Reklama

Panická porucha 3

Judita (So, 13. 8. 2005 - 22:08)

Tryptofan je aminokyselina, kterou v podtatě naše tělo tvoří ve dvanáctníku a plní mnoho důležitých fukcí. Kromě jiného se dále štěpí na koenzymy, další aminokyseliny a na serotonin, který má význam pro celkové duševní a náladové rozpoložení.Pokud je v těle nějak porouchána přirozená tvorba těchto látek, pak je řešení užívat antidepresiva. Podání tryptofanu v tabletách, které se dají koupit bez předpisu (je to potravinový doplněk) má údajně nahradit funkci některých antidepresiv. Má snížit vnitřní napětí, neklid a úzkost, zlepšit kvalitu spánku a snížit nutkání ke kouření. Nesmí se užívat pokud jsou brána AD.Nemám s ním zatím zkušenosti, chci to vyzkoušet.Miloši, nevím jestli mi to ušlo, ale jaké jsi užíval dosud léky, vyzkoušel jsi různá AD? Když jsi byl hospitalizován, co jsi tam užíval kromě Neurolu? Řekli ti také nějakou diagnózu? A teď jsi teda na neschopence (nebo v důchodu)?Anie, promiň jak jsem to spletla, snad se tedy ozve se svými zkušenostmi Ája.

Katarína (So, 13. 8. 2005 - 22:08)

Pajka dík, beriem na vedomie ...

Pajka (So, 13. 8. 2005 - 22:08)

Evi z Krk, drž se!!! Budu na Tebe myslet...

Helík (So, 13. 8. 2005 - 22:08)

Tryptofan je na dobré spaní. Myslím, že se dá koupit i bez předpisu.

Eva z Krk (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj holcicky moje.Tak mam vsechno hotovy, zabaleny a snazim se nemyslet na pristi dny.Ale podvedomi pracuje.Jeste jednou vam vsem dekuju za podporu, s Rokytkou jsme domluveny, kdo jste z Prahy a budete mit chvilku, hrozne rada vas uvidim.Tak si na me v pondeli vzpomente a drzte palce.Bude se me po vas styskat.Ahoj holky i tobe Romane.

Pajka (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Miloši, snažím se žít aktivně, pozitivně, vážit si života v tom nejširším a vyhýbat se sebelítosti. Taky se snažím chovat tak, abych se mohla nez uzardění podívat na sebe do zrcadla a nedělat druhým to, co si nepřeji, aby oni dělali mně...

milos (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Muzete mi nekdo napsat,co je to tryptofan a na co se predepisuje??? jake mate s nim zkusenosti?? nebo jake leky vam vsem pomahaji?? Dekuji za odpovedi... hezky vecer.Pajka:co delas ty cele dny,co zvladas,co ti najde,jak ti je??? Prosim napis mi...

Lenik (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

OK.Jinak si nemyslím, že lžeš.

MILOS (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

je mi trapne,asi si myslite,ze nepisu pravdu. snazim se neco delat,nekdy, ale za celych 10let jsem se necitil nikdy dobre,at jsem delal cokoli. je pravda,ze posledni roky uz nemam silu bojovat a uchylil jsem se temer vyhradne k lekum. Pajko promin mi... Vsem vam,kteri mi pisete strasne dekuji...

Lenik (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Hm, asi tomu nerozumím, tak radši nebudu komentovat.

Katarína (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Máte pravdu, je trošičku vzťahovačný, má to ale ťažké. Skúste si predstaviť svoj najhorší zážitok úzkosti a strachu a cítiť sa tak 24 hodín denne tých nekonečných 10 rokov. Je to proste prejav jeho zúfalstva a bezmocnosti. Jednoducho on to tak vidí a to mu asi nikto nevyvráti. Keď sa bude cítiť lepšie, určite si na to spomenie a bude sa to snažiť napraviť. (snáď?!)Miloši fakt v dobrom...

Pajka (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Miloši, výsměch není můj styl, není mi vidět do tváře, není slyšet tón hlasu, takže vše může být pochopeno jinak. Hodně slov jsme si vyměnili již loni v březnu na původním chatu PP. Možná, že už nemám, co říct.

