Reklama

Panická porucha 2

jaja (Pá, 3. 12. 2004 - 14:12)

Holter som mala aj ja 24 hod akurat mi nic nebolo, dokonca aj pulz, ktory mam normalne v klude cez 90, som mala nizky,lieky na spomalenie pulzu mi pomahaju hlavne v noci, ked sa budim na busenie srdca. prvy krat pred 2 rokmi mi to zacalo v noci pulz 220 a tlak 70/40. AD som nikdy nebrala a vsetky vysetrenia aj kardio mam v norme. Som rada ze som vas nasla, velmi mi to pomaha.

Pajka (Pá, 3. 12. 2004 - 14:12)

Petře, mraky jsou úžasný, taky na nich často ujíždím, když ujíždím krajinou :) a tak bych měla svou trošku do mlýna...Karle, rooibos mne potěšil včetně svých křováckých objevitelů. Doporučuju všem pro jeho lahodnou chuť i vůni a hnědozlatavý odstín. Vysílá samé pozitivní signály...Tome, 4 týdny - 550 příspěvků, je 6600 za rok, připravuj PP3 :)

Karel (Pá, 3. 12. 2004 - 13:12)

Jindro, presne jak pises, horcik je i v cokolade, ale je tam i rafinovany cukr, ktery ho zase dost odebira pro zpracovani sebe sameho na glukozu. Je tam taky mleko, ktere ma nadpomer vapniku k horciku, coz taky zhorsuje hladinu horciku. Takze cokolada neni tak dobry zdroj jako kakao samotne, ale jsou i lepsi zdroje nez kakao, tam byvaji pry ruzne plisne pri spatnem skladovani a doprave az odkudsi z Brazilie nebo Afriky.Pajko, presne tak, vsechno ma svou neskodnou i smrtelnou davku. Takze i vodou se lze priotravit, kdyz vypijeme desitky litru za den (coz asi malokdo zvladne do sebe nacpat :-)).Koukl jsem na ten rooibos, kofein nemá, a vypadá dobře - jsou tam flavonoidy a nějaké minerály a doporučuje se na nervy. Objevili ho Křováci. Tady je odkaz na jednu encyklopedii, kde se o něm píše:http://en.wikipedia.org/wiki/Rooibos

DITA (Pá, 3. 12. 2004 - 12:12)

Zdravím všechny zdejší, než to všechno tady pročtu, budou svátky. Jen jsem si stihla všimnout, že mám kolegu -konkurenta, gratuluju k básnění, Petře b. Nějak nestíhám nic, ted mě volá malá, už je po obědě a jdem spinkat. Pokud neusnu s ní, ještě napíšu. Není mi vůbec dobře, rýma ustupuje, ale motanice, tuhnutí svalů, hlavně kr.páteře a zad, sem tam ES, nastupují. Necítím se nikterak mizerně psychicky, takže nemám opět vysvětlení pro tyto stavy. Musím vše zameškané zde pročíst, popřípadě reagovat. Zatím se opatrujte.

Karel (Pá, 3. 12. 2004 - 12:12)

Hanko, zatim jsem neprocetl vsechny prispevky, tak nevim, jestli uz ti to nekdo odpovedel, ale betablokatory ti muze predepsat i obvodak. Myslim, ze jsou min problematicke nez jine prasky na tlak, tak se jich neboj.A chtel bych te taky uklidnit s tim tlakem 134 na 90, to neni hodnota, ktera by byla nebezpecna, je to mirne vyssi tlak. Asi se potrebujes v takove situaci zklidnit nejakym anxiolytikem, tak to udelej. Drzim ti palce.Pajko, rooibos nemam prozkoumany, pil jsem ho jednou, musel bych kouknout nekde na netu, co tam vsechno je, podivam se po tom.

bára (Pá, 3. 12. 2004 - 12:12)

