Reklama

Panická porucha 3

jindra (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj Romano,jasně že stalo!! Snaž si jich nevšímat, nic se nestane!! Mívám je někdy pořád, celej den, na Holteru jsem jich měla přes 60 za sebou, prý je to normální..Už se nenervuju, když otravují, na chvíli si lehnu, buď přejdou nebo ne, tak jdu zase normálně pokračovat v práci. Loni na dovče mě manžel přemluvil na celodenní výlet do Splitu, měla jsem je pořád!! Už jsem hledala, kde je nemocnice.. A při zpáteční cestě taky skoro furt, s vyjímkou asi dvou hodin, kdy jsem v autě usnula. Dneska tedy sem tam, ale zase je mi hnusně jinak, dělá to to počasí, otepluje se, ty změny jsou hnus.Mně kardiolog uklidnil, že jsou nezávažné, tak se tím už tolik nestresuju. Ovšem s přibývajícím věkem to bude asi horší, myslím tak třeba za 10 let..ty seš ještě hodně mladá, srdíčko máš zdravý, neboj se!!!Co kluci? Jsou v pořádku? Měj se a klid!!! Ahoj.

Ája (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Miloši těžko radit,když už jsi uběhl tolik let a vyzkoušel tolik léčby a možností.Kolik je ti let?Co bylo tvé povolání? Máš kromě psychických i nějaké fyzické příznaky? Co rodina, nemáš přítelkyni, manželku, děti..pro koho bys chtěl žít.Jaká AD bereš? Co na tvůj stav říká tvůj psychiatr?V takovém případě,když je mi nejhůř a říkám si,že takhle přece nemá msyl tady vůbec být si říkám, že stejně jednou umřít musím, tomu se nevyhnu,tak proč to dělat násilím.Co třeba nějaká radikální změna v tvém životě,pokud nemáš fyzická omezení? A víš co tento tvůj stav na začátku spustilo?nějaká událost??

Milos (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj Helíku, a co ty mas za obtize? bavi te aspon neco? ja uz 5let jen lezim,mama mi nosi jidlo az do postele... nejsem schopen zadneho pohybu,usmevu,napadu.... jén a jen sebevrazda. Co beres za leky? taky na hovno? ja uz jsem na 450mg Tritika a 10mg neurolu....fakt nevim kudy kam...nechci spat, nechci se probudit...jen uz abych chcipnul.ODKUD JSI?

Ája (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Ahojky večerně se hlásím,Helíku já práci teprve hledám, ale taky si myslím,že na asistentku vezmou radši SŠ z ekonomky nebo s praxí, než VŠ bez praxe. Ale já prostě na dělání kariéry nebo odpovědného a náročného místa nemám zdraví ani psychické ani už fyzické. Jindro, a co ti tvoji kluci proti tomu dělají,zjistili jim na imunologii něco??? Já už mám slítaných plno doktorů za ten rok a půl co mám potíže, jenže polovina z nich byla od PP, takže mi nic nenašli, prostě známé kolečko Ppáků po doktorech.Ale přece jen mám ted častěji nějaké virozy, záněty v krku a leze mi to často do uší a do dutin,ale ve výtěrech se nic nenašlo.Ted sem se o víkendu venku prochladila, je pravda že je fakt zima,kor na Vysočině, asi su ted náchylnější a stačí mě málo, protože ostatní sou v pohodě.Taky mývám stejný potíže jako tu popisovala Helča, a Miss, prostě únava, třesy, malátnost, bez nergie a chuti do života. Ono když už se tohle vleče měsíce,tak je to fakt naprd.Snažím se to doplnit vit.,minerály a potr.doplňky,ale asi to nestačí, zřejmě je v těle skrytej zánět či co. A k tomu se mě zanícujou střídavě jedna a druhá osmička a mám pod kostí takový váčky, tak sem se rozhodla,že na to trhání přece jen na podzim do nemocnice půjdu. Bude to sice hroznej očistec, a budu se bát, ale třeba mi to pak od něčeho pomůže.Ještě ten dotaz co tu byl na Karla, ne není lékař, ale je to moc moudrý a vzdělaný člověk.Romane,ty nejsi asi Roman z ČB,že?když to máš 30km do Brna? Nicméně přeju štatstnou cestu k moři. A jaké léky bereš,že ti to za 4 týdny tak pomohlo?

