Reklama

Od nového roku hubnu!

Rebeka (Čt, 15. 11. 2007 - 22:11)

Ještě bych se chtěla zeptat,jestli jsi telefonovala,nebo poslala email.

Rebeka (Čt, 15. 11. 2007 - 21:11)

Jančo díky,hned to zjistím,určitě je dobré se dozvědět něco vyzkoušeného,než se v tom množství různých diet potácet sama.Snažím se jíst co nejmíň,nějakou dobu se to dá vydržet,potom se to všechno zvrtne a může se začít od začátku.Nejlepší je dieta přímo na tělo.

Hanka (Čt, 15. 11. 2007 - 18:11)

Ahoj holky, já se rozhodla nečekat na nový rok a jdu do toho už teď. Takže se jdu mrknout na tu adresu www.abecedazdravi.cz a chci jídelníček. Jsem na to zvědavá a pokud říkáte , že vám to pomohlo a že není problém jej dodržovat, tak proč bych to nezvládla i já.

Dana (Čt, 15. 11. 2007 - 18:11)

Šmidule, tak to tě opravdu obdivuji. Na mě je tohle příliš složité. Já zkusila to samé co Janča. Na inter. stránách www.abecedazdravi.cz v poradně hubnutí jsem vyzkoušela jídelníček přímo určený pro mě. Myslela jsem si, že to bude stejně asi k ničemu a že to nezvládnu, ale pak jem se kousla, řekla si, že už se dál nebudu podceňovat a konečně začnu jíst zdravě a pravidelně (což byl u mě nějvětší problém) a....... dokázala jsem to!!! Konečně jídelníček který mi vyhovoval a navíc jsem se v něm dozvěděla i to jakých chyb jsem se ve stravování dopouštěla.
Tak kdo chce kila dolů.... zkuste to!

Janča (Čt, 15. 11. 2007 - 18:11)

Ahojky, je to www.abecedazdravi.cz. Klikneš na porady a je to poradna hubnutí, vede ji Denisa. Byla jsem fakt moc spokojená, tak uvidíš sama....

Šmidule (Čt, 15. 11. 2007 - 08:11)

Ahojky všechny veselé boubelky! Chtěla bych se s vámi podělit také o svoji zkušenost. Měřím 160 cm a moje váha se léta motala kolem 100 kg. Vyzkoušela jsem ty nejrůznější diety. U většiny z nich jsem se trápila, protože nesnáším jakákoliv omezení (můžeš toho sníst jen tolik, můžeš jíst jen toto...) a v podstatě jsem docela líný člověk. Navíc každá dieta měla jo-jo efekt. Přišla jsem na to, že bych ji musela držet už na celý zbytek života.
Pak jsem se dostala k fantastické knížce "Vysoká škola hubnutí" od Edity Sipeky, kde jsem se dozvěděla, že neexistuje universální dieta pro každého, protože každý organismus je jiný a tudíž potřebuje taky něco jiného. Krásně a s humorem je v ní vysvětleno, jak bychom se měly stravovat, resp. čím se řídit.
Ale protože jsem člověk navíc netrpělivý, začala jsem k tomu ještě užívat bylinkový přípravek, který nejenže účinně spaluje tuky, ale zároveň odvádí z těla škodliviny, které byly v těch tucích usazeny. Takže se jedná o zdravé hubnutí. Můj výsledek po 3 měsících je 8 kg dole a v mírách je to 11 cm v pase, 11 cm přes boky a 7 cm přes každé stehno. A protože na mně oblečení začalo dost plandat, musela jsem si nakoupit něco nového. Byl to pro mne obrovský zážitek, když na místo XXXL jsem vybírala o 2 velikosti menší (tam je i větší výběr!)
Dokonce jsem přípravek na skoro 2 měsíce vysadila a váha nahoru nejde.
Jím všechno, na co mám chuť, jen s tím rozdílem, že jsem nasycena už při menších dávkách a nemám chuť na sladké tak jako dřív (z masa jsem měla nejraději větrníky).
Jestli budete chtít vědět víc nebo to taky rovnou vyzkoušet, písněte mi na "smidova-z"seznam.cz".
Přeji všem krásný den.

