Namáčení a klíčení zrn, semen a ořechů
Alfaalfa - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 2-5 dní
Mandle, čas namáčení 8-12hodin, čas klíčení 12 hodin
Ječmen - čas namáčení 6-8 hodin, čas klíčení 2 dny
Brokolice - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 3-6 dní
Pohanka - čas namáčení 6 hodin, čas klíčení 2 dny
Cizrna - čas namáčení 12 hodin, čas klíčení 12 hodin
Jetel - čas namáčení 4-6 hodin, čas klíčení 4-5 dní
Dýňová semínka - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 1 den
Quinoa - čas namáčení 2 hodiny, čas klíčení 1den
Potočenice lékařská - čas namáčení 4-6 hodin, čas klíčení 4-5 dní
Sezamová semínka - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 1-2 dny
Slunečnicová semínka - čas namáčení 2 hodiny, čas klíčení 2-3 dny
Kamut - čas namáčení 7 hodin, čas klíčení 2-3 dny
Zdroj: Rawforbeauty
Komentáře
Občas jsem dělal pučálku...Ja som začala s klíčením nedávno a som sklamaná, nejde to. Presne ako píšeš, pár klíčkov a potom to je len blato. Ale u mňa je to konkrétne u pšenice špaldy, iné som neskúšala. Kamoška vravela, že to dnes predávaju ošetrené tak, aby to neklíčilo a tým pádom to má dlhšiu životnosť.
Naklíčení luštěnin a semen má výhodu v tom, že na nich mohou daleko lépe růst plísně, např. Aspergillus flavus.
To já když si ho smočím, tak mám semínka dost a nemusím ho již máčet! A ujme se vždy !
Naklíčení luštěnin a...Různé plísně rostou dobře na mrtvých, nebo poškozených semenech. Zdravé semínko pouze klíčí a zlepšuje se jeho stravitelnost i nutriční hodnota.
Po dvou dnech klíčení je tam pět klíčků, ostatní se mění na páchnoucí bláto. Před měsícem jsem várku vyhodil, dnes to vypadá nastejno. Myslím,že něco podobného se stalo s hrachem nebo čočkou, přikládal jsem neklíčivost chladu a dalo se to po propláchnutí uvařit. Stalo se mi to letos z nově koupených surovin, předchozi byly v pořádku. Máte někdo podobnou zkušenost?
- Odpovědět
Pošli odkaz