Reklama

Operace trhliny v konečníku

kulich (Čt, 12. 6. 2008 - 17:06)

Tleskám Domčo!
Dej sílu všem!!!!Pusu.Konečně pozitivní myšlení.Hurrrrrrrráááááááááááááááááááááá!!!!!

domča (Čt, 12. 6. 2008 - 15:06)

ahojte, podávám hlášení, zhruba víc jak měsíc po zákroku na spravení vnitřní trhliny u proktologa ve Slavkově-psala jsem, zatím vše o.k., nijak jsem svoje strav. návyky nezměnila, tak doufám, že už to takové zůstane. Já osobně z vlastní zkušenosti zastávám názor, že veškeré masti, koupele, homeopatika-vše vyzkoušené-pomůžou, ale jen na nějaký čas, prostě chir. zákrok je chir. zákrok a mám pocit že jedině ten má trvalejší ráz. Stejně jako jsem měla dřív problémy s hemeroidama- masti, čípky....., chvíli klid, za nějaký čas opět problém, po chir. spravení-je to rok a půl, mám zatím klid, zákroku se nebojte, je to sice nepříjemné i bolestivé, ale jsou léky na tlumení bolesti a dá se to zvládnout.

Lemra (Čt, 12. 6. 2008 - 11:06)

Anonyme, táhni k čertu, tady není místo pro šmelináře jako jsi ty!!!

Návštěvník (Čt, 12. 6. 2008 - 11:06)

Konečně super IQ test ke kterému dostanete i certifikát, záruka kvalitního výsledku. Vyzkoušejte http://cz.iq-test.eu/?d=12534

cibulka (Čt, 12. 6. 2008 - 10:06)

Ahoj všichni,
mám už asi půl roku trhlinu a nyní několik dní špunt ve stolici. Mám pocit, že se mi dělá po jogurtech activia, protože předtím jsem je nejedla a ten špunt nebyl zdaleka takový. Používám dubovou kůru na koupele a mast mastu. Homeopatika beru taky. Momentálně jsem z toho zralá na antidepresiva. Přeji všem to správné složení. Ahoj.

Majka (Čt, 12. 6. 2008 - 10:06)

Ahojte, opět po nějaké době zdravím a podávám nové info, jak pokračuji s trhlinou... No, čím dál tím víc zjišťuji, že je to opravdu zřejmě damoklův meč již na celý život... A když ne na celý život tak na několik let určitě. Aktuálně jsem zase po jednom natržení a zhojení... (už asi po páté) a pokaždé se biju do hlavy, když se mi to znovu trhne... Můžu si za to totiž sama. Zhojím se, pak mám klídek, klídek, tak mi otrne a začnu baštit "zakázané" věci a na druhý den při stolici RUP:-( To si fakt nadávám do kráv. Naposledy za to mohly bílé rohlíky s marmeládou, tchýnina supr povidlová buchta a večer sýrové tyčinky... A na druhý den jsem byla v prčici. Je to opravdu o stravě... Někdo se mě tady ptal, co jím... Myslím, že si každý musí vypozorovat, co ho zatuhává a podle toho se zařídit. Já mám vypozorovanou rýži, mrkev, bílá mouka (v akutním stadiu nejím ani tmavou). Ještě mě napadlo, jestli to náhodou není lepkem to zatuhávání a jestli by bezlepkové obiloviny nebyly lepší... Ale zase třeba rýže je bez lepku a zatuhává... No, nevím. Takže k tomu co jím v akutním stadiu - ovoce, zelenina, maso, zakysané mléčné výrobky (kefír, jogurt), sýry... A do toho si dám ráno lžíci duphalacu a večer taky. Ještě mi přišly celkem fajn ty otruby, co tu někdo psal. Taky jsou super hrušky, švesty - jo a zapomněla jsem sušené švestky!!! A určitě i to pivo, ale to já nemůžu, protože kojím. Pak mám stolici super. Když se to vyhojí, zařadím celozrnný pečivo, ale jen tak 1ks za den... Před stolicí (i když je to dobré) tak mažu konečník mastí Avenoc (homeopatická mast na hemoroidy asi za 70kč) nebo Infadolanem (vitamínová mast za 40Kč). Ono asi ani tak nejde o to složení, jako spíš o to, že se ten konečník promaže tou lékařskou vazelínou... Takže ve finále by stačila i ta. Pak po stolici umýt a namazat - mám Hemorol od tilia nobilis, ale zase si myslím, že by stačilo i něco víc obyč. No a při akutní fázi každý den koupele v heřmánku (kupuju koncentrát chamomilla od Ivax v lékárně asi 86kč). To mi i hodně pomáhá na takové ty bolesti po stolici. A hlavně se ten konečník snažím v té lázni co nejvíc uvolnit... To mi přijde taky že je hodně důležité. A lázeň samozřejmě co nejteplejší. No a do toho beru ta homeopatika... Psala tadi o nich i Kulich a já si je fakt nemůžu vynachválit. Nebýt jich, tak jsem skončila na stole... Už jsem měla i termín a půl roku se neléčící trhlinu - bolesti jako prase... To tu píšu pro ty, kdo to čtou a neví moji historii...

