Reklama

Operace trhliny v konečníku

Blanka (Pá, 25. 7. 2008 - 19:07)

Díky za tuhle diskusi, mám tento problém už několik let. Řešila jsem ho, byla jsem u lékaře a potřel mi ho jakýmsi stříbrem. Bylo po problému ( nemluvím o psychické újmě při vyšetřování rektálu), ale po pár týdnech se to projevilo znovu. Už nechci absolvovat ten stajný zážitek, kdy mi někdo pět minut čumí do pr...., tak bych se ráda zeptala, zda je Calcium panthotencum účinné a jinak jsem moc ráda, že nejsem sama s tímto nemilým problémem.

Strašidlo (Pá, 25. 7. 2008 - 17:07)

Calcium panthotencum - bez předpisu v lékárně a když řekneš kalciovka, tak budou vědět. A zkoušeli jste někdo Hema Gel?

kulich (St, 23. 7. 2008 - 03:07)

Ahoj Kačabko moje zlatá.
Jsi úžasná,jak tady všem dámám a pánům odpovídáš.Já mám moc práce,nestíhám.A nebo mě spíš asi děsí,co je nás s bolestivou p.....ou.Tvoje stránky jsi založila o trhlince-milence(je to evidentně navěky,dnes jsem našla na wc papíru malinko krve).Trhlinka mi přijde,že je nejvěrnější ze všech.Neboj se,moji mysl to i přes malý pocit zoufalosti,zvládla.Prostě jsem jí řekla:Holka ,ty mě už neser,nebo si začnu myslet,že jsi chlap!"Je to opravdu životosprávou.Lidičky,přiznejte si,že někde děláte chybu.Já o své vím,takže když ji udělám(a to se dozvím až při kakání),říkám si.Do prdele teď jsem to posrala a doprdele,jak ráda bych to normáně posrala.Jenže nemůžu to normálně posrat,když si v tu chvíli neuvědomím,že to právě posrávám!!!Omlouvám se za hrubé výrazy,ale všichni se tu bavíme o prelce,všichni se o tom bojíme mluvit,tak proč se teď neodreagovat,od toho tyto stránky Katka založila.A i když se známe Kačenko jen z tvých stránek,mám pocit,že se vidíme každý den.Vždy si denodeně na tebe vzpomenu,ale to ty jistě víš.Četla jsem posledních pár příspěvků a napadla mě jen jedna věc.Každý člověk jsme jiný.Máme sice stejné potíže či obdobné,ale nemůžeme si sami doporučovat léčbu,každý máme jiné myšlení,což opravdu jde ruku v ruce s tím,že bolest na duchu se ozve na těle.Příklad?Bolí tě zuby,tělo nemůže.Právě proto mě zajímá,když tomuto věřím,co mě bolí na duši,že mám takový problém,s penisem..se nepostavíý..(jen blbej vtip),fakt by mě to ale zajímalo.
Nemohla jsem před operací fakt ani ležet na zádech.To bylo,když jsem na 2 měsíce přestala kouřit.Den ze dne.40 denně.Zmákla jsem absťak,ale ne můj konečník.Vím,že to vše ošéfuji,nevím kdy,ale OŠEFUJI!!!Tím myslím,přestat kouřit.A pro toho pána,co si rozumě dá pivko po jídle,můžu jen říct,že neznám pivaře,který by měl zácpu.Máš pravdu chlape!!Ale to i tobě jsem Kačenko To psala.Dát si pivko a trávím jinak.Já.Tvoje tělo tráví jiným alkoholem.Třeba.Čabas,určitě písnu.pusu já.

tazelka (Út, 22. 7. 2008 - 18:07)

A co je to ta calciovka, jak se jmenuje přesně a je bez předpisu?

Staršidlo (Út, 22. 7. 2008 - 16:07)

Calciovka neni spatna, aspon nesvedi jako Faktum atd. A je hojiva.

J. (Po, 21. 7. 2008 - 19:07)

..a dovnitr se to dostane jak ?

obtí~e kone (Ne, 20. 7. 2008 - 13:07)

I tam sedací koupele pomohou!!Mazat a mazat a masírovat!!!

J. (Ne, 20. 7. 2008 - 12:07)

pro obtize: nikde nepises,kdyz je ta trhlina kousek vevnitr co delat, koupele nepomuzou a ona tam je uz nekolik let,stolici mam dobrou a prece se nechce zahojit a mas zastarale informace,Aviril H se uz hodne let nevyrabi.

obtíže konečník (Ne, 20. 7. 2008 - 11:07)

NATUROPATIE
Svépomoc - noste volné bavlněné prádlo, které umožňuje proudění vzduchu. Nepoužívejte agresivní mýdla a prací prostředky. Chronickému svědění lze odpomoci přísnou hygienou: myjte se v oblasti konečníku několikrát denně teplou vodou, osušte měkkým ručníkem a ošetřete olejem z obilných klíčků. Lze také použít krém s vitamínem E. Občasné svědění lze také zmírnit potíráním pastou z jedlé sody nebo ovesné mouky a vody, kalaminovou pleťovou vodou nebo lihovým výtažkem libavky položené. Konzultace Jsou-li náznaky, že obtíž je příznakem střevní poruchy nebo jiné choroby, projdete testy, které stanoví její příčinu. Léčba bude záviset na diagnóze, její součástí však budou zřejmě doporučení, týkající se stravy a tělesného pohybu. U běžných prasklinek bude zřejmě doporučeno zvýšení konzumace vlákniny ve stravě, což by mělo změkčit stolici a předejít zácpě.

