Reklama

Zlomenina kotniku-operace, s kovy

Jitka Petrovi (St, 17. 3. 2010 - 09:03)

Ahojky VšichniJsem tady...Děláš dobře, určitě to chce zatěžovat, ale s mírou:-) Já jsem taky po dvou měsících od operace zkoušela co noha snese, i když jsem měla velký strach abych neupadla, na to Tě určitě taky upozornili, že si musíš dávat pozor na pády.

Jitka Evě (St, 17. 3. 2010 - 08:03)

Jitko a taky tě to tak...Já to nečistím, jenom to stříknu ajatinem, a to taky nepálí, rána je úplně čistá, docela mám strach vyndat ty stehy až po 14ti dnech, jestli už mi nezarostou:-)

Petr (Út, 16. 3. 2010 - 17:03)

Ahojky VšichniJsem tady asi po měsíci.Operaci jsem měl 17.1 po 3a půl týdnech mi sundali sádru.Mám asi osm šroubů.Po třech týdnech jsem začal jezdit autem s automatem po sundání sádry jezdím se spojkou.teď už našlapuju na nohu s plnou zátěží po bytě a venku s holema.Minulý týden jsem už zkusil pink pong a po garáži jsem jezdil na kole, tak až dorazí jarní počasí jedu na menší projížďku.Rhb zatím nemám, protože mi odložili kontrolu a ještě mi je nepředepsali.Tak tomu dávám pohyb sám a občas tomu kotníčku dávám zabrat.První dny po operaci jsem měl pěkný depky ale ty s postupnou mobilitou zmizeli.Tento odkaz píšu hlavně těm, kteří jsou čerstvě po úrazu a mají pocit´, že to snad nerozchodí.Já sice jěště pajdám ale věřím, že snad vyhruji úplně.Hlavně trpělivost a držte se všichni.Ahoj Petr

Jarka --Dáše (Út, 16. 3. 2010 - 17:03)

Ahoj tak jsem se dnes ptala té holky kde jí dali dohromady tu ruku a jestli tam nedělají i nohy.Říkala, že tam jak byla ona, dělají jen ruce. Borci na neposlušné nožky jsou prý na v Praze na Bulovce. Nevím, kde ti to dělali předtím, jestli to nemáš do Prahy daleko.Možná by to tam chtělo zkusit,třeba jen konzultaci.Je to na tobě.

Eva (Út, 16. 3. 2010 - 08:03)

Jitko a taky tě to tak štípe při čištění?Bléééé

Jitka Evě (Po, 15. 3. 2010 - 10:03)

Já taky 2x v nemocnici, ale protože jdu vyndat stehy až po 14ti dnech od operace a 10 dní od propuštění z nemocnice, tak jsem se zeptala jestli si to mám nechat celou dobu zavázaný a sestra co mi předávala propouštěcí papíry řekla, že to je fat dlouho nechat to bez převazu/podotýkám, že doktor u toho nebyl/, tak jsem nafasovala materiál:-)Ale šlo to, není to oteklý,ani krvavý, jenom ty nitě:-)

Eva Jitce (Po, 15. 3. 2010 - 08:03)

Ahoj já měla převaz 2x tam a ted až ve středu:-))

Jitka Evě (Po, 15. 3. 2010 - 07:03)

Ahoj Jitko vítej doma, jsem...Já jdu na stehy až 22.3., dnes jsem si sama dělala převaz, jak mi dali instrukce v nemocnici, no já snad půjdu do zdravotnictví:-). Tak už nás snad čeká pěkné jaro. Tak moc se mi ulevilo, když už to je snad za náma, no ještě ty RHB, ale to už je OK

Jitka Jarce (Po, 15. 3. 2010 - 07:03)

Tak já Vám tedy snad začnu...Jo je to skoro tak, akorát ta kachna nebyla:-( a kafe jsem si dělala sama:-)

Jarka (Ne, 14. 3. 2010 - 15:03)

Tak já Vám tedy snad začnu i věřit, že to vyndání nic není. Přesvědčujete mě tady celkem dostatečně.Budu o tom přemýšlet a naplánuji si to asi takhle. Hned jak nastoupím do nemocnice, nestihnu se ani rozkoukat a sladce si chrupnu. Až otevřu oči, bude tam hezký pan doktor a dá mi nadstandartní rehabilitaci.K obědu bude kachna a jeden prášek na bolest--co kdyby.Večer se v ordinaci mrknu na tu v růžové zahradě, vyspím se a je tu ranní káva.Po ranní kávě odhazuji své všechny dvě hole a odcházím po svých.Holky už se nebojím---ještě, že Vás tady mám---TO URČITĚ ZVLÁDNU.

Jitko (Ne, 14. 3. 2010 - 15:03)

Ahoj Jitko vítej doma, jsem ráda že ti je tak do „tance“ ?Já měla teda 2 dny po operaci bolesti dost. Nart už se lepší ale zase v něm mám křeče, ve čtvrtek jdu na rhb a stehy?Tak papa Eva

Jitka (Ne, 14. 3. 2010 - 07:03)

No to jsem fakt ráda, že taky Katka napsala, že to moc nebolí, už jsem si fakt připadala blbě jako ta čarodějka:-) Takže fakt se holky nebojte, nic to není. Když si dneska vzpomenu na první dva měsíce po úrazu, to už bych nechtěla nikdy zažít, ale vyndat železa - opravdu nic není.

katka (So, 13. 3. 2010 - 20:03)

