Reklama

Od nového roku hubnu!

Renca (Čt, 8. 3. 2007 - 11:03)

Sladkosti u me no problem,
vcera pohodicka v jidle, same zdravoty, pred chvili stepper 50 min, k snidani ovocny salat z peti druhu,
obed polevka rajska s ryzi, pozdeji nejake pecene bramburky s korenim a s kukurici a brokolici na panvi...
vypada to, ze jsem to chytla do pevnych oprati, a...
mam ze sebe radost...

Martina2 (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

jo jo Míšo přesně tak, proto už se těším na vážení toho 16. třeba se budu sama divit..:o))) jinak 7. dubna se vdává manželova mamka (tchýně..:) 4dni na Moravě mé štíhlé (snad už) linii dají asi hodně zabrat, snad to nějak přežiju. To pak zase budu muset cvičit disciplínu. Ale je to taková moje odměna toho, když do té doby zhubnu..:o)))

Martina2 (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

hihi míšo to chápu, já snídám tak v půl 9...:o) včera jsem dostala menstruaci a při ní nemám vůbec hlad, tak se do toho budu dneska spíš nutit.... (ale břicho mám jak po celodenním antipůstu...o)

Martina2 (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

Míšo držím palce na dnešní spinnig a jsem zvědavá co zítra napíšeš...:o)

Martina2 (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

já budu mít těstovinovou rýži s rajčatovou omáčkou....mnam už se těším, ale mezitím ještě svačinka - jablíčko. To se holky máme co pořád se cpeme...hihi

Martina2 (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

ahoj holky, včera jsme stěhovali kancelář, ufff byla to dřina..:o) Jak se člověku změní režim, tak na to jídlo zapomíná, ale zvládla jsem to s hodinovým posunem...:o))) Mám pocit, že sladkosti jsou taková lehká droga, prvních 14dní jsem si říkala že to nezvládnu a snad každý den a každou volnou chvíli myslela na to jak bych si tedka zrovna normálně dala dortík, atd. Třetí týden mě to přecházelo a tedka čtvrtý na to vůbec nemám chuť. V pondělí jsme byli v restauraci a manžel si pochutnával na medovníku. (ptal se jestli mi to nebude vadit) Já na něho spokojeně koukala jak papá a ani mě nenapadlo že bych si měla dát taky. Spíš mě napadají myšlenky, že kdybych si dala tak bych si zaneřádila žaludek a když ho mám tedka takový pěkně vyčištěný tak je to zbytečné. Úplně mi stačí ráno cereálie zalité mléčným jahodovým nápojem a mám pocit že jsem přeslazená na celý den. Opravdu dá se na sladké odvyknout. Už jsem to jednou zažila když jsem měla mononukleozu. Ale bacha rychle se zase navyká...:o)))

blue (Čt, 8. 3. 2007 - 10:03)

tak jsem se hezky nasnídala, odpustila si kafe místo toho čajíčkuju a co? no jasně zežrala jsem tu milenu - fuj jsem odporná

Lucie (Čt, 8. 3. 2007 - 07:03)

Ahoj dámy, já se teď docela držím a musím říct, že když jím "zdravě" po 2 - 3 hodinách, tak mám daleko víc energie a jsem celá taková v pohodě, ani nemám moc hlad. Ráno v 7.00 si dám zákys nebo kefír, dělá mi to hrozně dobře na žaludek. Snídám tak okolo 9.00 většinou cel. chleba nebo rohlík s plát. sýrem nebo jogurtem,někdy Fitness lupínky s bílým jogurtem, k tomu papriku a čaj. V 11.45 ovoce a obědvám tak kolem 14.15, maso se zeleninou, popř. nějaký salát kuřecí, sýrový, těstovinový. V 17.00 svačina - zelenina, někdy se šunkou nebo sýrem nebo tvarohem a večer si už jen dám asi v 19.00 vlákninové tablety. Hodně piju - vodu, zelený čaj, vodu s citronem.
A jelikož mě taky někdy honí mlsná, tak si někdy, když nestíhám oběd nebo vím, že se budu víc hýbat, dám musli tyčinku, klidně i v čokoládě. Ale zásadně jen do 15.00. Pak už žádné sacharidy. V sobotu mám takový volný den, prostě se uvidí, buď držím lehký půst, třeba jenom s jabkama, nebo si dám něco moc dobrého, klidně i čokoládu, zvlášť když vím, že půjdu večer do hospody a pak na disco. V neděli mám teda hladovku, jen piju.
Ta sobota mě dost pomáhá, když mám třeba v úterý strašnou chuť na něco ne zrovna příhodného, tak si řeknu, že si to když tak dám v sobotu a je to.
Doufám, že mi to vydrží, mám teď takový pocit, že jsem to konečně chytla pevně do rukou.
To jsem se rozepsala, až to není hezké. Držím nám všem palce. Hlásíme se 16.3.?

blue (Čt, 8. 3. 2007 - 07:03)

Dobrá ráno tak já trpím ranní depkou jsem se ráno prohlížela v zrcadle - děs a navíc jsem měla včera předmenstruační chutě takže pár věcí padlo no nebudu to řešit a musím dál jak na potvoru kolegyně ráno přinesla milenu že prý k MDŽ tak jsem ji dala do šuplíku ale měla bych se jí co nejdřív nějak zbavit dřív jsem byla schopná takhle jídlo i zhehodnotit a vyhodit jen abych měla klid protože mě bude celý den deptat.

