Reklama

obsedantne kompulzivni porucha

veronika (Čt, 22. 3. 2007 - 14:03)

ja teda ocd mám, ale takto sa človek neprejavuje, skor je utiahnuty, smutny, a nervozny vo vnutry, ale nie agresivny. neviem. ale ak berie antidepresiva, je normalne, ze stale spi, teda najma po nasadeni liecby ad sa vela spi.

Alene (Čt, 22. 3. 2007 - 08:03)

Teda ja nevim ale rekla bych ze takle se zrovna tahle porucha neprojevuje...to se ho spis zeptej jestli nema treba hranicni poruchu osobnosti jestli chce mermomoci nejakou poruchu krome agresivity a nervozity:-)

Alena (Čt, 22. 3. 2007 - 08:03)

Dobrý den, muůžete mi někdo prosím poradit. Mám přítele s diagnozou obsedantně komluzivní porucha. Je hrubý, všem kolem sebe jen nadává a stále spí. Tvrdí, že je to nemocí, že lidé s touto diagnozou takoví jsou. Nebo jak se vůbec tato porucha projevuje? Prosím poraďte mi. Děkuji

Pavla (St, 21. 3. 2007 - 21:03)

Ahoj, mate nekdo zkusenosti, jak pusobi na OCD Zoloft? Ja ho beru uz skoro dva mesice a stale nevidim, byt i minimalni zlepseni. Bohuzel jsem tehotna, takze asi neni moc leku, ktere bych mohla brat i ted ... Mate pri OCD i velke uzkosti? Ja mam pocit, zejeste vic nez vtirave myslenky mne ted suzuji prave uzkosti:-( Bojimm se, aby to nemelo nejaky negativni vliv na miminko...

VERONIKA (Čt, 15. 3. 2007 - 18:03)

FEVARIN JE ANTIDEPRESIVUM NA DEPRESIU ZMIESANU S OCD. EMILIE, SKUS BRAT FEVARIN, AK ESTE NIC NEBERIES.

Emilie (St, 14. 3. 2007 - 20:03)

Já mám obsedant doprovázený depresemi:(

veronika (Čt, 8. 3. 2007 - 08:03)

mne pomohol na ocd fevarin. brala som predtym citalec asi mesiac, ten nezabral vobec.fevrain beriem uz vyse sedem mesiacov a som spokojna:)

veronika (St, 7. 3. 2007 - 22:03)

jupiii, tak dnes mi konecne dosla na postu kniha o ocd, co som si objednala cez net, uz som precitala zopar stranok zbezne a je super:)

Lenka (So, 3. 3. 2007 - 15:03)

Pomohl někomu na OCD Sertralin?

duchys (So, 3. 3. 2007 - 12:03)

dravim ja mam problemy trapi em ocd od detsvi zacal sem se lecit pred 4meisici kd ys eto uz endalo vydrzet ,trpim predstavama ze kdyz udelam to a to ze mi uriznou ruce,a tak ruzne me napadaji myslenky ketre konci u uriznuti ruk no hruza,cely den si pak rikam ze je vs eok ze s enic nestanemnebo spatne polozim hrnek zase myslenka tak hi pokladam tak dlouho dokavad nemam pocit bezpeci pak to otravovalo v aute v praci,treba sme najel 30km nez sem mohl ejt spravnou cestou domu,nebo skakal po jedne noze dokavad se m nenapocital do enjakeho cisla atak dlouho dokavad sme nemel pocit ze je vs evporadku asi tak obsese-kompulze-uleva-obsese-kompulze potom sem si i povidal breptal sam pro sebe nahlas rval mam ruce az to slyseli sousedi,nod esny tak sem vyrazil k psycholozce*-psaychiatrie beru zoloft je to lepsi myslenky na sebevrazdu nesou tak silne kompulze a predstavy se zmirnili hnsuna nemoc