Ahoj všichni. Hani, přesně, co ppopisuješ, znám. Taky mi při atace největší potíže dělá srdce, letí jako splašené a začne mě polévat pot a za pár vteřin se roztřesu, ruce mám úplně ledové a je mi zima. A já mám ještě nápinky na zvracení, takže sedím na záchodě a dávím se - nedej bože, aby mě to jednou chytlo na veřejnosti. Tlak mám taky nízký a při atace vyletí, myslím, že je to tím, že se vždycky vyděsíme, i když víme o co jde. Mně pomáhá vzít si Lexaurin. Když jsem na to byla tak jako ty, že byly ataky tak časté, že jsem už jen čekala, kdy přijdedalší brala jsem Lexaurin pravidelně, jak píše Pajka o Neurolu - oba odstraňují úzkost a tak člověk není pořád tak vynervovaný a tím se fakt zlepší celkový stav. A jasně, že běž k psychiatrovi a pro klid duše si nech vyšetřit srdce.Michale, ty taky - sice bychom si to neměli připouštět, ale všude čtu zmínky, že PP se může vrátit. Tak pa, třeba se dostanu k PC večer.Bára

tom (Pá, 3. 12. 2004 - 11:12)

Jindro, koukám, že jsme se s těmi radami pro Hanku hezky

tom (Pá, 3. 12. 2004 - 11:12)

Ahojte všichni, nejen Bára, ale i já mám

Michal (Pá, 3. 12. 2004 - 10:12)

Diky za odpoved, procitam si vasi diskusi a dost se tu vidim. :) V pondeli rano jdu k doktorovi, radeji jsem mu zavolal, nerad bych aby se to rozbehlo. Take se snazim ty myslenky nahrazovat jinymi, jen si nejsem jisty, zda je to to prave, jak s tim nalozit. Radeji bych s tim bojoval, smiril se s tim nebo neco takoveho, jen nevim jak. Mozna z toho delam vetsi problem, nez to ve skutecnosti je. :) Jsem rad, ze jsem narazil na tyto stranky. Preji vsem pekny den. M.

jindra (Pá, 3. 12. 2004 - 10:12)

Hanko,betablokátory Ti může předepsat i obvodní,ale kardiolog tomu přece jen rozumí trochu víc, tak asi vybere i vhodnější lék. A tyhle léky naopak srdce chrání, že pracuje méně a není tolik namáhané, jediná nevýhoda je, že i snižují tlak. ES jsou hnusné, ale neměly by být nebezpečné, záleží, jaké jsou, a jestli je srdce jinak v pořádku. A ze zkolabování mám taky strach, včera jsem myslela, že budu muset odejít dřív domů, poléval mě taky pot, motala se mi hlava, naštěstí nikdo nic nepoznal a po chvilce mě to přešlo. Ale ty pocity znám a fakt je nikomu nepřeju.Jinak ještě k tomu focení: muž měl hodně dávno nějaký starý foťák, asi Prakticu nebo Practisix, dělal nádherné fotky, zvětšeniny, hodně se tomu taky věnoval, taky měl čas. A když srovnám fotky z tohohle fotoaparátu a z automatu,rozdíl je obrovský. Automat je tak pro mě, já jsem totiž absolutní amatér.Karle,jak je to s tím hořčíkem, je taky v čokoládě? Já si myslím, že ano, pokud je v kakau, ale včera jsem si přečetla nějaký článek v časopise, že hořčík se z těla odbourává právě pojídáním sladkostí, zákusků, cukrů atd.Tak tomu moc nerozumím. Já jsem totiž hodně na sladké:-)).Petře,básnička je super!! Ale chybí tam slovo:-)).Hezký den všem, dnes je tady pro změnu zataženo:-((.Jindra.

petr "b" (Pá, 3. 12. 2004 - 10:12)

Pajko, tu adresu napíši znovu (než to hledat někde vzádu..)www.txmx.de/grafix/wolkenP.

