Reklama

Nepříjemné zážitky z Psychiatrické léčebny

trol (Út, 13. 8. 2013 - 21:08)

Bude to zdravější až se to bude nazývat nemocnice ?Ničemu nerozumím. Všechno to je
obrácené vzhůru nohama. Krminál a blázinec v jednom. To se pacienti mají zdravě ?
Už jen pozorovat ps. léčebny a jejich pacienty je brutálně nezdravé. Ke zdraví je potřeba jistá dávka svobody a ne kriminální režim!!!Všichni pacienti tam vypadají jak z koncentráku. A ta zdravá nemocniční strava, samá zelenina a maso ha ha ha asi!
To ani nemluvím o možném hyenismu. Jen těch drsných tzv. léčiv co musí zkonzumovat.
JE MI OPRAVDU ZLE DÍVAT SE NA PS. LÉČEBNY A JEJICH PACIENTY. POPRAVNY!!!!!!
Když dostanou léč. nějakou dotaci tak jí použijí na plastová okna, fasády apod. Aby to bylo vidět ta dotace.TO JE ZASE VRCHOLNĚ ZDRAVÉ PRO VŠECHNY PACIETNY A JEJICH PŘÍBUZNÉ. ČLOVĚK SE BOJÍ OZVAT. BOJÍ BOJÍ BOJÍ!!!!!!! JO PARDON TO UŽ JE NA DIAGNÓZU ŽE. Na každém se prostě nějaká ta diagnóza nejde. JAK JINAK!!!!!!

gin (Ne, 31. 1. 2016 - 19:01)

asi potřebujou body a...Že by i na psychiatrii někteří doktoři patřili k onomu specifickému živočišnému druhu, který se nazývá HRABOŠ BODOVÝ.

Kór na psychiatrii se hrabošení bodů těžko kontroluje.

Steve (Ne, 31. 1. 2016 - 16:01)

Tyto režimy musí pacientovi schválit (udělit) ošetřující tamní lékař.

Steve (Ne, 31. 1. 2016 - 16:01)

Kdykoliv ale za celkový pobyt pouze "4 víkendy" ... tak je to dáno prý kvůli pojišt'ovně. Vycházky už jsou téměř neomezeně, záleží jakej má pacient vycházkovej režim. (A,B,C)

A - bez vycházek

B - vycházky povoleny pouze s 2 doprovázející zdravou osobou.

C - pacient zcela sám

Milan (Ne, 31. 1. 2016 - 13:01)

Prý tři týdny a víkend...asi potřebujou body a peníze od vzp, proto tam některý pacienty drží dýl než je potřeba. Jinde zas dělaj zbytečný zákroky, tady prostě víc lid "léčí", aby měli víc peněz. Něčím se taky musí živit, že.

Hana (Ne, 31. 1. 2016 - 13:01)

Ahoj... psychologička ma po...Prý tři týdny a víkend doma :-) nebud najivní jako já
Mě řekli to samí. když jsem si ale v pátek řekla o propustku.Řekli že nehrozí, v sobotu a v neděli mě v době návštěv raději zavřeli na izolaci. Druhý víkend když jsem řekla že chci propustku alespon na sobotu řekli že trpím oidipem že nevydržím ani dva týdny bez rodiny tak mě zase zavřeli na izolaci pro jistotu na celí víkend.
To znamená že jste zavření celí víkend v jedné místnosti,s postelí a nějakýma !hračkama" na zabavení,sice nejste pod zámkem ale na záchod se musíte dovotit ten je totiž na chodbě.
V průběhu třetího týdne mě doktor řekl že už vypracovali diagnozu a že si s nima pobudu tři měsíce. samozdřejmě jsem dostala hysterák že tam nebudu že v pátek jdu dom a ukazovala v papírech co mám napsaný od psychologa.
Dostala jsem oblbováky dali mě zase na izolaci a myslela jsem si že už se svěrací kazajky nepoužívají ale v průběhu těch nakonec 5měsíců jsem se několikrát přesvědčila na vlastní kůži že to není pravda.
Takže milá já vůbec nikam nechod a bud doma.

