Reklama

Panická porucha 2

bára (Ne, 5. 12. 2004 - 13:12)

ahoj vsichni, zas je ta hnusna nedele.chvilku jsem si sem sedla, nez vyrazim na obigátni navstevy. vcera jsem si vyrazila sama do brna na nakupy do futurum - docela jsem si to uzila,utratila spustu penez, udelala si radost jednak perfemkem pro sebe a jednak darecky pro sve drahe. vecer jsem ale musela na akci, na kterou se mi nechtelo a bylo to presne podle ocekavani - spousta nalitych, muzikanti vyrvavali jako protrzeni a do toho se na mne porad nekdo snazil mluvit. dela mi to hrozne zle, tak jsem tam vydrzela s bidou dve hodiny a pak utekla.dela vam nekomu taky tak zle prostredi, kde se pije? sice, ne ze by vsichni byli namol, ale je jich dost, kteri se motaji, jsou rudi v obliceji,smrdi jako sud a melou nesmysly porad dokola, ze se to neda poslouchat-a to si mysli jak jsou vtipni. ikdyz treba ke mne nepatri, pobyt v takovem prostredi je mi tak odporny, ze to hranici s fobií. mate to nekdo taky tak, nebo je to jen moje specialita-jsem fakt takovy suchar?vvcera jsem si koupila roibos-s vanilkovou chuti a je bezvadny.ja moc na caje nejsem, ale obcas nejaky vonavy si dam.je to bezva, ze lucka je na tom lip.taj ja jdu.ahoj.

jindra (Ne, 5. 12. 2004 - 13:12)

Hezkou neděli všem!!!Jé, vy tedy skládáte krásné básničky!!Chtěla jsem se vás zeptat, jestli jste taky ve všem tak strašně nerozhodní, já se nemůžu nikdy pořádně rozhodnou, v ničem:-((. Ale psycholog mi říkal, že je to u úzkostné poruchy úplně normální, jenomže mě to dost ztěžuje život, bohužel. A nevím, jak svoji nerozhodnost aspoň trochu zmírnit..Lucko,držím ti palce, ať se ze všeho co nejdříve dostaneš a drž se!Ahoj Jindra.

eva rokytova (Ne, 5. 12. 2004 - 00:12)

Jé, Lucie, já to včera tady všem vyřizovala, že je zdravíš... Moc na tebe pořád myslíme. Ty vlasy - to je nervovýho původu. Já, když jsem se strachovola vloni před operací, tak mi tak asi 2 měsíce po výkonu strašně padaly vlasy - v chomáčích. Doporučovali mi práčky pangamin - což jsou prej kvasnice (co Karle?), ale nebrala jsem to, protože jsem měla strach zas z toho, že mi bude po práškách blbě, mám lékovou alergii skoro na všechny tabletky... Ale najednou se to srovnalo, tak věř, že to bude ok! Je to stresem a ten až pomine, pominou i tyhle problémy. Hlavně, aby tvoje dušička byla už veselá jako dřív!!! A určitě se lepšíš sma to přiznáváš, takže teď už může být jenom líp!!!!!!!!!Tajemná Lailo - myslím, že nás kroužek PP poezie je dnešním dnem definitivně založen - vítej, tajemná členko! Tvá stížnostní báseň je opravdu ze života a Dita skvěle odpověděla! Předsedkyně kroužku PP je ale Ditunka, protože ona tady rozpoutala léčbu veršem, a to, co se jí podařilo dnes, ta óda na vepřoknedlozelo křížené s Petrovo děkováním na každé nové ráno, je geniální dílko - zaslouží si hned 3 PP Oscary najednou!!!!!!!!!!Já se taky vetřu do klubu, a to noční básní, kterou jsem napsala...... své smutné psici-ohařici:Reny, Reny, Renička,to je moje holčička!Obává se každé ráno,že dostane vynadáno...Nedostane, nedostane,protože ji rádi máme!Tak Karle, cejtim na dálku, že taky v tuto dobu právě ožíváš - nechceš zatepat taky ňáký noční verš téš?Dobrou dobrou fšem a spolu... s Petrem také děkujme za každé nové ráno. My s Karlem žádáme o výjimku -budem děkovat za každé nové poledne!!! Hezkou neděli - Nočí můra Eva R.