Pajka (Pá, 3. 12. 2004 - 10:12)

Petře , piš!!! Veselá mysl, zdraví půl,když se budeme ještě i pravidelně hygienicky udržovat a čistotou svítit, máme ho celé!!! :)

Pajka (Pá, 3. 12. 2004 - 10:12)

Michale, takový myšlenky mě dokáží taky zdecimovat a protože jsou blouděním v kruhu, tak je rychle pinkám pryč a přecházím okamžitě na "přízemní problémy"... Pokládám je za prapůvod mých potíží a protože vím, že se s tím nedá nic dělat, odpovědi nenajdu, přelaďuju na slepičí frekvenci, romantiku a humor. Možná, že tu někdo má lepší řešení...Hanko, to je mi líto. Včera jsem shodou okolností byla jako průvodkyně v Brně Bohunicích v kardio poradně. Bylo hrozný počasí, říkám tomu spadená deka. Pro nízkotlaké citlivky horor, ale já a Neurol jsme to přežili. Dokonce jsem se vydala sama labyrintem chodeb pro časopis na ukrácení chvíle, našla jsem cestu tam i zpět :) a dokázala jsem se do časopisu začíst. S partnerem jsem laškovala a oba jsem dlouhatánské čekání s úsměvem překonali. Na nízký tlak Ti doporučuju mooooc pít, hlavně po ránu. Dokážu vypít naráz i litr vody přímo z láhve, pomáhá mi to i při atace, piju jak duha semtam se tak i klenu :) Ale bacha 24 litrů vody za den je už smrtelná dávka, jsem někde četla... Co Ty na to Karle? P.S. Karle a co rooibos, je lahodný a piju ho dost často, znáš jeho plusy a mínusy?Hanko, protože se říká, že 2x nevstoupíš do téže řeky, mám dojem, že Tě návrat atak vyšokoval,zaskočil a vzal Ti vítr z plachet, vnitřně jsi rezignovala. Měla bys zmobilizovat síly a nedát atace při nástupu šanci. Pomocí dýchacích pytlíků, správného dýchání, masáží, sprch, smsek, Neurolu... Jestli se cítíš tak špatně, nečekej s Neurolem až na ataku, ber ho pár dní preventivně, v malém množství si udržuj určitou hladinu klidu. Jinak Ti to zase zaleze do podvědomí a dolovat to odtud je fuška a na dlouho. K psychiatrovi běž. Při atace se snaž přeladit i mysl, napiš, co cítíš i pro sebe budeš mít zpětnou kontrolu, které příznaky u Tebe dominují. Navštiv taky internistu a poraď se o lécích na srdce. S Tvojí štítnou žlázou je to síla, ale v souvislosti s PP jsem už četla taky o zbytečně vyoperovaných žlučnících apod. Přitom ji lze diagnostikovat při pochybnostech zcela průkazně, alespoň je o tom stať v knize Panická porucha od Kukumberga (pro odbornou veřejnost). Držím Ti pěsti, abys ji udržela na uzdě, zaber!!!, nikdo to za Tebe bohužel neudělá, i když jsem přesvědčená, že my všichni tady bychom táhli jak v pohádce O veliké řepě...Petře, kde je ten odkaz na fotky? Marně hledám.... :( Fotím hodně i ty mraky, klasickou zrcadlovkou a digitálně a pomáhá mi to ignorovat ataky i agoru. Kdyby Eva R. vyšla na reportáž, ani by nepostřehla, že projela metrem :))) jojo, fotila jsem i v Praze v metru, ale tam jdu bez problému i bez foťáku, stejně jako do středu restaurace :)

petr "b" (Pá, 3. 12. 2004 - 10:12)

Dobrá, vnutím Vám opět jednu svoji "Fosilii" která nese název:"Epizoda z Lochness"Pochybný tým vědátorůčeká stále u břehuS kamerami, lokátory,na Lochnesskou příšeru...Tu se voda zavlnila...vědátoři povstalipříšera se objevilaA všichni se po.....!!!A ještě pro Hanku! Hanko pusť si nějakou krásnou hudbu. Nemívám takové stavy, ale nezřídka se mi stává, že dojdou baterky, fyzické i psychické. Hudba je neskutečný lék. Samozřejmě co člověk to jiný žánr. V poslední době mne zaujala Nora Jones, její hudba je odlehčená... I když jsem spíše z rockového těsta, líbí se mi i jemná muzika... škoda, že není takové dálkové ovládání, které by na takovou dálku jinde spouštělo skladby. Namíchal bych Ti léčivý hudební koktejl. Co tam máš za rádio, třeba by šlo něco objednat. Zatím ahoj všichni! Petr.

