Reklama

laparoskopie

Iva (Pá, 13. 3. 2009 - 11:03)

Ahojky kočky,tak Lenča se nám ozvala,to je dobře,sice pořád žádná akce u tebe,ale v po Fertimed,brzy MS a fčeličky :-).Tak si budete s Vendy líčit zážitky.Já už vám budu do toho snad jen pískat.Já už včera dostala averzi vůči injekcím,ježiši jak já je už nechci:-((,jak to bylo dřív vše ok ,tak se mi dělají modřinky,tuhnou mi místa vpichu.To dělá ten lék na ředění krve.Stejně jsem zvědavá,jestli teda popojdu až k porodu,jak to budou dělat abych nevykrvácela:-O.
Já furt doma,žádná práce,už mi leze na nervy/trošku/,ale jsem zvyklá být ve větším zápřahu.Vždyt já zjistila/teda žádná novinka/že když nemám práci,tak já vlastně nemám žádnýho jinýho koně!!!:-((Jak smutné!To dřív jsem bývala až moc aktivní,trénovala jsem děti volejbal,sama jsem jěště hodně sportovala ,do toho šprčci,teď nesportuju,trénovat tady není koho:-(,pletení mě nebaví :-)...až se mi potvrdí těhu tak se hned nahlásím do gravidjogy.nebo nějakou aktivitu co budu moct.Jo a jěště ,...my jsme jěště nesexovali:-(,já jsem pořád ospalá a bez šťávy a taky se oba nějak bojíme....to jsou vyhlídky....tak jsem se dnes potřebovala nějak vykecat,tak at si národ počte:-))).pa a pište

Vendy (Čt, 12. 3. 2009 - 13:03)

Ahojky Leni,
no jsme moc ráda, že jsi se ozvala a neboj ty názvy za chvilku budeš taky znát. Jsme ráda když každá aspoň něco napíše, já jen pokračuji a plním to co Ivča, takže Vám hlásím každý den jak mě je, ale samo jsem ráda, když jiná napíše něco jiného a mužem drbat. Leni, takže držím moc palečky, aby UTZ dopadnul dobře a mohli jste začít, takže na tom budeš stejně a budeš netrpělivě vyhlížet MS :-)) Teda ty jsi ale šikulka, takhle si tvoříš z keramiky jo, tak to je super, koukám, že za chvilku můžem založit novou doskusi, keramika, šití kojícího polšťářku, no a určo se najdou v každé znás nějaké ty vlohy :-D Tak se měj Leni moc krásně a zaskoč častěji, pa pa Vendy

Leni (Čt, 12. 3. 2009 - 12:03)

Ahojte holky.
Tak vidím, Vendy už odstartovala a včeličkuje :o) To jsou mi pokroky. Tak nějak do té vaší debaty s Ivou vlastně ani nemám co dodat, protože holt ještě nejsem zatím zasvěcená v reálu jako vy dvě :o) Takže pro mě všechny ty názvy jsou pouhá teorie, která se tedy doufám brzo obrátí do praxe. Jdeme v pondělí ráno do FERTIMEDU - pár dní před MS na kontrolní UTZ. Jinak aboslutně nic nového.

