Reklama

Panická porucha 2

Michal (Po, 6. 12. 2004 - 14:12)

Ahoj, vsechny vas zdravim, navstivil jsem psychiatra a naordinoval mi lek Magrilan? Mate s nim nejakou zkusenost? Dekuji Michal

Barča (Po, 6. 12. 2004 - 13:12)

připojuju se k akci "balíček pro Lucku"!!! co vy na to?pro Petra:v Brně jsem byla několikrát,hlavně na výstavišti-Brno Trophy 2000 aj. -koně,psi...superahojkes

Hanka (Po, 6. 12. 2004 - 12:12)

Ahojky všem.Jak jsem slíbila, tak plním slovo a píšu. Školu jsem celkem zvládla a zkoušky doufám taky, ještě ze všech nevim známku, ale jednu mám za jedna. Asi mi zase pomaloučku začíná zabírat Citalec. Sice se mi sem tam objevila extrasystola, ale nějak sem se ubránila tomu - vlítnout do ataky. Taky mi asi pomohla skvělá nálada mích spolužáků. Ale nechci to zakřiknout, vím, že se ta potvora ukáže a zase mně nemile překvapí. Budu se strašně snažit to všechno zvládnout, jako ostatně my všichni tady. Dneska mi je celkem dobře, snažím se myslet na příjemný věci. Jinak sem za minulý týden zhubla 3 kila, což zhubnu vždycky, když mně panika navštíví, ale to neni problém, sem ráda, i když se zase brzo vracím k původní váze. Když mě totiž chytnou ataky, nechci jíst, nemám hlad, ale pořád chodim na velkou, ale to určitě všichni znáte. Tak vám všem děkuji, že jste my pomohli v nejhorších chvilkách. Zase se ozvu. Papapapapa.

martina (Po, 6. 12. 2004 - 12:12)

Ahojte děcka - už s háčkama,tak vidím, že to máte stejné - Ájo,Pajko, Evi R. - já jsem byla v cizině a na mobil jsem si naprogramovala číslo tamnější policie a při nástupu do taxiku jsem jej nenapadně obešla, abych zjistila poznavaci značku, kdyby mě chtěli unést, manžela jsem nahecovala - jestli se v 8 nebudu hlásit z letiště, tak mě ukradli a dělají na mě laboratorní pokusy a ať teda mobilizuje INTERPOL /manžel ale říkal, že MĚ nikdo krást nebude, což mě stejně neuklidnilo/. Už tenkrát mi to připadlo směšné, ale já jsem cítila bytostný strach a opodstatněnost mých zabezpečovacích opatření. Tak tak je to semnou.Ahojte Martina (37)

petr "b" (Po, 6. 12. 2004 - 12:12)

Barčo, tady si myslím tykají všichni. Evičko R., až pročteš předcházející, zkus prosím navrhnout, jak Lucce něco poslat. Myslím, že adresa nemocnice (jméno a počáteční písmeno příjmění)a číslo pokoje by stačilo? Uděláme kamarádce takové první Vánoce co Vy na to?? Barčo, jen do mě! Nech projít emocím, a šprtouchluj dále! Jen je teď otázka, jestli by nebylo vhodnější odskočit na chvíli na jiný CHAT.Zdravím všechny Petr Brno (39).

martina (Po, 6. 12. 2004 - 12:12)

Ahojte decka,hlasim se po dlouhe dobe z HUNGARY, jste tu vsichni SUPERBORCI, basnici, vtipalkove, odbornici na vsechno...Barco, podle mne vubec nejsi suchar - v nedeli jsem sice mela blbou naladu, protoze jsem mela hlad, byla mi zima a makala jsem venku v zamlzene prirode, ale potom v teploucku sklípku jsem taky musela poslouchat radobyvtipne a duchaplne projevy, tak jsem se stahla do koutka a susila si ponozky na kamnech...a vypadala jako suchar.Jsem v 13 tydnu tehotenstvi a mimi obcas dostava zabrat "skrzeva" mych nalad a stavu. Takze nejen ze uzkosti v tehotenstvi neustoupily, potykam se i s nevolnosti - nekdy nevim co je od ceho. Lucko, drzim ti palce, at te to prejde zavcasu. Jinak co se tyce zalezeni do bezpecnosti domova - prave to praktikuji a nikdo mne odtud nedostane, jenom az dojdou zasoby potravin a nastanou tridni schuzky ve stredu. Vsem, co jsou na cestach a v praci - preju at jim je fajn i tam AHOJTE.

