Reklama

Děti a punčocháče.

Martina (Po, 31. 10. 2016 - 12:10)

No podívej, 15 ti lete děti...Zuzko máš pravdu,dívala jsem se na Dotex a asi nejvhodnější co se týká velikosti do 168 jsou punčocháky Tučňák a Lachtan a asi když se vyrábí, tak je lidi kupují a kluci je tedy asi nosí. Tomu tvýmu, jak píšeš, jaký jsi mu teď koupila a jakou velikost? Jinak na tom treponu jsem nic noc nenašla - poraď mi a které od treponu bereš, jestli se taky dají koupit někde v kamenném obchodě. Docela mi tam zaujal jeden popis, kde punčocháče přímo doporučují dokonce i do školy a hlavně nebrání v pohybu : "Dětské velikosti do 164, od velikosti 170-176 do 182-188 jsou volitelné. Punčocháče mají vytvarovanou patu a špičku. Na rozdíl od tepláků punčocháče zajistí pocit tepla, ale nebrání v pohybu. Ideální punčocháče na doma, do školy či jako punčocháče na lyže, ve větších velikostech jako punčocháče pro muže i ženy."
To znamená, že prakticky jsou ve ve všech velikostech i pro starší kluky.

jana (Po, 31. 10. 2016 - 06:10)

Dobre rano, u nas je 0 takze puncochace mladsi kluk i do skoly, starsi sedmak az zitra, maji telocvik

Zuzka (Ne, 30. 10. 2016 - 22:10)

Zuzko to je dobrý systém...No podívej, 15 ti lete děti uz nejsou jako na prvním stupni aby se posmivali atd... ve škole je to opravdu vpohode, nosí punčocháče z dotexu a treponu, ani je to o výchově ! Ale viděla si sama kolik maminek tady psalo ze svým dětem dává s to jim bylo všem kolem 13-15... synovi je proste dávej a nediskutuj sním o tom, zvykem si jako moje děti a bude je nosit bez problému, - ano dodrží a když ne tak je poslu si je oblect... dneska jsem mu koupila další, ma přibližně 7 punčocháčí a super. Je zdravý jako ryba

Martina (Ne, 30. 10. 2016 - 22:10)

Mám dvě děti, holka (14) a...Zuzko to je dobrý systém pod 5 stupňů a není o čem diskutovat, jen aby to dodržovali. Já nevim, u holky v nošení punčocháčů nevidím až tak tak velký problém. Ale přeci jen 15 letý kluk může dost remcat, nicméně vše asi závisí na výchově, říkáš že s tím ve škole nemají problém, jen oni je nechtěj nosit. A to ses jak dozvěděla, že s tím nemají ve škole problém? A co když má kluk tělocvik a je pod 5st, taky si je musí vzít? A jaké punčocháky mu dáváš a co pod ně? Já se na to ptám, abych věděla, protože jak jsem psala kluk mi je už vůbec nechce nosit a to mu je teprve 13.

Veronika (Ne, 30. 10. 2016 - 21:10)

Ano.... kluk 13 holka 14 punčocháče nosí každou zimu cca od října do března až dubna, v létě na spaní do stanu.

Zdena (Ne, 30. 10. 2016 - 20:10)

No ja mam jednoho kluka, je mu 14 a punčocháče musel začít nosit minuly týden. Pořád odmlouva a je protivny, řekla jsem mu že když přijde domu ze skoly tak si sunda kalhoty a bude jen v punčocháčích. I když jdeme ba návštěvu nebo kdekoli tak ví ze si musí sundat kalhoty a byt v punčocháčích. Dělam to pro jeho zdraví, bude je nosit jeste dlouho.. a ponožky taky dávám když je pod nulou. Tak co vy ostatní ? Kdo dal dává štramplíky svým dětem ? A kolik jim je ?

jana (Ne, 30. 10. 2016 - 08:10)

Ahoj Zuzko, a ne také jsem...Mam dva kluky, puncochace nosi oba i kdyz starsi sedmak trosku brble ale bere si je. Jsou zvykli od mala ze od podzimu do jara se na doma nosi jen puncochace a tricko, do skoly je ma jen adam zatim (mladsi) ale jak klesne teplota jen pod nulu tak oba.