DITA (Ne, 5. 12. 2004 - 00:12)

Karle, slyšela jsem, že i zázvor má ozdravné účinky. Něco málo jsem na netu sice našla, ale pokud bys věděl víc, sem s tím. Dobrú noc a sladké sny všem, co bdí.

DITA (So, 4. 12. 2004 - 22:12)

Již desátá odbila,a Ditě lampa svítila,a lampa ještě hořela,co nad sporákem visela.V hrnci bublá, trouba hučí,zelí voní, maso vedrem skučí.A hrnkové knedlíčkyz receptu mé tetičky,bobtnají si v hrnečku-ty chutnají, panečku!Už to nese ženská jedna,z námahy ji bolí bedna.Spěchá, maká , stresuje,nad talířem běduje:" Kruci , to je pochoutka,ta vepřová pokroutka, zase z toho přiberu,ale přec vše sežeru.Manžílek , ten nedutá, chválí matku konečně,ta bude zas klenutá,hubne celkem zbytečně.Po obídku hupky dupkyšel si lehnout s dceruškou,s nacpanými dvěma pupky,s hračkou- pejskem Ajduškou. -------------------Když se Petřík probudil,za PP se pomodlil,řekl si jen: " Ano,dík za nový ráno! "" Je mi krásně, jsem tak svěží, to je hodin, čas zas běží! Pak hupsnul na svou hygienu, raděj by však na svou ženu.A s rohlíkem u pusydobíhal autobusy.Měl jen ze dva návaly, když s ním busy mávaly." Konečně jsem vystoupil ! Příště frčím pěšky. Ted bych si radš zahulil, jó, s PP je to těžký! "V práci jako o život,makal Petr poctivě,šel by radši na pivo,na pivečko, nebo dvě.A z pivečka do hajan,po náročném toť dni,chechtal se jak Buriana zdály se mu sny.Že nad PéPé zvítězil-" Hurá, ano, ano "děkoval zas ze všech silza další nový ráno.Moji milí, pokud se mi nezdařilo dnešní moje básnění, nezlobte se, prosím vás,můj mozek je zasněný.Petře , neber, prosím ,osobně,co obsahem jest v básni mé,nevím já moc o Tobě,snad se Tě nic nedotkne?!Pa a dobrou přeju všem, zvláště naší Lucce ,vydrž, holka, vydrž jen,pak Ti bude sladce!

Lucie (So, 4. 12. 2004 - 17:12)

Ahoj lidi chci vam moc vsem, kteri mi poslali krasne podpurna slova k me nemoci a k memu leceni a dekuji ti Evicko, ze jsi mi je poslala. lezelo to tyden nekde kdesi na podatelne. To vis nelezim jako v BOhnicich takovych,ale to psychiatricke centrum je tam jako v podnajmu. Jinak je to boj to vam lidi povim mit stredne- tezkou depresi, papam uz 4 ty tyden Cipralex 2 denne , no snad to trochu zabira, uz nebrecim,ale nic mne zatim moc netesi, nemam z niceho radost, me narozeniny jsem spis proplakala, tak snad svatek a vanoce nejak ustojim. Jestli se mi to nezlepsi pristi tyden, bude mi doktor muset napsat jiny AD, tak mi drzte palce, at ten boj vydrzim, je to hrozny boj, jinak spim uz lepe, byla jsem ve spankove laboratori,ale je mi jedno, jestli se vyspim ci ne, stejne moje nalada deprese zatim mne to nejak premaha ta deprese hnusna .Na tom pavilonu 23 se mam dobre, mam hodnyho mladyho doktora, do konce roku tam budu na stedry den mi pusti a na svatky taky domu, ale ty krece v hlave a nesoustredenenost a zapometlivost mam porad a blbou nechut na nic taky, akorat jsem zacala poradne jist to je po tech praskach co beru.Vsem preji krasnne vanoce a mnohokrat dekuji za pozdravy od vas, moc mne fakt potesily, a to je dobra znamka,ze mne zacina uz neco tesit.Ahoj vsem vase LuckaEvicko diky za podporu a smskyJO a lidi hrozne mi padaj uz 2,5 mesice vlasy, myslite ze to muze byt k te depresi??Asi jo, tak pa pa vsem moc dekuju