Takže Vendy, ty hezky pokračuj v píchání, pak budete radit obě s Ivou, kdyby to některá z nás ostatních pak nějak nezvládala :o). Je zajímavé, že každá píšete jiné stavy - Vendy bolesti bříška, které Ivča neměla - no prostě každý cítí jinak, to je jasné.
Ivčo, to jméno je tedy na holčičku hodně originální, asi by Isabela byla ve třídě jediná (možná i ve škole), takže by se hned vědělo, o kterou se jedná :o) Ta kámoška, o níž jsem se zmiňovala nedávno v souvislosti s tím, že je po IVF a narodil se jí chlapečeka a teď je po několika měsících znovu těhotná - tentokrát spontánně, tak tehdy, když už věděla, že to bude kluk, tak mě docela překvapila tím, že mají nachystané jméno METODĚJ. Popravdě, kdo zná nějakého Metoděje osobně?? Já teda ne. Takže to mi přišlo tedy naprosto neotřelé a origoš. Jen jsem se jí tenkrát ptala, jak to budou skloňovat, když na něj budou třeba volat atd. A naprosto v pohodě - říkají mu METY, Metys, Metýsek atd. Dě se asi všechno...
No, snad tam ta holčička fakt bude a i s tím jménem to klapne :o) Po dvou hošanech by to byla rozhodně příjemná změna - mít malou princeznu. Jsem zvědavá, co ti řeknou na tom UTZ a hlavně ten počet :o) Určitě to v tobě musí stále hlodat, já bych byla nedočkavá jako malá!!!
Obě hezky odpočívejte, spavost asi bude podobná u všech, jak to tak pozoruju :o) No jen si přispěte, dokud to jde.
Alen už to má za pár a Barča bude na světě a spánek bude vzácné zboží...

Evčo, taky jsem si říkala, že by mělo jít nějaké to kilo dolů, takže chci začít očistnou kůru, pročistit tělo a naběhnout na zdravý režim. V těhotenství pak člověk nějaké to kilo nabere, tak ať nemá zbytečná kila ještě předtím. Takže nám budu oběma držet palce, aby to šlo hladce :o)

Musím končit, mám dnes keramiku, tak se jdu nachystat. Sice to je klasika každý čtvrtek, ale někdy si to rozkramařím i doma, jako před pár dny a něco si šmoulím z hlíny, takže teď zabírám celý stůl jen já a moje věci. Jdu ještě něco tvořit, než to sklidím, asi mě políbila můza, tak toho musím využít :o) Mějte se všechny, vy maminy i maminy čekatelky. Ahojte, Lenča

Vendy (Čt, 12. 3. 2009 - 06:03)

Ahojky všechny,
tak koukám, že si tu píšem sami s Ivčou, kdepak se zase všechny touláte???

Ivi - no zatím píchám jen ten Puregon, tak asi jo, ale jak říkám dá se to vydržet, včera ebyla ani chuť k jídlu, jen jsem pila a pila a pořád mě přišlo, že mám stále větší žížeň. Píchám si to když přijdu z práce v 17:00 hod a to jsem kaput, to bych mohla jít s fleku spát, jenže už takhle spím blbě natož si jít lehnout v pět hodin, tak v osm mám vyspáno. naštěstí už odešla MS, tak mám o jednu bolest miň, no včera na mě koukal manža jak si to píchám a že se prý vůbec nepozastavím, no ono není nad čím co, prostě píchnout. Zítra už je páteček, tak přez víkend se snad vyspím a v pondělí mám ten ultrazvuk, ale až odpo. Tak jsem moc zvědavá. Jé Ivi koukám, že marodi se ti tam teda střídaj, jinak ta krev v moči může být třeba nějakým zánětem , ale uvidiš a snad to bude dobrý a ať i malej Tom se z toho rychle dostane a hlvně ty ať jsi odolná. Tak zatím pa pa a Ivi nevyhrabeš přeci jen to číslo na Lenču :-)) kdepak se nám kočka toulá. Pa pa Vendy

Iva (St, 11. 3. 2009 - 18:03)

Ahoj kočky,ahoj včeličko Vendy.Tak ty tak trpíš? To ti dělá ten puregon?Ten jedinej jsem ani necítila.Za to ty ostatní,někdymi ani neprolezou kůží.Sestra mi poradila,že tu njekci mám chytit jak pero a rychle jakoby chtít udělat tečku.Nejcitlivější je právě ten první průchod kůží.někdy se mi to povede super a někdy i s modřinkou.Ale že bych nemohla spát na břiše....ale každej je jinak citlivej.Mě spíš bolí zadek,ale včera se to Tomovi povedlo skvěle.
Velkej Tom už ok,jen mu našli krev v moči ,tak snad to sakra nic nebude.Zítra už jde do práce,ale pro změnu mi lehla malej Tom s průduškama.Já ted odpoledne spala něco přes hodinu,to se mi teda nikdy nestalo,to bude hodný spací miminko.A jestli to bude holčička ,tak už mám jméno a nezměním ho.!!!Isabelka....Já si taky zasloužím mít holčičku:-))))).Však víte.Tak zase zítra papá