Zuzka (Pá, 28. 10. 2016 - 17:10)

To je mozne ze nejsi jedinna...Já syna nemám a to ani nevlastního, mám jen dceru, takže nepiš nesmysly, pleteš si mě s někým jiným.
Tady je vidět, že lžeš jako když tiskneš. Na žádný penzion nejedete, protože žádný neexistuje, jsou to všechno jenom tvoje úchylné výmysly co tady píšeš o těch punčocháčíš. Ještě napiš, že je cpeš dětem i v létě a bude to dokonalé.

jana (Pá, 28. 10. 2016 - 15:10)

Já můžu těžko dávat...To je mozne ze nejsi jedinna zuzka v diskuzi, prestan se otirat a to jako myslis ze te pizvu za nama na vikend v jesenikach na navstevu???? Vlastne promin nekde jsi psala ze synje nevlastni. To ze rada davam klukum pun ocgace a nezakryvam, ze jsem rada kdyz v nich chodi doma a Tomas samozrejme na lyzak se skomou puncochace bude mit podle seznamu je jasne a bavila jsem se s nwkolka mamkamj na tridni schuzce a nebude sam. Kdyz videl podvlkkacky tak rekl toto nikdy

Zuzka (Pá, 28. 10. 2016 - 13:10)

Ty jsi ta Zuzka co kontroluhe...Já můžu těžko dávat synovi tanga, když mám jen dceru, nejsem jediná Zuzana v této diskuzi.
Mě zajímá ta adresa toho penzionu, ale je jasné, že nic nenapíšeš, jelikož si jen vymýšlíš.

Zuzka (Pá, 28. 10. 2016 - 11:10)

zuzko myslíš jako -5??...Ne, myslím 5

Monika (Pá, 28. 10. 2016 - 11:10)

Mám dvě děti, holka (14) a...Ahoj Zuzko, a ne také jsem mamina co dbá na oblékání svých dětí, je to určitě správně ! Dnes šel můj syn na menší procházku na hory, bylo nakych 8 stupňů ale na horách bude tak 5, takze samozdřejmně dostal punčocháče a neudělá stim holt nic, ted mu bylo 15 a punčochy budou jeste jeho součástí oblečeni delší dobu. Také syn neni vůbec nemocný... snažím se aby si na punčochy zvykl jako samozřejmost. Když jde ven nebo do skoly tak mu radši zkontroluju nozky jestli ty punčocháče má, no s ponožky si bere az od -3 cca..... Takže co ? Jsou tady jeste maminy jako ja a Zuzka co důkladně oblékání své děti ? Pokud ano tak napište věk a treba jak to mate nastavené jako kdy si je děti musí brát a kam je nosí atd... budu rada za ostatní názory :)

jana (Pá, 28. 10. 2016 - 08:10)

Co to tady píšeš za...Ty jsi ta Zuzka co kontroluhe a dava synovi tesne veci a tanga????? Promin ale no bez komentare. Prekvapi te ze si kluci i z vedlejsiho pokoje na dnesni vylet po kopcich puncochace? I nasi je maji

Zuzka (Čt, 27. 10. 2016 - 19:10)

nezakryvam ze klukum davam...Čekám na tu adresu.

jana (Čt, 27. 10. 2016 - 19:10)

Co to tady píšeš za...nezakryvam ze klukum davam puncochace nejen proto, ze je to pro jejich zdravi a libise mi v nich, nikdy bych jim nedala síonky nebo neco takoveho a to ze dostanou obcas vyprask je podle meho spravne. V penzionu jsme jen rodiny co se zname dlouhp, decka taky, na leto firma pronajima pro nas penzion v bulharsku a zase tam jezdime autama. Podle mne je lepsi kdyz travime cas se znamymi lidmi a s deckama se znaji. My jakobrodice nebo jeden pracujeme v jedne firme a ta firma patri svagrovi. Nemyslim ze jsem uchylna jak pises, slipy, puncochace apod.jsou normalni obleceni a nemusis mne urazet.