DITA (So, 4. 12. 2004 - 15:12)

Teda Karle a Lailo, já padám, super rýmujete, to se na to vyprdnu, ted mi neleze nic do palice, asi těmi dutinami, co ještě produkují... Ted se budu stydět něco vyplodit, jste šikulky. Ó tajemná ženo, máš v manželství zataženo? Nic si z toho nedělej, chlap je zkrátka takovej. Taky semtam nadávám, občas se i pohádám. Říkám si pak, věru, že se na to nevy... Hlavně zdraví at nám slouží, at láska se k nám bleskem plouží! To si pojdme přáti a na PP sráti!Ted valím pááá a večer Evi pá.Snad něco ještě napíšu.

Tajemná Laila (So, 4. 12. 2004 - 14:12)

Vymyslela jsem si krásně, že budu při atace tvořit básně. Zaměstnám si prsty, hlavu, snad tu PP trochu zklamu, namlátím jí verši tlamu.O manželstvíJe mi smutno jako nikdy, dějí se mi samé křivdy, už manželství mě neláká, vzala jsem si č....a.Vzala jsem si obluduuž s ním dlouho nebudu.

eva rokytova (So, 4. 12. 2004 - 12:12)

Karle, ty noční můráku - tak jsem se strefila, žes ještě vzhůru!!! Zatím jsem v nočním klubu jen dva,občas někdo zavítá, třeba čekající noční Jindra, ale jinak, abychom mohli založit PP noční stranu, tak asi potřebujem ještě jednoho člena - ale on se někdo přihlásí... Před chvílí jsem vstala, všude klid, tak to mám ráda - jen psice - ohařice kouká, co jí dobrého k snědku přichystám...Tak, přátelé, všem hezký víkend, svítí sluníčko, sice jen maličko, jsem z toho nahniličko, tluče mi z toho radostí srdíčko - jak stačí maličko!!! Eva R.

Karel (So, 4. 12. 2004 - 02:12)

Evo R, děkuju a taky ti přeju hezkou noc plnou samých barevných, veselých a energií nabitých petřínských snů. Totéž přeju i ohařici.--Dita vaří vepřo zelopotěší tím duši těloEva hladí ohařicinejmilejší svoji psiciPajka si dává "do nosu"jeden šálek rooibosu--No už toho nechám, je půl třetí, tak se jdu přidat a do říše snů. Moje rýmovačky samozřejmě nedosahují kvalit Ditiných, takže se těším na básničky naší nejtalentovanější autorky.

eva rokytova (So, 4. 12. 2004 - 00:12)

Tady Vaše noční můrka, úpírka od Petřína!!! Včera jsem moc pracovala až do 3 do rána, takže jsem neměla čas nakouknout a dnes koukám, že už musím 5 stránek zpátky - Tome, chystej PP 3 a v záloze PP 4!Ditunko, napiš básničku o tom, jak ty vaříš manžílkovi to vepřoknedlozelo a prokřiž to faktem, že náš Petříček "b" děkuje za každý nový ráno - vím, že to dokážeš, věříme ti!!!!Jinak - dnes mi psla Lucie SMS, že už v klidu dočetla ty Vaše vzkazy A STRAŠNĚ MOC VŠEM DĚKUJE, tak jsem jí odepsala, že to vyřídím...Karle - to je zázrak s tou tvojí maminkou, považuj si toho, aspoň všichni vidíme, co je v životě nejdůležitější...Hanko - spolubojovníci tady na frontě PP tě zahrnuli tak podrobnými informacemi, že nemám co dodat a jen se přidat s přáním, že musí být líp. Vždyť jsme tím prošli všichni a víme, co to je, když ta mrcha zaútočí, co to je za šok. Bohužel, potvrzuji - má tendence se vracet, dostane-li živnou půdu, ale na druhý straně mě drží při životě fakt, že můžu vzít anxiolit., a ta mi pomohou, prostě to lze zaléčit a příznaky zmírnit... Tak se přidávám k davu - vydrž!!!!Petříčku "b" - máš PP Oscara za ten návrh na léčbu "léčivým hudebním koktejlem", muzikoterapie má blahodárné účinky, tak si něco pusťme pro radost. Já jsem na Mahlera, i když je to síla-tíha, ale pomáhá mi... Jinak díky za nabídku poradnu stran foťáku, určitě se na tebe obrátím, ale až po Vánocích, díky moc!!!!!!!!!!!!!! A propos - ta básnička o příšerce je moc hezká, napiš další, těšíme se!!!!!Michale - zakazuju ti takové myšlenky - pak se nediv, že je ti hůř!!! Mysli na něco lepšího, veselejšího a myšlenky typu proč jsme tu, odlož - zatěžují psychiku, a to přece teď nepotřebuješ, naopak!!!Tome -mně Holter PP neukázal, ale EEG jo...Tak, přátelé dobré jitro všem, kteří již spíte, hezké sny... a Tobě, Karle, protože jsi určitě ještě vzhůru, přeju dobrou noc a hezké probuzení do nového dne! Přes víkend budu (Baruško!) bdělá a těším se na básničky od Ditunky a Petříčka - to zas bude srandička!!!! Vaše noční můra od Petřína s dohárávající psicí - také ještě bdělou!