Vendy (St, 11. 3. 2009 - 06:03)

Ahojky kočky,
tak jsem měla včera premieruz s pícháním :-)) a v pohodě. No na břiše už spát nemůžu, to mě bolí, lehké nevolnosti, ale i to jde a dá se snést, dneska zvyšuju dávku a uvidím co to bude dělat.

Ivi - ty máš ještě agolutin?? Já myslela, že ti zůstane už jen ta injekce na ředění krve. No na ten ultrazvuk jsem moc zvědavá, kolik tam těch srdíček bude. S prací si nelam hlavu a buď v klidu i když vím, že každá koruna se hodí a ještě když máš klidné prostředí. Jé tak to jste měli s manžou odpočinkový den, když zůstal s Tebou doma, tak snad je líp a těhotenské nevolnosti mu ustoupili.

Evi - tak to je super, že jsi tak odhodlaná a plná elánu, tak to má být a výlet do Prahy je taky super, je jedno jestli jedeš někam 50 km nebo 500 km, ale prostě vypadneš z toho stejného prostředí a je to změna, hezky si to užijte.

Kočky všechny Vás zdravím Alen, Lucí, Lení - kdepak se touláš podej informace, jak to s tebou kočko vypadá. pa pa Vendy

Iva (Út, 10. 3. 2009 - 21:03)

Evi,ultrazvuk který potvrdí srdeční ozvy a určí kolik embryek se tam uchytlo.pořád není vyhráno:-((

Eva (Út, 10. 3. 2009 - 18:03)

Včera jsem volala psycholožce a volno má až tricáteho dubna, tak uvidíme. V pátek jedeme na "prodloužený víkend" do Prahy, tak aspoň najěké malá změna. Už si připadám jak hypochondr, opět mě chytly záda, tak mám pocit, že mi exploduje hlava a někde sebou seknu. Už to ani manželovi neříkám, protože mám pořád nějaký problémy. Asi opravdu potřebuji psychloga :o) Zítra jdu na alpining, to ve čtvrtek ani nevstanu. Rozhodla jsem se hubnout a hlavně se hýbat a hýbat.
Ke všemu tomu se mi kupí seminárky do školy, tak si budu muset máknout a aspoň nebudu muset myslet na to, jestli se to povedlo.
Ivo, jaký ultrazvuk tě ještě čeká? Já jsem myslela, že to je jisté.

Iva (Út, 10. 3. 2009 - 13:03)

Ahoj ,
Vendy ,mě zpočátku píchání nedělalo nic,ale začala jsem mít rakce na ten fraxiparin do břicha/na to ředění krve/,pořád nic nic a ted asi když jsem těhu tak se objevoval červený svědivý flek a tak mi to změnily a zatím v poho.Jen mi už ztvrdl zadek z těch injekcí agolutinu,mám všude hrbolky,modřinky a to prej jěště tak 8 týdnů budem píchat:-(.
Jinak dnes jsem ani nejela do práce,volali mi že ta jediná paní se odhlásila....no to bude nářez ta výplata.Na jednu stranu jsem ráda že se nijak nepřetěžuju,ale na druhou stranu se cítím dobře a můžu...a oni jak naschvál neutrácejí .Ale mužík mi taky zůstal doma,včera měl nějaký těhu příznaky a zvracel,dnes je pořád slabej tak zůstal.Tak jsme si dělali společnost a bylo fajn.
Ale už mě dítko honí abych šla žehlit do pokojíčku,to mají rádi.Matka je s nima...tak jdu pa a hezky píchejte,malujte,milujte...co jěště ??

