Reklama

Od nového roku hubnu!

Monika (Pá, 23. 3. 2007 - 07:03)

Dobré ránko! Zajimavé povídání Hejtmy... já jsem zjistila, že mám přemíru sacharidů a málo bílkovin, tak bych to měla nejspíš změnit. Možná tím nehubnu, i když mi pohyb nechybí. Já bych se totiž třeba i celý den mohla živit jen celozrnným pečivem a těstovinama! Mňam!!! JO - to je můj hřích. Zítra budu mít na obídek tuňáka s bramborovou kaší, tak se moc, moc těším, protože ryby mám ráda, ale upečené v troubě nebo ugrilované. Na vodě jsem je teda ještě nezkoušela.

Hejtmy (Pá, 23. 3. 2007 - 07:03)

Já teda ryby nesnáším.... vždycky si to musím pokapat citronem.... opravdu se jim byhejbám jak můžu:-)

Hejtmy (Pá, 23. 3. 2007 - 07:03)

Jo azapoměl jsem na toho šmakouna a vaječné bílky. Nejkvalitnější bílek je sice v žloutku, ale tam jsou i tuky a cholesterol, takže opatrně...:-) uf. Snad vám to pomůže:-)

Hejtmy (Pá, 23. 3. 2007 - 06:03)

SACHARIDY: POZOR to je obrovský mýtus, nevyřazovat, nesnižovat. Zase záleží na fyziologii jak moc se hejbete. Doporučuje se něco mezi 2 - 6g na kg denně. No slečna vco bude chtít zhubnou tak samo trochu méně i když zase pokud se hýbe???? Vidíte jak je to těžký jestliže váží zřeba 90 a chce zhubnout tak bych začal na těch 2g čili 90x2 - 180g. Je to málo? moc? Bílkovin dáme od 0,6 -1,3 dejme tomu. Pokud se docela hýbe dáme tak 1,3 na kg. Což je 117g bílkovin denně... já bych to celá zaokrouhlil na 200s 120 bílkovin. Minimum tuku... do každého jídla se může přidat kávová lžička olivového oleje za studena...

Zdroje sacharidů hlavně polysacharidy: těstoviny, natur. rýže. Občas dalamánek celozrnný, taky ovoce

Bílkoviny: Hlavně maso: kuřecí, krůtí, rybí (treska) doporučuju na vodě:-). jogurty nízkotučné(bílé), podmáslí (nepřehánět) doplňky jen v když nelze jinak (proteinové kokteily)

Hejtmy (Pá, 23. 3. 2007 - 06:03)

Monika, dobrý přístup myslím... to zahřátí klidně stačí deset minut nebo i pět. Člověk se nemusí strhat že?:-)

Míšo, šmakoun je dobrá volba a maso taky. Jen to podmáslí... vono je super, skoro žádnej tuk, ale večer už bych to tam netlačil. Večer to musí být lehký. Salátm super. TIP: jestliže vás po jídle honí mlsná, dejte si list salátu nebo nějakou zeleninu i před jídlem. Salát je vůbec dobrej je tam kyselina listová. Pozor ale na druhou stranu vláknina zhoršuje vstřebávání živin, takže všeho s mírou...

jestli ještě můžu k tomu céčku ..."stačí i při velkých výkonech do 200mg vit C. Čili dvě tabletky celaskonu denně (při správné stravě) prospěšnost nad 500mg je sporná. takže zase nepředcpávat se.
Kofein taky dobrá volba,a le zase to nepřehánět, při častým pití kávy ztrácí účinnost

katka (Čt, 22. 3. 2007 - 15:03)

tak si říkám, že se podívám na ty ostatní diskuze o hubnutí, jak jste psaly... no podívala jsem se, hnedka na tý první jsem skončila a dál číst nehodlám, samý děvčata co byly tady, škoda!!! tady asi zbyde jen nějaký to jádro, SNAD! ale víte co mě mrzí nejvíc? že když už se sem někdo přidá, že ani nic nenapíše a prostě jen přestane psát. však je tady nikdo nenutí, je to přece každýho dobrovolná záležitost, ale může to být trochu demotivující pro ostatní. nebo jak bych to jen řekla... jinak: pak těm holkám nevěřím, že to na začátku myslely vážně, pokud ani v diskuzi nedokážou pár týdnů vytrvat. a to neříkám, že sem musí furt přispívat, ale je to přece super pochlubit se výsledkem a porovnat si ho s ostatníma. a když se nemám s čím chlubit, tak to beru jako výzvu do příště...
no nic, to bylo jen takový zamyšlení. přeju jim, aby se jim dařilo.

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Jo a Hejtmy, prosím tě... jak je to s těma sacharidama, že když někde píšou, že holka, která chce zhubnout třeba na 60 kg, tak by měla jíst jen 60 g sacharidů denně. Co je na tom pravdy? To se mi zdá přehnaně málo!!!

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Chtěla jsem napsat kafe, tak sorry.

Martina2 (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

jo hejtmy tak to jsem chtěla slyšet, musím říct že jsem si to myslela. Je to všechno taková nafouknutá bublina do který tečou peníze...:)))

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Tak já si třeba dávám 30 minut před sportováním třeba silnější kafa, pak i vitamín C a ještě jsem si koupila CLA BOOSTER se zeleným čajem. Když jdu cvičit beru 2 kapsle, když ne, tak jen jednu.

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Tak já mám 2x týdně spinning a 2x týdně fitko, kde se 15 minut zahřeji na steppru nebo rotopedu, pak 30 minut posiluji, no a 30 minut buď opět rotopeduji nebo jsem na steppru.