Karel (So, 4. 12. 2004 - 00:12)

Dito, já jsem taky z toho syrova castecne vypadl ted v poslednich tydnech, no ale ono pry staci uz kdyz se drzi z 80 %, tak to mam. Ale i tak se asi brzo vratim ke 100 %. Nejvic mi ted chutnaji ty zelene rasy, kterych jim kvanta a nemuzu se nabazit, ha ha - chlorela, spirulina a v pondeli mi k tomu prijde jesta AFA sinice z Klamath Lake, coz pry ma nejvic tryptofanu ze vsech rostlinnych zdroju a pry naprosto supervyladuje funkci mozku. Tak to jsem zvedavy, jestli pak budu neustale zarit, nebo co... Kdyz ty rasy rozkousu, tak pak delam detem od sestry certa (tmave zeleny jazyk).

DITA (Pá, 3. 12. 2004 - 23:12)

ještě jsem chtěla zmínit, že pokud mi někdo z vás psal v posledních dnech mail, tak jsem ho nečetla , protože se vadou na PC maily jednoho dne smazaly. Prý jsem nějaký dostala od paní, říkal můj muž, ale než jsem měla možnost ho číst, stala se někde chyba. Proto na mail nereaguji.Evo R. - jestli chceš básničku, zkus nadhodit téma, nic mě nenapadá.

DITA (Pá, 3. 12. 2004 - 22:12)

Hanko, právě jsem dočetla příspěvky od 29.11. a právě ty jsi mi připomněla přesně moje stavy a pocity, které jsem zažívala tak do dubna. Takže k extrasystolám mám hodně co říct, pokud nečteš na doktorce- extrasystoly, tak zkus. Nikdy bych nevěřila, že může srdce takto reagovat- přeskakovat, silně se stahovat- mně až z toho křečovitý, teplý stah do břicha. Po dlouhé pauze zas včera, dnes lapám po dechu, hlavně doma , v kuchyni při práci.Do toho mě bolí krční páteř, snažím se rozcvičit, ale problém bude nejspíš ve staženém svalstvu od psychiky- tj. stres, který si ani nmusím-e uvědomovat. A to už asi automaticky přichází hlavně u nás ženských v předvánočním období. Já sice nepocituju stres nijak zvlášt- docela letos vidím vše kolem svátků reálně a v poklidu, přesto možná mozek automaticky startuje myšlenky typu " no ale co když se to nepovede, nestihne, nezvládne, ke komu a kdy zajít, jak vše skloubit " apod. Doufám, že už je Ti líp, moc přeju at ano! Dnes jsem se poněkud vylekala, že se mi stavy zas začnou opakovat, cukání svalů a okolo očí, stísněné dýchání. V noci mívám opět strašné sny, ráno s nechutí vstávám. Přesto bývám s dcerou od rána do noci sama, tahám se skočárem do schodů, lítám po sekáčích, po procházkách, dnes jsme nakrmily kačeny, prostě makám na sobě, i když je mi chvílemi snad do breku. Fakt je, že pár slz by mi třeba vytrhlo trn z paty. Taky myslím, že vzhledem k poruše cyklu po mini mám rozházené hormony, pořá se nic neděje, jen zas ručička na váze poskočila o čárku nahoru. Mám po náladě. Na jedné straně si chci náladu spravit třeba i nákupem látky, že mi švadlenka ušije nějaký pěkný svršek, na straně druhé se ted budu obávat, jak v tom budu vypadat, když nehubnu. A to jím zdravě , cvičím a pořád někde lítám. Už mi ani není do básnění- Evi R.. NOČNÍ MŮRKO ! Ale jsem nevyzpytatelná, možná mi něco palicí projede a vyplodím veršík.Jo, k tomu vysokýmu tlaku- je samozřejmě logické, že když člověk z jakéhokoliv důvodu znervozní, tlak se zvýší. Což teprv u našich milých atak! Já před AD seděla věčně u tlakoměru a jem se tím nervovala, jenže jsem si nemohla pomoct. Tlak býval i 160 / 90 , co pamatuju. Jinak jsem nízkotlaká-90 / 60 , tlak kol. 120/ 80 je optimální, ten mívám , jsem-li v naprosté pohodě. Tehdy si ani už tlak neměřívám, jen z přístroje setřu pracha vzpomínám na časy minulé...haha, hlavně dnes, to mi nebylo nej. Pustila jsem se tudíž do luxování, o vaření nemluvě. Zejtra bude vepřo zelo- ovo k večeři. Šmarjá, co na to Karel?! Ale když manžel si ho přeje, co nadělám, já si dám jen trošku. PAPA VŠEM