Lucka (St, 7. 3. 2007 - 13:03)

Moniko, ta nutriční, co k ní chodím, je dietoložka, doporučila mi jí moje psycholožka. Ale jak už ti holky psaly, já řeším trochu jiný problém-poruchy příjmu potravy, ale holkám tady nevadilo, že sem chodím, tak jsem ráda, že si o tom můžu s někým psát, na forum o PPP se mi nechce, zjistila jsem,že mě to tam tsrhává zpátky

Monika (St, 7. 3. 2007 - 13:03)

Musím uznat, že ty pocity na sladké opravdu vyvolává špatný jídelníček, co jsem tak zaregistrovala alespoň na sobě. Když jsem totiž jedla opravdu správně - jak se má a hlavně 5x denně, tak jsem opravdu takové chutě neměla, a nebo je měla 100x menší, což už se dalo samozřejmě odolat. Takže po dnešní hladovce, kterou věřím, že snad zvládnu, tak od zítřka se budu snažit jíst opravdu 5x denně a snad to půjde a uvidím i nějaké výsledky! Hlavně už žádné zbytečné oplatky, čokoládičky, apod.!!!

kasie (St, 7. 3. 2007 - 12:03)

Zdravím všechny statečné. Já mám tedy kliku u nás doma se sladké nekupuje. Žvíkačky si nekupuji z jednoho důvodu - každou žvíkačku vždy po chvíli spolknu / úplně každou ať je sladká nebo pálivá/. Včera jsem byla cvičit a sešlo se nás tam málo - vždy po čase jich hodně odpadne a v červnu chodí jen starý inventář cvičitel, 2paní a já. Venku je dnes teplo a já jsem o 4kg. lehčí což je fajn. Tak se držte pa

katka (St, 7. 3. 2007 - 12:03)

tyhle chutě, mívala jsem je děsně, nedokázala jsem nikdy odolat, ale ted co jsem jídelníček změnila, tak se strašně divím, už je moc nemám, zatím jsem ani neujela a to jsem si to i dovolila... už párkrát přede mnou byla čokoška apod. a nevzala jsem si zatím. sladkou mám snídani, cereálie, a to mi asi stačí, dá se to.. to si spíš zobnu kuřecí šunku, když jí mám, ta mě uspokojí

Renca (St, 7. 3. 2007 - 12:03)

Moniko, bez podpory druhych lidi se to zvlada tezko. Tak to mamce musis vysvetlit.
Mam take tu vyhodu, ze jsem takove ty pamlsky typu tatranky a spol odbourala, to zase radeji ujedu na domaci buchte:-))) kdyz uz...

Monika (St, 7. 3. 2007 - 12:03)

Jak zvládáte odolávat něčemu dobrému nebo jen tak, když máte jen na něco chuť? Já sama si sladké třeba nekupuji a když se tak stane, tak absolutně to nejzdravější sladké, když už tedy. Ale nejhorší je to, když např. u mne kupuje veškeré sladkosti mamka, takže je těžké odolat a nebo když se s ní dívám na tv a ona vytáhne nějaké mňamky, tak prostě neodolám a vezmu si a už v tom lítám, protože samozřejmě nezůstanu jen u jednoho kousku! Tohle je nejhorší!!!

Monika (St, 7. 3. 2007 - 11:03)

Renčo, s tím co jsi tady napsal naprosto souhlasím. Taky beru takovou jednodenní hladovku či půst jako nastartování k něčemu novému. Jak říkáš s čistou hlavou a tělem to jde lépe. Určitě tomu všemu věřím a občas to i praktikuji - 100% mě to nakopne dodržovat zásady správného jídelníčku, alespoň na nějakou dobu než zas bohužel polevím. Nejhorší ze všech je u mne víkend. To je prostě katastrofa a většinou si jedním blbým víkendem vše poruším a někdy, když mám depku, tak si pak řeknu, že je to všechno stejně zbytečný - dál něco dodržovat, když jsem se zas přes víkend přejedla, že další týden vyloženě žeru, a pak to má taky katastrofální následky, které se odrazí na váze. Pak se ale zase na sebe podívám a řeknu si, že opravdu už musím vydržet, a to je tak pořád dokolečka. Prostě všechno je u mne strašně krátkodobý, ale přitom CHCI ZHUBNOUT! Teď mám velkou motivaci kvůli blížícímu se létu. Vždyť už teď je krásně teploučko a představa, že bych se měla vysléct jen do trička je pro mne nepředstavitelná. Takže do léta musím nějaká ta kila dát dolů, protože už svoje špeky žádnou mikinou či volným svetrem nezakryji!!!

