Reklama

Nepříjemné zážitky z Psychiatrické léčebny

SnadUzNikdy (St, 7. 1. 2015 - 19:01)

Jednou jsem se po epileptickém záchvatu probudil místo interny na uzavř. oddělení psychiatrie. Byl to nejhorší zážitek v mém životě. Nacévkovali mě, přivázali k posteli, nikdo se mnou absolutně nekomunikoval, ani mne nechtěli nechat zavolat rodině a zkontrolovat věci, které jsem měl u sebe (už mě totiž při záchvatu dvakrát okradli a v ten den jsem jel z práce a s sebou měl hodně drahou videotechniku) Dvakrát se mi podařilo vykroutit se z popruhů a hned přiběhli dva de.bilové a znova mě "utáhli". Po určité době jsem jim už začal nadávat. Později jsem se dozvěděl, že mne dali na psychiatrii, protože jsem se při nandavání do sanitky bránil a následně mi v krvi našli THC. Myslel jsem, že zdravotníci jsou dost erudovaní na to, aby věděli, že se epileptici běžně brání nandání do sanitky, v průběhu záchvatu a několik minut po něm si absolutně nic nepamatují, a THC jen stěží zapříčiní agresi - i největší pitomec ví, že má účinky naprosto opačné. Jejich přístup v nemocnici byl ze všeho nejhorší.. často si říkám co by se stalo, kdyby tohle zažil můj příbuzný právník. Věřím, že by byl schopen personál "zadupat do země" a pokud ne kvůli téhle aféře, našel by si něco jiného. Vyčůraný je na to dost.. jako většina právníků. Já právník bohužel nejsem a přiznám se, ač nejsem agresivní, často jsem měl chuť počkat si na ony dva zdravotní bratříčky někde za rohem a "alespoň" jim natřikrát rozbít držku, protože ta jedna noc, kterou jsem tam strávil, mě bude strašit ve snech do konce života. Tfuj..

gin (Út, 6. 1. 2015 - 19:01)

Byla jsem na otevřeném...Škoda tam nebylo smíšené oddělení. Jestlipak tam nebyl Steve.

to Dorota (Út, 6. 1. 2015 - 16:01)

A v jaké jsi byla léčebně a jak se ta psycholožka jmenovala?

Dorota (Po, 5. 1. 2015 - 20:01)

Byla jsem na otevřeném oddělení,jsem celkem spokojená až na paní psycholožku,která je neznalá ve svém oboru.Materiály, které byly použity ke stanovení diagnózy byly na velmi nízké úrovni a sama paní psycholožka měla známky vyléčené pacientky. Její vyjadřování a vystupování nedopovídá vysokoškolsky vzdělanému pracovníku. S pozdravem Vaše Dorota.

cio (Čt, 30. 10. 2014 - 08:10)

V každém "blázinci"je...rozumný názor

(St, 22. 10. 2014 - 17:10)

ANO JE TO HORO PSYCHIATRICKÉ...Teda nevim, ale zas tak hrozný to ve cvokárnách asi nebude, tůdle říkali ve zprávách na primě, že z nějaký cvokárny utekl cvok, kdyby to ve cvokárnách bylo tak strašný jak píšeš, tak se vydlabanej cvok z cvokárny nebude producírovat po venku jen tak mírnyx týrnyx, ale bude ve cvokárně přikurtovanej k posteli a ani se nehne.

Steve (St, 22. 10. 2014 - 13:10)

Na ty Dobřany se zeptám ...

