Nápoje s ovocným cukrem přidávají kila
V této souvislosti připomněli studii amerických výzkumníků, z níž vyplývá, že za posledních dvacet let stouplo ve zdejším potravinářském průmyslu používání kukuřičného sirupu jako sladidla o více než 1000 procent. Dramaticky se zvýšil i počet otylých lidí. Podle mínění expertů má fruktóza, jež přímo ovlivňuje průběh výměny látkové v organismu, na svědomí také nárůst zásob tělesného tuku, který není odbouráván potřebným způsobem.
Zdroj: Plus
Reklama
Komentáře
:-))) coly, fanty a pod. bych se nedotkla ani koštětem z 5ti metrů. Nevěřícně zírám na 5,10,15....leté děti, jak pod dohledem rodičů "zahánějí" žízeň a dodržují pitný režim podobnými "nápoji".
- Odpovědět
Pošli odkaz