Vendy (Út, 10. 3. 2009 - 06:03)

Ahojky kočky,

Alen - teda ty jsi tak pracovitá nastávající mamina :-)) ale co když je člověku dobře, tak proč jen sedět, hlavně se s Barborkou opatrujte a šetřete. No jsi teda šikovná, tolik věci, já akorát zvládnu nějakou velikonoční výzdobu a věnec :-D ale i snaha se počítá.

Ivi - buď v klidu mě taky chvilku trvalo, než jsem se v těch zkratkách a výrazech zorientovala a ještě teď mě něco dělá problémy a neboj mimi předáš jen to nejlepší :-))

Evi - jo holka ona tloušťka někdy dokáže s člověkem zamávat a pěkně ho otrápit, důležitý je udělat ten první krok a hlavně vydržet, pěkně se Vám to skládá, tak to nezahoď
A kdepak máme Leni a Lucku, kočky zase abychom strašili mobilama.

Jinak já po včerejším pigárku, cejtila pálení v místě vpichu až dovečera a bolení na té straně, kam mě píchly, do toho ještě menstruační bolesti, takže nic moc, měla jsem pořád žížeň ( na což mě upozorňovali, abych hodně pila ) chvilkama mě bylo blbě, pak to šlo, tak uvidím jak to bude pokračovat dál.

Mějte se krásně kočky, pa pa Vendy

iva (Po, 9. 3. 2009 - 15:03)

TAk to máš úplně něco jinýho než já.Jo a co je to OPU,já už to někde na diskuzi viděla ale neptala se.
U mě nic novýho,psala jsem už nahoře:-))).
Jo už mi to došlo,to je odběr vajíček....že jo,ty jo ,já fakt pitomím.Co já budu předávat mimi:-))

Vendy (Po, 9. 3. 2009 - 15:03)

Ivi - no já z toho byla taková rozvrkočená, že jsme nevěda co psát.
Takže ano začla jsme už dneska, Mám Pzregon a orgalutran, Po a Út mám 100 jednotek , St až Pá mám 150 jednotek, So a Ne 200 + k tomu v So a Ne přibude ten Orgalutran, v pondělí ultrazvuk a uvidí se, když to půjde ok, tak ve středu příští týden OPU. Zatím mám na ten Puregon pero, tak je to v pohodě a zvládnu to, v so a Ne asi nastoupí mamča ( tchýně ) to jsou klasický jehli i když malý, ale přeci jen to nechám na ní. Ještě bych si měla koupit Vitamín centrum Maternu, abychom zvýšili jod v těle. Takže zatím asi tak a co ty Ivi je něco nového. Pa pa Vendy

Iva (Po, 9. 3. 2009 - 15:03)

Venouši,zdravím,paráda,začínáš kdy? Dnes? Cos dostala ,povídej,tys to teda odbyla :-)))

Vendy (Po, 9. 3. 2009 - 13:03)

Ahojky kočky moje,
no já měla taky víkend v pohodě, v sobotu jsme jela do Prahy, podívat se po nějakých dárkách a tak co kde mají. V neděli byli oslavy a jinak v pohodě.
A mám pro Vás novinku, v neděli začla MS, takže dneska jsme byli v praze ( proto jsem tu nebyla ) a začínám se stimulkou, v pondělí ráno krev a ultrezvuk. Takže konečně kočky moje se to už rozjelo i u nás.

Všechny Vás moc zdravím

Iva (Po, 9. 3. 2009 - 13:03)

Ali,no jéje,Tom si mě oprašuje:-) i kytku k MDŽ jsem dostala:-)).Já myslím ,že to teprve příjde,prtože se hrozně bojí zklamání,takže se raduje jen na půl.Tak ty jsi taková umělkyně,ale to já taky ráda takový cerepetičky do oken a na výzdobu.Tom je jěště z domu od svý mámy tak přesycen/ona má hrozně kýčovitej vkus,všeho moc a co nejvíc tím líp/,že mi zpočátku téměř bránil cokoli vyzdobovat,ale pomalinku ,polehounku a líbí se mu to.Tak kapučinečko,se sučenčičkou ajéje,ty naše zdrobnělinko:-))))),doufám že mě to nepostihne/ty jako prvorodička můžeš,i k tvýmu věku to jde,ale copak já ve skoooro 40 můžu šišlat???To bych měla doma peklo....no kluci to jěště neví,chceme s verdiktem počkat do toho ultrazvuku,třeba z toho jěště nic nebude:-((.Ale doufám že je vše ok.Těším se i ne,jak jim to povím.Tak Ali opatruj se/te se/...