Aja (Po, 6. 12. 2004 - 12:12)

Ahoj,tak mě teda čert neodnesl, protože jsme inteligentní a citlivé osoby jak tu psal Karel,tak proč by,my přece půjdem do rááje.EVO R. tu organizaci co jsi popsala při návštěvě divadla znám dokonale do puntíku.Já dokonce zpětně zjistila, že tento sled myšlenek jsem už mívala před tím,než nastoupily PP příznaky fyzické naplno.např. když jsem jeli na dovolenou vloni v létě ,kdy jsem ještě postižená nebyla,tak já si předem zjistila na netu dostupnost nemocnice,jak se odtamtud dostat kdyby něco...atd. nebudu to radši rozvádět,nechce se mi na to myslet,většina z vás to asi zná.Ale potěšilo mě aspoň to positivum,že to cvičí naši šedou kůru mozkovou.Asi bychom byli dobří v oblasti strategie, když vše tak promýšlíme ze všech stran.Jo a taky se mi moc líbí všechny ty básničky,chválím naše poety.A pozdravuju moc LUCKU,ať to vydrží,bude líp!!!Petře,ten Nightwish neznám,ale mám už několik let rockovou synfonii,taky od finské skupiny Waltari,je to zajímavý.Mějte se a držte se.Aja.

Barča (Po, 6. 12. 2004 - 11:12)

Ahoj Petříku "b" :-) (můžu tykat?díky!:-)) kontakt na Lucku nemám ale Eva Rokytová jo,ten čtyřlístek pro štěstí byl myšlen imaginárně :-) ale jestli chceš tak tobě pošlu zvoneček,(ikdyž ty už jeden máš,že...?!:-))...chlupaté myšlenky jsou tady tak to je mi asi vážně líp :-) a nezlob se že jsem si udělala šprťouchle:-) chlapa s velkým...CH tu potřebujem jako sůl:-) uf už zas,tak promiň,hormony se mnou třískaj...:-)tak všem ještě jednou ááááhhhhoooojjj Barča Ostrava (26)

Eva (Po, 6. 12. 2004 - 10:12)

Krásné pondělní dopoledne všem kamarádům!!Vy jste teda šikulky,tolik básniček se tady přes víkend objevilo, to by bylo,aby se nám nezlepšila nálada. Já teda dnes nic moc, mám od rána náběh na migrénu a není mi vůbec dobře. Musím to tady v práci přetrpět a půjdu dnes asi brzo domů, místo vánočního úklidu to vidím tak na zalehnutí do postele. Snad aspoň PP dá dnes pokoj.Víkend jsem neměla nic moc veselý,mám doma problémy s rodiči, mají nějaké zdravotní problémy a přenáší se to i na mě. Všechno si moc zabírám a cítím se pak mizerně. Ale udělala jsem si i jednu radost, v sobotu jsem se byla podívat na 2 výstavy

petr "b" (Po, 6. 12. 2004 - 09:12)

