Reklama

Panická porucha 3

Pajka (St, 3. 8. 2005 - 19:08)

Leníku, sedni nebo lehni si se zvýšenýma nohama, napij se - hodně tekutin, jestli Ti to půjde, vlažná sprcha by mohla pomoc anebo studený obklad na obličej nebo za krk a hlavně se přinuť dýchat do břicha, když to nepůjde, nasaď pytlík, protože možná úzkostí začneš hyperventilovat. Zavři oči, zkus myslet na něco hezkého, zkrotit ten strach, přeladit myšlenky, uvolnit napjaté svalstvo. Máš-li komu, pak si s někým zatelefonuj, to Tě donutí odpoutat od sebe pozornost anebo nemáš-li zkus třeba jako smsku napsat-popsat, co a jak Ti je atřeba ji nikomu nepošli, jenom ulož, ale přeladíš se, uvidíš.

Lenik (St, 3. 8. 2005 - 19:08)

Hrozně špatně se mi dýchá a motá se mi hlava. Co mám dělat?

Romana (St, 3. 8. 2005 - 19:08)

My jsme se před chvílí vrátili z chirurgie. Můj brácha byl s klukama venku a hráli fotbal, Tomášek spadnul tak nešťastně, že spadnul čelem rovnou na beton.Tekla mu krev, velká boule a díra v hlavě. Nakonec mu to nešili, tak má na tom několik stahovacích náplastí. Ještě se z toho klepu.

Miss (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

CO SI MYSLITE KTORY LIEK JE NAJLEPSI NA PANIKU? mi pripada blbe že zas budem nieco menit:((ak toto nebude dobre

Miss (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Pajka fakt neviem co si mam o tom mysliet, presla som už z Paroxetinu na Moclobemid, ten sa mi zdal fajn asi cca týžden bolo dobre a zas zle, neviem co to je možno fakt umieram a ja si to pletiem s panikou:( Obmedzuje ma to strasne som na dne z tých stavov, chcem byt zdrava

Miss (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Sofi citala som tvoj prispevok aj tu aj na chate strach zo samoty, kde pises že medzi panikarov nepatris lebo ty nemas ataky, ja tiež trpím nocnými desy + panika, tiež si s tým neviem rady ked sa v noci zobudim neviem chvilu kde som, čo som, pripadam si akokeby som bola v tu chvilu v inom svete. Treba to liecit, aj ked niekedy mam pocit že sa už neda pomoct:(ale stale je lepsie sa poradit s odborníkom ako sa trapit sama a neodborne:)len jedna vec mi nejde do hlavy prečo, som nočne desy nemala "iba" denne paniky a potom sa to vymenilo mam krute noci..fakt ja som pred tým nepoznala strach cca pred mesiacom pri navsteve psychiatra a psychologa som este v dotazniku uviedla že strach nemam a zrazu bláznim každu noc fnuuk

Pajka (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Miss, s tym Lenikom si si to akosi domotala. zle si citala alebo co. Jej expriatel si zela vratit niektore veci, po 2 rokoch a okrem teho Lenik ziarli na svojho sucasneho, ale jeho ex nic nechce. Ani po nom ani po nej. :)Nepacia sa mi tie Tvoje stavy. Netrvaju ako reakcia na AD pridlho? Mala by si citit ulavu a Ty tu opakovane popisujes ataky, dokonca zo spanku uprostred noci. Priznavam sa, ze som srab a nevydrzala bysom to. Poslala by ich do kanalu alebo kosa, ale nik a nic by ma nedonutilo ich brat. Kto alebo co mi provokuje ataky, to je automaticky moj nepriatel. K nicomu Ta nenavadzam, ale nieco s tym uz urob, ved Ta to evidentne obmedzuje v normalnom zivote.Ájo, prostředí chaloupky je tak idylicky popsáno, že bych se tam hned rozjela. Kde je tak krásně?

Lenik (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Kamčo, kromě pondělí snad kdykoli ve všední dny. V pondělí jedu k holiči. Možná mi do toho vleze ještě pohovor na novou práci, ale to bych ti včas řekla.

Kamča (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Ahojík kamarádi...zdravím všechny nově příchozí - Sofi a wool. Bohužel nestíhám číst, protože za chvíli zas letím. Dneska a zítra jdu do pekárny už asi naposledy, protože jak jsem měla ještě jít, tak tam mám příjmačky, takže už nepůjdu, hurááááá :-))) takže i Živohošť bych možná stihla, i když to neslibuju. Jak jsem psala, sama rozhodně nepojedu, musela bych se ve vlaku k někomu přifařit :-))) Zítra už musím pomalu začít balit na dovču, teda já se tak těším :-) Leníku, kdy budeš mít na mě čas příští týden???

