Reklama

Operace trhliny v konečníku

Jarda (Út, 8. 7. 2008 - 20:07)

Ahoj..tak me pred pul rokem byla zjistena trhlina...zkousel jsem masti,cipky atd.....nic nepomohlo....Tak jsem již 4 dny po Dysportu...musim rict-nevim jestli je to normalni;pres den je to parada...ale kdyz jde clovek na velkou,tak umiram bolesti-rekl bych -nevim jestli to dela ten butox,jak uvolnil ty svaly,ale ze se bolest pri stolici tak 4x zvetsila...male nekdo zkusenost s Butox.injekci?jestli jo,taky Vas to tak bolelo...jak jsem jiz cetl...taky mi ji davali 2x jednou nohoru a podruhe pod trhlinu...ta 1.byla super...ale ta druha...jsem musel vykriknout bolesti...tak jsem zvedav ,jaký to bude mit efekt...ted mazu jak blazen....3x denne cipky...no proste nic moc zivot:-((((ale tim si asi prosel kazdý...

eva (Út, 8. 7. 2008 - 20:07)

Jak jsem nastupovala do nemocnice na kolonoskopii, tak pan doktor na chirurgické ambulanci mě seřval, co tam dělám, když se mi zlepšili hemeroidy, po vyšetření jsem si nemohla sednout a nic nenašel. Před kolonoskopii mi dělali ještě jedno vyšetření a doktor na pohmat prstem hned poznal trhlinu. Dnes si člověk fakt musí hledat odborníky přes nějaké známe atd. Jen lituji, že jsem to neudělala dřív před tím zákrokem.

justyna (Po, 7. 7. 2008 - 18:07)

No Zdeni, moje řeč, byla jsem u něj poprvý a naposled, rozhodn+ě

Zdena (Po, 7. 7. 2008 - 06:07)

justino tak tomu by měli vzít diplom, prostě debil

justyna (Ne, 6. 7. 2008 - 21:07)

Napadlo mě napsat perličku, která se mi stala před zákrokem s trhlinou-psala jsem viz.předcházející příspěvky- mám proktologa ve Slavkově, ale protože je to od nás nějakých 80km, tak jsem si řekla, že zkusím skočit k místnímu chirurgovi, měl by tomu taky rozumět, vešla jsem do ordinace, říkám mu svůj problém-krvácení z konečníku při návštěvě wc, i tak samo o sobě, bolest...a doktor se mě zeptal-cituju- ještě se vás zeptám, i takové případy se stávají, jste si jistá, že to krvácení je z konečníku? Zůstala jsem na něj koukat, přestála vyšetření, kde mimochodem nic nenašel a hrrr pryč, tak tady už nikdy. Na druhý den jsem obětovala80km do Slavkova, doktor diagnostikoval trhlinu, spravil a mám po problému. To píšu jen tak pro "pobavení", připadala jsem si jak de..l. Jinak jsem zatím pořád bez problému, trhlina se neobjevila, snad to tak vydrží

eva (Ne, 6. 7. 2008 - 10:07)

Před operaci fisury jsem to měla pořád, pak se přidala krev a všichni si mysleli, že jsou to hemeroidy a nakonec to byla ta prasklina. Po operaci to krvácelo, ale neřezalo mě to při stolici. Asi se to zas vrací do starých kolejí, ale už aspoň nekrvácím, to mě vždy vystrašilo. Vyzkouším teď nejíst pečivo atd. třeba to pomůže a zas beru čípky mastu. Prokotolog říkal, že se to bude pořád vracet, že stačí malá chyba ve stravování, stres a že to praskne.Jak půjdu na gynekologii,tak se jí na to zeptám, jestli hormony můžou mít vliv na tu stolici.