Krásný den a sladký Mikuláš...Morava je zabouděná. Musím vzpomenout na Toma, jede na služebku a silnice nic moc.. Tome dobře dojeď!!!Jak vidím, přes víkend to byly skutečné básnické festivaly. Jen je mi smutno z toho, o čem píše Tajemná... Další neporozumění... Ditko, skvělé verše! Jen pro upřesnění, nesedí akorát ta kouřka (cigáry mi nedělají dobře) a autobus, kterým naštěstí do práce nejezdím! Prosím Barču, která má asi kontakt s Luckou, též mnoho pozdravů ode mne, teď mne napadá, nešlo by jí něco někam poslat? Doručit? Třeba knížku, nebo nějakou legrácku, co já vím, plyšáka nebo něco? Poraďte prosím, hned bych jí něco odeslal a určitě by se přidali další! Trávit čas v nemocnici je hnus!Evičko R., já jsem "táta rockovej" ale nezavrhuji žádný hudební styl. Vnímám hudbu jedině citem. Buď mne osloví a nebo ne. Mahler je skutečně těžší muzika, ale pomáhá Ti a to je sufr. Já jsem teď v poslední době na Maidny, ty mě dokážou skoro rozbrečet, ale i Floydy, Queeny, Jean Michel Jarre, a třeba taky Symfonický Rock - Nightwish. To je mazec! Nadupaná kytarová muzika a doho čistý ženský operní hlas. je to finská kapela a úplně mě dostali. Vřele doporučuju. V poslední době se od nich hraje často v rádiu skladba "Nemo". Nightwish berou i odpůrci tvrdší muziky. Mám tady v zásobě ještě kratší "Fosilie" a už budu muset začít skládat "na živo" tak tedy:"Barrandovo procitnutí"Přišel Barrand do ložnicena svou choť se zadívalV okamžiku vystřízlivěl!K trilobitům utíkal...Dámy prominou, jinak mám skutečně velkou úctu k ženám. Zatím se mějte moc hezky, brzy se ozvu.Váš Petr.

Pajka (Po, 6. 12. 2004 - 09:12)

Evo R., jak dokonale jsi popsala to, co prožívám, když mám kamkoliv do neznáma (často i známa) jít!!! Jak si lebedím doma ve své oáze klidu! a přemýšlím, proč bych se tím měla trápit? Spousta lidí neopustí celý život svoji obec, nežijí "společenským životem" a přesto mají plnohodnotný život, krásnější než mnozí lvi salonů... :)Faktem je, že pokud to člověk prožívá jako omezování přirozených potřeb a není schopen se chovat spontánně, pak to vnímá jako tzv.snížení kvality života a o tom to celé je. Buď se usmířím s tím, že nežiju čilým společenským životem anebo bojuju, lečím se, uzdravuju, jásám, svobodně a uvolněně vyrážím kamkoliv, metrem do středu řady, do sklepa, do podkroví, do Podolí, do pr...Dobrý postřeh, Karle, PP jsou dobří organizátoři, mají trénink, o jakém ostatní nemají tušení.Báro, jsi kousek ode mne a služebky na celnici? Tak to důvěrně znám, jenomže mne vstup do EU byrokraticky osvobodil :) Možná jsme se fakt někdy někde potkaly, což by byla dobrá zpráva, naše PP není evidentní :) Radko, Xanax = alprazolam = taky Neurol, na střídačku je beru 10 let a nejsem závislá, opravdu podle potřeby (potřebuju furt!) :) Neber poslední slova vážně. Závislost je možná, ale individuální, stejně jako účinnost tohoto léku. Závislost poznáš, že Ti nestačí dávky léky, přestává zabírat, máš potřebu zvyšovat dávku i frekvenci. Mám zkušenost, že si tolidi s PP většinou uhlídají, i v podávání léků jsou kreativní, v jejich případě je na místě slovo "prášek", protože jsou schopni minimalizovat dávky do vytracena až na prach. Jenom dej pozor na kombinaci s alkoholem, byla by to dost dobrá cesta směrem k alkoholismu.

Barča (Po, 6. 12. 2004 - 09:12)

ahojte všichni,zdraví ostravská frakce:-)musím klepat na čelo že je mi teď docela fajn a tak posílám trochu energie i pro vás...miláčkové:-)PS: u těch vašich básniček se klátím smíchy!!!!!jsou vážně supr! všechny!PS2: Evčo R.-rybičky v akvárku nemám,s přítelem chodíme na ryby jako tišší blázni :-) (jedině že byste štěrkovnu o rozloze135 ha brali jako akvárko :-)) tam je teprv klid a lážo plážo,a můžu pozorovat i mráčky a přes léto v noci i hvězdokupy:-)tak pápá,zdravím vás a Lucce posílám perníkový čtyřlístek co jsem upíkla, a Renyšce haf a pac od Besinky :-)

bára (Po, 6. 12. 2004 - 08:12)