Zuzka (Čt, 27. 10. 2016 - 18:10)

ještě doplněk, jedeme...Co to tady píšeš za nesmysly, ty úchyle! Vzrušují tě výprasky a ještě punčocháče, viď?
Napiš mi adresu toho penzionu v Jeseníkách, schválně si tam zajedu, mám to naštěstí kousek a pozeptám se tam, jak je to s tím pravidlem ohledně povinného nošení punčocháčů a jestli je to pravda s tím přívěsem na dřevo, určitě si to tam bude někdo pamatovat.

jana (Čt, 27. 10. 2016 - 16:10)

ještě doplněk, jedeme zítra do jeseníků na prodloužený víkend ještě s několika rodinami a vlastě obsadíme skoro celoukapacitu. Pro všechny děti do 14ti let co tam jsou (satrrší nejsou) platí pravdidlo, že po penzionu jako na večři nebo tak chodí jen v punčocháčích a nikomu to nevadí. Je pravda že tam jsou 3 holky do 11 let a asi 8 kluků ve věku 8-13. Loni dokonce všichni kluci absolvovali společné klečení a na zadek. Odbrzdili příves na dřevo a ten sjel do údolí a byl na maděru. Nikdo se nepřiznal a tak dostali všichni na holou a potom všichni klečeli. Mohu holky říct že 8 kluků pobíhajících v punčocháčích ve společnské místnosti je super :-). Ale protože to mají všichni nikdo neremcá a neřeší

jana (Čt, 27. 10. 2016 - 16:10)

Mám dvě děti, holka (14) a...zuzko myslíš jako -5?? našim prostě punčocháče dám a oni už ani teď jak je chladno ani neřešíí a vezmou si je. Tomovi je nedám když mají tělovbik, adamovi ano je menší. Doma mají punčocháče jak jsme psala jako domácí oblečení. Jak dojdou ze školy tak v létě doma do slipů a teď sundají rifle a vezmou si punčocháče místo tepláků. Manžel je štíhlý a měří 170 cm a v zimě si punčocháče klidně na lyže nebo běžky vezme taky

Magda (Čt, 27. 10. 2016 - 12:10)

Mám dvě děti, holka (14) a...No když dceři bylo čtrnáct, tak jsem ji ještě nějak přemluvila aby si v zimě pod kalhoty punčocháče vzala, zvlášť když viděla že já je nosím taky. Pak už to bylo horší. Loni je nenosila téměř vůbec a letos o nich nechce ani slyšet. Má už sice sedmnáct, no když si představím jak bude chodit v mrazech 20 minut do školy jenom v džínách tak nemám z toho dobrý pocit.

jana (Čt, 27. 10. 2016 - 10:10)

Maetino, tomas ani Adam trenky nechtej, tomasuv kamarad na tabore proste nekam v trenkach lezl a neco mu vykouklo a dodnes mu to holky pripomunaj. Kluci oroste nosi slipy a max pry trenky ale prej slipovy. Tak to nema cenu a kupuji jim slipy. Tomas tady ma kamarada od vedke a prebehl zahradu jen v puncochacich a mikine. Takze ja varim a v pokoji sedi tomas s patrukem v hnedych bavlnenych puncochacich, adam ma modre a hraje si na zem. Velci kluci aedi na jedne zidlu a na jedne klavesnici pari na pocitaci. Meui nama me se trenky pod puncochace taky nelibi, slioy jsou pri decka lepsi.

Reklama

Přidat komentář