Miss (St, 3. 8. 2005 - 16:08)

Ahojte,som tu len tak nakrátko, ani nemam cas to vsetko citat, Lenik co nieco si narokuje niekot priatelova ex?co sa bludy prefackat a da pokoj:))žiarlivost dokaže rozhodit to hej, ale ber to tak, že nie on čumí, ale ona, tiež ma vytača ked sa nejaka ženska plazi za tým mojim, ako ta jeho vzdialena sesternica sa isla pokakat z neho, musime sa naucit jednoducho povzniest nad niektore veci, beriem to tak, že mna sa každý den pokusa niekto zbalit, alebo sa snaži flirtovat určite to nie je ani moju milaškovi prijemne, musime to brat tak že nežijeme v skle, sme pristupní aj iným ludom ktorým sa pacime, urcite sa aj ty pacis iným chlapom a tiež to musi stravit.Je mi hrozne zle na žaludok, neviem ci to je neuroza alebo nieco ine, ale od soboty žaludok na mraky, nic nedokažem zjest a nechuti mi, podla mna to mam z toho že neviem spavat proste sa pravidelne v noci zobudim s príšerným neopodstatneným strachom, neviem sa nadýchnut, mam pocit že sa každu chvilu zblaznim, je to priserne nikdy predtým sa mi to nestavalo, deje sa mi to odkedy beriem AD a lexaurin už som aj rozmýslala ci si telo tak nekompenzuje nedostatok pp, ked teraz vlastne cez den trosku ustupili, je to velmi vycerpavajuce pretože sa v noci budim a aj hodinu som hore a mam pocit že umriem..nevladzem:(taka vyklepana som rano vstala skoro som sa v elektricke pozvracala a zle mi je doteraz.este Lenik fotky som dala urobit dnes urobia mi ich za cca 350sk, teoreticky zajtra ti poslem ak bude vsetko ok. Zajtra sa s mamou chceme pofotit trosku vonku tak potom aj tie.

Eva S. (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

Ájo,díky za objasnění pp a alternativní medicíny,když něco budeme chtít vědět,obrátíme se na Tebe jako na odborníka.Měj se pěkně a užívej si na chaloupce!!!

wool (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

Zdravim vsechny, chci se zeptat esli ma nekdo zkusenosti s TRYPTOFANEM na PP.

Lenik (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

Já vím, on mi přítel sám říká, že kdyby o mě neměl zájem, tak za mnou nebude ani jezdit. A je tu obden. Ale jaksi mi ta blízkost chybí a nechci se vnucovat. Akorát se víc stáhne do ulity a je to horší.

Nika (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

aHOJKY LIDIČKYpředně děkuju za podporu, dneska je mi celkem fajn, ani slabost se neobjevila....zatim. Ditko, já se kolikrát rozbrečím sama jakýmsi zoufalstvím, přitom ani nevím proč. Ale to co prožíváš může bát rozhodně počasím, snižováním, všechno dohromady udělá své. Já vím, jak mi je na prd, když se mění jen počasí. Do toho Červenej prapor...a už to jede.Leníku naprosto souhlasím s Pajkou a ostatními, hlavně s tím, že on to sice koupil, na drouhou stranu žil u tebe zadara - já bych řekla, že jste si kvit a mělo by to zůstat tak jak to je. A s tím že tě přítel po 2 letech nelíbá - my jsme spolu 5 let a asi před rokem jsem řešila stejný problém, ale nakonec jsem si řekla, že nemá cenu se tím zabývat, vím, že mě má rád, tak už z toho nedělám vědu. Al emusím se přiznat, že mě to štvalo a moc, a kiolikrát mi to chytne i dnes.Romane fandím ti, tohle téma mě zajímá a nechápu, jak z to ho policajti a vůbec všichni dělají takové haló. Držím pěsti a myslím tam na Vás.Kamčo v pekárně vydrž, třeba kdybys tam pak nešla tak si jednou budeš vyčítat, že sis mohla vydělat víc a neudělala to. Jo Dandy, teda ten sloh je výbornej, ale jestli to psalo dítě v 6. třídě samo, tak má neskutečnej talent:-))))Slohy byly moje oblíbený, ale tohle je fakt paráda. navíc bohužel pravdivá.No nic mějte se, jdu vyzkoušet klávesy, jestli ještě neztratily zvuk, moc na ně teě nehraju.

