Reklama

Panická porucha 3

Jiřina (Út, 2. 8. 2005 - 17:08)

Zdravím Všechny při úterku,dneska jsemse rozhodla bojovat s úzkostí a agorafobií a šla s malým a s pejskem na procházku celkem asi 10km/3hod/docela to šlo až nazpátek jsem měla opět tvarohové nohy a strach,že omdlím,ale neomdlela budu si brát s sebou víc pitího.Jinak se musím sama sobě smát já se den co den budím okolo 6.hodiny ráno a už prostě neusnu a to chodím spát tak o půlnoci.Prostě začnu přemýšlet a konec.

Pajka (Út, 2. 8. 2005 - 16:08)

Ájo, nanichodné=naničhodné, naničhodník=budižkničemu. Taková hra se slovíčky a bez interpunkce je to komické nic neříkají české slovo "na ni chodné"A máš pravdu, žebříček hodnot se po setkání s vážnou nemocí hodně přestaví.Dnes jsem bojovala v bazénu. Po sobotní atace jsem měla velkou úzkost tam znovu jít. Ale vydržela jsem, takže malé vítězství. U mě dominuje agorafobie, uvědomuju si to čím dál víc a myslím, že si často balancuju v generalizované úzkostné poruše. Po tolika letech ani není divu. A do toho se opět ozvala media :(Tož tak děcky, držte se a nepropadejte v ponurost a beznaděj. Léto máme všichni rádi, nicméně dává tělu, potažmo duši občas i slušně zabrat...

DITA (Út, 2. 8. 2005 - 16:08)

...chyby mi tu naskákaly díky dceři, která chce hrozně tukat taky... Když vstanu z polohy vsedě a vystoupím z auta...tam má být:-)

DITA (Út, 2. 8. 2005 - 16:08)

JANO, JÁ TO DOBŘE ZNÁM, KDYŽ VSTANU NEBO VYSTOUOHO I VYSTOUPÍM Z AUTA, TLAK ZA KRKEM A NĚKDY JE Z TOHO I EXTRASYSTOLA- arytmie. Jestli jsi i latentní tetanik , bude to jen nějaký tetanický flirt. Neboj, od Pp ani ničeho jiného to není. Jen ztuhlá krční páteř, to je taky čaasté i u mě.Nestíhám opět a nečtu všecno, letím ven, papa všem !!!!!!!!!

Kamča (Út, 2. 8. 2005 - 16:08)

Ahojík kamarádi...teda já jsem tak líná vždycky když chodím do pekárny. Celý dny jen prospím. Jsem zvědavá, jak to zítra udělám, když musím jet ráno po 7 do školy s přihláškama. Vrátím se v 10 a zas asi zalehnu :-) Dneska mi mamka děsně vyčetla, že pořád chrápu. Ona že vyleze a má vypraný záclony a umytý okna, jenže já za to nemůžu. Kdybych nespala, byla bych v pekárně nepoužitelná. Chjo, mně se ten tejden pak už nebude chtít. No, jdu se zas chystat :-( tak ahoj

Lenik (Út, 2. 8. 2005 - 15:08)

Zkus si dát půlku Lexaurinu, já to taky tak dělám. A natáhni se na rovnou zem, ať se srovnáš. Znám to a takhle s tím osobně bojuju.

Jana (Út, 2. 8. 2005 - 15:08)

Ahojte,tak jsem dorazila z dovolené,cesta autem byla solidní,ale při pobytu tam jsem měla po dlouhé době divé tlaky v záhlaví.Takové pnutí jako bych měla hlavu ve svěráku.i teď mě to drží.Ani defobin nepomáhá,přece nepoletím k psychiatrovi.Máte někdo také takové problémy spojené s P.P.,nebo se mi zase děje něco nekalého?Mimochodem v Chorvacku je draho a čechy berou na hůl.alespoň tam kde jsme byli.

jindra (Út, 2. 8. 2005 - 13:08)

Asi to nemáme jednoduché ani jedna strana, ani mámy, ani dospělé děti..Taky mám pocit, že nedělají vůbec nic, ale když se zamyslím hlouběji, občas něco přece jen udělají - zajedou nakoupit, posekají zahradu, tak jim asi někdy křivdím:-((.

