Reklama

obsedantne kompulzivni porucha

Sylvie (Po, 26. 10. 2009 - 18:10)

Ale u mě je to o tom ,že jsem si před 2 a půl roky prošla rakovinou,takže do sebe nechci cpát další chemii.Léky dokážou úzkost zmírnit a tím zlepší OCD.

Sylvie (Po, 26. 10. 2009 - 18:10)

pro Žanetu
Já léky neberu,snažím se to řešit bylinkami,někdy je to lepší,někdy horší.Kromě toho trpím předmenstruačním syndromem,v období před je to někdy síla ty úzkosti.Ale snažím se to zvládat přírodní léčbou a relaxačními technikami.Stres to taky hodně zhoršuje,tak se snažím být nad věcí,co to jde.

kopretinka (Po, 26. 10. 2009 - 15:10)

ahoj ja sem sem psal už...Ahojky ano beru léky a můžu říct, že moje paní doktorka mi vybrala léky které mi zabraly.

zaneta m. (Po, 26. 10. 2009 - 14:10)

Pro Kopretinku
Taky trpím...ahoj ja sem sem psal už několikrat a nc duležityho sem nezjistila mam ocd4roky a sem bez leku rozšiřilo se to na dalši věci ale muj muž mi hodně pomaha chci se zeptat je tu někdo kdo taky na to nebere leky a jaky vubec lekyx berete a pomaha vam to???????????????????

zaneta m. (Po, 26. 10. 2009 - 14:10)

Pro Kopretinku
Taky trpím...ahoj ja sem sem psal už několikrat a nc duležityho sem nezjistila mam ocd4roky a sem bez leku rozšiřilo se to na dalši věci ale muj muž mi hodně pomaha chci se zeptat je tu někdo kdo taky na to nebere leky a jaky vubec lekyx berete a pomaha vam to???????????????????

Silvie (St, 21. 10. 2009 - 20:10)

Pro Kopretinku
Taky trpím OCD a potřebovala bych s někým o tom mluvit,tak budu ráda když napíšeš.Moje emeil.adresa [email protected]

kopretinka (St, 21. 10. 2009 - 19:10)

Ahojky všechny zdravím. Mám OCP.V dnešní době už jsem na tom mnohem lépe.Ale moc ráda bych s někým mluvila, kdo to taky prožívá a jaké má metody zvládání.

enis (St, 14. 10. 2009 - 16:10)

více příběhů najdete taky na www.tojesila.cz

stanislav (St, 14. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj...tiez trpim OCD.U mna...Milá Jano. Moje jediná rada je: honem se seberte a vyhledejte oborníka na obsedantně kompulzivní poruchu. Těch potíží se sama nezbavíte a budete se pořád trápit a bude to jenom horší. Překonejte případné zábrany a jděte včas k psychiatrovi.
Píšu to na základě vlastní zkušenosti, kdy mne na konci roku 2006 tako nemoc úplně vyřadila z činnosti. Víc než rok před tím, jsem si také říkal že to musím zvládnout, ale byl to jeden ohromný omyl.
Držím vám palce, ať to zvládnete lépe než já.

Jiří vajnreich (Po, 28. 9. 2009 - 23:09)

mužu se zeptat jake leky...Dobrý den,prosím o Vaši zkušenost s lékem setralin,děkuji Jirka

Jana (Út, 22. 9. 2009 - 18:09)

Ahoj...tiez trpim OCD.U mna sa to prejavuje tym,ze pred odchodom z domu alebo prace som schopna kontrolovat veci aj na 10-krat a aj tak nemam ten spravny pocit "kludu"ked odchadzam.Niekedy si uz pripradam jak uplny debil,ale tych myslienok,ci je vsetko ok sa proste nedokazem zbavit.Nemate nahodou niekto na to nejaky recept,ako sa toho zbavit a zahnat tie myslienky?Vopred dakujem

zaneta m. (So, 19. 9. 2009 - 17:09)

ahoj ja mam strach aby se mi...NEMYSLIM TO ZLE

zaneta m. (So, 19. 9. 2009 - 17:09)

AHOJ ZANET,JA TRPIM TAKE...mužu se zeptat jake leky bereš a měl někdo z leku tyhle APO-SERTRAL,TRITICCO,ROREDO JA SEM JE DŘIV ZKOUŠELA A JE TO HRUZA HNED SEM DOSTALA VEDLEJŠI UČINKY A PROTO NEBERU ŽADNE LEKY SKOUŠIME TO JEN S PSYCHOLOŽKOU JEN SEZENIM A RADAMI A ZATIM OK

zaneta m. (So, 19. 9. 2009 - 17:09)

