Reklama

Operace trhliny v konečníku

bolístka (Pá, 7. 5. 2010 - 11:05)

Ahoj Jano, moc děkuji za příspěvek a za kontakt nebo jméno MUDr., se kterou máš dobré zkušenosti. Myslím, že ta psychika tam hraje velkou roli. Že na to člověk musí myslet, protože ho to všude otravuje. Já jezdila na kole a strašně ráda, a teď mám samé tabu. Ale potřebuji se někam posunout, myslím, že u mě je jediné možné konzervatiní metoda. Doktor mi řekl, že operace ne. Nejsem vhodný typ. A je možné, že 2 metody mě natrvalo poškodili konečník. Moc bych to chtěla změnit už jenom kvůli sóbě a mojí rodině. Aby prostě bylo líp. Abych trošku mohla sedět. Jinak holky, moc vás zdravím. Mony a Gabčo, díky za příspěvky a Gabčo, určitě jsi měla pravdu, že více metod a více operací je na sliznici špatně. Já to vím teď, ale to už je pozdě. Měla jsem 2 zákroky, hemoron a za půl roku nato ligaci - jednu. A po té se mi to stalo. Pokud budete mít radu, jak na prdku, co jí dělá dobře, pište. A mějte se moc fajn. Ať vám je dobře.

Mony (Pá, 7. 5. 2010 - 10:05)

Taky si myslím,že čím víc zákroků na té sliznici tím hůř,já bych doporučila dr.Klose je z Frýdku-Místku,ale myslím si že má i jinde ordinaci.

Mony (Pá, 7. 5. 2010 - 10:05)

Ahoj holky,
bolístko,ty jsi tady taky už psala dřív,viď?
Já souhlasím s Gabkou,ti doktoři někteří řeší hned vše operací.Já když měla ty největší problémy,tak jsem byla u jednoho proktologa a ten mi řekl,že operace moc neřeší,tehdy jsem byla naštvaná co si to dovoluje,měl by mi pomoci a ne říct toto,ale časem jsem to pochopila,měl pravdu.Dal mi tehdy dilatanty a doporučil stravu,pít.atd....
Celý den jsem myslela na to ať piju,když mi někdo nabízel rohlík,bála jsem se to sníst,ráno jen co jsem vstanula myslela jsem jak to poleze,nikdo na mě mluvit nemohl,soustředila jsem se jen na to.Když to šlo dobře měla jsem dobrou náladu celý den,když to šlo špatně má nálada byla blbá.....
Pak jsem navštívila psycholožku a ty hovory s ní mi pomohly,postupně jsem se zbavovala těch stavů myslet jen na to.
Určitě mi pomohly mastičky,olejíčky,čajíčky.Teď mám klid,měla jsem stavy jak tu popisujete,jednou mi dokonce odkapavala krev z konečníku,byla jsem vyděšená,a pokaždé když mě doktor strkal anoskop,tak se mě ulevilo.

Bolístko,to co popisuješ ty,bych typovala,že ti udělali špatně to šití,někde ti vzali nějaký nervík,opravdu to chce lepšího doktora!

Gabča (Pá, 7. 5. 2010 - 09:05)

Ahoj Lidi, Bolístko,

Posílám jeden názor od doktora z jiné diskuze, která je rovnou s jedním lékařem , je to www.zilniporadna.cz , a zrovna v tomhle příspěvku doktor píše to, že čím víc je ten konečník namáhaný různými zákroky pak dojde k trvalému poškození ..ten pacient psal že má již 20 let problémy s konečníkem a je mu teď 36 let.. No musím říct, že si myslím, že je tohle asi pravda..a je škoda, když se někdy zákrok nepovede bolístko jako je to asi v tvém případě (já měla 4 barronovy legace a úplně super) .. ale nezoufej..určitě bude zase dobře.. u mě psychika dělá divy..já si nechala v práci zkrátit úvazek a k tomu pořídila štěně a je mnohem lépe ?

….To nedokážu s jistotou posoudit, ale stává se, že pacienti kteří vystřídají různé ambulantní metody (elektroléčba, infračervené záření, kryochirurgie, Barronova ligace...) dospějí do stádia podrážděného (zjizveného) řitního kanálu s Vámi uváděnými obtížemi. Doporučil bych Vám nyní postupovat maximálně konzervativně - to znamená lokálně antihemoroidální mast do řitního kanálu a venotonikum v tabletách dlouhodobě v udržovací dávce. ….

