma řečma!", "Tak podívej se, ty inteligentní mladice....", "kráva" , "zamindrákovaná osoba".:-))) Klidně pokračuj po vzoru velkých slušných učitelek, když myslíš, že to je to pravé ořechové. Nebudu pak "urážet" děvenkami, zkusím vymyslet něco adekvátnějšího.:-)
Jak vidno, i na nadávky je pohled jednotlivců hodně rozdílný aneb proč se nevracet zpět, byť úplně zbytečně.....?
Co takhle "vzdělit" něco konkrétního, Marie?;-)

Marie (Út, 10. 3. 2009 - 12:03)

Nechci mluvit jménem nějaké skupiny.Ráda bych však chtěla napsat k některým příspěvkům,že nejde o propagaci těhotenstvích po čtyřicítce.
Ale chtěly bychom si vzdělit pocity,strasti a radosti z této události.Samozřejmě to může být pro mnohé ženy /které se "rozhodují")takovým náhledem,co mohou čekat.Sama bych to uvítala.Ovšem těžko bude přispívat do této diskuze někdo,když je označován "děvenkou" atd.To není diskuze.To je přízemnost.
Vím ,že tomu nelze zabránit,ale nemohla jsem odolat se s tímto svěřit.

Pěnkava (Út, 10. 3. 2009 - 11:03)

Heleno, Berane a spol., nikdo tady nepropaguje rodičovstvá sotva zletilých, dobrá je zlatá střední cesta.

Beran (Út, 10. 3. 2009 - 11:03)

Pozici ,,starších rodičů" neznám, ale můžu tady napsat, jaký jsem měl já pocity, když na mě ( šestiletýho) moji pětadvacetiletí rodiče neměli moc často čas a náladu, protože mě neplánovali a zřejmě na mě nebyl nikdo zvědavej...( dodneška mám ten dojem, ikdyž, třeba jim křivdím).
Ale stálo to za pěkný ...!

Helena (Út, 10. 3. 2009 - 11:03)

Konecne trochu slusne, neutocici prispevky. Diky Frantisko.
Procitala jsem celou tuhle diskuzi, chapu zastance i odpurce. Presto bych tehotenstvi po ctyricitce neodsuzovala. Vite, moc mladi rodicove mi taky nepripadaji jako extra vyhra. Casto totiz nemaji chut a vuli se diteti venovat tolik, jako ti starsi. Ja tedy kolem sebe nevidim zadne mlade rodice, kteri by si s detmi hrali apod... Makaji,aby meli z ceho zivit a satit deti. Starsi rodic jiz ma vybudovane zazemi a hlavne - kdyz ma dite, byva chtene ( vetsinou vymodlene)! Druha vec je,ze se nemusi takovy rodic dozit plne dospelosti ditete.A to problem je.Chce to dobre promyslet a mit nekoho blizkeho,kdo je ochoten se o dite dal postarat.

Františka (Út, 10. 3. 2009 - 11:03)

Ahoj všichni ! Nevím, proč odsuzovat někoho jen proto, v kolika letech si pořídí dítě... Vždyť některá žena se třeba dlouho léčí a otěhotní opravdu až kolem té čtyřicítky. Těm párům, kteří se s těmito potížemi setkaly, moc držím palce a nechápu, proč se tu do nich ještě strefovat, nemají to lehké...

Pavlína (Út, 10. 3. 2009 - 11:03)

Je zajímavý, jak každej ví, co přesně by měl udělat ten druhej, a co by neměl...
Ať tu radši doporučujou (nebo nedoporučujou) pozdní těhotenství jen ty, které to samy zkusily, nebude to tak lepší?

