Reklama

Zlomenina kotniku-operace, s kovy

Jarka- Dáše (So, 13. 3. 2010 - 10:03)

Dášo a co ta tvoje nožka. Je to pořád stejné nebo lepší? Sleduješ taky tu čarodějku Jitku , která si odejde po svých skoro z operačního sálu? Budeme muset zjistit, kde umí takové zázraky. Teťˇvážně--konzultovala si tu svojí nožku s někým, kdo by ti řekl co s ní dál, když chodí jen tak málo? U nás v práci je holka, která si talířem přeřízla ruku.Praskl jí při mytí.Po operaci jí ruka zustala málo hybná a zjistili, že to je taky porušenýma nervama. Poslali jí na operaci nervů a dnes je dobrá.Dělá se to někde special, kdyby si chtěla zjistím ti od ní adresu.

Jarka--Evě (So, 13. 3. 2010 - 10:03)

Evi ještě máš ten necitlivý nárt a ty křeče? Podle mě už by se ta noha měla umoudřit. Ty vitamíny by mohly zabrat brzy. To víš, byl to zase zásah do organismu.Hlavně, že to máte holky už za sebou. Už bude líp a líp

Jarka--Evě (So, 13. 3. 2010 - 10:03)

Evi, vidíš tu čarodějku Jitku? Zatím co tobě ta noha stávkuje a já se v noci začínám strachy odkopávat ona si snad příští týden vyrazí na diskotéku.A ještě píše o příjemném relaxu. Jestli on tam nebyl nějaký pěkný pan doktor a nedal jí ten relax nějak moc nadstandartní. Nevyrazíme tam taky????

Jarka- Jitce (So, 13. 3. 2010 - 09:03)

Jitko ty chodíš 5 dní po vyndání kovu bez berlí? A to tě to nebolí? To není možný. To si snad čarodějka.Nebo je ti 20 a já můžu jen závidět.Tak takhle rychlé to u mě určitě nebude. Mě už řekli předem, že ten první měsíc jen zlehka nášlap a jen 20 procent zátěže a berle. Potom už by to mělo být zatěžované postupně víc jako po úraze.Možná proto, že já tam mám těch šroubů 6.Hlavně, že tě to nebolí. To jsem zvědavá, kdy tě pustí do pracovního procesu a jak rychle se to zhojí úplně.Dáš mi průběžně vědět jaké děláš pokroky?

Jitka (Pá, 12. 3. 2010 - 13:03)

Ještě dodávám, že jsem byla kovy vyndat po 6ti měsících a že jsem měla jen 4 dráty a jeden šroub.Kotník jsem měla taky na 3x zlomený.

Jitka (Pá, 12. 3. 2010 - 13:03)

Tak mě dnes pustili po 5ti dnech domů. Bolesti byly malé-takové jako pálení, teď už žádné. Měla jsem celkovou anestezii. Dnes už chodím bez berlí, v nemocnice jsem se i do boty nazula. proti operaci po úraze nebe a dudy, a já se tak bála, Na vnitřní straně kotníku mám 5 stehů a na vnější jen 3 stehy. Fakt se nemusíte bát, byl to příjemný relax:-)

Eva (Pá, 12. 3. 2010 - 09:03)

JITKA JDE DNES DOMŮ JUPÍ:-))

Eva Jarce (Čt, 11. 3. 2010 - 20:03)

Ahoj, měla jsem na výběr a dala jsem si celkovou anestezii.Do břicha nic nepíchaj a plnně zatěžovat asi po szehách ale berla asi ještě neodhazovat…

Jarka--holkám (Čt, 11. 3. 2010 - 19:03)

Vlastně ne Lenka, ale Jitka.Snad už je taky doma a moc jí to nebolí.

Jarka--Dáše (Čt, 11. 3. 2010 - 19:03)

Ahoj pořád na tebe myslím. Jak je možné, že po roce a půl neujdeš víc než 300 metrů. To tě ta noha pořád tolik bolí? Nebo to je těma přetrhanýma nervama? To je hrozný.Co s tou nohou budeš dělat? Jak jí přinutíš, aby víc makala? To do práce ještě určitě nechodíš, když s ní máš takové problémy.

Jarka--Evě (Čt, 11. 3. 2010 - 17:03)

Ahoj Evi dík za zprávu. Myslela jsem, že budu v nemocnici tak 3 dny a vyhodí mě domů.Ty jsi tam byla skoro týden. Kde tě operovali?Mě to čeká na Bulovce.CHtěla jsem se zeptat, jestli opět po operaci píchají ty protivný pigára do břicha.Stehy jak čtu tak asi za 10 dní ven.Jsem zvědavá, kdy tě pustí do plné zátěže.A jak to půjde.CHtěla bych ten poslední týden před prázdninami ještě k dětičkám do školy.Snad to nebude tak bolet, jako po úraze.Jakou si měla narkozu? Jen do páteře nebo celkovou? Já po tom úrazu do páteře, ale stejně mě museli trochu přispat, protože jsem to cítila. Tak držím palečky, aby se ti to pěkně hojilo a snad budeme brzy zase čečetky.Uvidíme jak to prožila Lenka.Možná se taky ozve.Závidím vám, že už to máte za sebou a už se nemusíte bát.