FYTOTERAPIE
Svépomoc - praskliny lze zmírnit odvarem z hrsti květu měsíčku v litru mléka, které se přidá do sedací lázně.Jestliže jsou praskliny způsobeny zácpou, zkuste nálevy z projímavých bylin jako jsou lněné semínko a jitrocel afra pro změkčení stolice a zmenšení namáhání střeva.Lze také užívat odvar z kořeně pampelišky, který má mírně projímavý účinek. Silný nálev z ptačince, přidaný do koupele, má také zmírnit svědění konečníku.

AROMATERAPIE
Svépomoc - na svědění doporučují terapeuti teplou lázeň s přídavkem tří kapek římského heřmánku a tří kapek čajovníkové ( tea tree ) esence. V lázni setrvejte nejméně 10 minut. Nebo smíchejte tři kapky levandulového oleje, dvě kapky heřmánkového oleje a jednu kapku oleje z máty peprné asi se třemi lžícemi jedlého rostlinného oleje a potírejte postiženou oblast podle potřeby.

Stanovisko klasického lékařství
Lékaři mají k obtížím konečníku podobný přístup jako alternativní terapeuti. Malé prasklinky se obyčejně vyhojí samy a bolest lze zmírnit horkou koupelí, přidržením horké mokré houby na konečníku, použitím mastí proti bolesti, např. Ketazonu H a Avirilu H nebo požíváním různých projímavých potravin

Katka (Ne, 20. 7. 2008 - 08:07)

Ale pro všechny svýma letitýma zkušenostma doporučuju:
- udržovat přijatelnou tuhost stolice (není nic horšího na hemeroidy i trhlinu)
- před stolicí vazelínou promazat konečník (ať to líp klouže :-) )
- x krát denně (ve frontě, v tramvaji, v práci) stahovat svalstvo konečníku (prokrvuje se a posiluje). Podle jedný doktorky je to nejlepší prevence.
- když se to nespraví do dvou měsíců samo, tak jít určitě k DOBRÝMU doktorovi
- možná zkusit homeopatika

Katka (Ne, 20. 7. 2008 - 07:07)

roso, já jsem slyšela, že v Brně je nějakej dobrej proctolog MUDr. Skřička, já jsem u něj nebyla, ale říkal to můj proctolog, prý k němu do nemocnice jezdil na stáže nebo tak něco. A u nějaké p. Skřičkové z Brna (možná jeho manželky nebo co) jsme objednávali ty dilatany.
Jinak za tu ligaci (gumičky) jsem platila dřív 200,- Kč/za kus, později 500,- Kč. Za vyšetření nic. Prý někde v některých proctoklinikách platíš už jen 2000 za vyšetření.
Rozhodně se neboj. To co zažívá bolístka není vůbec typické. Taky se přikláním k tomu, že jí tam zaškrtil nějaký nervík.
Já jsem trhliny i hemeroidy zažívala průběžně celý život, ale se seděním a jízdou na kole jsem neměla problém ani v tom nejakutnějším stavu.
Možná by to chtělo přečíst příspěvky pozpátku od Kulicha, ta před odperací taky nemohla sedět v autě (dokonce snad ani ležet na zádech) a teď je v pohodě.
Tohleto jsem naštěstí nepoznala.

rosa (Pá, 18. 7. 2008 - 20:07)

Dobrý večer, teď čtu všechny rady a poznatky, moc vám děkuji, začínám doopravdy uvažovat o řešení těch svých hemoroidů, které si už asi 20 roků opečovávám, zatím vím, že u nás v Brně to dělá soukromá klinika Procto clinic, od kamarádky zase vím, že je dobrý doktor ve Zlíně, kde to hradí zdravotní pojišťovna. Myslím si, že v Brně určitě v nějakém zdrav.zařízení dělají Barronovu ligaci, nebo zákrok laserem také, a hradí to zdrav.pojišťovna...Chtěla jsem si nejprve zjistit nějaké informace od lidí, kteří měli stejné problémy jako já, abych našla odvahu....takže, teď se pustím do řešení...dám vám vědět jak to dopadlo....přeji pěkný vikend a příští týden naschledanou...

