Reklama

Operace trhliny v konečníku

Honza (Pá, 6. 6. 2008 - 21:06)

re: Mony

Ta píštěl se udělala v jizvě po incizi perianálního absesu, který mi operovali cca před dvěma lety. ale přímo operace konečníku to nebyla. ten absces byl cca 4 cm vedle.

dada (Pá, 6. 6. 2008 - 21:06)

Moni,gdibis nepyštjěla gdiš Tě Tvúúúúúúúúffffúúúúúúúúúúúúúúúúj tata mrdal,tag máž pokoj ajy bes pyštale.

dada (Pá, 6. 6. 2008 - 21:06)

Ede Ti tatomrde.Má jedyná trhlyna bila,je abude jedyně pravda,tag sy neché dál mrdad ksycht,prdel a kokota sy nech patentovat na jag my ho prase zaučylo a bjěš někam hledat mosek.

Mony (Pá, 6. 6. 2008 - 20:06)

Honzo,ale já teda četla,že s píštělí jou pěkné problémy.Z čeho ti ta píštěl vznikla?Z nějakého abcesu,jak jsem četla?tys už byl na operaci s konečníkem?
ed:to neřeš,je lepší si takových individuí nevšímat:-)))

ed (Pá, 6. 6. 2008 - 17:06)

To snad není možný, do každý trochu normální a hlavně zajímavý diskuze se po čase naveze nějaký magor. Kdybys "dado" uměl aspoň pořádně česky, nevadí mi nějaká ta hrubka nebo nespisovný psaní, ale co je moc to je moc. A ta Tvoje vulgarita, nikdy nikomu nic zlého nepřeji ale... trhlinu na Tebe, ať víš o čem je řeč!!!!

dada (Pá, 6. 6. 2008 - 04:06)

Hahaha.Já mám velykou školu.Ti máš od mamuta utrhnuto pyču ajy prdel,tag Ty mosek něgde uš dávno vipadl a jag to tadi čtu,tag Ty ostatný viklechtaný a virajblovaný oood yncestu se zvýřatama co sy řýkajý táta, svúj mosek uš dávno stratyly.

Honza (Čt, 5. 6. 2008 - 19:06)

re: Katka
U mě v práci by ten kruh nabeton neprošel:-)
Ta trhlina byla chronická, a asi akutně začala zlobit, před tím jsem o ní nevěděl, nebo myslel, že to jsou hemeroidy.
S těmi vlákny nevím, ale protože mi ta píštěl zasahovala do svalů svěrače, tak mi tam dali ligaturu se stehem, který se prořezával stěnou svalu a za ním to zarůstalo, takže asi něco podobného.
Jinak je to v pohodě. Určitě nelituju toho, že jsem šel na operaci relativně brzy.

Katka (Čt, 5. 6. 2008 - 16:06)

Kulíšku,pár dní se neozvu,jedu pracovně daleko.Víš, s tím přeprogramováním mozku se mi nedaří, možná bych na to potřebovala pomoc. Asi je to tím,že (ťuk,ťuk,ťuk - nechci to zakřiknout) jsem měla hodně jednoduchý život (tím jednoduchý nemyslím primitivní), skvělýho muže a skoro ideální manželství, dětem se dost dařilo a daří, materiálně je to taky O.K., snad jen víc stresující práce. Člověk si asi potřebuje nabít "čuňu", a potom začne teprve uvažovat jinak (u tebe manželství, potom ty problémy se střevy - což určitě nebylo jen tak).
Zkrátka a dobře - na tomto bych chtěla na sobě zamakat. Jestli se podaří - nevím. Za ten pokus to stojí. Hlavně zatím nevím, jak začít.

Honzo, docela se divím, že ti operovali tak čerstvou trhlinu (asi tou píštělí, co?), protože u takové je šance na zhojení. Ale pokud jsi byl v Domažlicích, tak to budeš mít určitě v pohodě. Byl tam kulíšek a dneska je vysmátá.
To sedavé zaměstnání u nás je problém, prý snad pomáhá dětský nafukovací kruh na plavání (já ho používala po operaci). Jen tak mimochodem, já musela šestý den po operaci do práce :-(
Hodně mě zaujal ten Guajacuran. Mám doma dvě balení, možná by nebylo od věci nějakou dobu si vzít 2 tablety tak hoďku před stolicí. (Kulíšku, co ty na to?)
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, je mi divné, že Kulíškovi v Domažlicích přetnuli vlákýnka a pak ju dole nic nebolelo a tobě je zřejmě nepřetnuli, je to tak ?
Jinak ti přeji, ať už je ti jen líp a líp, uvidíš, co týden to bude stále lepší.

xx (Čt, 5. 6. 2008 - 15:06)

re:dada
ty si nejdřív nech implantovat mozek, a potom se nauč lépe ten češtin...

dada (Čt, 5. 6. 2008 - 06:06)

Tedi Ti sy asyg teda hihyhiyhi.

dada (Čt, 5. 6. 2008 - 06:06)

Nemáž mrdad z mamutem.