Míla (Pá, 4. 7. 2008 - 23:07)

Mám stejný problém jako ty,před menstruací zácpu,až ji dostanu, tak je po problému.Neumím si to vysvětlit, dokonce jsem i užívala projímadlo a stejně nepomůže.Afty mívám z kyselého ovoce.Ale s tou stolicí, jak uvádíš, že máš pocit, jakoby jsi tam měla střep, tak to slyším poprvé, ještě se mi něco takového nepřihodila.

eva (Pá, 4. 7. 2008 - 21:07)

Ten Ranisan vyzkouším. Ke všemu mám zas afty, pálí mě ta žáha, opět problém na velké. Zas mám pocit, že mám ve stolici střep nebo něco ostrého, co mě řeže. Tak mám pocit, jestli se mi nepřemnožila nějaká bakterie nebo něco takového.

Sára (Čt, 6. 11. 2008 - 12:11)

Zdravím všechny a chtěla bych poprosit o radu.Četla jsem zde příspěvek Pepy ohledně léčby fissury Botulotoxinem, má ještě někdo další s tímto postupem léčby zkušenosti?Mám doma 6-ti týdenní miminko a stále kojím, proto je pro mně velký problém rozhodnout se pro operaci, které se mimo jiné hodně bojím:( Léčba Botulem by snad mohla být šetrnější a méně časově náročná. Prosím poraďte. Díky moc.

Míla (Út, 1. 7. 2008 - 23:07)

Proti pálení žáhy si kupuji RANISAN, to jsou tablety, dříve jsem užívala ANACIT, to je něco jako mléko, ale přestal mi už zabírat.

Strašidlo (Út, 1. 7. 2008 - 19:07)

Ahoj holky, chci se zeptat - krom te trhliny v konecniku mi praska sliznice i jinde (v holcici oblasti). Ted jsem se po temer dvou letech behani po gynekologiich dozvedela, ze mam chronickou mykozu a nasledne ve sterech nasli masivne Candidu albicans. Doktor se vyjadril v tom smyslu, ze i ty starosti s prdylkou zavinila candida. Mate nekdo zkusenost?

eva (Út, 1. 7. 2008 - 17:07)

Po velké teď používám navlhčený toaletní papír s výtažkem z heřmánkou. Dám se běžně koupit a je lepší než dětské ubrousky. Já mám zas problém před menstruací, prostě i když se chce tak nic až ji dostanu, tak pak uleva a záchod. Nemáte někdo nějakou radu na pálení žáhy? Už mě trápí čtrnáct dní a dneska téměř neustále. K doktorovi teď nechci chvíli chodit.

Mony (Út, 1. 7. 2008 - 17:07)

No nebuď:-))to je dobré:-))
Byli jsme na Sarti,chalkidiki,bylo to tam nádherné,malinké klidné městečko,my nehledali rušnost a zábavu,ale fakt odpočinek a klid a tam to tomu přesně vyhovovalo.Do Egypta bych teď v sezonu nejela!!!To tak v březnu nebo na podzim.

lb (Út, 1. 7. 2008 - 17:07)

Tak tam nebuď,pojedeme třeba do Egypta.Kde jste byli?Nějak mi to uniklo.

Mony (Út, 1. 7. 2008 - 16:07)

Ahoj Ib:-))
Jak jinak než supeeerrrr:-)))
A co u tebe nového?
Já jsem v práci po dovči,nějak se mi tu ale nechce být:-)

lb (Út, 1. 7. 2008 - 16:07)

Ahoj Mony,
jak bylo na dovolené?

Mony (Út, 1. 7. 2008 - 16:07)

Ahoj holky,
Katko,psala jsem ti asi před týdnem,že ta calendula officialis je měsíčková mast:-)))Já ji používám už delší dobu,protože hojí dobře rány a jizvy a mám vážně pocit že tam ten hrbolek ve vnitř není skoro cítit.A taky ji užívám v tabletkách 9,a 15 jen když mi to náhodou praskne.A přestal mě svědívat zadek,mám pocit,že čím více čípku jsem tam rvala,tím se mi víc ten konečník vysušoval a to mě pak svědilo.
Holky a o té psychice vím taky své.Ráno si dám kafe a nikdo na mě nesmí mluvit,jsem nervozní myslím jen na to jak to asi poleze...po kávě jdu na záchod a už v nervách očekávám co vyleze,jak to vyleze supr,tak mám supr náladu,jásam.....zatím se daří...jak to jde tuho a praskne to,tak mě po celý den nic nebaví.Tak zkouším zahánět zlé myšlení,zkusím tu sepii.
Holky to je stejně ale síla takové nervy s prdelama:-)))Když vyjdu z wc s úsměvem manža se směje..no jo kakala dobře:-)))