Ahojky všichni,také se zde občas zapojím do diskuze. Já jsem byla vyndat železo v lednu,měla jsem tam pár šroubů a pak nějaký hřeb a kvůli tomu mi museli rozříznout koleno,dělali mi to v epidurálu a dali mi něco na uklidnění,hodně jsem se bála,tak jsem to nějak prospala. Bolest byla o hodně menší než po úraze a možná je to tím,že je člověk odhodlaný víc vydržet. Dostala jsem jen asi jednu injekci proti bolesti a pak už jsem si doma vzala ibalgin. Pouštěli mě druhý den po operaci. Kvůli té jizvě na koleni jsem nesměla moc našlapovat,ale když mi vyndali po deseti dnech stehy,už jsem jim tam rovnou nechala ty berle a pomalu to rozchodila. Na rhb jsem nechodila. Takže,lidičky,koho to čeká,nebojte se,je to opravdu lepší než při tom úrazu. Přeji hezké jaro. Katka

Luciana (So, 13. 3. 2010 - 20:03)

Dlouho jsem sem nekoukala a nic nenapsala.Tak jen něco málo k nožce. Už mám rok po vyndání kovů a o noze skoro nevím,jen když na mě leze chřipka a normálně bolí klouby a svaly,tak kotník bolí dvojnásob, reakce na počasí se zdá se stabilizovala-už předpověď nedělám.Jediné co,tak si sem tam noha žije svým vlastním životem tzn. sem tam tuhne,ale to lze snadno rozchodit. Jako zdravá není,ale nijak omezující to také není. Tak ať se Vám všem daří , hojení zdar :o)

Jarka- Květě (So, 13. 3. 2010 - 19:03)

Květo mě ta noha taky někdy bolí, že bych vykvetla.Je to tím zatížením, že se sešroubovanou chodíme do práce.Já když to cítím hodně, zobnu prášek na bolest--Dolminu. Napsal mi jí normálně doktor s tím, že se s bolestí musí počítat. Jinak mléko nepiji vůbec-mám do vody rozpustné tablety. MAXI-KALZ. CHutná to podobně jako pomerančový džus, je to plné vápníku a pije se to 3krát denně. Zkus to.Možná ti to na ty kosti pomůže.

Jarka-Dáše (So, 13. 3. 2010 - 19:03)

Stejně se ti na to zeptám.Možná,že by to tam stálo za konzultaci. Třeba tam umí spravit i neposlušnou nožku. Kdy jedeš do lázní a kam?

Květa (So, 13. 3. 2010 - 16:03)

Dobrý den, jsem občasný přispěvatelka a pravidelná čtenářka, Měla jsem zlomenini a operaci s kovy /ještě mi tam tak 7 zůstalo) a od ledna chodím do práce. Noha se mi hojila dlouho a přetrvávaly bolesti. Poslední dva měsíce se chůze i bolest zlepšovala, avšak asi 10 dní se mi bolesti vrátily, ale takové tipé v celé noze i vklidu. Na chirurgii na středisku kam jsme doputovala) mi lékař sdělil, že mám hrozně řídké kosti a od toho ta bolest (což my v podstatě řekli i v nemocnici na kontrola, a ať piju mléko) a naordinoval mi injekce na léčbu tohoto nedostatku, že se jedná o poúrazovou komplikaci. Máte někdo zkušenosti s tímto problémem ?

Jarce-Dáša (So, 13. 3. 2010 - 12:03)

Dášo a co ta tvoje nožka....Jarko- díky jsi hodná.mně nikdo neřekne, čím to je. Naposledy mi napsali do papíru- trvalé následky a víc NIC.Dokonce mi neřekl, ani, co jsem se dozvěděla z mé dokumentace jinde, že tam mám pourazovou artrozu,spadlou klenbu-ploché nohy. rekli, že to je uměrné k tomu urazu, ale,že jsem to měla hooodně vše rozmačkané, i měkké tkáně.Konzultuju to pořád s někým.Traumatolog to ukončil, víc neudělá. Neurolog taky ne. Na RHB mi napsali ty lázně. Já si myslím, že to není těma nervama, ale bud mi to blbě udělali- dělal to sám neatestovanej chirurg- ne ortoped, a nebo na plochá noha. Mám ortopedické vložky,ale to jsem si právě rozhodila tu páteř uplně. Je to začarovanej kruh a ukončenej. Jitka to podle mě, měla asi lehčí, protože měla JEN 4 dráty a 1 šroub. to je rozdíl. Já jich měla 7-8??? a smulu na doktory:-(((. ALE HOLKY- na mě nekoukejte, já měla smulu, každej to tak nemá, většina to má dobrý, jen to chce ten čas.

Jitka (So, 13. 3. 2010 - 12:03)

Ještě dodám, že podle rentgenu jsem to měla moc dobře zhojený, proto jsem šla po půl roce vyndat kovy, taky jsem před tím docela dost rhb, na rotopedu, trampolíně, ale jenom propínání nohy,3x denně přitahování a ušla jsem bez problému i 3 km, možná to je trochu i důvod, že je to teď docela OK.

Jitka (So, 13. 3. 2010 - 12:03)

Jo doktor tam byl pěknej, a povídá se že je i dobrej. Ale moc prima ženský na pokoji, hodně jsme se nasmály a to dělá taky hodně. Jinak mi je 48 let, takže mládí tatam, v nemocnici jsem měla nášlap 50%. Teď doma bez holí, ale moc neběhám, třeba hodinu posedím a pak chvíli chodím - něco málo udělám a fakt to nebolí. Sama jsem z toho celá udivená.

Reklama

Přidat komentář