No, takže závěrem. Už to tu padlo mockrát, ale člověk si na to musí přijít sám. Základ je strava, strava, strava. Jestli máte tuhou stolici, tak si trhlinu nevyléčíte ani kdyby jste šli na operaci, protože se vám to pak znovu trhne... Chce to fakt individuálně vysledovat, co vám stolici změkčuje - to baštit a co vám ji zatuhává - a to v žádném případě nebaštit. Pak už mi přijde, že jsou všechny věci podpůrné, ale strava je prostě ABSOLUTNÍ ZÁKLAD.

Opatrujte se a dám zase někdy vědět...

kulich (Čt, 12. 6. 2008 - 02:06)

Ahoj Vati.
Děkuji za tvoji reakci.Jde-li o trhlinu,tak fakt hledej v mých imejlech tady,já byla tak vyděšená,že jsem se ptala na vše,co mě napadlo.A na těchto stránkách to najdeš.Otázky i odpovědi i podporu.Nemám prostatu,tak nevím,jaké obtíže asi opravdu máš.Vím ale určitě,že co se týká zadečku,tak ne chirurg,ale doktor přes zadečky.Proktolog?Tak nějak je rozlišenej.Prostata je o urologovi.Tak každý orgán v našem těle má svého odborníka,zaměřeného na ten určitý orgán.Problém je,že o zadku se nikdo moc nebaví,bohužel ani s rodinou.Začneš a koukají divně,většinou to nechtějí poslouchat.O to je to pro nás těžší.Každému pomáhá bavit se o problému,ne jen zdravotním.Prostě prdelka má evidentně právo jen na hemoroidy,ne na trhliny.Mám 158 cm a asi 52kg.Porodila jsem 2 4kg kluky.Přirozeně.Vytlačený konečník,taky jsem si myslela,že je to od toho,hemoroidy.Mastičky,stud jít k dr.,pár let a nebyla jsem schopná ležet na zádech,pro bolest zadku.Ale jestli tě to zajímá,zbytek najdeš fakt v mých mejlech.Upřímně ,s Katkou,co tyto stránky založila,děkuji bohu za ní.Trhlina je bolest,je kruh.Řešit jídlo,kakání,to je omezení života.Nežiješ,jen se snažíš přežít co s nejmenší bolestí,já třeba radši nejedla,abych nemusela .....Zoufalé.Po operaci,nebojím se najíst a kakat!!!To je úleva.Po tolika létech.Neboj a jdi se svěřit do rukou lékaře,kterému věříš!!Držím palečky a určitě se opět ozvi,ju?

Vati (St, 11. 6. 2008 - 22:06)

Dík Kulichu za první informaci. Budu hledat.Chodím k jednomu chirurgovi, který upřednostňuje konzervativní léčbu, ale zatím to nemá valné výsledky. Pak jsem byl u uroložky (prostata) a ta mi řekla ať s tím něco dělám, tak nevím.

dada (Út, 10. 6. 2008 - 19:06)

Tag to je yný přýpad.Pavlínko26,já sem pracovala ve Brně na 3 interně v FnsP Bohunycých na gastroentero.Toto se tam stalo taki,nejsy sama,to je spondylosa střevnýho vazyva a s tým se lydy normálně rodý a je to genetycki djědyčni.Múžeš to přeléčyt se třezalkovou koupelí,nebo mastí.Zabýrá to témněř okamžytě.Přejy Ty brski uzdravený.dadyna

Pavlína26 (Út, 10. 6. 2008 - 12:06)

Ahojky,
včera jsem byla u zdejší (jsem z Litoměřic) gastroenterološky na vyšetření a zjistila mi trhlinu a hned mě chtěla poslat na chirurgii, když jsem to slyšela, málem jsem se sesypala, tak mi nejdřív naordinovala detralex, mastičku a koupel v hypermanganu. No a že prej když to nepomůže, mám se objednat do nemocnice do ambulance, tak hledám všemožný informace. A jak tak tady čtu asi mě čekaj pěkný věci. Připravuju se už na nejhorší, a to na operaci, ale vůbec nevím, kde se mám nechat operovat, nebo jak mám postupovat, poraďte mi prosím, mám docela strach.

dada (Po, 9. 6. 2008 - 21:06)

Jsem holka žena s pannenským zadečkem.Tag at syg y dál hraje Vaše prase tata co Vám to doma diktuje a mdá Vám Vaše mozki přes Ti Vaše rozmrdani prdele.

ed (Po, 9. 6. 2008 - 18:06)