Lenik (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Miloši, třeba to Pajka myslela úplně jinak - chodíš ven, zajdeš s kámošem posedět, s mamkou popovídáš, zahraješ fotbal... stíháš toho opravdu víc než já sama, i když tě to zatím netěší. Nejlíp ti to vysvětlí Pajka, jestli bude mít chuť. Víš, ono hodně zkresluje, když si lidé píšou - neslyšíš z toho tón a pak si vytváříš domněnky. A to jsi podle mě před chvílí udělal ty.

Anie (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Juditko, to si mě pleteš asi s Ájou, já se o Tryptofan pouze zajímala a stejně jsem utřela, protože beru AD.Konečně jsem doma z práce, první hodinka tam, nebyla zrovna příjemná, ale pak se to spravilo, naštěstí.Romane, děkuji za podporu:-) Já jdu ležet a podívat se v Tv na Fotr je lotr, protože je to sranda a hrozně se mi to líbilo, alespoň se odreaguju. Mějte se všichni moc hezky:-)

milos (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Leniku,jak to mam brat?? kdyz uz roky jen zeru leky,nehybu se..atd. to uz znas.............. Tak ,co tedy stiam??jak moc toho stiham??? MRZI ME TO..... ALE KASLU NA TO UZ,TO NIC NERESI...

Lenik (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Miloši, asi mi taky hrábne, když to tak čtu. Pajka to opravdu nemyslela ironicky. Ona by ti teď mohla napsat "Nebuď vztahovačný. Prosím."

MILOS (So, 13. 8. 2005 - 21:08)

Pajko nedelej si legraci. Nedelam nic,jsem doma na lekach,tak nech te ironie. Prosim. M.

Lenik (So, 13. 8. 2005 - 20:08)

Miloši, asi je to těžké, ale zkus si říkat kladné věci, ne záporné. Jsi hodně velký negativista, i když být pozitivní je pro tebe asi obtížné. Když si budeš říkat, že to nezvládneš, že jsi nanic a že na tomhle světě nemáš co dělat, akorát si to přivoláš a zhoršuješ si situaci. Zkus trochu obrátit!

Pajka (So, 13. 8. 2005 - 20:08)

Miloši, obdivuju, kolik toho stíháš... bez ironie!

Katarína (So, 13. 8. 2005 - 20:08)

Miloši Miloši ja už s teba kolabujem.:-)))))Pochybnosti, samé pochybnosti. Ale nevadí máme dosť času, pod?a mojich vedomostí a schopností sa budem snažiť aby som ti aspoň trošku pomohla poodhaliť tvoje vnútro a trošku sa v ňom zorientovať. Každá bytosť ma pochybnosti. Dôležitý je postoj ku nim, pretože môžu byt spojenés deštrukčným postojom, alebo s konštrukčným.Pochybnosti sú vlastne protiklady, ktoré sa nám vynárajú v procese rozmýš?ania, a protiklady musiaexistovať. Dokonalosť je vidite?ná len na pozadí nedokonalosti,...atd.Takže ak k tomu pristúpime rozumne a berieme to ako niečo, čo nám napomáha k h?adaniu, pochopeniu, potom je to konštrukčné.Ale ak to vnímame ako niečo, čo si zakazujeme, čo nás vyvádza z rovnováhy a mame tento postojv sebe zakorenený, tak okamžite, keď sa vynoria pochybnosti, tak nastáva deštrukčný proces.Najťažšie je stretnúť seba samého a zvládnuť to.Ale čo môžeme robiť (?), tak to je chápaním vyskladávať a vybudovávať pevné piliere v sebe, vidieť ich čím ďalej tým lepšie, aby sa mala myse? o čo oprieť (v stave núdze obzvlášť). Samozrejme pri dostatočnej disciplíne mysle. Ale tú treba tak isto neustále cvičiť.PS: nevešaj hlavu nikto nie je dokonalý, a prestaň si myslieť že tí druhí to vedia lepšie (možno ak tak maskovať svoju nevedomosť) A to že sa vedia pohybovať v tejto realite je len ilúzia ktorej uverili a preto nepochybujú (majú istotu vo svojej neistote)

Reklama

Přidat komentář