Anna (Čt, 15. 11. 2007 - 07:11)

Milí Karolíno,

klobouk dolů před tvým výkonem, ale bohužel musím konstatovat, že je z tebe normální anorektička. Vím to z vlastní zkušenosti, přesně takhle jsem začala hubnout před deseti lety. Bylo mi tenkrát 17 let, vážila jsem 80 kg na 175cm. Hubla jsem jako ty, drastickým omezením stravy. Také jsem cvičila, ale rozhodně ne v takové míře jako ty. Dostala jsem se na 56kg. Pět let jsem si váhu držela+-, max. do 60kg. Ale za jakou cenu - vypadaly mi vlasy, měla jsem vždycky hustě krásné lesklé vlasy, zbylo z nich pár chlupů příšerné kvality. nemám v puse jediný zub, který bych neměla zaplombovaný, mimochodem u zubaře už jsem nechala tak 20 tisíc /korunka apod./. 4 zuby už nemám vůbec. Dále po 2 letech snažení o miminko jsem podstoupila 4xkrát umělé oplodnění bez úspěchu /cca50 tisíc/. Jsem pořád na hormonech. Teď mám 68kg, přibrala jsem je během roku po všech těch lécích a injekcích. A i když jím pořád stejně, tělo prostě nereaguje. I když omezím stravu už nehubnu. Takže si říkám jestli to vlastně stálo za to.

Martina (St, 14. 11. 2007 - 15:11)

Ahoj, já se celou pubertu snažila zhubnout a nikdy ne úspěšně. Stále jsem měla mezi 73-83kg na 165cm. Chodila jsem cvičit, držela diety, a vždy zase začala "žrát" a nabrala ještě víc. Pak jsem potkala současného přítele, který mě měl rád takovou, jaká jsem byla a najednou jsem se nepotřebovala cpát, začala jsem jíst mnohem míň, protože už jsem si jídlem nic nemusela vynahrazovat. A pak jsem dostala psa a začala denně chodit tak na dvouhodinové vycházky. No a už několik let si držím váhu pod 60kg. Tím chci říct, že možná někdy spíš pomůže začít se soustředit na něco úplně jiného než ta kila a právě to nám může pomoct. Všem držím palce!!!!

hejtmy (St, 14. 11. 2007 - 07:11)

karolíno, všechno je to o tom jestli chceš jíst odpdky(viz salámy, párky atd) nebo skutečné jídlo. Já se přiznám že mi odpadky nechybí...

pro děvčata kterým je 500 moc. Zkuste číst mám tam za 400 a myslím že na Prahu jsem zdaleka nejlevnější... je to jako když jste u zubaře. Raději si zaplatíte víc a on se k vám chová skvěle a nosí vás na rukou, nebo jdete k nějakýmu řezníkovi který s váma jedná jako s hadrem. Mimochodem já jsem do svého vzdělání investoval desetkrát tolik. Myslím že je v rovnováze že si chci nechat zaplatit za to co umím... nežijeme v socialismu děvčata:-)

Inez (Út, 13. 11. 2007 - 23:11)

Čau kočule, Martin s bílou kobylou to trochu přehnal, i u nás, 200 metrů nad mořem, už od soboty třikrát sněžilo! Zuby nehty držím podsedmdesátku, tatouch je po operaci žlučníku, vařím dietku a solidárně ji konzumuji s ním, tak to jde celkem bezbolestně. I naší špekózní kočičí kastrátce jsem pořídila malého bráchu mouráka, ať ji trochu rozpohybuje...

Rebeka (Út, 13. 11. 2007 - 21:11)

Ahoj děvčata,zaujal mě příspěvek od Janči,napiš prosím přesně,kde na té internet. stránce abeceda zdraví je poradna hubnutí,já vždy skončím u nějaké trenérky,zajímal by mě také ten jídelníček.Hlavně napiš,jak jsi dopadla ty a jak jsi postupovala.Koktejl na mne bohužel neúčinkuje,zkoušela jsem to už mockrát,klidně jsem se při koktejlu kdysi ještě navečeřela.Dík za odpověď.(nejsem natvrdlá,spíš se teprve učím a momentálně se nemám koho zeptat.)