Ája (Út, 2. 8. 2005 - 12:08)

Jindro děkuju za vysvětlení.No vidíš a já mám pocit,že mámě dost s domácností pomáhám,ale zase se se mnou zlobí asi psychicky, a taky to není moc vidět protože ona celý týden pracuje od rána do večera a dom přijde za tmy,takže mě hubuje a přiděluje práci přes den po telefonu:-))

Ája (Út, 2. 8. 2005 - 12:08)

Evinko díky,já to vím, ale dyž mě takovýhle zprávy vždycky srazí k zemi,ale potom možná posunou v životě o kousek dál...Jen mě tu vyděsilo jak tu píše Pajka i Miss,s tím.."mam starch že mi rupne v hlave a urobim to aj ked nechcem"... no tohle se mi fakt už několikrát stalo, zrovna minulej týden u toho metra jak tam, vždycky tak rychle přihrčí ten vlak,tak mě tohle napadlo, a ještě mě něco podobnýho napadlo při prohlídce v jeskyni na dovolené...tak to sem na hlavu.Miss bohužel mě v nejtěžších chvílích napadají přesně věci co popisuješ v posledním odstavci, jako že je mi teprve 23(4),nemám děti, práci, bydlení..prostě zařízený život a k tomu často fyzický a psychický stav na posrání, s prominutím, takže jediná moje rada je, užívat si toho lepšího,když to je, a na ten život takhle nepomýšlet, páč to bychom se z toho už dočista zbláznily.Musíme začít postupně. Já se snažím dát do pořádku a to zejména alternativní medicínou, a pomalu začnu něco dělat s tou prací, ať sem konečně trochu soběstačná, protože už na mě hučí zpravazleva,že nic nedělám.TAK JÁ JDU NA TO.....

jindra (Út, 2. 8. 2005 - 12:08)

Ahoj ÁJO!!!Já ti to slovo vysvětlím - "nanichodné" je Slovensky "ničhodné", v souvislosti s dětmi - děti ničeho hodné:-)))))). Rozumíš???Probírali jsme tady trochu, jak nám dospělé děti nepomáhají...Jo, jo..my jsme zase nechápající mámy, které nemáme pro ty své broučky pochopení:-))))No, Miss, nevím,co je lepší, jestli mít problémy ve 22 nebo ve 40, je fakt, že když si vzpomenu na své psychické stavy třeba v těch 22, jsem na tom teď mnohem lépe!! Tenkrát jsem sice měla už dvě malé děti, taky mi nepomáhali:-)), ale zase jsem měla víc energie než teď, tak si asi nevybereš, každý věk má své pro a proti.Ája to napsala přesně, může přijít ještě něco daleko horšího...tak si užívejme života a zbytečně se nestresujme!!!

Lenik (Út, 2. 8. 2005 - 11:08)

Ahoj zlatíčka,dneska jsem smutná. Večer jsem svému broučkovi udělala malinko žárlivou scénu. Ani ne scénu, ale spíš jsem debatovala a debatovala, až řekl DOST, že už to nebude řešit. Zas mám pocit, že si zadělávám na problémy, všechno kazím a jsem hrozná.Aspoň, že se mi daří jeden můj cíl, a to hubnutí. Pajko, samozřejmě s těmi bílkovinami :-)

eva rokytova (Út, 2. 8. 2005 - 11:08)

Zdravím, moji nejnejnejmilejší:-))Pajko, máš naprostou pravdu - k PP, bohužel, patří i tyto hnusné nutkavé myšlenky :-(, ale je třeba je mít jaksi pod kontrolou, takže i psychiatři, které navštěvujem, by o tom měli vědět - takže souhlas...Ájo - užívej si, pokud to jde, prázdnin, pak už tě čeká jenom práce a práce a práce..."Furt sem na to musela myslet a přivedlo mě k to k různým zásadním myšlenkám o životě. A taky že fakt člověk nikdy neví co bude za týden, takže od tedka se budu snažit na PP kašlat a vychutnávat víc chvíle kdy je pohoda a nestresovat se. ..."Jo, jo, až takhle daleko to musí někdy dojít, aby si to člověk uvědomil!!! Za tvoje prozření ti posílám PP Oscara - a koukej se tím řídit; včera už bylo pozdě! Pa :-)

Miss (Út, 2. 8. 2005 - 11:08)