Katka (Út, 1. 7. 2008 - 14:07)

Ani mi nevadilo sedění v autě (jako Kulíškovi) - a že jsem toho najezdila !
Vůbec mi sedění nevadilo. Nikde. Šílená bolest (slzy, krev a pot) při akci a po ní. Sezení nic.

Včera se mi zadařilo. Baštím homeo, jím psyllium, mastím před akcí, všechno skoro na 100% O. K.
Přes víkend stres, špatná strava, fofr, cesty, žádný homeo - výsledek: včera hovínko tvrdý jak beton, ne a ne ven, mazání nepomohlo. Přesně jak jsem nedávno četla v jednom fejetonu - pocit, "jako bych měla vysrat kulečníkovou kouli". Sorry.
Samo, že to bolelo jak blázen.

Katka (Út, 1. 7. 2008 - 14:07)

Bolístko, na kole jsem jezdila i v dobách nejhorších. To mi fakt nevadilo a to jsem fakt najela pár tisíc km za rok.
Kulíšku, při menstruaci se prý to vždycky zhoršuje. Možná to není jen tou vložkou, ale je to tam dole celý překrvený, zhoršují se i hemeroidy, víc krvácí trhlina, atd.
Jinak ta měsíčková mast - není to ta calendula officialis, kterou doporučují homeopati ?
Kouření - začít s nekouřením musíš fakt době, kdy jsi v pohodě. Aspoň já bych to jinak nezvládla. I tak to bylo krutý, ale dá se to.
Datum narození ti pošlu na mailíka, napiš mi ho prosím na 11katerina"seznam.cz, ale asi se pleteš. Mám pocit, že určitě nejsem taková pohodářka jako ty (i když bych ráda byla). Možná ten virtuální vztah právě proto, že jsem jiný pól. Blbost, úplně jiný pól určitě ne!!! To zas kecám, ale bohužel nejsem nedělňátko.

bolístko (Út, 1. 7. 2008 - 11:07)

Ahoj holky, děkuji vám za odpovědi. Kulichu, já vím, že psychika tam dělá hodně moc.Někdy mě to tak nervuje, a to proto, že si vyčítám, proč jsem vlastně k proktologovi šla. Neměla jsem čas na rozmyšlenou a rovnou jsem si nechala udělat zákrok. Nikdy předtím mě zadek nebolel. Zato teď si to užívám. Ale zpátky to bohužel vzít nemůžu. Aspoň jsem se měla pídit po dobrém proktologovi.Teď už ale musím jít dál. Přestala jsem jít sušené švestky a jídla, která projímají. Hodně piju,tak snad bude líp.Včera už jsem šla jen dvakrát a musím říct, že jsem o zadku ani nevěděla. Jen malé štípnutí večer. Nic víc. Kulichu, s osprchováním mám zatím štěstí, musím se vždycky sprchovat, nebo mám připravené vyvařéné kapesníky. V největší nouzi. Na cestách a tak. Jsem ráda, že jste mi napsaly. Vždycky se uklidním, že nejsem vůbec sama, kdo si tohle přivodil. Sice to bylo úplně zbytečné /stačilo, aby lékař nechtěl 2500, ale zahájil konzervativní léčbu/.Ještě bych se chtěla zeptat, zda někdo z vás jezdí na kole, zatím vůbec nemůžu, byla jsem zvyklá pravidelně jezdit na kole. Kulichu, bude tak líp, že se na to kolo vydám? Nebo máte někdo zkušenost? Díky za odpověď.

Reklama

Přidat komentář