jana (Pá, 7. 5. 2010 - 07:05)

bolistko,
tady se pravdepodobne ukazalo,ze jsou doktori obcas proste prasata(omlouvam se,ale bohuzel i taci jsou mezi tema profikama) a kdyz neco pokazi,tak pokud ten pacient neni razny a nema tendence a bohuzelo nekdy i financni prostredky to tahnout dal,tak zkratka svoji zodpovednost presunou na pacienta. A ten vi houby,jen sugestivne citi,ze kdyz sel tam tak mu bylo realtivne dobre,ale po zakroku se mu zhrouti svet. Protoze bolistko jsem procitala tady tu historii tvych prispevku, opravdu mi pripada,ze v tvem pripade neco pokazili,ale to je jen laicky nazor a bez dalsiho vysetreni tentokrat u profika!!! ti vazne nikdo fundovane neporadi.Neda se nic delat,musis jit a nechat se vysetrit.Nemas co ztratit,muzes jen ziskat,protoze tim ,ze odbornikovi ukazes zadek on se do nej podiva a rekne,tim opravdu muzes jen ziskat.Nemusis se bat,nikdo te rezat nebude!!!dalsi pripadny zakroky by musel s tebou prokonzultovat a po vzajemne dohode se budou resit veci dal.Jediny co pro tebe muzeme udelat je, doporucit ti proktologa se kterym mame velmi dobre zkusenosti!!!u ktereho vime,ze ma k pacientovi osobni pristup a nebere ho jen jako fajfku pro zdravotnni pojistovnu.Fakt me mrzi tvuj stav a jsem nastvana,ze je to tem doktorum jedno,protoze vsichni tady vime,co je to za trauma,kdyz mame problem se zadkem a navic jeste resit toto..
bolistko, seber veskerou odvahu a dojdi si jen na vysetreni,nic vic,pro zacatek jen toto...Me velmi pomohla dr. Pospisilova ze sv. anny v Praze,snad ti tady daji tipy i jini spolutrpitele.
Drz se,holka!

bolístka (Čt, 6. 5. 2010 - 20:05)

No, popravdě řečeno,neumím si představit, operaci. Když jsem šla poprvé k proktologovi, říkal mi, že je to nejvhodnější metoda na hemoroidy vnitřní. Dopadlo to blbě a já mám hrůzu, že by mi nemusel fungovat svěrač. Mám opravdu strašně zdravotní problémy. A hlavně si myslím, že to šlo léčit neagresivně. Jinak taky nevím, co s tím. A jak to změnit?

Petra (Čt, 6. 5. 2010 - 18:05)

to je ale hrozný. přece to musí jít nějak řešit, nechceš přece jenom zkusit tu operaci, když tě to pořád tak trápí...já šla na operaci 3x. a když dodržuji stravu tak je to dobrý a necítím to. Taky se mi do toho vůůůůbec nechtělo ale nějak jsem to překonala a přežila to. Někdy to třeba pomůže až po druhé.., takhle se přece nemůžeš pořád trápit kvůli blbému zadku!!!

bolístka (Čt, 6. 5. 2010 - 17:05)

Jo jo, jenže proktologové chtějí hned všechno řezat, já neměla vůbec žádné bolesti s prdkou, jen maličké krvácení, ale bála jsem se, proktologa jsem navštívila, zapomněl mi říct, co vše se může stát a výsledek 2 proktologů je to, že nemůžu sedět. A samozřejmě od té doby neustále problémy se zdravím, takže psychika je špatná, pořád na to musím myslet. A to je právě asi to, co psala Mony. Z hyperhygieny konečníku jsem měla vleklé gynek. potíže a vleklé urolog. potíže. A lékaři mi řekli, tolik nemýt, jenže to nejde. Takže tady je zakopaný pes. No a co se týče zadku, tak při ligaci mi museli udělat nějakou bolístku. A mám jí 3 roky. A stále stejně bolí.

Petra (Čt, 6. 5. 2010 - 17:05)

Bolístko, chce to dobrého proktologa, asi nikdo jiný to vyřešit nedokáže. Chce to zajít k odborníkovi,asi jedině ten dokáže pomoci.

bolístka (Čt, 6. 5. 2010 - 13:05)

Mony, ahoj, prosímtě, jak o psychice, když ten zadek dole bolí, vysvbětli mi to.Tak prostě bolí a hotovo. Mně nejdřív řekli, že mám trhlinu, pak zase, že jsem ji nikdy neměla. Ale od zákroku mě to strašně bolí, a nevím, co mám s tím dál dělat. Krev žádná, když je trhlina, tak bolí chodit na velkou, nebo ne? To mně nedělá problém. Jen mě zlobí štípání a svědění konečníku a taky tím zákrokem mám poškozený konečník/po ligaci/, špatně se mi sedí. Nevím, co bych měla podstoupit.

Mony (Čt, 6. 5. 2010 - 11:05)

Peťko,chystám se na kolonoskopii,jen nevím kdy.Mě to pití toho fortransu nijak nevadilo,bála jsem se že mi zadek natrhne ten tlak,ale nic.
Já jsem takhle čípkovala dokola asi přes rok,teď jsem neměla žádné čípky či mastičky asi rok.Piju na večer zaječickou,všude si jí beru sebou,ať nemám tuhou stolici a je fajn,Trhlina tam je,někdy se povede,že mi to praskne,a teče zase krev,ale neřeším to nijak,a ono se to zase zlepší,je to hodně o psychice!
Zkoušela jsem klystýry,fakt doporučuji!!Ale jsem spíš zhnilá,jak se mi uleví,tak od všeho upustím.