Pekný nový den,Pajka myslim že mas pravdu, len asi potrebujem pocut od odborníka že tie nutkave myslienky su "normalne" pri uzkosti, to co popisujes je presne to iste aj u mna, tiež ked to na mna pride držim sa co najdalej vysok, pretože mam starch že mi rupne v hlave a urobim to aj ked nechcem, je to šialene, neviem ci aj toto spada pod nedostatok serotoninu, alebo nie, ale fakt si už pripadam ako blazon.Co s atýka upratovania, moja mama zo mna rozhodne pp nema, to je naopak ja z nej:) ona ma iba obycajne nervy a hysteriu, co je na prvý pohlad hrozivejsie ale menej zavažne ako pp:))Nemam od soboty naladu na nic strasne..vcera som si nevzala vecer lieky a spalo sa mi lepsie divne, no ale radsej si ich vezmem, bojim sa ja toho že nebudem moct bez liekov už nikdy fungovat, bojim sa buducnosti, vsetkeho keby som mala aspon 40, deti, ustalenu domacnost kývnem nad týmito problemmai rukou, ale mam len 22, nemam este deti, nemam vlastný byt, nemam pracu, nemam zdravie...a tak potom vyzeraju aj tie myslienky...ale dost bolo negativných slov a stažovania sa, ved nejak bolo, nejak je, a nejak bude, možno lepsie:))

Ája (Út, 2. 8. 2005 - 11:08)

Ahojte,no teda já už se tu vůbec nevyznám, ani té Pajce skoro nerozumím, co to prosímtě znamená nanichodné???Já vás už 14 dní nečetla, protože sem po dovolené tu byla jen chvilku a ted zase trávila pařáky na chaloupce a za dva dny se tam jedu ukrýt zase. ?koda že tam nemáme internet,abych vás zpětně dočetla. Ale bouřky sem tam přežila,u nás už to nebylo tak hrozný jak v Čechách.Chci vás jen pozdravit,přečetla sem jen poslední stránku a hned vidím,že Karel se noří do zelených na dovolence, a že Miss měla nějaké úzkostné myšlenky podle Pajčina popisu mě též dobře známé věci.Mě ted čeká hledání práce takže to budou expozice jako blázen, takže jdu ted nasmolit životopis a hledat na netu, něco co mi bude trochu po chuti,ale když vygeneruju plno věcí který kvůli PP dělat nemůžu,tak to tak vidím,že budu těm rodičům na krku pořád,jak bych tak pochopila z poslední Pajčiny věty, ale snad mi vysvětlí co to slovo teda znamenalo,já už sem fakt asi natvrdlá a zakrnělá.Jo a k tomu sem se ještě včera dozvědělka hroznou zprávu,když sem chtěla po kamošce aby s náma jeli na víkend,tak mi volala,že už je 4 měsíce doma a chodí na chema, a je onkologický pacient,tak sem myslela,že se do toho telefonu zblázním, předpokládala sem ,že mi třeba řekne že už je ve 4. měsíci těhu,ale že se to v životě takhle zvrtne to teda ne. Furt sem na to musela myslet a přivedlo mě k to k různým zásadním myšlenkám o životě. A taky že fakt člověk nikdy neví co bude za týden, takže od tedka se budu snažit na PP kašlat a vychutnávat víc chvíle kdy je pohoda a nestresovat se. ...ale to se lehko řekne....nicméně budu se snažit.Koukám že sem ten příspěvěk sem pěkně domotala. Mějte se krásně a ať se vám nezamotá hlava jako mě.Ája

Pajka (Út, 2. 8. 2005 - 08:08)

Tož díky za nové ráno, venku je krásné slunečné a bez horúčavy, zatial.Podobné nápady jako Miss jsem mívala taky. Měla jsem i úzkosti o děti, aby nevypadly a okna byla zabezpečena. Stávalo se mi to, i když jsem čekávala na vlak, na peróně jsem stála vždycky co nejdál od kolejiště. Věděla jsem, že bych nikdy neskočila, ale co kdyby do mě někdo strčil anebo já v pominutí smyslů? Dnes mám podobné úlety minimálně. Ani vtedy to nebolo zvonka patrné, prostě jem stála lehce opodál, jako bych dala přednost všem ostatním...Píšu to proto, že si myslím, že podobné myšlenky mívá většina úzkostných lidí. Mně se to na psychiatra nejeví. Patří to k příznakům a odborník to ví. Nicméně bych se s tím svěřila, je dobré slyšet reakci znalce. Měla by uklidnit a úzkost i nutkavé myšlenky opadnou.A vy decka, ste naozaj nanichodne!!! :-) Vobec nic svojim mamam nepomahate a my ustvane mame potom ataky PP!!! :-)))