Iva (Ne, 11. 11. 2007 - 21:11)

Já jsem zhubla už 16 kg a to jenom tím, že jsem dvě jídla denně nahradila výživným koktejlem, který obsahuje všechny živiny, ale velmi málo kalorií, nahrazovala jsem snídani a večeři, oběd jsem měla normální, svačiny 2 a to jogurt, tvaroh, ovoce nebo zelenina. Pohyb jsem měla zhruba 0.5 hod denně a to cesta do práce a zpět. Ráda Vám poradím na mailu informatio"seznam.cz.

Janča (So, 10. 11. 2007 - 15:11)

Taky jsem se rozhodla zhubnout. Pořád jsem ale přemýšlela jak. Všechny možné tablety typu lipoxal atd. nezabírají a diety jsou jen dočasné, člověk pak přibere ještě víc než zhubnul. Moje kamarádka vyzkoušela pravidelnou a zdravou stravu, teď už je dlouho na své vysněné váze a jo-jo efekt se nedostavil. Pomohli jí na internetových stránka www.abecedazdravi.cz, kde ji v poradně hubnutí sestavili jídleníček - určený přímo jí. Tak jdu do toho a to už tento rok, řekla jsem si, že se chci na silvestra vlézt do svých starých plesových šatů. Tak držte palce a napíšu jak to dopadlo.

Lakšmí (Pá, 9. 11. 2007 - 22:11)

500 bych taky nedala

erna (Pá, 9. 11. 2007 - 00:11)

tak jsem se podívala na stránku páně Hejtmovu.
asi dobrý,ale to bych musela mít na hodinu 500,- jako on,abych si mohla jeho služby dovolit,škoda,

Karolína (Čt, 8. 11. 2007 - 13:11)

Hejtmy: Ano, odpovědně říkám, chybí mi všechny tyto chutě. Že mi chybí, neznamená, že jim podlehnu, ale schází mi.

Neznamená to ani, že si nevezmu nic nezdravého. Jde o kaskádový efekt. Vezmeš si jednou, snadněji podlehneš podruhé. Myslím, že jím celkem zdravě, kozí sýr, zelenina, ryby, jogurty, sem tam celozrnný chleba atd. Ale to neznamená, že se mi nestýská po všech těch nezdravých, ale chuťově výrazných, potravinách. Vím, že vuřt je jsou mleté kůže a chemikálie, že salám maso skoro neviděl a točený už vůbec ne. Ale pokud nemáš jídlo opravdu rád, tohle nepochopíš.

Ano, věřím na zdravou stravu a snažím se i rodiče, kteří mají rádi sladké, zásobit různými potravinami BIO, mamče kupuji cukr třtinový, kupuji jí melasu, celozrnné pochoutky a karobové, slané sušenky rozhodně bez soli, občas doma pečené. Stejně jim to nechutná. A tak máma upeče domácí bábovku a táta si koupí Tatranku, nebo čokoládu.

A když jim to vyčítám, říká, že by to nebyl život, kdyby si nemohl dopřát to, co mu chutná.

A chci říct, že nahražovat něco něčím je nesmysl. Příklad: špagety s protlakem a máslem, sýrem. Ano, ale dát si je nelze tak, jak byl člověk zvyklý. Možná se vaječné dají nahradit bezvaječnými, ale když už nahradíš sýr 45% sýrem 20%, místo protlaku dáš rajčata a máslo vynecháš, tak je to blivajz, kterým si kazit chuť prostě nebudu a raději si občas vzpomenu, jaké byly staré dobré špagety, ale podle starého receptu si je neudělám, protože si nebudu ucpávat cévy cholesterolem. Nemyslím, že změna je v tom, nahrazovat nezdravé, či kalorické složky jídla složkami méně kalorickými, či zdravějšími, ale v tom, že člověk najde jinou cestu, jiná jídla. Kompletně zdravější, lehčí. Ale to je tak, že si pak zákonitě vzpomeneš na to, co Ti chutnalo dříve.