Helík (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj Miloši. No ráda bych ti poradila, ale bohužel...mohu jen konstatovat, že tvoje pocity zažívám taky...jsem zavřená doma (jelikož nezaměstnaná už 3 roky), myšlenky na sebevraždu jsou můj denní chléb, každý večer si ve vaně jezdím žiletkou po zápěstí...a nepřeji si nic jiného než mít od všech a od všeho pokoj.

MILOS (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

jenze ja uz vyzkousel vsechny leky,psychology,psychiatry, ustavy, leky, 9let jen lezim doma, uzavrenej, bohuzel uz tak 5 let nemuzu, chci rychlej konec... ja byl zvyklej zit, pracovat, smat se... ted 3let cumim do zdi,jim leky ktere nezabiraji a ja uz chci jen klid....Milos

Helík (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj Romane, těší mě :)Já myslím, že jsem se s tím asi už narodila... Když jsem byla malá, a máma mi řekla například že pojedeme k někomu na návštěvu, tak jsem vyváděla jako by mě měli sežrat vlci..:)No a maturita...tak to je též kapitolka...máma s babičkou mě nejdříve museli dotáhnout k lékařce, která mě nadopovala léky na uklidnění a pak se teprv mohla konat maturita..:)Zkoušky během studia na VŠ stylem: dvacetkrát jsem se přihlásila, dvacetkrát se šla škrtnout a nakonec je dělala napoprvé v poslední možný termín.Minulé pondělí jsem dostala Zoloft, ale v neděli jsem je přestala jíst, bylo mi po nich hrozně zle. Asi jsem to měla ještě vydržet, nevím. Zítra jdu k lékaři, tak bych byla raději, kdyby mi předepsal něco jiného.Mohli bychom si tykat?

Romana (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Jindro, představ si, že mám od včerejška ES, ale pořád -každých 5 minut.Jsem z toho už dost vynervovaná, stalo se Ti to někdy?

MILOS (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Pomozte mi prosim...

Dandy (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Miloši, je dobře, že jsi sem přišel. Já tě sice možná zklamu, protože zatím neumím poradit. Mám nějaké ty problémy teprve krátce, tak sama teprve hledám. Ale jsou tady strašně bezva lidičky, kteří Ti určitě poradí.Hlavně to nevzdávej!!!!

Dandy (St, 10. 8. 2005 - 21:08)

Ahoj Evi S., jojo cestovní horečka mě chytá...kdybych byla spoň normální:-) tak bych se tak nebála...Pozdravuj kočičku (nebo kocourka? teď si nemůžu uvědomit co jsi tam napsala). To máš aspoň příjemný relax:-) Já takhle občas blbnu se psem u našich, akorát mám alergii, tak se z toho pak zbytek dne vzpamatovávám:-(A s těma vysokoškolákama máš pravdu. Moje kolegyně je taky VŠ učitelka a dělá asistentku jako já (jen SŠ:-(.A taky děkuji, že na mě budeš myslet. Já už se teď těším až si vás pak počtu, jestli jste mi tu nezvlčili:-)))