Michal (Pá, 3. 12. 2004 - 09:12)

Zdravim vsechny, panickou poruchu mam cca 4 roky - drive spojenou s castecnou agorafobii, bral jsem prasky, posledni roky uz ne, vse bylo ok - litam letadlem, jezdim metrem, tunely - drobne ataky se daji zvladnout, posledni dobou se to zase zhorsuje a to jen pri myslenkach - ci uvedomeni si takovych tech neracionalnich veci - nekonecnost vesmiru, smrt, proc tu jsem atd.. Kdyz jsem se o tom vcera bavil s kamaradem, mel jsem pri tom rozhovoru hroznou ataku - takovy ten pocit hruzy a vecer jsem vubec nemohl spat. Jestli to nekdo znate, jak se s tim vyporadavate? Mam strach, ze se to tim zase pekne nastartuje. Dekuji moc za odpoved. Michal

Eva (Pá, 3. 12. 2004 - 09:12)

Hani,taky mi srdce všelijak blbne a přeskakuje,někdy víc někdy míň.Snažím si toho nevšímat a svádím to na PP.Někdy je to ale dost nepříjemné a taky mám pocity jako Ty - strašně se leknu, je mi na omdlení a poleje mně pot. Myslím, že je to důsledek toho našeho strachu,jak se bojíme,co se zase děje,já se dokážu kolikrát tak vynervovat,že jsem úplně na odpadnutí.Ale teď se to snažím ovládat,rozdýchám se a myslím na ostatní na tomto foru,že se jim to stává taky a že to musí zase přejít. Pokud by to bylo s tím Tvým srdíčkem pořád horší,zajdi si radši k doktorovi,aspoň se uklidníš,že jsi v pořádku.Nám panikářům to pomáhá,když nás někdo uklidní,že nám nic není,bohužel tomu ale moc dlouho nevěříme, že??Petře,jsi nadšený fotograf,připomínáš mi mého přítele,ten taky straštně rád fotí,kromě přírody chce ale nejvíc fotit mě,no ze začátku mi to vadilo,ale už jsem si zvykla,protože dělá moc pěkné fotky. Automatika pro něho není a taky má rád foťáky,kde si může všechno sám "naštelovat",já jsem ryzí amatér a pro mě je zase jen ta automatika. Těším se na Tvou výstavu (až bude) a napiš nám ještě něco pěkného, i básnička by potěšila...

petr "b" (Pá, 3. 12. 2004 - 09:12)

Hezký den! Hlavně Hanko Tobě. Jsi silná a statečná, bojuj. Jsme s Tebou. Víc Ti k tomu říci nemohu. Budu si jen přát, aby Tvůj stav definitivně pominul.Evičko R., chtít fotit a nemít čím... to není nejlepší řešení. Je pravda, že člověk často nemůže rozhazovat penězi všude okolo, ale na druhou stranu, foťák v dnešní době už není taková nedostupná záležitost. Předpokládám, že jsi asi taky dříve fotografovala se zrcadlovkou, a jak tak Tě tak odhaduji, jsi zcela jistě tvurčí typ, který se nespokojí jen s automatem na momentky. Myslím, že bys chtěla experimentovat, vymýšlet a zkoušet nové. Chci Ti jen říct, že pokud by ses rozhodla investovat do fotoaparátu, rád Ti poradím, co nejlepšího pořídit za co nejméně peněz. Jen pro informaci, nový Nikon F75, který má kromě automatického režimu i plné manuální nastavní, tudíš můžeš sama vše při focení ovlivnit, je teď kol 10 000,-. ale dají se sehnat i poloprofi zrcadlovky v bázu, což je sice nutné pohlídat, ale i bazary dávají záruku týden na odzkoušení. Nechci Tě nějak přemlouvat, ale mohu Ti pomoci pokud bys chtěla. To platí pro Vás ostatní, vůbec to sice nesouvisí s hlavní náplní diskuse, ale pokud byste někdo potřeboval poradit (zvláště pak při výběru analogového fotoaparátu) jsem tu pro Vás!!! Karle, to jsi mě teda nepotěšil! Alkohol žere hořčík? Zrovna za týden máme sraz s maturanty po 20 letech.Přeji Vám co nejvíce pohody pro dnešní den a k víkendu Vám odpoledne ještě něco vyplodím..Váš Petr.