Dobré ráno všem - co vám přinesl Mikuláš? Mně konečně svůj počítač - doma. Sice poděděný po synovi a zatím v jeho pokoji (kvůli připojení na internet), ale on věčně není doma, tak se snad dostanu častěji i odpoledne, tady v práci je to teď před koncem roku problém z časových důvodů. Evčo - mně je také nejlíp doma s kočičkou. A nebo na jaře a v létě venku v přírodě - ale někde, kde je klid. A nebo na dovolené u moře. Na rozdíl od ostatních dokonce i ráda courám po obchůdkách, sednu si do hezké kavárničky na kafčo, nebo si dám někde oběd -vůbec mi nevadí, že jsem sama - většinou mám něco ke čtení, tak si čtu a užívám si to. Ale večerní akce, kde se p&;239;je a není slyšet vlastního slova, to je na mně mor.Taky tam nechodím, ale někdy se přinutím, abych někomu vyhověla - ale nevydržím tam.Jak jsem psala, v sobotu jsem chodila po krámkách ve Futuru, v jednom obchodě s džínsovým zbožím tak strašně nahlas hrálo rádio - vím, že to byl obchod pro mladé, ale nedovedu si představit, že bych se měla na něco zeptat a poslouchat odpověď. Nebo třeba na kosmetice nebo u kadeřinice - někde to přímo huláká - myslím, že i to svědčí o úrovni podniku.Jejda, vždyť já odjíždím, zase na služebku, je tam hnusně a já mám courat někde po celnici.Tak pa.Bára

Radka (Po, 6. 12. 2004 - 07:12)

hezke mikulasske pondeli, kdo se dneska neprihlasi, je jasne, kde ho hledat :o) koho si vcera odnesl cert ?Ahoj LUCKO, dekujeme za zpravu,je dobre od tebe slyset par slov (cist par radku). Opatruj se, strasne na tebe myslime a drzime ti palce.Jinak s tim alkoholem to mam ja hozeny trochu jinak. Vzdycky jsem si vychutnavala lahvinku po vecerech s pritelem u televizky (da se rict kazdy vecer, kazdy ty dve sklenky vina), jak jsem zacala brat vsechny mozny pilule, prestala jsem, protoze mi i pomahalo rikat si rano v MHD, "neni ti blbe, nema ti bejt z ceho blbe, nepila si, nejedla, nemuzez zvracet, . . . Ted kdyz jsem venku, s prateli, atd. nedam si nikdy ani kapku, ale o to vetsi chut mam o vikendu, kdyz vim,ze druhy den muzu byt nepouzitelna a CHCI si to vino dat, protoze mi moooc chutna. Nasledky jsou jak kdy. Nekdy druhy den nic, nekdy bych jeste tyz den pachala sebevrazdu, protoze se propiju do litosti. Vim, ze bych nemela, ale . . . asi jsem taky trochu zavislak :o)Jeste jsem se chtela zeptat ohledne Xanaxu, Karle, minule jsi mi psal, ze je navykovy, je nekde psano, nebo dano, jak dlouho se max. muze brat ? Uz ho beru pres mesic a mam hruzu, ze bych ho nekdy mela vysadit. A ackoliv mi doktor nerekl, ze me to ceka, uz ted jsem z toho uplne na palici. Tak se zatim mejte hezky, preji vam krasny vstup do noveho tydne a davejte na sebe pozor. Ahojky R.