Mony (Pá, 18. 7. 2008 - 18:07)

Bolístko,jak to tak čtu,tohle není normální!!!Měla bys to řešit u jiného doktora,vypadá to ,že máš tou lagací skříplý nějaký nervík,a ten to způsobuje bolest,doktor to na prvni pohled asi nevidí,ale dobrý doktor by to měl vyšetřit!Tohle jsem slyšela,není to má zkušenost.A kdyby to byla trhlina,tak to by snad doktor viděl.Fakt si zajdi k jinému lékaři!!!!
Rosa:já zas mám známé co byli v nemocnici na odstranění hemošů laserem a jsou spokojení,taky jsem četla že tam akorát tahají peníze,žádné lepší přístroje tam nemají.U nás v Ostravě je prohlášený proktolog Olhalmi,ještě jsem tam nebyla,ale zajdu.

bolístka (Pá, 18. 7. 2008 - 13:07)

pro Katku: Měla jsem BARRONOVU ligaci vnitřních hemoroidů, výkon klasicky na kolenou, zákrok trval tak asi 5 minut. Po zákroku celý den příšerně špatně i v noci, od té doby nemůžu sedět. Mám asi trhlinu. Strašně to pálí. Nevím, co s tím. Doktoři mi tvrdí, že trhlina to není.Nemůžu dlouho sedět ani jezdit na kole.

Katka (Pá, 18. 7. 2008 - 12:07)

Vati, je pravdou, že správná stolice je základ. Pokud ovšem po mnoha letech "nesprávné" stolice máš totálně zdevastovanej konečník, tak to prostě musíš řešit. Samozřejmě, potom už si člověk dává setsakramentský pozor.

Pro rosu, ligace se neboj. To jsem zažila asi 3x, používá se u vnitřních hemeroidů (pokud tedy měla bolístka vnější, tak to si nedovedu představit). Samotný výkon (klasicky na kolenou a na loktech) trval snad asi 3 - 4 minuty. Skoro to nebolelo, jen to trochu štíplo. My, co jsme zvyklí na roztrhaný konečník, stolici v slzách, v potu a krvi, nějakou ligaci ani necítíme.
Pak jsem to pár dnů malilinko cítila. Kdy to odpadlo a vypadlo nevím. Jednou se to muselo opakovat. Ale fakt to nic není.
Proti tomu, když máš křečí stažený konečník tak, že ti neproleze ani čípek, natož hovínko, a ono se ti rve ven... až ti to celé rozerve, nebo když ti doktor v tomto stavu dělá rektostopii, to je fakt brnkačka.

VATI (Čt, 17. 7. 2008 - 17:07)

Taky jsem o tom uvažoval o proctoclinik.Ale můj lékař, který mě léčí konzervativní léčbou se mně vysmál a řekl, že od lidí vyberou peníze a potom se stejně všichni vrátí k němu . Tak nevím. Víme jak to je. Každému pomůže něco jiného. Já mám zkušenost, že základem všeho je udržet si správnou stolici. všechny zdravím

rosa (Čt, 17. 7. 2008 - 14:07)

Ta odpověď p.doktora je pěkná....musí to být velice nepřijemné a ztrpčuje Vám to život. No uvidím jestli mi ještě někdo jiný napíše svoje zkušenosti. Mějte se pěkně.

bolístka (Čt, 17. 7. 2008 - 13:07)

Na zákroku jsem byla v Českých Budějovicích.Vlastně jsem se šla poradit s proktologem,jak se mám léčit.Konzervativní léčbu vynechal a navrhl miniinvazivní metodu. Měla jsem vyhřeznutý konečník. Jinak bych lékaře nevyhledala. Bohužel jsem to udělala, teď mám dlouhodobé bolesti anu. Z lékařského hlediska jsem úplně v pořádku. Pan doktor mi řekl, že kdybych mohla sedět, tak jsem úplně zdravá.

rosa (Čt, 17. 7. 2008 - 13:07)

pro bolístku...:-)))
děkuji, ale nepotěšila jste mě. Kde jste prosím na tom byla, uvažuji že bych šla na tu soukromou kliniku Procto clinic, nevím zatím o nikom, kdo by měl s touto klinikou nějaké zkušenosti a také s těmi metodami jak jsem psala. Normální operace se bojím, protože ve svém okolí mám samé negativní výsledky...já si svoje hemoroidy moc let opečovávám, ale teď mám problémy a proto jsem se rozhodla je řešit a koukám, že zase nic nevyřeším....děkuji za odpověď.

bolístka (Čt, 17. 7. 2008 - 11:07)

Dobrý den, s odstraněním hemoroidů mám špatné zkušenosti. Podstoupila jsem BARRONOVU LIGACI, od té doby vleklé potíže s konečníkem, svědění, pálení, řezání v oblasti anu. Jsem rok po zákroku.Měla jsem hemoroidy II. stupně.Nyní už sedím, téměř celý rok jsem seděla na kruhu. Sedím, ale s bolestmi.

Reklama

Přidat komentář