Hejtmy (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Jestli ještě můžu bojím se že ty spalovače tuků jako je karnitin je reklama opět uvedu co říká výzkum: suplementace karnitinem není potřebná, ani u normálních ani u obézních jedinců výzkum neprokázal zlepšené spalování tuků. Doporučení snad jen u lidí kteří mají výrazné rezervy ve stravě (Zadák 2006). Neutrácejte zbytečně dokonce ani za vitamíny, protože pokud jíte pestře nepotřebujete suplementaci vitamínama.... všechno je ve stravě... ty bombastický reklamy, jsou jen šidítka. na něčem ty fitnessový a jiný celebrity vydělávat musej ne?:-) ... jedině snad proteiové koncentráty ty ano, jako doplněk ano, ty nezavrhuji.

Hejtmy (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Martina tepová frekvence by měla být tak 120 až 140 min. takže ne žádný brutální maratony, stačí aby sis při tom mohla normálně povídat.... překročená anerobní fáze trvá tak do 15 min pak už jede aerobní fáze... nejdřív bych dal tak 20min a pak až do 40.

Moniko, záleží na tvojí aktivitě... co děláš jak se pohybuješ atd

Martina2 (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

a co spalovače tuků? to by mě dost zajímalo jestli to opravdu funguje, nebo je to jen reklama.....

Martina2 (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

mě by zase docela zajímalo, jak je to s tou tepovou frekvencí při zátěži. Když třeba běhám v posilovně na pásu. Připadám si v pohodě, ale tep mám vysoký. Čemu to vadí? je lepší na chvíli zpomalit a tuky se spalují stejně.

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

Hejtmy a kolik bych toho měla přijímat já? Když měřím 166 cm, vážím momentálně 74 kg a chci zhubnout tak na 60-65 kg? A mám tuším střední kostru, protože drobná jsem nikdy nebyla!

Martina2 (Čt, 22. 3. 2007 - 12:03)

ahoj holky tak jsem se včera vážila (přestože se vážím v neděli jednou týdně) a už mám 61kg. Tak jsem zjistila že vždycky jeden týden skoro nehubnu asi 0,5kg a druhý to jde dolu. Od příštího týdne začnu trochu zvedat příjem, chtěla bych dát ještě něco dolu, ale už pomaleji. Míšo jak budeš zvedat ten příjem, jako většíma porcema nebo kaloričtějším jídle? to je asi jedno že?

Hejtmy (Čt, 22. 3. 2007 - 11:03)

jestliže je to po poradě s doktorkou nic proti.... výkřik někoho.... no já mám taky nějakou praxi jako osobní trenér:-), takže si dovolím tvrdit že i já o tm něco(málo, protože výživa je hrozně složitá) vím. Vždyť říkám že něco jiného je postava muže a ženy jenže: kosterní stavba žen je naprosto totožná z mužskou a žena dokáže na jednotku svalové hmoty vyvinou prakticky stejnou sílu. Ženy mají ale tendence k většímu hromadění tělesného tuku než muži(díky estrogenům).

Spinning je krásná věc ale jestliže zápasíš s problémovými partiemi (tuk hlavně okolo hyždí), tak jej nepovažuji za vhodný, protože tam se ti právě upevní hmota a pak to lze velmi těžce odstranit. Kdybych tě měl na starosti já určtě bych ti předepsal spíš stepper.

Jestliže je tvá váha 63 jak píšeš a aktivita taková jak píšeš (psa vynechám to je spíš relaxace:-) měla by jsi přijímat denně alespoň 0,8 - 1g bílkovin na tělesnou váhu čili zhruba 70g bíkovin denně, coý se bojím že nepřijímáš. Sacharidů alespoň 2g denně na 1kg (zelenina, ale taky těstoviny a rýži)... kvalitní bílkoviny jsou hlavně v mase, nelze se nacpat jen jogurtem, to snad jen obden a tak jeden kelímek malej.

tabulka na floře nepočítá s tím že člověk má větší váju díky sv. hmotě. Taky mám takovou tabulku na PC a hodně se u ní vždy bavím:-). používám jí jako vodítko když sestavuju jídelníčky klientům (upozorňuji jen jako vodítko). Problém většiny dietologů včetně paní Cajthamlové je ten že neznají fyziologii. nechat člověka aby jedl jen rýži je vražda... opět zpomaluje si bazální metabolismus. Já jsem studoval u Dr. Valenty, který fyziologii dokonale zná a který absolvoval i metodiku tréninku osobních trenérů fitness, takže má zmáknutou i anatomii a metodiku specializace tréninku. Nevím jestli tvá paní doktorka také:-)

Ano jsem to já, není to shoda jmen. Připravuju se na soutěž a tak potřebuju dohled:-). Nříkám také že by jsi měla jít na 8 500kj, ale adekvátně k aktivitě zvýšit a zlepšit příjem bílkovin a sacharidů. I když prvda nevidím tě takže nemohu posoudit tvůj somatotyp....

Pokud prudím promiň

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 11:03)

A hlavně jíst pravidelně s odstupem 2-3 hodin!!!

Monika (Čt, 22. 3. 2007 - 11:03)

Hejtmy, to je sice hezký, co jsi napsal, ale vím podle sebe, že když přijímám od 6.000 KJ a více, tak prostě nehubnu ani omylem, a to mi mimochodem pohyb nechybí!!! 100% vím, že mám zpomalený metabolismus (hladověním, dietama, neustálé výkyvy váhy, atd.), ale už nevím jak to všechno napravit a přitom zhubnout. Tak se momentálně řídím tomu, co píší na stránkách stob.cz nebo merrylinka.cz, kde opravdu pro zhubnutí doporučují jíst 4.000 až 5.000 KJ.

Reklama

Přidat komentář