Jani,a pooperční stav jaký byl?

Petra (Čt, 6. 5. 2010 - 10:05)

Mony a ty se chystáš na kontrolu zase na kolonoskopii? Jsem zvědavá jak pořídím a jestli na něco přijdou..,ale to vyprazdňování bude asi děs. ted se mi dupka zase zhoršila, tak zase čípkuju, snad to bude do týdne dobrý. Dlouho v pohodě a teď zase blbý :-(

Gabča (St, 5. 5. 2010 - 20:05)

Ahoj Jani,
tak to je super zpráva..že je ti fajn a že to pomohlo..a už jíš normálně nebo se hodně hlídáš? A jíš jen kašičky.. no tak jak dlouho jsi vlastně byla doma? Jen kdybych se rozhodla tak abych věděla..Péťo ty taky napiš jak je? Ale jinak vážně dobrá zpráva..snad to vydrží navždy že:) určitě dej zase vědět..pa

Jana (St, 5. 5. 2010 - 18:05)

ahoj lidicky ahoj Gabi,Peto

ja jsem zacala chodit uz treti tyden do prace,s tim,ze mam takovou volnejsi pracovni dobu ;-)
me je fajn, prdka uplne v pohode,zadny problemy,akorat mi doktorka rekla,ze tak si jeste ccca 3 tydny muzu nechat zajit chut na sport. Musim fakt rict,ze rekonvalescence je dlouha(i kdyz uz aktivn chodim do prace,zatim to neni uplne ok-jako zahojeny myslim)
ale Gabi,vsechno v poradku ;-)

Mony (St, 5. 5. 2010 - 11:05)

Ahoj Mony. Já taky dělám,...Je to hlavně o psychice,už jsem to tu psala,byla jsem i u psycholožky,a fakt mi to trochu pomohlo.To chce všechno čas,a každý ho má jíný,hlavně pokud s tím se dá bojovat nechoď na operaci.Takže dilatuj,pokud tě to moc bolí,tak nezasouvej celý,třeba týden jen část,pak zasunuj dál....

Helena (St, 5. 5. 2010 - 10:05)

Ahoj Helčo,já měla u toho...Ahoj Mony. Já taky dělám, co můžu, ale je to hodně o psychice...Ještě mi, prosím tě, řekni, jestli tě to bolelo ještě dlouho i po vyndání kolíku. Já mám pocit, že si tu trhlinu tou dilatací pěkně podráždím a ona pak bolí o to víc. Ale asi to tak má být, viď? A jeden týden na zlepšení je asi málo...

Mony (St, 5. 5. 2010 - 10:05)

Ahoj, Mony. Ještě si...Ahoj Helčo,já měla u toho děsné stavy,jednak mě to tedy bolelo,ale taky jak jsem to vytáhla,tak jsem na tom kolíku měla krev,takže jsem si to natrhla:-(Ale dostalo se mi rad,že nemám přestávat,že ta trhlina se tím natahuje a líp hojí.Ale jsem lump,teď když mám klid,tak nedilatuju,skončila jsem u toho prostředního.
Takže nepřestávej,opatrně pokračuj,hodně promasti a hlavně si najdi dobrou polohu pro zasunování,mě určité polohy bolely víc,tak mě vyhovovalo si čapnout než ležet na boku...

Helena (St, 5. 5. 2010 - 09:05)

Peťko,to svědění jsem...Ahoj, Mony. Ještě si vzpomeneš, jak dlouho to trvalo, než jsi snášela dilataci bez bolesti? Já mám pořád pocit, že je to horší a horší. Dík za odpověď.

Gabča (Út, 4. 5. 2010 - 20:05)

Ahoj lidi, kryolidi, Jani a Péto, dejte vědet jakpak se máte? Co dělají zadečky, když jste začali chodit do práce? Napište ..papa

Helena (Út, 4. 5. 2010 - 17:05)

Ahoj, pročítám tuhle diskuzi a chtěla bych se poradit s někým, kdo má zkušenosti s dilatačními kolíky. Mám trhlinu, zhruba tři měsíce a tahle léčba mi byla doporučena. Když jsem si upravila stravu tak, že nemám zácpu, jsem třeba i celý den bez bolesti. Ovšem když začnu používat ten nejmenší průměr dilatátoru, ještě dobu po té mám nepříjemný tlak a různě velkou bolest v konečníku. Je to tak normální, nebo dělám nějakou chybu? Ten nejmenší průměr zatím používám asi pět dní. Zmizí časem ten tlak a bolest, nebo si takhle jen trhlinu dráždím? Díky za odpověď, jestli s tím máte někdo zkušenosti...

Reklama

Přidat komentář