Hanka (Pá, 3. 12. 2004 - 20:12)

Ahoj všem.Předem vám všem chci strašně moooooc poděkovat za to co jste mi napsali. Strašně mi to pomohlo i když v pořádku ještě nejsem a ještě určitě dlouho nebudu. Pořád cítím vnitřní neklid a napětí a strach z nastávajícího záchvatu. Zítra a v neděli jdu do školy, mám 2 zkoušky, k to mu normální výuka, budu tam celý dny, tak jsem moc zvědavá, jak to tam vydržim. V neděli vám dám určitě vědět. U zkoušek nedopadnu asi nijak dopře, jsem pod vlivem Neurolu a nějak mi to hlava nebere. No uvidíme, mám skvělé spolužáky, takže mi to určitě pomůžou překonat. Příští týden se snad odhodlám oběhnout nějaká ta vyšetření. Zatím se všicni mějte moc krásně. ještě jednou strašně moc děkuju. Ozvu se. Papapapapa

Aja (Pá, 3. 12. 2004 - 18:12)

Ahoj všichni nově příchozí i služebně starší.Koukám,že se to tu od mé poslední návštěvy docela rozjelo.A plno věcí už bylo řečeno, takže snad bych ani nemusela dodávat,jak je mi když to na mě přijde- srdce, polije mě pot, nahrne se mi krev do obličeje,a ze zbytku naopak odejde, pálí mě svaly,cítím se na padnutí,motání hlavy,a tyto věci jsou umocněny pokud jsem venku,doma to většinou ustojím a nasadím hned obranu.Ale ve frontě, v autobuse, v obchodě je to fakt o hubu se tvářit normálně, když máte pocit,že sebou každou chvíli seknete i když sedíte.Tlak mám nižší,ted spíš normální,ale při bušení srdce taky vyletí.HANKO i když jsi měla štítnou žlázu odstraněnou zbytečně, protože byla o.k., tak to neznamená, že ti to ted nemůže způsobovat problémy tohoto typu(bušení srdce..), určitě bereš hormon thyroxin,a ono to někdy trvá než se to správně vyladí ta hladina.Aspon si nech ty hladiny v krvi zkontrolovat,ale taky se ti to mohlo spustit po nějakým stresu, kterej už máš za sebou,tak tě to znova překvapilo,když už jsi byla relativně v pohodě.LUCÍKU z tvé další informace ještě bych si být tebou pročetla chat:Latentní tetanie. TOME,já měla Holtera,několikrát EKG, a dvákrát echo srdce a všechno o.k.,a na to bušení beru betablokátor.A jestli ti zjistili jen něco malého,tak se neboj.V mém okolí je plno lidí(opravdu plno),kteří mají třeba mírnou nedomykavost chlopní,a žádné problémy nemají-ani bušení,ani PP, sportují aktivně a ani o tom neví, takže hlavu vzhůru.A kdyby ti vrtalo hlavou,jak se to teda dozvěděli,když nemají problémy?několik z nich při běžné prohlídce u obvodáka,a o pár vím zase,že byli na nějakém výzkumném sledování u jedné kardioložky.Pro mě z toho plyne akorát ponaučení, že se za žádnou cenu nemají přecházet různé chřipky a jiné virozy a nachlazení, protože to má na to srdce taky - vliv(i když někdo se s tím třeba už narodil)Ale vím,že si asi hodně lidí nemůže dovolit marodit v práci,hned jak si kýchne.No nic to sem trochu odbočila od tématu.Ještě jsem se pídila po tom Tryptofanu a zjistila, že se nesmí užívat s AD a při nemocech jater a ledvin.Ale udajně by to mělo působit jako AD bez těch vedlejších účinků.I když přesně pořád nevím,jaké vedlejší účinky ta AD mají,psali jste jen o tloustnutí,a ztrátě chuti na sex.Ostatní věci mi přišli,že patřily k PP,takže nevím.Kdo chce tak povídání je na http://www.albert-sd.cz/view.php?cisloclanku=2003062201,doporučuji dočíst článek dokonce.Ještě nevím kdo to tu psal,ale poslední týden taky bojuju víc,jindy mi stačil Lexaurin v krizi,ted už ho musím třetí den hned z rána pro vnitřní neklid,chvění,vyšší puls,aby se ataka nerozjela.Tak se zatím mějte, dnes nám tu konečně přes den vykouklo sluníčko,tak to bylo veselejší.