Alen (Po, 9. 3. 2009 - 12:03)

Ahojky holky,
jojo my jsme měli pohodový víkend, spíš takový odpočinkový, občas nějaká ta procházka, pak návštěva u rodiču.
Za to ted mám co dělat:o))dostala jsem objednávku na vitráže a i přesto, že jsem říkala, že po té vánoční honičce už ted do porodu nic dělat nebudu, tak jsem opět změnila názor:o)) i to se stává:o)).zase si říkám, že je mi fajn, nic mě nebolí, teda až na bříško, to mě pobolívá už celých šest měsíců, ale prý je to normální., tak mi v skutku nic není a makat můžu.
Takže mám na to ted celých 14 dní a to se dá stihnout v pohodě.Pár misek, pár sluníček do okna, motýlky a berušky...a jedna paní chce velikonoční vajíčka.Ale říkám si, že každá kačka dobrá.takže ted zrovna s Barborkou řežem sklo, i když ted mám malinkatou pauzu na Vás samozřejmě a dám si malinkaté kapůčo se sušenčičkou:o)))Trochu zhřeším:o))
Ivuš , já myslím, že to píchání po všech stranách je uplně normální, já to měla taky ze začátku a s tím spánkem to mám uplně stejně jako ty.Spala bych i přes den, ale četla jsem, že by těhotná měla spát 10 hodin v noci + 1 hodinku odpoledne...to je prima, vid? Že to máme takhle dovolené:o))
A co Tomáš?(myslím, teda že se tak jmenuje) hýčká si tě? A co kluci už to ví?
Evi s tou váhou má Ivka pravdu, ale vím, že to asi není tak jednoduché, nevím to teda ze své vlstní zkušenosti, ale má mamka má 120 kg a už to je teda dost.tak držím palce, třeba pak se to hned povede.
tak holky, já jdu na to kapůčo , už mám slinu jak bernardýn:o)) papa berušky
A kde ještě máme Vendy, Lucí, Leni? holky kde jste???

Iva (Po, 9. 3. 2009 - 08:03)

Ahojte holčiny,tak jakej byl víkend? U Vendy se to už červená?
Evi ,bylinky určitě pomáhají,ale musí se s nimi vydržet delší dobu.Nic nezačne působit hned.Tedy natrvalo.No s těmi kily....já při výšce 181 mám 76kg a už mi hrabe,protože se cítím jak dinosaurus.Ale už 1,5 se bohužel nevěnuju sportu,tady ve Varech mám předěláný styl života a výsledek se dostavuje:-((.Myslím ,že bys mohla něco málo s kily udělat,někdy se stává že i nadváha je příčinou neplodnosti.
Jinak u mě se střídá pohoda s pícháním na všech stranách,snad je to normální,možná jsem i víc na spaní.Dřív přeas den bych neusnula a ted mám pocit když bych lehla tak spímk,ale nejde to .Večer se mi zavírají oči v 19hod.....a spím tak 10 hodin.Tak jěště 12 dní a už budu vědět na čem jsem/jsme:-)/.Mějte hezký týden a papá

Eva (So, 7. 3. 2009 - 11:03)