Honza (Čt, 5. 6. 2008 - 04:06)

Tak jsem teď strávil asi 3 hodiny pročítáním diskuze, a nestačil jsem zírat, kolik lidí má podobné problémy. U mě začaly 1. května potíže při stolici. Myslel jsem že to jsou hemeroidy. Po několika dnech se objevila krev, a s ní úleva. Ta ale netrvala dlouho. Jít na velkou se pomalu rovnalo přípravu na bolestivě strávených cca 20 minut. Jsem pivař(jako Kulich) a proto jsem se snažil důsledným pitným režimem zabránit zácpě.
Mám sedavé zaměstnání, ale potíže při sezení jsem neměl. Pouze při stolici se bolest stupňovala. 21.5. jsem se odhodlal na chirurgickou ambulanci v Domažlické nemocnici, a tam jsem po prohlídce vyslech následující ortel. Anální fisura a píštěl v jizvě po operaci abscesu před cca 2 lety. 22.5. nástup do nemocnice, 23. operace. Den po operaci jsem ležel kvůli longetě v konečníku v jedné poloze, ale když mi ji vyndali, jsem se snažil se co nejdříve rozchodit. Navíc mi lékař řekl, že k mým dvěma neduhům mi ještě odstranili jeden hemoroidální pletenec.Nepříjemné bolesti jsem měl i přes injekčně podávané opiáty cca 2 dny, ale ve srovnání s bolestí před tím na WC se to dalo vydržet. Poprvé na WC jsem šel 2 den po operaci se strachem, ale spíš než bolestivé to bylo nepříjemné, ale stále se to zlepšovalo. 5. den po operaci jsem byl propuštěný do domácího ošetřování s tím, že sprchovat, sprchovat, sprchovat... Dostal jsem Guajacuran (je volně prodejný), který odbourává nervozitu,stres, trému, a ve vyšších dávkách uvolňuje svalový tonus. Bral jsem 2-2-2 a vydržel mi na 6 dní. Teď už neberu nic, jenom omývám a na doporučení lékaře používám desinfekční roztok s aloe vera, která by měla hojení uspíšit. Na kontrolu jdu 12.6. a je předpoklad, že poté už budu práce schopný.
Všem kteří máte stejné problémy, přeju sílu k vyléčení.

kulich (St, 4. 6. 2008 - 18:06)

No,teď jsem si to po sobě přečetla.Matka Tereza nejsem,ale můžu říct,že šťastná, opravdu šťastná jsem.S manželem máme Itálii,ale taky i po 9-ti letech vášeň.
Olomouc je fakt dál,tak alespoň držím palce s tím novým lékařem.Jestli mi přetli svalová či nervová vlákna,si jistá nejsem.Ale je to stará metoda,tak o ní snad všichni dr. ví.Ono se od ní začalo odpouštět pro velké riziko inkontinence.Samozřejmě záleží,kdo a jak zodpovědný to dělá.Asi jsem měla kliku.A že jsem se přestala bát kakat,tak asi díky těm vláknům.Jak jsem psala,první stolice fakt nebolela a s dalším kakáním (bezbolestným) strach slábnul až vymizel.Musela jsem si ale taky poručit,na jisté věci nemyslet a radši se chválit a těšit se na kakání.Prostě obrácený postup.Takže jsem to měla snažší,když mě nic nebolelo.Jinak nevím,nevím,jak bych dopadla.Fakt jsem Katko měla štěstí na doktorku.A dost mi pomohl můj pohled na život.Tak jak jsem si před operací přála,aby to proběhlo,tak to taky proběhlo.Pamatuji si,jak jsem si o trhlině četla a řekla si:Mám učebnicovou trhlinu a tak se bude i učebnicově hojit.No,tak asi tak to má.Opatruj se a držím všechny palce.Nebo si budu přát za tebe,to taky funguje.papa

kulich (St, 4. 6. 2008 - 18:06)