AHOJ ZANET,JA TRPIM TAKE...ahoj ja mam strach aby se mi to nezhoršilo při těhotenstvi ja to ted docela zvladam snažim se myšlenky posouvat na něco jinyho a jde to ale sou dny kdy sem smutna že tim vubec trpim připadam si jak nějakej debil kterej nemuže jit mezi lidi sam bez pomovci druhyho je to moc těžky ale nezdavam to a vy taky vždy musi byt cesta ven z nemoci a trapeni stači mit silnou vuli mě jen zajima jakto že tim trpite třeba už deset let to lekaři fakt nevi jak to zastavit nebo dřiv na to nebyli leky?????

zaneta m. (So, 19. 9. 2009 - 17:09)

Ahoj a děkuju vam za vaše odkazy sem rada že si mužu tady psat a poradit se svami ja mam take vtirave myšlenky když mě napadnou musim je poslouchat jinak mi je hrozně ja to mam ted hlavně na dotek bojim se sama nakupovat abych se nedotkla sama nějake věci ktery se už nedotknu hlavně si musim vše prohližet jidlo a piti atd bojim se že když to neudělam +ktomu me obrane ritualy bude mi zle vym že je to blbost a tak se snažim stou nemoci bojovat jak se da zatim to bez leku zvladam ale chci se ji už zbavit a zapomenout věřim v boha a tem mi dava opravdu silu jinak bych už to nevydržela byt bez leku a za to mu děkuju a věřte mi nebo nee mě to dava silu

LENUSE (Čt, 17. 9. 2009 - 22:09)

AHOJ ZANET,JA TRPIM TAKE OCD,ALE VTIRAVIMY MYSLENKAMI.BALA JSEM SE MIT DRUHE DITE,KVULI TOMU,ZE UZ 10 let beru leky,musela jsem vydrzet nebrat nic do 20 tydne tehotenstvi,pak mi byl nasazen zoloft,brala jsem ho cele tehotenstvi pri kojeni.neboj ty to zvladnes,dosud jsi bez leku tak to je super,ja to bez leku proste nezvladam.mej se hezky a drzim palce

Ajla (Čt, 17. 9. 2009 - 21:09)

Také by mě zajímalo, jestli se dá OCD vůbec vyléčit??? Po letech ztrácím naději:-(

zaneta m. (Pá, 11. 9. 2009 - 18:09)

ahij ivano ja furt hledam jak se toho zbavit neberu leky jen to skoušim sna psychuku podle psycholožky mam nedělat ritualy a vydržet až uskost přijde asama odezni je to moc těžky ale snyžim se kvuli dětem ted sem zjistila žě sem opět těhotna a nevim jestli si to mam nechat nechci aby se mi to zhoršilo mužu tě poprosit jestli maš kontakt tel. na mudr.praška ja sem mu psala meil ale nedostal ho ma plnou schranku a co ty lečitele ty sou asi pěkně drahy vid?? mě moc zajima jak se styhle nemoci někdo dostal a za jak dlouho prosim to se ptam ostatnich napište ahoj budu čekat na odepsani

ivana (Čt, 3. 9. 2009 - 00:09)

tedy omluva...zakládala jsem diskuzi "vtíravé myšlenky ublížit vlastním dětem",což je forma OCD...je to vlastně celé o OCD,můžete se tam podívat,je tam daleko více dotazů i odpovědí.

ivana (Čt, 3. 9. 2009 - 00:09)

Ahoj Zaneto a ostatní.Už jsem sem dlouho opět nepsala,ale tuto diskuzi jsem kdysi zakládala.OCD mám už opravdu spoustu let.Mám zkušenosti,jak jsem již také psala,jak s léčiteli,tak s psychiatry (kam chodím dodnes),tak samozřejmě s léky.Nejvíce mi ale pomohla Kognitivně behaviorální terapie.Samozřejmě ruku v ruce s antidepresivy.V tomto případě jsme jich vyzkoušeli hodně tak,abychom zvolili ty nejúčinější.Vedlejší účinky jsem samozřejmě pozorovala,ale při těch,které beru nyní jsou vesměs "pozitivní".Je důležité si o všem promluvit a nejlépe s psychiatrem.Vůlí se člověk OCD nezbaví.Zakazování a zapuzování myšlenek je jen posílí...Zkuste nějakou publikaci o OCD od Doc.Mudr.Praška.Je to náš největší odborník na tuto tématiku (shodou okolností jsem byla cca 10 let jeho pacientkou,bohudík:-))Jinak to,jak píše Bagi,je právě jednou ze součástí právě Kognitivně behaviorální terapie.
Tak Vám všem držím palce

Reklama

Přidat komentář