Hanka (Pá, 3. 12. 2004 - 09:12)

Ahojky všem. Jsem se rozbrečela, když sem si přečetla vaše odpovědi na můj příspěvek. Je to strašně hezký, když mi někdo rozumí a chápe mně. Moje okolí to nechápe, myslí si, že to přehánim. Jenomže kdo to nezažil, nemůže to jen tak pochopit. Byla jsem šťastná, že už tu mrchu mám pryč, ale když se vrátila, jakoby se mi zhroutila část života. Vím co mě zase čeká a mám z toho strach. Ještě sem se vás chtěla zeptat jak to máte s těma extrasystolama. Já je mám teď každý den i několikrát za den, včera když mně to chytlo, tak mi přeskakovalo srdce každou chvíli, až když začal trochu zabírat Neurol, tak se to zklidnilo. Vždycky se toho strašně leknu, je mi na omdlení a poleje mně pot. Je to normální? Někdy se stane, že 2 dny žádná extrasystola a třetí den zase jo. Bojím se, bych z toho nezkolabovala. Nevim, jestli to není nebezpečný. Pro ty betablokátory musím na kardiologii? Neškodí to? Jen nevim, jestli to budu smět brát, léčím se s astmatem, tak jen tak nějakej lék nemůžu. Dneska je mi o trochu líp, ale nějak je mi hrudník malej, mám ho pořád sevřenej mám pořád takový myšlenky na to, kdy se ta potvora zase objeví. Dálkově studuji, zítra mám 2 zkoušky, takže ani nevim jak to zvládnu, bojim se jít i do školy, že mně to tam chytne. Po těch prášsích jsem s prominutim jak opilá, takže nějaká příprava na zkoušky asi za moc stát nebude. Uvidím ,co bude dál, v pondělí se možná odhodlám zajrt na psychiatrii. Děkuju vám strašně moc. Jsem šťstná za to co jste mi napsali a určitě ještě napíšete. Držím nám všem palce. Zase napíšu. Papapapa

jindra (Pá, 3. 12. 2004 - 09:12)

Hanko,ještě k tomu talku, taky ho máme doma, jak by ne! A taky když se mi udělá nevolno, si ho jdu změřit. Moje normální hodnoty jsou tak max.90/60, spíš ještě méně. A při rozlítnutí srdce nebo když cítím, že mi není OK se změřím a mám ho vyšší, třeba i 120/85, takže to asi normální je, neděs se toho a zajdi si k lékaři.Ahoj.

Eva (Pá, 3. 12. 2004 - 09:12)

Ahoj Hani!!!Píšu Ti,hned jak jsem si přečetla Tvůj příspěvek a chtěla bych Tě aspoň trochu uklidnit.Neboj se, PP je hrozná mrcha a umí nás pořádně potrápit. Já už si taky kolikrát myslím, že je konec, že to nemůže být PP,ale něco jiného a samozřejmě smrtelného. Ale zase bude líp, věř mi. Toho tlaku se neboj, mě běžně vyskočí tlak na 130/90 když jsem psychicky rozhozená nebo mám z něčeho strach, třeba když jdu k doktorovi. Pokud můžeš, vem si prášek na uklidnění (jestli máš něco jako první pomoc) a nebo si určitě zajdi k psych. ať Ti něco dá. Uvidíš, že zabere, akorát to bude třeba chvilku trvat.Počasí je pořád tak pošmourné a nám panikářům určitě na náladě nepřidá. Já se teď taky necítím zrovna nejlíp a skoro každý den si musím brát Defobin, který mám právě jako první pomoc a normálně ho jím jen občas.Tak Hani, zkus se něčím zaměstnat, nemysli na tu hnusnou mrchu, zkus myslet na děti, na blížící se vánoce, přemýšlej, co koupíš dětem pod stromeček nebo na něco jiného pěkného. Budu na Tebe celý den myslet a držet Ti palce, napiš, jak se cítíš a jestli je to už lepší.Ahoj Eva

Reklama

Přidat komentář