Eva (St, 10. 3. 2010 - 19:03)

Ahoj Jarko, ja byla na vyndáni všeho kovu po cca 14 ti měsících a byla jsem na sále 1,5h bolest byla pooperační dost, ale s urazovou operací se to nedá srovnat.Operovali mě v pátek a dnes domů,,na stehy jdu ve středu a pak začnu s RHB.Teď mám nohu jen lehce pokládat nezatčžovat.Mám necitelný nárt a občasné křeče v něm, takže mi předepsali vitamíny.Ale určo se toho neboj, to je proti první operaci nesrovnatelně menší bolest a vše kolem:-)

Jarka--Dáše (St, 10. 3. 2010 - 17:03)

Ahojky.Určitě sem každý...Ahoj moc dík za info.Tobě ta noha dala vážně zabrat.To já jsem podle tebe docela Jura. Jen si nesmím moc fandit, v květnu mě čeká druhé kolo.Eva píše, že už je doma.Možná se mi taky ozve a napíše jak to proběhlo. Jasně, že bojím, bojím.

Eva (St, 10. 3. 2010 - 16:03)

Ahoj jsem doma a Jitka snad zítra psala:-))

Jarce-Dáša (St, 10. 3. 2010 - 12:03)

Ahojky.Určitě sem každý den přijdou i holky Eva a Jitka, které budou mít čerstvé info.Právě byly obě na vyndání kovu. Já už byla na vyndaní vloni- červen 2009.Asi to nebude přesné, podrobnosti si už nepamatuju.Nebudu tvrdit, že to nebolí. Ale v porovnání s první operací je to menší bolest, mě to spíš pálilo. Do vyndání stěhu jsem nenašpapovala vubec, noha je jen obinadlem zavázaná. Po vyndání stehu jsem měla zkoušet zlehka našlapovat, plný došlap asi po měsíci, s berlema. Oni chtějí, aby člověk už chodil brzy. Mně už nedali ani RHB, ale měla jsem přetržené nervy, takže RHB byla. Ale srovnávat se s tebou určitě nemužu, já byla v PN rok a pul a ani dnes neujdu víc než cca 300 m. Neumím si představit po dvou měsících jít do práce. prostě jsem se nikam nedopravila. U tebe bude pruběh rekonvalescence určitě rychlejší. Takže, až se tu objeví holky, budou mít čerstvé info. Držím palce, at to proběhne, co nejlíp a bezbolestně:-).

Daša- Lukášovi (St, 10. 3. 2010 - 11:03)

Lukáši, tady nejsme doktoři, vše ne nej naše zkušennost, ale hlavně tu jde VŽDY o operaci po zlomenině, s KOVY. Tohle ti tady těžko někdo poradí.

Jarka (Út, 9. 3. 2010 - 18:03)

Ahoj všichni. Blíží se mi vyndavání 6 šroubů a dlahy z kotníku.Čtu tady vaše příspěvky a koukám, že to nebude nic moc. Napište mi prosím, co to vyndavání obnáší, jestli to potom bolí a za jak dlouho můžu jít do práce. Po operaci a sešroubování jsem šla již po dvou měsících s holemi do práce, ale bylo to hodně bolestivé.Když si vzpomenu jak jsem jí učila znovu chodit ze schodů tak mě ještě dnes polévá horko. Nicméně po svolení do plné zátěže jsem opatrně s nohou dělala všechno, kromě dřepů a vyplatilo se. Dnes chodím úplně v pohodě, ani maličko nekulhám.Šrouby musí ven, protože je tam cítím a trochu kotník občas oteče. Prostě přišel jejich čas.Tak prosím napište, jak to bude po vyndání. Moc děkuji za info.

Lukas (Út, 9. 3. 2010 - 17:03)

V sobotu jsem si vyvrtl kotnik a druhy den jsemmel pod kotnikem 3cm modrinu.Zasel jsem si na pohotovost a zjistili me distorse hlezna,optok,vyrany hematom,periferie bez def.Tak me daly na 3 dny sadrovou dlahu.A tak se chci zeptat zda kdyz pujdu zitra na kontrolu jestli me daji sadru nebo ortopedickou fixaci.Diky za odpoved

Jitka (Ne, 7. 3. 2010 - 07:03)

Mně tu nohu rovnali bez narkozy,bez analgetik, pak mi dali hned sádru na dojetí domů, protože jsem chtěla do nemocnice v místě bydliště, cca 300 km, a až tam mě operovali.Dnes nastupuju do nemocnice na vyndání kovů, a zítra operace, psala mi Eva, vyndali jí kovy v pátek, prý byla 1 1/2 na sále a pak děsný bolesti, tak už jsem strachy bez sebe, tak ahoj a příště už bez kovů, papa

Maruška (So, 6. 3. 2010 - 19:03)

Taky přesně nevím co je to za vstřebatelné tahové šrouby, jen to, že se mají vstřebat během dvou až čtyř let, to jsem se dočetla, ale víc netuším..,doktoři pořádně ani nic neřeknou:/ Jinak kotník mám zlomený na dvakrát s odlomením hrany holenní kosti a mám sešitý deltový vaz. Dělali mi ted' po dvou týdnech novou dlahu, tak proto mi do ní nohu více rovnali do pravého úhlu. No mám z toho nervy jaké to bude, nejhorší je, že jsem se takhle dodělala z upadnutí na zledov.chodníku, ale to si člověk asi nevybere..,co se má stát...

Reklama

Přidat komentář