? (Út, 10. 3. 2009 - 10:03)

44, to už jsi psala. S potratem nemůžu říct nikdy, protože jsem naštěstí takové rozhodnutí nemusela zvažovat. Jinak to mám stejné.
Líbí se mi, jak píšeš, co má tvůj synek po otci. Jen naivky se domnívají, že vlastnosti - povaha se dají změnit výchovou.
Ty to zvládneš. Jsi pohodářka, rozumná, a máš zkušenosti. A stejně nic jiného nezbývá, než vydržet.:-))

jsem 44 (Po, 9. 3. 2009 - 08:03)

? pokud se ptáš na mně, kam jsem se poděla, tak já jsem zde stále, jen si tak čtu.......nemá smysl skoro na nic reagovat, každý si to udělá, jak chce a jak to cítí. Já kdybych zpětně byla v situaci, že bych náhodou ve čtyřiceti otěhotněla, tak by mně žádná diskuze nerozhodila a dítě bych si samozřejmě zase nechala.......ale nikdy bych nešla do pozdního těhotenství plánovitě a nedej bože umělou cestou.....pokud bych už děti měla.....u prvorodičky je to něco jiného. Ale taky bych nikdy dítě nepotratila, pokud by to příroda nezařídila sama, takže bych do toho šla znovu, protože tím, že to bylo normální cestou, tak jsem neměla žádná rizika ani omezení a to, že jsem nakonec zůstala s klukem sama, toho taky nelituji. Nakonec jsem si našla přítele, který pokud spolu zůstaneme i nadále, tak mi syna pomůže vychovat. Mám už dvě dospělé děti a obě jsem dá se říct vychovávala sama a jsou to slušní lidé. Myslím, že tím, že jsem taková, jaká jsem a jak přistupuji k životu, jsou ony v pohodě. Otázka je, jestli se mi takto povede vychovat i toho malýho, je tvrdohlavý po otci a někdy mě přivádí k šílenství, jenže já jsem víc parťák než rodič, takže to zvládáme zatím vcelku dobře. Nemusím se totiž už o nikoho starat, jen o něj a i když musím chodit do práce, tak to takový zápřah není, mohlo by být hůř :)) Ale jasně, že nevím, jak to zvládneme v budoucnu.....můžu jen doufat, že vydržím.

? (Po, 9. 3. 2009 - 08:03)

Jarko a dito, vy byste rády slušně diskutovaly? - tak si to po sobě přečtěte! A nebo spíš vy dvě jste jen ta jedna?:-)))
Omezená Jarko, tys toho ještě moc neviděla a o životě toho zase tolik nevíš, podle toho co píšeš. A ty, sprostá dito, do krav si nadávej někomu jinýmu.:-(
Spojovat si, že když někdo napíše něco proti pozdnímu těhotenství s tím, že nepřeje krásné, zdravé a chytré děti, mohou jen hodně velká trdla!!!

Kam ses poděla, 44? Jak se ti daří?;-)

Nejsou tu někde starší maminky (nad 50, 60) s většími dětmi (puberťáky, dospívajícími), které mohou napsat své zkušenosti? Nebo takové, které mohou porovnávat jaká je výchova většího dítěte v mladším věku a pak ve starším?

Martina (Ne, 8. 3. 2009 - 21:03)

A ozvala se potrefená kráva. Nikomu tady ty zmetku psychologickej nemusíš nadávat. Já žiju již přes dvacet let v naprosto spokojeném manželství - tak neměj péči. A svoje jméno používám už čtyřicet let.

dita (Ne, 8. 3. 2009 - 19:03)

Zdeno, vždyť se podepiš, už jsi psala pod tolika jmény i anonymně.Jarko, hodně štěstí a nic si nedělejte z té krávy, vždyť to všechno píše jedna zamindrákovaná osoba, které chybí chlap

??? (So, 7. 3. 2009 - 17:03)

Taky jsem se na ten příspěvek na diskusi život seniora dívala - no moc povzbudivé čtení to nebylo. Hlavně by to asi neměla číst paní Jarka - i když ona už zde skončila, jak napsala - aby to s ní nešlehlo.

Reklama

Přidat komentář