Ája (St, 3. 8. 2005 - 15:08)

Pajko ty máš dneska teda příspěvky hezky k počtení,jaks tu kamarádku PP hezky vylíčila, četlo se mi to jak po másle..fakt:-))Leníku, takový stavy mám taky, že přítel mě nelíbá sám od sebe,neobejme, nevezme za ruku.. všechno musím já. Jednu dobu mě to dost trápilo,ale ted už to nějak neřeším.Jo a ještě s těmi spotřebiči, on má někde papír,že ty věci patří jemu? Pajka ti to hezky napsala,jak to máš udělat, bud taky trochu neslušná a na druhou stranu ráda,že s takovým sobcem už nejsi ve vztahu.A ještě k tomu penzionu v Jeseníku sem na 100pro pro něj. Hrozně se mi tam o dovolené líbilo a jela bych zas, akorát by to musel někdo zainvestovat:-)Ditko, já souhlasím s Pajkou,že tu péči možná moc přeháníš,zkus se na některý věci vybodnout. A další věc, myslímn,že s tou štítnou žlázou by ty stavy mohly dost souviset,i ta nerovnáha Ca-Mg. On ti to sice endokrinolog nepřizná,ale je to pravda,plus u tebe k tomu ty AD. A co ty masáže,aby tě uvolnily,už na ně nemůžeš chodit?Dandy, tohle já bytostně nesnáším,když mi někdo ted řekne od dob PP,že sem bledá..hned se začnu pozorovat a mít strach jestli nepřijde nějaká slabost a psychika udělá svoje...Ještě ste se holky ptaly na tu alternativní medicínu.No tím sem myslela všechny přírodní metody léčby, které nepropaguje klasická medicína. Plus zdravá výživa jak sme to tu stokrát probírali s Karlem. kdo nevíte o co jde, nejvíce je to rozebráno na PP2.A ono to fakt fubguje,když se to snažím dodržovat je PP v útlumu. Tzn. bylinky,homeopatie, aromaterapie,výživa,doplnky stravy,vitaminy,minerály,enzymy...ted mě to všechno nenapadá,ale můžem to rozebrat.Ted sem například byla v Praze na irisdiagnostice, to je diagnoza z vyfocenýho oka, ale výsedky budu mít až za dva týdny,tak vám dám pak vědět jestli to k něčemu bylo. Kdo by chtěl něco o tom a holistické výživě, bylo to na www.navratkezdravi.czOno ale některý ty věci jsou dost finančně náročný,takže si člověk musí vybírat, co zkusí. Už sem taky opatrnější na různý šarlatány a zázračný léky než dřív.Nejdůležitější je být v klidu,což je taky možná věc která mě ted zklidnila PP,že se nemusím z ničeho stresovat a jen už měsíc a půl odpočívám po dokončení školy,tak proto je mi asi celkem dobře.Ale kdybych měla zvládat ty pracovní stresy nebo dítě a domácnost asi by se to taky zas rozjelo, a právě toho se bojím ted při hledání té práce,že to prostě nebudu zvládat a zase z toho bude PP Rychlík Eurocity....hi,hi.No nic naplat věčně mě živit nebudou..Tak já vás ted zase na 4 dny opustím, jedu zase ráno na chalopku,ptž táta má dovču tak toho musím využít, je mi tam fakt skvělě, rochním se tam v zahradě,zalívám,přistřihuju,suším bylinky a koukám jak všechno roste, kvetou bylinky a na nich spousta včeliček, sem podřená od ostružin,(byla velká úroda),ale pak si je vychutnávám v Hollandii s milionem Lactobacillů krásně fialový a vychlazený, ráno vstávám s černým čajem s čerstvými lístky máty.. koupu se ve slunečním žáru a koukám na mraky,páč bazén nemáme:-(, ale jinak je to prostě pohoda. Tohle sem napsala,jenom proto abych taky napsala něco poeticky pozitivního. Měj te se krásně a bez atak......Ája

Lenik (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

Tak to nevím, jestli si toho štěstí dokážu vážit, když si přečteš to o té mé žárlivosti. Už se vůbec po těch dvou letech nelíbáme. Sice se vídáme obden, ale i tak pořád něco řeším. Ani mě sám od sebe nevezme za ruku. Jenže ho mám moc ráda a nechci mu nic vyčítat. Už jsem to řešila mockrát a už ho tím fakt nechci trápit.