Je to jako s partnerem. S každým máš jiný vztah, každý je jiný a nenahražuješ jednoho druhým. A přesto si občas třeba na ty minulé vzpomeneš, ačkoli jsi s tím současným spokojený. Život je mnohovrstvený, nejde aplikovat postupy a metody na všechny lidi stejně. Každý máme jiný přístup k životu, jsme individuality a na tom je třeba stavět. Možná Tobě nikdy nechutnal točený salám ohřátý ve vodě s hořčicí (ačkoli salám salámem není a dost možná ani hořčice není horčicí, pomineme-li jak nezdravá je). Ale je to zatraceně dobré!

Je to asi tak, jako bys skvělý sex chtěl nahražovat sexem průměrným. Zvykneš si na tu průměrnost, ale na to skvělé nezapomeneš.

Hejtmy (Čt, 8. 11. 2007 - 09:11)

karolíno.. o něco člověk přijde? Fakt ti chybí hermelín co není hermelínem.. fakt ti chybí točenej salám, kam se melou všechny zbytky? Kuře s kůží si jednou za čas dppřát můžeš, kysaný zelí doporučuju (vit. C)a na narozkách někoho si klidně něco dej. Já mám pocit že jsi se stala obětí sebe sama. Dobře jíst neznamená žít v dogmatech.... myslím že potřebuješ lékařský dozor

Hejtmy (Čt, 8. 11. 2007 - 09:11)

má web stránka kam můžete i psát www.hejtmy.com

Adriena (St, 7. 11. 2007 - 21:11)

Taky jsem to pitomý jabko, raděj bych byla hruška. Když mi bylo 18 vážila jsem 53 a myslela jsem si že jsem tlustá, že nemůžu nosit minisukně (výška 164). Po prvním dítěti jsem měla 61 a myslela jsem si že jsem tlustá. Co bych za to dnes dala. Mám 73kg a jsem tlustá. Možná budu mít jednou 90 a budu říkat: zlatý časy když jsem měla 73. Kolik hader jsem mohla nosit a připadala jsem si tlustá. Ach jo zlatejch 59 na který jsem zhubla v roce 2000...

Karolína (St, 7. 11. 2007 - 17:11)

Ano, slané mi také strašně chybí. Miluji hermelín, ten Sedlčanský, chlebíčky, bramborový salát, šunkovou rolku s křenem, všechno možné v aspiku. A kyselé rybičky, kyselé okurky, rybičkovou pomazánku atd. Moc mi to chybí, ale vím, že se k tomu nesmím vrátit.

A pak moje zamilovaná jídla. Francouzské brambory s točeným salámem a okurkami, spoustou cibule...., bramborový salát s řízkem ....., narychlo medailonky z panenky se žampiony....., pečené kuře (ale s kůží) na pivě a kysaném zelí....., vařené kuře v bílé omáčce z jíšky a muškátového květu s těstovinami. Hudba minulosti. Včera to bylo tři čtvrtě roku, co jsem začala hubnout s co jsem naposledy jedla "normálně".

Pro všechny, které opravdu chceme ... když to vyjde, je to zatraceně príma. Dnes jsem se poprvé odvážila vzít si tričko s velkým výstřihem a dát ho DO riflí (nikoli přes rifle) a vzít si ještě i pásek. Sice jsem se v tom necítila, protože na takové oblečení nejsem zvyklá, ale když jsem se pak viděla, řekla jsem si .... jo, to jde, to je docela dobrý a měla jsem radost.

Ale o něco člověk navždycky přijde. O spontálnost. Když jsem na nějaké akci, když jsem s přáteli, když slaví někdo narozeniny a jsem pozvaná ... nic si nevzít, alkohol nepít, je kalorický. A když jsem dřív přišla k našim, mamča skvěle vaří, vždycky bylo něco úžasného na stole a i když jsem se nepřejídala, aspoň jsem ochutnala. Teď o tohle všechno přicházím a mrzí mě to. Je to otázka priorit, jen nevím, jestli to nějak nebylo dříve veselejší. Jsou lidé, kteří jídlo moc neřeší a mají to v životě snadnější. Ale my, které jídlo máme rády (a to já i po téhle šílené dietě pořád mám), my to s hlídáním se nebudeme mít snadné nikdy.

Reklama

Přidat komentář