Karel (Po, 6. 12. 2004 - 02:12)

Evo R, dopracováno jest, jdu spát dnes dřív než včera, lepším se. Něco po druhé hodině.Napadla mě taková věc při čtení toho popisu tvých pocitů v divadle - PP lidi prostě musí být hodně vnímaví a inteligentní a tím i zajímavější než průměr populace, protože už jen to zvládání těchto situací a jejich řešení (které bezPP nemá) trénuje šedou kůru mozkovou. Taky prý utrpení zkvalitňuje člověka... Už nevím kdo to řekl, ale asi na tom něco bude.

eva rokytova (Po, 6. 12. 2004 - 01:12)

No jo, Karle, 0.16, teď už l.05 - takže asi ještě bdíš... Nikdo se k nám zatím nepřidává, tak jsme dva sirotci po půlnoci... Ani nevíš, jaká je to pro nás čest, že dáváš přednost PP stránkám před návštěvou hospody!!!!! Toho si teda považujem -a máš za to PP Oscara jak vyšitýho!!!!!!!!Jindro - ta nerozhodnost - to je naše slabost. Protože máme v podvědomí pořád nějaký ten strach, tak se nám to pořád někam přenáší, a ta nerozhodnost je jen důsledkem našeho uvažování. Víc přemýšlíme o věcem (situacích),který se ostatním jeví jako zcela bezproblémové. Toho jsou ti bezPP ušetřeni. Příklad: za týden mám jít do divadla. BezPP koupí lístek (kamkoliv v sále) a v ten den prostě jde. JáPP: váhám, zdali vůbec mám jít. Divadelní sál nesmí být v suterénu či v podkroví. Když se přemluvím, že ano, jdu koupit lístek a už mám strach, že nebude místo na kraji, protože uprostřed řady sedět nemohu. Dostanu lístek na kraj, ale to je teprve začátek té nerozhodnosti. Od doby, co mám lístek na kraj, jsem stále nerozhodná, půjdu-li vůbec, protože se nějak strachy přestávám těšit. Pak se rozhodnu, že když už ten lístek mám, tak půjdu. Zjišťuji, jak dlouho předstaení trvá, je-li přestávka (ev. únik). Tomu pak předchází velká příprava: pití s sebou, žádný rolák u krku, protože by mě škrtil, najíst se, protože hlad zvyšuje možnost ataky, prášky do kabelky (nezapomenout!) ap. Chodím vždycky dřív, protože těsně před představením ještě musím provést prohlídku místa: je ten kraj opravdu kraj? + je ten kraj co nejblíž k východu ze sálu? Pak určit trasu, kudy nejrychleji ven, kdyby... Je to vyčerpávající... Nejistota tedy od okamžiku myšlenky jít do divadla, až po konec přestavení. Jo a vypouštím šatnu, frontu stát nemohu, takže kabát s sebou! Jste někdo větší cvok, asi ne!!! Takže Jindro, denodenně žiju s nejistotou: Mám jít nakoupit? Jak vyzvednu doporučený dopis na poště? Jak se kam dostanu, když nemohu do metra? Nejradši bych nic nemusela, ale to nejde...Báro - to, co jsem popisovala s mojí návštěvou divadla, je nemlich poddobný tomu, mám-li jít na nějakou společenskou akci. Akce ve velkém sále vylučuji. Představa diskuse v hloučku s více lidmi uprostřed sálu - je má noční můra (byť noční můrou jsem). Alkohol podněcuje nekontrolovatelný stav - to jest další obava, takže ho vypouštím. Navíc mám pocit, že lidi "na nervy" se rychleji opíjí... Co ty na to, Karle? Když někam musím jít, beru si gelsemium a na něj nepiju, protože je to drobet kontraindikace - mám to vyzkoušený. Závěr: jdu, jen když je to nezbytně nevyhnutelné. Krčím se v koutě či u dveří, nedej bůh dlouhé projevy, nedej bůh dusno, nedej bůh zrcadla či obrovské lustry!Prchám, co nejdřív je to vůbec možné. Odborníci už vymysleli pro to název: sociální fobie. Tak přátelé - uzavřu to: nejlíp je mi doma - u psice-ohařice a PC-PP. Tak Karle - už jsi dopracoval? Přeju ti dobrou, neboť naši PP přátelé už pěkně spinkají a určitě se jim zdají nějaké hezké bezPPácké sny. Tak hezký týden všem! Vaše noční můra od Petřína Eva R.