J (Ne, 31. 1. 2016 - 11:01)

Ahoj... psychologička ma po...V žádném případě tam nechoď! Akorát se pak vrátíš domů jako troska, kterou tam z tebe udělají. Každému nasadí oblbujíví léky a jinak na pacienty úplně kašlou...

Já bych (Ne, 31. 1. 2016 - 11:01)

naopak lékařům věřila,neposílá tě tam jenom tak z plezíru.Zvykneš si,i když je jasné,že tam nechce jít nikdo z nás.

Pavla (Ne, 31. 1. 2016 - 09:01)

Ahoj... psychologička ma po...Nevěř tomu.Na víkendy domů určitě né-to by se pak nikdo z víkendu nevrátil zpátky.A 3 týdny,tomu taky nevěřím.Určitě vem nohy na ramena a od psychologa utíkej pryč.Po jednom sezení tě nemůže hned poslat do léčebny to je blbost.Rozhodně do té léčebny nechoď,pobyt tam bývá na několik měsíců bez možnosti kontaktu s rodinou.Najdi si psychiatrickou ambulanci,pomůžou ti tam lépe .

Ja (Ne, 31. 1. 2016 - 00:01)

Ahoj... psychologička ma po jednom jedinom sedeni poslala do PL-U Honzíčka v písku, ževraj na 3 týždne a na vykend budem môcť ísť domov. Neviem či veriť podmienkam. Nemáte niekto skúsenosti s touto liečebňou? Mám moc veľký strach z takých vecí. Moc byste mi pomohli, inak mne vkaste nic nieje len som prišla o nazory zaujmi kreativitu azacalisa mi odpajat zmysli, nezaostrujem na predmety, divne sa pocujem stracam priestorovu predstavivost ale nic nejak vážne, nechcem sa zabit ani nic podobne, vsetko si uvedomujem.

Steve (So, 30. 1. 2016 - 15:01)

tak režim na psychiatrii...No, ono záleží s čím se tam dotyčný léčí, zda mu sedne tamní režim, jaký má léčebný program personál.

Náhodný kolemjd (So, 30. 1. 2016 - 15:01)

Dobrý den, ráda bych vás upozornila na praktiky léčby v PN Havlíčkův Brod,konkrétně na oddělení 7A. Je zde porušována listina základních lidských práv a svobod (článek 7 (1) Nikdo nesmí být podroben...nelidskému nebo ponižujícímu zacházení nebo trestu, článek 10 (1) Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost,....) Při přijetí na oddělení se zde musí pacientka svléknout do naha a odevzdat veškeré oblečení, včetně spodního prádla a obdrží "nemocniční košili". Časem si smí zažádat o zapůjčení erárního oblečení, kterého je ovšem nedostatek a nikdo není o této možnosti informován. Pokud žena dostane menstruaci, je jí zapůjčeno erární spodní prádlo. Přesto, že má vlastní, nesmí ho použít. Dále je pacientce odebrán ručník a všichni se musí utírat do povlaku od polštáře. To opravdu nejsou podmínky vhodné pro léčbu. Dokonce se děje i to, že pokud se personálu zdá být něco z osobních věcí pacientky zbytečné, vyhodí to do koše. A to včetně věcí památečních, ke kterým má pacientka citovou vazbu. Když pacientka projde tímto ponižujícím příjmem, dostane k podpisu papír, který ani nemá možnost si přečíst. Pravidla, se kterými má být seznámena, si má přečíst na nástěnce. Pacientky celé dny jen leží nebo sedí na židlích a neděje se nic, pokud se sami nezabaví. Žádná terapie, žádná aktivizace. Konkrétně podávám stížnost na MUDr. Zajoncovou, která problémy pacienty nevyslechne a nepředepíše adekvátní léčbu, a problémy pacientů svaluje na jejich "blbou" povahu. Její jediný zájem je, zda pacient hraje pexeso a má mezi pacienty kamarády. Pokud pacientky personál příliš "otravují" (např. se jdou víckrát na něco zeptat), jsou zavřeny do klecového lůžka, aniž by byly nebezpečné sobě či okolí. Personál používá klecové lůžko jako trest. Byla jsem zde hospitalizovaná a vrátila jsem se v mnohem horším stavu, než ve kterém jsem byla přijata. Po návratu jsem musela být znova hospitalizována v psychiatrické nemocnici v Bohnicích. Lékaře zde velmi zarazilo, jak je možné, že za celých pět týdnů hospitalizace v Havlíčkově Brodě jsem nedostala žádné léky a byla propuštěna se sebevražednými myšlenkami. Od přeložení na otevřené oddělení jsem byla lékařkou Mudr. Zajoncovou odrazována, přičemž jí pak lékařka do zprávy napsala, že překlad odmítá...po 5 týdnech hospitalizace na uzavřeném oddělení, jsem byla lékařkou MUDr. Zajoncovou propuštěna “na blint” bez doprovodu. Toto se děje a tak se léčí a pomáhá zoufalým lidem ve 21. století.