Pajka (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

Dito, máš už hotové testy, které sis nechávala dělat, tedy myslím, že se nemýlím, že šlo o Tebe...?Mě takové stavy sekundovky dokáží taky hezky rozhodit a zlabilnit.Všechno, co uvádíš hraje roli. AD i protiúzkostné léky tlak snižují, PMS dokáže negativní divy a počasí je dnes tlakově krutě rozhoupané. Pokus se uklidnit, najít polohu, která Ti vyhovuje, všímám si, že věnuješ domácnosti přemíru pozornosti, takový rozjetý vlak, znám to. Jak relaxuješ? Jsem teď v podobných stavech, protože pořád jedu, v práci, doma, pořád něco nestíhám, něco splním a hned se vrhám na další činnost, už ani číst banální časopisy nejsem schopná, pulzuje mi psychika a nemůžu zastavit. Musím pomalu brzdit nebo by mě zachvátila kamarádka PP. Ona mě takovou zbožňuje, pak mě objímá a nechce pustit a že dokáže stisknout! Mě ovšem její láska likviduje, takže zpomal!!! Jsi určitě dobrá hospodyňka, vynikající kuchařinka i maminka, ale mysli taky na sebe.

Pajka (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

Podle toho, co píšeš, nejsi v situaci, kdy by sis mohla dovolit velkorysost a mávnout nade vším rukou. Pokud neneslas náklady na bydlení, pak Tvoji rodiče, ale rozhodně ne on a spotřebovával taky el.energii, vodu, energii na vytápění, amortizace, nulový nájem (normálně stojí bydlení na privátě na osobu kolem 2 tisíc/měs, zkus si vynásobit počtem společných měsíců, možná budeš překvapena částkou) to vše zákon řeší, studentka nestudentka, byl to dar-náklady Tvých rodičů. Soud by je jistě uznal. Nakonec, jaká je dnes cena těch spotřebičů? Předpokládám, že jste si je nepořizovali na rozloučenou. Bez mrazáku, konvice i mikrovlnky dokážeš žít, konvice dnes stojí pár stovek, mikrovlnky totéž. Jediné, co bych postrádala, je lednice, ostatní lze nahradit. Mražené věci můžeš mít v mrazáku rodičů. Dřív si do nich dělali lidi zásoby, dnes, kdy je trh přesycen všemožnými výrobky, preferují se čerstvé nebo chlazené potraviny a čerstvá zelenina a ovoce jsou na trhu po celý rok, ztratil mrazák na významu. Klidně mu ho vrať, možná mu ochladí rozbouřenou horkou hlavu. Vždyť mu ty věci akorát zaberou místo anebo způsobí starosti s jejich prodejem. Má-li slušný příjem, může si koupit nové, o generaci vývojově lepší, tedy i ekonomičtější. Zkus si tu situaci nakonec i vychutnat a nenechat ho dostat se Ti příliš pod kůži. Pozitivní zpráva je, že s takovým skrblíkem už nemusíš žít a neztratilas společným soužitím víc, než tohle.Vyúčtuj mu nájemné, lépe Tvoji rodiče a zaargumentuj stejně jako on, že to přece musel čekat. Možná Ti vyjde, že ještě dluží...Proč to nemáš stejné? Protože expřítel neměl kvality toho současného, máš důvod být šťastná!!!

sofi (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

dík Leni, jste tu moc fajn!

Lenik (St, 3. 8. 2005 - 14:08)

Pajko, to by asi nešlo. Když jsme spolu bydleli, byla jsem studentka a všechny ty spotřebiče nakoupil on - lednici, mrazák, mikrovlnku, rychlovarnou konvici. Taky nakupoval jídlo - o to jsem se ho ale neprosila. Kupoval zbytečně spciality a já bych klidně mohla jíst u rodičů, kteří bydlí se mnou v baráku. Jenže on tu se mnou zase bydlel v mém bytě zadarmo. Prý nemá pocit, že mi zůstal něco dlužen, že prostě jsme tehdy tak byli spokojení a že jsem musela čekat, že si jednoho dne ty spotřebiče odveze. Můj současný přítel své expřítelkyni zase koupil pěkný gauč za asi 15 tisíc. A taky si ho nenárokuje a říká, že už by mu to i bylo trapné. Proč to nemám stejné??? Jenže můj ex byl šílený lakomec. Když odcházel, z mrazáku si v igelitce odnesl maso i poslední kousky salámu, které si tam namrazil.

Reklama

Přidat komentář