Martin (St, 28. 2. 2007 - 20:02)

pro Monču-nech ho být protože na to nepomáhá nic musíš to nejak přetrpět až bude lépe.já slyšel mockrát prober se jseš chlap apod.Hlavně at nepije alkohol ten je na tuto nemoc nejhorší.jedná se vlastně o poruchu chemické nerovnováhy v mozku-málo serotoninu.Léčba je dlohodobá nejsou na to léky který zaberou okamžitě jako třeba brufen" jestli ho máš ráda bud trpělivá,bud s ním a bud mu nablízku,když si bude chtít někam zalézt tak ho nech.Přeju ti at se zlepší a všechno bude dobrý.Ahoj

Martin (St, 28. 2. 2007 - 19:02)

ahojky,já mam ocd od 17let nyní je mi 26let ze začátku jsem bojoval sám ale nejde to spíše se to postupně zhoršovalo až jsem nebyl schopen vubec žít pracovat atd.Mnoho přášku sem vyskoušel nic nepomáhalo až zoloft.U mě se nemoc hlavně projevovala vtíravýma myšlenkama ,byl jsem z nich tak hotový že jsem uplně přestal mluvit vše bylo pro mě obtížné.7let nyní beru zoloft je mi dobře,jen občas je huře ale každý den nemuže být posvícení.Tedka mam 4 letého Martu.Co ještě mužu dodat určitě pomáhá radost,cvičení(ne teda v akutní fázi),práce.Co je špatný-jakékoliv nachlazení,nemoc,stres.Takže bojujte a vyhrajete alespon k normálnímu životu.

monika (Pá, 16. 2. 2007 - 20:02)

ja osobně mám taky přítele, který trpí stejnou poruchou, jako tvůj přítel Evelíno, já osobně jsem se ještě nenaučila, jak s tím žít, vždycky na něj něco dolehne, totálně se zablokuje, nemluví, pro mě je to strašný stres, a tiše trpím a čekám až bude trochu lépe, léčí se, jak to zvládat děkuju za rady,

veronika (Pá, 16. 2. 2007 - 15:02)

ahojte, ja mám ocd uz asi od jari 2004, dv aroky som s nou bojovala sama, nevediac,ze ju mam. ale nakolko sa to cele zvrhlo, navstivila som psychiatra a dal mi lieky, fevarine, tie beriem uz asi 7 mesiacov a je mi o 90%lepsie:)odporucam.

Evelína (Pá, 2. 2. 2007 - 14:02)

Přítel má obsedantně kompulzivní poruchu. Chodí k psychiatrovi. Už rok bere prášky a od té doby je téměř zcela v pohodě:-) Jakmile ale prášek zapomene, naruší ho to třeba na další dva dny. Máte ještě někdo zkušenosti s touto poruchou?

. (Čt, 26. 10. 2006 - 01:10)

Kontrolovani to je prd.Ja musim trikrat sahnout na kelimek nez ho uklidim /po vycisteni zubu/, ruzne se vracet, kdyz zakopnu musim zadrhnout/chtene /i druhou nohou aby se to vyrovnalo:)) a kdyz to prezenu musim zase tou prvni ale min proste az budu mit pocit ze je to stejne.To same kdyz mi sklouzne ruka po klice/zopakovat to/ az mam klid.Rovnam kraje zaclon ubrusu ale jinak mam doma chliv:-) proste to bych pokracovala donekonecna:-))

Pity (St, 25. 10. 2006 - 13:10)

Co sa tyka toho kontrolovania cohokolvek, depresivne stavy,... skuste si najst nieco o bipolarne afektivnej poruche (manio-depresivna porucha)ja mam OCD, ale nezvyknem kontrolovat veci donekonecna, ale existuju rozne formy. A este s takymito poruchami je spojeny seratonin. Dajte si ho skontrolovat.

kmlos26 (Čt, 19. 10. 2006 - 14:10)

Jo to znam, kolikrat kontoluji tu samou vec a kolikrat se k ni vratim

radka 2 (Pá, 26. 11. 2004 - 07:11)

Zajděte na stránky lundbeck.cz. Je tam toho spousta co se týká těchhle věcí.

radka 2 (Pá, 26. 11. 2004 - 07:11)

Zajděte na stránky lundbeck.cz. Je tam toho spousta co se týká těchhle věcí.

Reklama

Přidat komentář