Karel (Po, 6. 12. 2004 - 00:12)

Evo R, diky za kazde nove poledne je skvely popis toho, jak to mame my mury :-).

Karel (Po, 6. 12. 2004 - 00:12)

Ajo, Baro, ja taky opile lidi moc nemusim, tak i proto jsem rad, ze mam vas tady a nemusim chodit do hospody :-) - je fakt, ze kdyz nepiju, tak to tam pak clovek asi pusobi jako trapna vyjimka. Pred lety v PP dobe jsem alkohol spatne snasel i v malych davkach, ale znal jsem i PP cloveka, ktery alkohol naopak pouzival misto Xanaxu a druhy den kupodivu nebyl z toho polomrtvy, ale on byl asi vyjimka potvrzujici pravidlo. Alkohol vlastne (nedokonale) nahrazuje v hlave jeden neurohormon pozitivni nalady, tak proto se pry tvori zavislost na nem. Nejvic ho asi nesnasi podrazdena slinivka a pak mozek. V tele ho pritivaji i ruzne plisne a kvasinky typu candida, takze si myslim, ze okamzita negativni reakce na alkohol muze souviset s necim z techto veci.Evo R, pangamin to jsou susene pivovarske kvasnice, maji mj. hodne B-vitaminu (dobre pro mozek a tvorbu energie), ale taky nekomu delaji zle (candida, alergie). Na mne driv spis pusobil neprilis dobre, ted jsem ho dlouho nejedl a asi ani nebudu mit potrebu ho vratit do jidelnicku.Dito, o zazvoru jsem cetl spoustu textu, vetsinou velebily jeho skvely vliv na travici trakt. Jeden autor z Kanady naopak ho povazuje za drazdidlo. V minulosti jsem z nej mel spis ten druhy pocit - tj. ze mi trochu drazdil travici trakt. Ted ho jim v malem mnozstvi ve vlastnorucne kvasenem zeli (s mrkvi, celerem, zazvorem, bez soli) a nedrazdi me.Takze asi je treba vyzkouset, kazdy jsme trochu jiny.Preju vsem dobrou noc, je sice 0.16, ale jdu jeste pulhodinky pracovat.

DITA (Ne, 5. 12. 2004 - 22:12)

Já taky před dvěma lety ještě snášela alkohol dobře, naopak mě uvolnil, ale ted už po dvou hltech tuhnou ruce, nohy - dřív jsem měla příjemně naváto, ted nesnesu ten pocit nejistoty, ztráty sebe sama, tj. ztráty sebekontroly.Tak nepiju , jen ted semtam půl deci, nebo lepitlamu panáčka a dost. Pohled na lidi, co se vymykají normálu, např. opilci, zvlášt pokud by někdo z mých blízkých tak dopadl přede mnou, nesnesu.papa

Aja (Ne, 5. 12. 2004 - 20:12)

Báro je to normální zcela.Popsala jsi to tak,že mi to šlo přímo z pusy.Od té doby co mám PP potíže ani do takových akcí většinou nejdu.Nedávno sem tu popisovala jak ted nesnesu alkohol, a jak nesnáším ,když mi to někdo vnucuje a tvrdí to přepiješ,a to bys mě naštvala,když si se mnou nedáš, hrůza.Říkala sem,že se dokážu bavit i bez toho,ale když je většina lidí pod vlivem,a člověk se na ně dívá střízlivě,tak je to prostě jiný.Ale byli doby v mých nácti-letech, kdy mi ve tři v noci připadalo ještě brzo jít domů,a pokud sem to s pitím vyloženě nepřehnala nebo nemíchala,tak sem byla v pohodě.Dnes by mi bylo zle hned po první sklince.proto sem se taky chtěla zeptat KARLA,jestli neví proč naše PP tělíčka začnou ten alkohol tak nesnášet(tak jako třeba to kafe)???Dobrou noc všem,jdu sledovat poslední díl Pojištovny,tak jsem moc zvědavá.Aja

Reklama

Přidat komentář