Ahoj holky! No koukám, že píšete jak o život. My v práci taky nesmíme na net, sem tam to kontrolují. Doma to nestihám a pak se kouknu na net a zas nestihám číst. Ivo gratuluji!!! Aspoň nějaká dobrá zpráva. Tak snad se nám to tady všem podaří, bylo by to super. Kolegyně chodí na inseminaci /to je hrozný název/ a zas nic, tak je z toho na dně. Tak uvažuje i nad homeopatikami. Obě si zkusíme udělat rozbor vlasu, to by mělo ukázat, co chybí v těle za minerály atd. Nezkoušela jste to některá?
U nás taky nic, včera jsem dostala červenou. Mám už papír k psycholožce, tak uvidíme. Bylo mi doporučeno pořídit si psa, ale manžel nechce, tak mi akorát zbývá půjčit si psa od segry. A asi bych měla dát nějakou tu váhu dolu mám skoro metrák, a to asi tomu taky moc nepřeje. Trochu jsem nalomena zkusit dalšího gynekologa, ale nevím, jestli by to bylo k něčemu. Je to běh na dlouhou trať, to těhotenství. No teď si popíjím čajík z třezalky, protože začínám být protivná v práci i doma. Mám pocit, že to pomáhá a začínám se trochu zklidňovat :o) No, nic musím uklízet. Eva

P.S. Za pár let, to bude zajmavé počtení tahle diskuze, každá budeme mít potomka :o) a budeme vzpomínat, jak se to tady rozebíralo

Alen (Pá, 6. 3. 2009 - 12:03)

Ahoj soukromá drbárno:o))
Petul, taky bych Ti ráda poradila, ale taky jsem vyvolávačku nikdy neměla a nepotřebovala...takže asi jak říká Vendy do 10ti dnů by měla MS přijít.Jinak taky Tě tu vítám.
Ivuš, už mám polštář hotový, je dobrý nejen prý teda na kojení, ale taky na ležení v postýlce, když už máš větší bříško, že se o něj můžeš jakoby opřít:o)) Já jsem si ho včera ušila, ještě teda nemám ten hlavní potah, ale nedělala jsem ho ještě schválně, protože jsem si ho dneska chtěla vyzkoušet jak se na něm spí a musím pár kuliček ubrat, je jich tam moc a ráno mě všechno bolelo:o))takže musím "ufouknout":o))Ale jinak je super, takže ted dožehlím a jdu na to.Pak je prý taky dobrý do porodnice na ty první začátky toho kojení.No na to kojení jsem vážně zvědavá, já zatím nikde žádný manuál na to ani nečetla, musím to ještě někde naštudovat:o))a půjčit si nějakou knihu:o)))
Ty jsi toho teda dostala, myslím tech léku, ale jedná se hlavně asi o vitamíny, vid?tak se hezky optaruj a tobě Vendy, přeji aby ta mrcha na kterou ted zrovna čekáš a ona nikde, aby co nejdřív dorazila.
JoJo máš pravdu letí to děsně, za chvíli bude Barča na světě a budu se radovat z dalších tady povedených IVF.Už, aby jsi byla Vendy ve stejné kůži jako Ivuš, ale neboj dočkáš se, věř mi.
tak pa berušky Alen

Vendy (Út, 24. 3. 2009 - 10:03)

Leni - jo jo hlídám se a je to sranda, pořád na to myslím, zda jako nemůže něják vypadnout a tak a manža je super, včera si zvykal na slůvko vy, že už nemůže mluvit v jednotném čísle, že do Prahy jsme jeli dva a teď tři, je to sranda, devítka je moje šťastné číslo, tak snad bude i nadále. Jinak Leni to asi potvrdí i Ivča, že strach, že nebude co odebrat byl u obou z nás a když mě zdělila výsledek, tak jsme byla neskutečně šťastná, že se to ani popsat nedá, chtěla jsme to tenkrát vykřičet do celého světa, takže si to hezky užívej. No a právě, vždy když jsem si tam volala, tak mě jen zdělili, že kultivace dále probíhá a to bylo vše, snažila jsem se je ukecat, ale prý nemůžou a pak včera před samotným transférem s námi mluvila embrioložka a ta vše řekla, takže úrodička je to krásná a věřím, že v mrazáčku hezky zůstanou pro případ sourozenců.

Reklama

Přidat komentář