jindra (Pá, 3. 12. 2004 - 18:12)

Ahoj,muzikoterapie je náhodou moc skvělá věc, taky si pustím většinou nějakou pěknou hudbu, když se cítím všelijak, ale nesmí to být nic "nervydrásajícího".Karle,děkuju za odpověď,jeden čas jsem místo bílého cukru používala jenom ten hnědý,ten je asi lepší.Ale na čokoládách jsem někdy přímo závislá..Tome,vidíš,jak jsme se shodli v odpovědi,tak si tu služebku hezky užij:-)).Všem taky přeju hezký víkend,asi budu mít víc práce, tak uvidím, kdy nakouknu.J.

MIRIAM (Pá, 3. 12. 2004 - 17:12)

ČAU HANI DŘIV NEŽ MNĚ ZJISTILI ,ŽE JDE O PP JSEM SI POKAŽDÉ KDYŽ JSEM MĚLA ATAKU MYSLELA,ŽE JE MUJ KONEC A NEJLÍP JSEM SE CÍTILA BLIZKO NEMOCNICE KDYŽ JSEM LITALA PO VYŠETŘENICH NECHTĚLA JSEM JIT DOMU A SEDĚLA JSEM U NEMOCNICE NA LAVIČCE A BYLO MI DOBŘE.KDYŽ MÁŠ ATAKU HLAVNĚ NEMYSLI NA SMRT TA ATAKA JE PAK JEŠTĚ HORŠI JA VÍM TĚŽKO SE RADÍ.DRŽÍM PALCE PAPA

Radka (Pá, 3. 12. 2004 - 16:12)

Ahoj všem po dlouhé době, taky mám zadek v jednom ohni, konec roku bych zrušila :o)Haničko a Michale vítejte a držte se, spolu to všichni nějak překonáme :o)Baruško, protože se přes víkend nedostanu na net, chtěla jsem Ti předčasně popřát VŠECHNO NEJLEPČÍ k svátku, všeho dostatek a žádnou ataku ! Mějte se všichni hezky a mějte krásný víkend. R.

petr "b" (Pá, 3. 12. 2004 - 16:12)

Ať Vám všem o víkendu hraje vítr ty písně, které Vás budou hladit, ať slunce svými paprsky prosvítí a prohřeje Vaše duše do pohody a míru,ať Vás chrání chrabrý rytíř před útoky všeho zlého...To vše Vám budu po celý víkend přát a až třikrát poděkuji za nové ráno, budu s Vámi nejen v mysli, ale opět na těchto řádkách...Petr..

Reklama

Přidat komentář