Ahoj Katko.
Přeprogramovat jsem se zvládla sama.Už kdysi dávno.Tenkrát jsem se dostala do dost šílené životní situace.Rozvést se a zůstat sama s dvěma dětma nebo vydržet?Jenže vydržet to už nešlo.Ovlivňovalo to i moje děti.Bývalý manžel byl nevyzrálý,citový vyděrač a já bohužel nepoznala oč jde včas.Alkoholika,gembléra a tak poznáš rychleji,ale citový vyděrač bez špetky sebevědomí,toje nadlouho.On se totiž celou dobu snaží tě předělat a tak nenápadně,že zůstaneš sama bez nějaké sebevíry.Tak jsem začala zjišťovat,jaký debil vlastně jsem.Přes ezoteriku jsem hledala sama sebe a zaplať pán bůh našla.Paradoxně jsem začala být psychycky silnější než on a pak jsem dokázala ten krok udělat.Dnes po 10letech mě život přesvědčil,že to bylo správné.Mám nového manžela,kterého mají moje děti radši než vlastního tátu.Srovnal se mi život a vím,že jdu po správné cestě.Odměnou je klid a mír a moře lásky v duši.Samozřejmě je stále co vychytávat,ale jsem bývalému vděčná,že jsem ho potkala.Je zajímavé,že i pro něj to byla zkušenost,která ho donutila něco u sebe pozměnit.Dokonce mi i za to poděkoval.Postupně se mi změnil život ve všech sférách a doufám,že už s té cesty nesejdu.Je těžké toho docílit,ale když opravdu chceš,když je žák připraven,učitel přijde.Nejtěžší je tomu věřit.Já dnes vím,že to stálo za to.To je můj manuál.Věřit.

Katka (St, 4. 6. 2008 - 11:06)

Kulíšku díky za tvou účast. Ale ze střední Moravy (Olomouc)do Domažlic je to fakt krapet z ruky. Nehledě na eventuelní dojíždění na kontroly. Napřed zkusím toho svýho doktora, údajně je přes prdýlky vyhlášený (ale vidíš, mám ji tam zas), zkusím mu o těch vláknech říct (svalových nebo nervových ?).
Jinak do puntíku s tebou souhlasím s tím podvědomím. Ale to přeprogramování mozku mi nejde. Tobě s tím někdo pomohl nebo jsi to zvládla sama ? Je to přesně jak píšeš. Prostě tu bolest očekávám, proto to bolí. I když, ta trhlina tam je, tak by to přece muselo bolet i kdybych to neočekávala..... vidíš, to je ten začarovaný kruh, nemůžu se z toho dostat, logika napovídá mozku...
Nemáš na to přeprogramování manuál ? :-)

Takže Domažlice zatím né. No ale, v Domažlicích jsem ještě asi nebyla, a prej je tam hezky .... tak že nic není vyloučeno.

Teď co beru ty tvoje homeo je to lepší, ale ta mrška tam prostě je. V první polovině července udělám rozhodnutí co a jak.

Mony, jestli ji máš rok, tak to máš ještě šanci na to, že ti sroste.
No a ty operace jsou asi různé, podle rozsahu. Pokud máš prdýlku dorasovanou a křečovitě staženou, tak musíš na anestezii (epidurál), musí se roztáhnout a vyspravovat. Je-li jediná trhlinka, prý to jde ambulantně - seříznou okraje trhlinky a sešijí. Ale tohleto jde jen u vnější.

kulich (St, 4. 6. 2008 - 01:06)

Ahoj Kačenko moje zlatá!
Musíš se naučit diktovat své prdelce,že bude teda poslouchat!Jenže,když to tak nebude cítit tvé podvědomí,což je něco jako program v PC(a to je tvůj mozek-myšlení),to nebere,protože neguješ,TŘEBA,stále se strachem,bolelo to a bolet to bude.Mozek se dá naprogramovat: moc dobře naprogramovat se dá.Já to vím,změnila jsem tím celý svůj život.
Kačenko, moc ráda bych ti pomohla.Botox mě děsí asi jako tebe.Do toho bych nešla ani za prt.Promysli si,jestli by jsi byla ochotná nechat se operovat tam,kde já.Je to Domžlická nemocnice.Okres to samé město.Jestli můžeš obětovat pár dní dovolené na vyšetření,pak na termín operace,což je mini.2 měsíce,tak není problém,tě tam odvézt.Bude to dobrodružství pro všechny,ale jestli to má stát za to,udělám cokoliv!!!Jsi z Moravy,tak myslím?Moje mamka vždy tvrdily,že každá chalupa okolo Brna,kde zaklopeš na vrata,jsi doma.Nikdy jsem se neptala,jestli jsi od kaď.Ale všechno je možné.Můžeš mi pomoct???