Kamča (Út, 2. 8. 2005 - 02:08)

Tak jsem napsala i mail a můžu jít spát. Mám šílenej hlad, tak ho musím jít zaspat :-) Včera jsem normálně vstávala už v půl jedenáctý, to je poprvé, když chodím do pekárny :-) Zato dneska asi zas budu spát do oběda, jak to tam vidím :-) Jsem tak mooooc unavená. Vždycky mám v pondělí děsnou krizi, je to druhej den a ještě další tři jsou přede mnou, hrůza pomyslet. Minule jsem taky myslela, že už snad ani nepůjdu :-) Ale nějak to tam vydržím, i když po tý dovolený už se mi teda vůbec chtít nebude :-) Třeba to ukecám, že se musím učit, hehe :-) Tak dobrou noc, moji milí..

Kamča (Út, 2. 8. 2005 - 01:08)

Ahojík kamarádi...Leníku, přemýšlela jsem dneska celou dobu v pekárně, že se musím změnit i já. Teda především já. Musím si najít nějakou zábavu po dobu, co se mnou není. Víš, není to tak, že bych ho musela mít 24hodin denně, ale když tam jsem sama až do odpoledne, dokud je v práci, tak je pak pro mě těžký ho někam ještě pustit. Teď se ale zas budu muset ponořit do učení na příjmačky, tak aspoň nějaká činnost... Dneska jsem vyplnila přihlášky na dvě VOŠ. Ještě tam teda nemám adresy škol a obory :-) ale už tak nějak vím, který tam napíšu. Jednu ve Svitavech - ekonomka a jednu ve Třebový - sociální práce. No a když to nedopadne, tak přijde na řadu můj vytoužený kurz angličtiny :-) Paradox je, že si na obě školy musím napsat němčinu, protože jsem jí studovala už na základce, tak toho vím víc a příjmačky jsou z jazyka :-) no jo, ona i němčina je pěkná, jen je těžší...Dandy, podobné stavy mám já v pekárně. Skoro žádný bušení, jen strach, že tam prostě omdlím, no hrůza. Ty jsi něco slavila?? Koukám, že sbíráš fota, nějaký najdu. Prosím pošli mi taky..Kdyžtak pošli první, nechce se mi hledat přízpěvek s adresou :-) Jsem teď v noci hooodně líná a jen se těším na postýlku..Romi, já si na dnešek do práce kafe nedala a bylo mi stejně :-) tak zítra ho zas uvařím, protože dneska to bylo horší tím, že jsem tam usínala :-)Když už se tu tak posílaj ty fota, tak vás Evičky taky nemám :-)Evi S., problémy taky necháme doma, snad to nějak zvládnem i bez nich :-) Loňská dovolená byla jen o problémech - dávali olympiádu a my měli na pokoji televizi...Dandy, já beru AD taky večír. Doktorka mi říkala, že tyhle utlumujou, proto se berou kolem večeře. Zkus si přečíst co tam o nich píšou v letáku..Juditko, to čumím :-) nechceš mi přijet uklidit pokoj? Mamka pořád říká jakej tu mám bordel.. mně to nepřijde, jenže jí vadí každá blbina. O tom Martinovi jsem fakt přemýšlela a jak jsem psala výš Leníkovi, tak chyba je asi fakt ve mně. Doufám, že s tím dokážu něco udělat.

eva.rokytova (Út, 2. 8. 2005 - 01:08)

Taky dobrůůůůůůůů všem!Po probuzení, prosím, nezapomeňte, poděkovat na nové ráno! Ty, Karle, t.č. v Zakopaném, máš povolené poledne.... a ty, Romane, i nadále odpoledne :-))

Judita (Út, 2. 8. 2005 - 00:08)

Miss, slovu naničhodná rozumím, mě přišlo to nanichodná (čteno s ch) jako hezký slovo. Ale já taky ráda uklízím! "nechápu, kde je problém" to je jaky by mluvila má dcera. Ale určitě bude líp, to, že obě nemáte práci v tom hodně znamená.Dobrů noc.

Reklama

Přidat komentář