Pro kulicha: Napsala jsi to skvěle! Já se nechal vytočit :-) Dado píše do více diskuzí, ale projev je všude stejný a když jsem ho našel tady, kde sbírám cenné informace - dožralo mě to... I když takový pako mi za to vůbec nestojí .... Ještě jednou Ti díky. Všem ostatním, kteří se trápí problémem trhliny - hodně zdaru v boji s ní!!! Zjišťuju, že je to asi nejvíc o stravě. A když už jsem u toho, dost lidí píše, že pomohlo Psylium. Já ho bral a bohužel, účinek spíš opačný, takže jsem to vzdal... Zrovna teď to dost řeším, zase "mrcha" zlobí a sedět v práci na zadku a být k tomu příjemný na lidi, je někdy fakt utrpení :-( Jsem rád, že jsem tuto diskuzi objevil, čtu ji již dlouho, sbírám informace, ale napsat mě vypružil až ten inteligent :-)

kulich (Po, 9. 6. 2008 - 16:06)

Ahoj Vati.
Báli jsme se všichni.Já před 7-mi měsíci.Pomohli mi tyto stránky.Ono proti strachu mě trošku pomohlo vědět o tom co nejvíc.I o operaci,kdo mě bude operovat,co bude dělat,co mě bude čekat.Jestli lékař říká,že operovat,tak mu věř.Jestli tě to bude opravdu zajímat,jak to bylo se mnou,má celá diskuze,otázky a problémy,si můžeš přečíst na těchto stránkách při mé diskuzi s Katkou.Musíš si dát práci a najít je.První dotaz jsem psala asi od začátku prosince 2007.Čekala jsem na operaci 2měsíce,takže jsem měla spoustu strachu z čekání a zpostu otázek.Operace se mi povedla a mám klid.Relativní.Tak ti přeji trpělivost při hledání,bude to tak nejjednodušší.Měla by jsi tam najít vše a zbytek si popíšeme potom.Držím palce a neboj.Záleží vždy jen na tobě,jak se tomu postavíš.

kulich (Po, 9. 6. 2008 - 16:06)

Ahoj "dado".
S každým svým dalším vtipkováním zde,na sebe přivoláváš jen co si zasloužíš.Je to zákon akce a reakce.Je to jednoduchý zákon,zákon života a platí pro všechny.Tebe nevyjímaje.Omlouvám se ti za"eda",že ti přeje trhlinu.Jen jsi ho nasral a on neví,že nikdo ti nic špatného přát nemusí,ono si tě to totiž samo najde.Jestli již dříve nenašlo.Nějak podezřele se vyznáš v natrhávání zadků.Co tvůj " tata " ?Jestli jsi kluk,tak se netrap.Máte prý prdel ke styku uzpůsobenou lépe,než-li ženy.Jestli máš z těch zážitků nějaké trauma,které si teď vybíjíš zde,co si tak založit vlastní stránky na tvé téma?Mozek na to evidentně máš,když máš velykou školu,ha ha ha...a věř mi,je pěkné,když tě někdo rozumí!

Vati (Ne, 8. 6. 2008 - 21:06)

píšu poprvé, nalezl jsem tyto stránky včera a koukám, že patřím mezi Vás z x. Stejné problémy.Chronická trhlina, lékař doporučuje operaci. Bojím se toho, znáte něco lepšího?

ivan (So, 7. 6. 2008 - 23:06)

píšu poprvé tak nevím, jestli to vůbec funguje. teda to spojení. probléma s fisurou mám min. 5 let. S tou stolicí je to podobné jak u ostatních. Vloni po přelečení čípkama a práškama
jsem měl 8 měs. klídek. před týdnem to znovu vypuklo a to jsem ještě neviděl. zvenku cca 2 cm, jak palec. pojídám brufen, nemůžu stát, bolestí skoro škrábu zdi, třepe mnou zimnice, dřív po vyprázdnění aspoň zabral ibalgin a do příští stolice byl klid. asi si hodím mašlu. Prý to operují skvěle v Praze na Homolce, ale nevím kdo? poraďte

Mony (So, 7. 6. 2008 - 17:06)

Jééj,ahoj Ib:-))
Děkuji za optání,jde to,akorát se mi vrátili staré problémy a jsem z toho už zoufalá:-(K tomu mi našli v krvi chlamidie,docela vysokých hodnot.Synovi se po operaci vytvořila cysta....a tak to jde dokola.....
V úterý jedem do Řecka na dovču a všichni jsme nemocní,já mám atb:-((Příště kupuji na poslední chvíli,tyhle zájezdy dopředu jsou na nic!!
A jak se máš ty?Naposled jsi byl nemocný,je už líp,co?

lb (So, 7. 6. 2008 - 15:06)

Ahoj Mony,jak se máě?

Mony (So, 7. 6. 2008 - 14:06)

Staňo,tak tohle řeším i já,mám stejný problém,a navím čím to je.První část je tvrdá a pak až průjem.Prý je to tím,že v tom konečníku to zůstává a vysychá to,je fakt že někdy po stolici mám pocit že jsem nedok....á.

Staňa (So, 7. 6. 2008 - 14:06)

Zeptám se. Začátek stolice mám vždycky tvrdý jako beton. Asi po 3-5 cm stolice je to normální někdy i průjem. Nevíte prosím čím to je? Stravování? Mám již po operaci trhliny a je to ještě horší.

Reklama

Přidat komentář