Renca (St, 7. 3. 2007 - 11:03)

Jo jeste jsem zapomela, neni dobre to brat tak, ted se nacpu, a zitra nic. To je spatne, 2 dny predem se ma jst jen rostlinna strava, zadne maso, a den pred jist uz jen v 17 hod. Pak se hlad dostavi daleko pozdeji, nez kdyz se vecer jeste nadlabnete. Ja uz po obede den pred jedla jen mrkvovy salat. A den pote zase jen velmi mirne, radeji maso az ten dalsi den, zacina se opet lehkou stravou, ale uz by se nemelo hladovet. Vyhodou je, ze pokud hladovku zvladnes, druhy den potrebujes jidla min.
Zkratka, neni to jen tak, clovek se na ni musi pripravit jak fyzicky, tak psychicky.

Renca (St, 7. 3. 2007 - 11:03)

Naplanovat si hladovku na uplnek ma velky smysl, ale u me by byl nesmysl neco takoveho provozovat v sobotu ci v nedeli. Takze pokud to jde, je dobre vse provozovat podle faze mesice,ocista je silnejsi 4x do mesice, ale jogini maji treba system jeste jiny, 11 den po uplnku a novoluni, nebo pri uplnku a novoluni, nejlepe jeden den v tydnu, v utery ci ve ctvrtek.
Ale tak bych to zase tolik neresila, ja si ten den v tydnu urcim spis podle svych vlastnich potreb, a take podle cinnosti, ja byla vcera doma, to se pak hrave zvladne, nez nekde ve stresu, nebo v praci. Dobre je, nikomu o tom nerict. Proste si hladovku prozit i dusevne, a verte, ze na mysl, cistou mysl to ma nejvetsi ucinek. A ze i na to hubnuti potrebujeme cistejsi mysl, to je take jedna ze zasad.

Neni nic, co bych o tehle veci nevedela, a proto se nebojim neco podobneho praktikovat.
Chtela bych jen rict, ze pust a hladovka je neco rozdilneho.
Kdo nezvladne hladovku, ktera je sice tezsi, bez jedineho sousta cely den, o to ale vyrazne ucinejsi, tak at zkusi pust. To znamena vyloucit urcite potraviny.
Pust, ktery spravne funguje, se napriklad muze skladat s nekolika davek pecenych brambor po cely den, a uznejte, to uz se da...

Vysledky jsou takove:
pust- znamena, vypusteni urcitych potravin, travici organy maji mene prace, uvolnena energie se pouzije k regeneraci a odsranovani odpadnich latek z tela,
kdezto
hladoveni:
24 hod nic nejist, pouze pit vodu ci caj, zeleny, a vysledek je, ze travici organy take odpocivaji, a telo si zacne brat ze svych zasob...A o tom to je.

Lide se toho boji, ale proc myslite, ze existuji takove lecebne metody, ci lazne, kde se hladovky pod vedenim lekare praktikuji. Tohle je 5000 let stara metoda, nic noveho ani prevratneho, to jen zapadni medicina takovy zpusob zavrhuje. vysledkem takove ocisty je i ztrata kilogramu, ale abych byla uprimna, praktikovat hladovky ma smysl jedinne tehdy, kdyz si cely den rikas, "delam to pro sve zdravi",...nikoliv chci zhubnout. To je jen takovy bonus...A co si budem povidat, tucne telo neni zdrave telo. ve 30 leech to clovek nepozna, ale po 50 se vsechny neduhy zacnou nacitat.
Proc myslite,ze makrobiotici se dozivaji vysokeho veku, a nebo takovy japonci diky sve ryzi. Oni vetsinou nemaji cas ani prachy si dopravat tako jako my, Evropani nebo Amici.
Blahobyt- pruser.

To jsëm se rozkecala, jezis, chci jen rict, ze v tom vidim vetsi smysl, nez jen ubytek kilogramu, a kdyz to takhle clovek pochopi, zvladne vsechno.

Barbora (St, 7. 3. 2007 - 10:03)

No, teď jsem se koukala do kalendáře, je to pravda. Proto se ptám, podle jakýho systému se to drží. Taky to chci zkusit.

Barbora (St, 7. 3. 2007 - 10:03)

Renčo, proč jsi držela hladovku zrovna včera, máš na to nějaký systém? Je to podle lunárního kalendáře, nebo tak? Taky byl úplněk, že jo?

Reklama

Přidat komentář