Mony (Út, 3. 6. 2008 - 13:06)

Katko,to je individuální,známá se trápila s trhlinou 4roky,kdy ji praskala,a po změně jídelníčku se jí to zhojilo.Já když nejím rohlíky,knedlíky tak supr,nesmím jíst nějakou suchou starvu,hodně polívky....když si něco dám jako např.guláš,tak si dám laktulozu,ale jak je líp,tak se nehlídám a zase to praskne.Trápí mě to rok,tak si pořád říkám,že ještě mám šanci,že se to zhojí.Ale jen nechápu,mě doktor řekl,že je to rychlovka,kdy se ta trhlina nařízne a pak se líp zcelí,a tys měla operaci,kdy ti to šili?Nějak se nemůžu vyznat v tom,kolik druhů operací vlastně je?A laserem neexistuje?

Katka (Út, 3. 6. 2008 - 06:06)

Ahojky Kulíšku, jsem ráda, že ses ozvala a že to máš pořád dobrý.
Skoro závidím ty přetnutý vlákýnka - odpadlo křečovitý stažení ze strachu a líp se ta dírka otvírá. Mně to bohužel neudělali. Ale při mé smůle by mi to povolili tak, že bych se proprdíkovala do konce života.
A přesně jak píšeš, moje prdélka taky dostává tu největší a nejlepší péči z celého mého těla.
Ale ten problém tam teď mám. Není to zdaleka tak hrozné jako před operací. Jednak to teď nemám tak křečovitě stažené (i přes bolest se snažím uvolňovat - vědomím i kolíky :-)) a jednak je tam to poškozené místečko jen jedno. Přesně je to cítit - je asi 1/2 - 1 cm od venku a je to takový hrbolek a bolí i při dotyku. Jestli je to trhlina nebo hemeroidík, to samozřejmě nevím (snad nic horšího). Bolí to jen když leze bobek (ale dost) a někdy je minikapička krve. Dám tomu ještě tak měsíc šanci. Začla jsem znovu ty homeo cos mi poradila, bojuju proti tvrdé stolici (ale bolí to i při měkké).
Škoda, že nepiju pivo, ale fakt mi nechutná.
Tak mě napadá, myslíš, že kdyby mi přetnuly ty nervový nebo jaký vlákna, že by ta trhlina při stolici nebolela ? U tebe je dobrý, že už ji tam nemáš, ale když já ji tam mám a nebolela by, tak bych se na ni vykašlala a mohlo by se z ní časem taky něco zvrtnout....no uvidíme. Jak nebude na začátku července vše O.K., tak to jdu nějak řešit. Ten zákrok už by neměl být tak dramatický, jako před rokem a něco. Ale do toho botoxu nejdu. Zvážila jsem pro a proti - uvolnění, to jo, ale stejně to neléčí.
Na rozdíl od tebe, já jsem ve stavu, kdy mi má prdélka "podmínky diktuje" - bohužel.
Ale budu proti tomu bojovat :-)
Měj se moc hezky a ať ti všechno dobře dopadne.

kulich (Út, 3. 6. 2008 - 01:06)

A pro ostatní taky:Prdel,to je Paní.Ta když si vzpomene,tak i Císař musí běžet!!!

kulich (Út, 3. 6. 2008 - 00:06)

Ahoj Kačenko.
Já to tu čtu a obdivuji vás,jak se vyznáte v tolika přípravcích,lécích a tak.Teď,pár měsíců po operaci,mám další zkušenosti.Nejvíc mi v mysli frčí myšlenka,že netrpím na zácpy(což je u žen velice běžné),ale mám jistotu,že je to tím,že si po obědě dám pivko.Jsem pivařka,ne alkoholik,zatím....Prostě teď,když jsem začala konečně snad trochu víc jíst,ředím to pivkem.Ono to vychází.Stolice akorát,což po mé operaci idealní.Nejsem Kačenko tak disciplovaná,jak si myslíš.Den bez umytí konečníku a cítím lehké pálení.Ale mytí se mi stalo zlozvykem,takže moje prdel dostává větší péči,než-li moje zuby.Kupříkladu.Což je taky blbost!To,že mi přetnuli v konečníku pár svalových vláken,dnes vím,ono to odbourá strach z kakání.Prostě to už nebolí.Ale někdy kakám a jen podle žbluňkání vody ve wc,vím,že já kakám.Prostě mi přijde,že křeč je pryč,ale za jistou cenu citlivosti.Což asi není taky normální,ale zatím to zvládám .No,nemám zácpy a nemám odvozené bolesti od toho.A to je pro mě momentálně moc důležité.Nemít bolest a nenapragmovat mozek na strach,z kakání.Co si hlava usmyslí,to se stane.Takže Kačenko,což nechci tomu věřit,ale jednou problém s prdelí,tak na věky.Když to vzdáme!!!A mě můj zadek dyktovat podmínky NEBUDE!!!Jsem ráda,že jsi se ozvala.Mám taky teď s rodinou problémy,ale snad se blízká na časy...
Držím palečky všem...

Reklama

Přidat komentář