Taky by bylo možná dobré napsat z jakého konkrétního oddělení (číslo budovy) tam je toho jak celá vesnice. :-) Ale jinak je to tam hezké. (několikrát jsem tam byl na návštěvě za konkrétním pacientem)

LÉČEBNY - POPRA (St, 22. 10. 2014 - 08:10)

Ty oddělení pro staré lidi...ANO JE TO HORO PSYCHIATRICKÉ LÉČEBNY JE TO FAKT HRŮZA ASI BY SE MĚL NATOČIT NĚJAKÝ FILM.PODPORA BLÍZKÝCH TO MOC NEJDE, PODALA JSEM 8 PŘIHLÁŠEK DO DD PRO SVOU MATKU A NESTALO SE VŮBEC NIC , NIKDO VÁM NEPORADÍ A NEPOMŮŽE JE ASI LEPŠÍ UMŘÍT V KONCENTRÁKU HLADY NEŽ PŘEŽÍVAT V PS. LÉČEBNĚ !NIKDO NESMÍ K PACIENTŮM NA POKOJ KDE SPÍ, PROČ ASI? JAK TO TAM MŮŽE VYPADAT. JE TO HOROR. ASI MĚ BUDOU MÍT NA SVĚDOMÍ V PS. LÉČEBNĚ . SVÉ PŘÍBUZNÉ SI JEN PŮJČUJETE A NEJSPÍŠ TO BUDE I PROTI LIDSKÝM PRÁVŮM ! JE TO I JINDE V EU? PŘÍBUZNÍ JSOU BEZMOCNÍ A ZNIČENÍ O TO LÉČEBNÁM JDE ABY NIKDO NEZASAHOVAL A TAK JIM JDE O KŠEFT!
NECHODÍ SE NIMI VEN. V ČR SE POLITICI STARAJÍ O TO JAK TO VYPADÁ JINDE A KRITIZUJÍ RŮZNÉ STÁTY ALE NIKDO ANI MUK JAK PODMÍNKY JSOU V PS. LÉČEBNÁCH. JE TO TU HNUS !

Drahý Zděnku A (So, 23. 8. 2014 - 15:08)

V květnu 2002 jsem se... Takhle podobně serou slepice, žvaní spolu, hrabou a najednou prd, pleskne to na zem a slepice hrabou dál. Jediný rozdíl mezi tebou a slepicí je že máš kalhoty.
Mudr. Chololoušek

MaDi (Pá, 22. 8. 2014 - 20:08)

A je to zase az tak sokujici...Velice hezky napsáno! Jen pro mne to nepochopitelné je, protože, předpokládám, že jeli v perníku. A když jsem v něm jel já, tak mně bavilo 1000x věcí, ale nikdy práce. Takže jestli je tomu tak, tak jim mohu upřímně závidět, protože, kdyby mne ta práce bavila jako je, nemusel jsem tak razantně a bolestně končit ...:-)

D (Pá, 22. 8. 2014 - 20:08)

Lékaři z psychiatrie v...A je to zase az tak sokujici informace? Proc by zrovna psychiatricke remeslo melo byt pro kazdeho insidera imanentne zabavne i bez jakychkoli podpurnych prostredku?

Vladka (Pá, 22. 8. 2014 - 19:08)

Lékaři z psychiatrie v Dobřanech fetovali, aby je práce bavila.....staženo z internetu S seznam.

Niky (Út, 19. 8. 2014 - 01:08)

Neposmívej se! Taky budeš stará, dementní bába s vytahanejma kozama a bobrem. Myslela jsem si, že když zažíváte v léčebnách takovou hrůzu, jakou tady popisujete, že jako pacienti držíte při sobě, to se potom nediv, že vás tam zřízenci šikanujou a mlátí, zřejmě si to zasloužíte vy mladý blbky, který se posmíváte starším, ono na vás taky dojde a pak se zase nějaká omladina bude posmívat vám.

Mladej (Út, 19. 8. 2014 - 00:08)

Mě by se moc líbilo, kdyby...a krasnej chlap obycejne nema zapotrebi delat zrizence.

Pokus se ale o sebevrazdu, a treba ti je pak bude umyvat aspon nejakej starej voskliva :p

Veruš (Út, 19. 8. 2014 - 00:08)

No byla jsem tam jenom...Mě by se moc líbilo, kdyby mi mladej, krásnej zřízenec umyl kozy a pičku.