no (Út, 26. 1. 2016 - 12:01)

tak režim na psychiatrii určitým lidem vyhovuje. Na interně před lety jsem potkal jednoho, sám se mi hrdě pochlubil, že je psychopat. Něco mi vyprávěl, sice mi to nezajímalo, ale radši jsem ho vyslechl, člověk se má rád a nerad bych došel újmy. Na té interně byl jinak slušný. Tenhle typ lidí asi dobře vyjde s vrchní sestrou i primářem. Jinak věřím ,že slušný člověk, co nemá sto kilo svalů, tak tam může mít ze života peklo, protože tam vládne primář, vrchni a pak ty psychopati.

Hahaha (Út, 26. 1. 2016 - 11:01)

tam nějaký režim,to je...Takové pohádky si vyprávěj někomu jinému!

Je (Út, 26. 1. 2016 - 10:01)

cennosti v sesterně a co...tam nějaký režim,to je jasné,ale i hodně volného času,třeba na čtení,luštění křížovek atd.Lukáši,tak nikdo z nás tam jít nechce,to je jasné,ale třeba kámoška,která se zpočátku bránila,tak později,když na tom byla zle,tak tam šla sama a dobrovolně,věděla,že jí pomůžou a tam se cítila docela dobře,byla mezi svými.

Lukáš (Po, 25. 1. 2016 - 22:01)

Kdyby pacoše zamykali nebo přivazovali byl by klid,není to nic vyjmečného a neztráceli by s věci. Personál nesmí prohledávat osobní věci proto když se něco ztratí je to nenávratně pryč, zloděj to obratem prodá za prášky, chlast,cigarety. cokoliv co potřebují.Už jsem z léčebny vyléčenej, dobrovolně ně tam už nikdo nedostane, jedině j kazajce . :-(

ne (Po, 25. 1. 2016 - 19:01)

cennosti v sesterně a co máš u sebe v nočním stolku je riziko že ti to někdo čmajzne. Jinak provozovat koníčky na psyndě nelze. Vše je organizováno. Nejhorší je skupinová terapie. A pak taky léky po kterých se tloustne. Doktorům jsou pacoši ukradený oni i sestry tam chodí do práce za prachy. Nejvíc ti pomůže tvoje rodina. Když máš to štěstí. Jsem už doma ještě asi měsíc a pak do práce zase do toho blázince.

Ale (Po, 25. 1. 2016 - 16:01)

každý má nějakou skřínku,kterou mají uzamčenou a klíček u sebe,ne?

Steve (Po, 25. 1. 2016 - 16:01)

Pouze je chrání od útěku plot kolem celé léčebny a vrátnice.

Takthle podobně je to i jinde kde je areál - např. i Kromcl.

Chyba je prostě už zde že se tam volně pohybují všemožná žebrající individua která se nebojí i okrádat. (hlavně asi spolupacienty)

Steve (Po, 25. 1. 2016 - 16:01)

Tam moc koníčků nelze provozovat, kor když ti věci rozkrádají jiní pacienti kteříjsou na tom mnohonásobně hůř ... a nikdo je nehlídá co kde roběj.

Reklama

Přidat komentář