Helík (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Evo S. Nejsem sice stará panna, ale jsem odhodlaná zůstat raději sama...:)))A co se týče té práce, tak to jsem si myslela taky, že se vysoká škola počítá, jenže to není tak úplně pravda. Ono do kanclu raději přijmou středoškoláka z ekonomky nebo středoškoláka s praxí, než někoho kdo má sice VŠ, ale mimo obor...Ale nevzdám se, budu hledat. Mým snem bylo pracovat v knihovně. Myslela jsem, že nebude problém se tam dostat právě proto, že mám VŠ. Ale omyl. V městské knihovně se mi ředitelka doslova vysmála do očí, co po ní jako chci s takovým vzděláním. V univerzitní knihovně si vzali životopis, ale řekli, že kromě mého životopisu tam mají 12 dalších, a všichni ostatní zájemci mají buď knihovnické vzdělání nebo filozofickou fakultu, takže stěrka. Ve vědecké knihovně totéž...:(

Dandy (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Romane, dík za info. Trochu mě to uklidnilo:-))) Snad to nějak přežiju. Nadopuju se Kinedrylem a probudím se až v Chorvatsku:-)))

,MILOS (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Ahoj vsem... nevim jestli mam panickou poruchu,mam deprese,sileny uzkosti, totalne bez energie, jen a jen myslenky na sebevrazdu. dela mi potize i zvladat zakladni hygienicke navyky. 9 let jim vsechny mozne leky,asi uz 25druhu neuroleptik, antidepresiv,benzodiazepinu, 10hospitalizovany na uzavrenych pavilonech psychiatrie,psychoterapie, skupinove i individualni... vse k nicemu. uz jsem vycerpal vsechno...je mi 24h.denne na sebevrazdu. ani usmev,ani minuta stesti, nemuzu komunikovat,nikam chodit. pritom jsem byl uspesnej profi.sportovec, 10x istr CR,druhej na svete, ale uz 9 let nechci zit. vse to zacalo urazem hlavy v 95roce. Hlava a mozek je bez nalezu... ja uz nevim jak dal....MOC VAS PROSIM O POMOC.....STRASNE MOC,PROSIM... MILOS

Roman (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

No to je tak. Loni by o bylo horší, protože těma jeli skoro všichni, ale letos tam jezí jen autobusy a ti co chtějí ušetřit za dálnici, takže tam bude minimální provoz a půjde to vpohodě. Já jsem těma jel autem před dvěma roky prvního srpna a v Německu zrovna začínaly dovolený a kolem Plitvických jezer jsme jeli cca deset km asi čtyři hodiny .... to byly nervy ... to je teď minulost co otevřeli tu dálnici. Navíc teď již sezóna pomalu končí. Myslím, že provoz bude minimální, cesta absolutně vpohodě. Manželka těma jela před měsícem taky autobusem a dobrý. -:)

Eva S. (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Ahojte, Dandy vidím, že už Tě chytá cestovní horečka!!! A taky máš obavy, že budeš mít bez nás absťák? No to my bez Tebe přece taky .... Zvládneš to a užiješ si perfektní dovolenou, uvidíš. My tady budeme na Tebe na dálku myslet.Helíku, no vidíš, jsi dobrá, že jsi zvládla procházku lesem! Že by Ti pomohla naše podpora na netu? A co to má být,že je Ti 29 let a jsi

Dandy (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

A to je horší nebo lepší? Ještě jsem tam nebyla:-((

Roman (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Velmi pravděpodobně tím tunelem a ani po dálnici autobusem nepojedete. Pro autobus jsou celkem vysoké poplatky a ty proto jezdí výhradně po "staré" tedy Plitvice, Knin, atd.

Dandy (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Jo, když to půjde tak sem určitě nakouknu a podám hlášení:-))) Docela mám z té cesty strach, jedem busem...tak se mi nelíbí být odkázána na řidiče, který zastaví podle rozpisu a ne podle potřeby:-(No snad to zvládnu. Četla jsem, že u toho posl. tunelu na dálnici jsou 10km fronty:-(((

Roman (St, 10. 8. 2005 - 20:08)

Budeš-li tam mít čas a inet, napiš jaká byla cesta. Dík.

Reklama

Přidat komentář