A (Út, 19. 8. 2014 - 00:08)

Co zřízenec? Stálo mu péro, když ti mydlil kundu? A to byl s tebou na gyndě přímo v ordinaci zřízenec a spolu s gyndařem ti čuměli do kundy? Tak to museli mít v kalhotách pěknou bouli z tý podívaný. No ale když tam byly samý starý babky s bobrem a vytahanýma kozama, tak měli hoši pěkný spestření, že tam byla mladá, voholená a s pevnýma kozama. To se jim nesmíš divit, že jsou nadržení. Mladou, hezkou, nahou pacošku vidí každej rád.

Andreo (Po, 18. 8. 2014 - 22:08)

No to je síla, ale zažívala jsem to samé, na gyndě jsem byla také opakovaně, chytla jsem tam kvasinkovou infekci. Gynda zastaralá, ale pak doktor Prokop Remeš, který tam dělal gynekologa, byl příjemný. Dělá tam i chirurga, chodila jsem tam kvůli sebepoškozování. Ale se mnou naštětsí byla jen sestřička. Tak to bud ráda, že jsi tam byla jen týden, já tam byla půl roku a na otevřené oddělení jsem se v Bohnicích nikdy nedostala, vždy jen neklid, příjmové a chronák.

Steve (Po, 18. 8. 2014 - 18:08)

To je teda mazec co tady čtu .... je to vůbec možný v 21.století?

Andrea (Po, 18. 8. 2014 - 16:08)

Je to přesně, jak píšeš,...No byla jsem tam jenom měsíc, nějak mi ruply nervy z dlouhodobého stresu... Na uzavřeném odd. jsem byla jenom týden, ale i to mi stačilo. Hned první den, kdy jsem dostala koňské dávky léků, mi chtěl zřízenec pomáhat při umývání ve sprše, protože se mi točila hlava. Zezadu mě snaživě mydlil, nejdůkladněji pak pohlaví, to jsem se však už ohradila, ale neměla jsem vůbec sílu se bránit. Ještě mě dokonce pochválil, jak ji mám hezky vyholenou... Bodejď by ne, kolem byly samé staré dementní babky s odpornými bobry a svislými kozami a já jediná a možná i nejmladší mezi nimi. Druhý den to nebylo o moc lepší, poslali mě na gynekologickou prohlídku a co čert nechtěl, jako doprovod šel se mnou stejný zřízenec. V ambulanci mi sladce oznámil, že si mám svlíknout i kalhotky, řekla jsem mu, že vím co mám na gyndě dělat. Byla to hrozná ambulance, žádný závěs, navíc stará železná koza s třmeny na kurtování nohou. Naštěstí doktor byl velmi milý, byla jsem tak slabá, že mi ani nevadily ty přikurtované nohy. Jen ten čumící zřízenec mě docela sral, ale člověk fakt neměl sílu se jakkoliv vzepřít. A to bylo na celém pobytu v léčebně vlastně nejhorší, ten pocit bezmocnosti, že člověk je jak loutka, s kterou si můžou dělat co je napadne. Na otevřeném odd. to pak bylo o poznání lepší.

Andreo (Čt, 14. 8. 2014 - 18:08)

Je to přesně, jak píšeš, já byla i na izolaci a tam se mnou do sprchy vždy chodil jeden nabouchaný zřízenec a čuměl. Tedy když vůbec měli čas mě do té sprchy pustit, což třeba 3 dny "nebyl čas". Můžu se zeptat, jak dlouho jsi tam byla? A s čím se léčíš? Mně to tehdy vlivem léků bylo vše jedno, klidně jsem ze sebe před nimi tu košilku sundala, protože jsem se na ní chtěla uškrtit, tak jsem tam stála nahatá, jen v kalhotkách, oni na mě naběhli a nahatou mě přikurtovali a přitom byla zima bylo otevřené okno, myslela jsem, že umrznu a oni z toho ještě měli srandu.

Reklama

Přidat komentář